Tuesday, April 5, 2011

Sarapan paling ringkas dari Nelly The Strange (Roti sosej)

Elvy Nellysha | 9:31:00 PM | 94Comments |
السلام عليكم


Hari ni , Nelly dan kawan Nelly , fadilah buat satu makanan sarapan paling sedap dan ringkas dekat dunia . .
*Agaknya . . *
Nak tau macam mana ? tengok dekat bawah ni :



(Ini bahannya ok . Paling senang kan ? Roti , biskut jagung , telur , sosej)


(Kisar biskut jagung dekat dalam blender ya murid-murid  . .)


(Nanti jadi macam ni . Kisar sehalus yang boleh !)


(Telur ikut selera korang . Kalau banyak , pandai-pandailah bajet telur berapa ~)


(Kacau dengan penuh perasaan macam ni ya . .  Hahaha . . )




(Cara lipat roti ni  . . )


(Jadi macam ni  . .)


(Celup dengan telur sampai rata ya . . .Korang terbalikkanlah ikut suka hati korang . . . Hehe . . )


(Salutkan dengan biskut yang korang kisar tadi  . .)


(Goreng dan pastikan minyak panas ya !)


(Jadilah macam ini ! Sedap sangat ! Makan 1 pun dah kenyang ~)

Ini kalau betul-betul malas nak buat sarapan lain atau malas nak keluar beli sarapan ~
Macam korang dan Nelly . .
Adakah korang tergolong ? Fikirkan ~

Yang tolong ambil gambar : Fadilah Binti Sehat


Terima kasih !

94 comments:

Memo_Hazel said...

wah! leh try nie. heheh

wahida said...

dear, thanks bg idea nak buat bekfes utk esok...senang sgt ni...

wow..header baru!! gojes!!

nelly said...

memo : cepat !

nelly said...

wahida : good ^^
amalkan ~

Fatma Diyana MB. said...

wahh. nak try laa. nampak sedaaap :D

nelly said...

memang sedap !

ardinihumaira said...

naaaaaaaaak!

nelly said...

buat2
=p

s.y.a.r.q said...

wah.sedapnye nelly. Syarq selalu buat mcm tu letak sardin je. tak pernah lagi sosej :D

nelly said...

memang sedap !Nyum3 ...

Novelgurl said...

haha..comelnya cm baby tidur kena bAlut HAK2

nelly said...

amboi perli ~

♥ mUngE nAdEa ♥ said...

wahh !
nmpk sdapp lorr,,nyum3 :)

nelly said...

memang sedap pun
^^

cik ewun said...

huaaa lapa plak perutttttttttttttt! tskkkk~

Cik Ezy said...

nmpk sdap sgt..
leh cube buat..
=)

nelly said...

=p

nelly said...

cik ezy wajib !

Pycah Abd Rahim said...

wah ! nampak sedap . boleh cuba ni :DD

nelly said...

yup ..
=)

Nora Shahaira said...

waa....dalam malas tu kira rajin la lugak..kalo akak nora malas..ko kunyah kan aje roti kosong tu ..hahaha..

tapi, good idea la..nanti akak buat tokok tambah ya..

bg keje skit bleh..?

http://aurajarinora.blogspot.com/2011/04/giveaway-giveaway-pertama-peony-pinky.html

nelly said...

=)

:: Zanna :: said...

yum..yum nak ckit!! lapor lak..huhu~~

Hye Nelly!! thanx dtg blog zanna [^_^]..i'm back!!!

nelly said...

yes : kak ZANNA !!!!!!!!!!!
^^

syairahmohdanuar said...

dah lama tak makan macam nie x)

nelly said...

sedap

memel said...

bangun pun lewat, memang x sempat nak buat bekfez..terus brunch je tgh hari nanti.hee

nelly said...

senang nya.. =)

♥ mUngE nAdEa ♥ said...

nt ade mse na try laa ;)

❀Hanim_RosLan❀ said...

meleleh air liur..gulp!

nelly said...

munge ndia : hehehe ,,
=)
good

nelly said...

Hanim : hehehe

Ainnur Afiffah :) said...

wah ,nak try lah .hee~

nelly said...

Boleh !
=)

♥ mUngE nAdEa ♥ said...

=D

cikcleopatra said...

nelly..cikcleo lapa!!! T_T

cik pelangi said...

nnty nak try la !
thanx 4 the recipes cik nelly .
lain kali kongsi lagi (^^,)

syazwani said...

sedapnyer..

budak kampung said...

alaaa...lambat sangat nak buat macam ni.tengak macam saya. bangun pagi,minum air kosong,mandi,amek biskut 2 keping,makan. siap.kenyang keh3


kalau x malas,singgahla
18sx-baju tak seksi tapi seksi
CEO japan airline naik bas pergi kerje
18sg ngeri,akibat memandu sambil pegang talipon
aura usop wilcha!!!

AmYruL HakEEm said...

waahh..
kalau lah ade org wt kn sy breakfast mcm ni tiap2 hri kn best... :)

sabenazakey said...

perot sabena dah lapr., nak buat untok lunch la. breakfast xsmpt..huhu

AmYruL HakEEm said...

waahh..
kalau lah ade org wt kn sy breakfast mcm ni tiap2 hri kn best... :)

Nurfazilah Cipa said...

haha!sng gle!:)

Rozuan Ismail said...

sangat simple tapi sedap!!

eRza farEeha said...

simple pon sedap ni..ttbe lapaq sosej plak..hehe

diana said...

ni kira rajin la lagi..
ikutkan sarapan akak pagi2 goreng sosej je..
heheheh

hardy boy said...

sedapnyer, bole la kte same2 try pasnie (^_^)

mie said...

best ni..
nak kena try ni..
eheheee

LennMommaChubby said...

Sedap la... LMC pun nak try buat la ujung minggu ni.... ^^

Cik Eliza said...

nampak sedap jewww

huhuhu!

nak try buad juge le, ehehe!

ila said...

perut terus lapar la nelly..

nk ciket

Miss Dill said...

cik nelly, sile post kat saye sket :)

Miss Dill^^

Annis Suzana said...

eh, mcm bez je... nk try!!!

MiSzy DiaN said...

menarik laa.. bley buat nati utk sarapan malas.. eheheee..

sabenazakey said...

dah cuba buat da,. tp xde bskut jagung,. sdapp!!!

sumaiyah mokhtar said...

wahhhh sedapnyeeeee buatknnnnn nk jugak ;)

Henry Zackery said...

memang ringkas :)

GEMPAR !! Justin Bieber Kena Belasah

atiey azha said...

wow ! nampak cam sedap je nelly . ringkas . ngee ~~

Miss Tira said...

Waa hebat Cik Nelly. Macam ni dah boleh bergelar isteri ni. Pandai memasak. :)

Biey said...

simple dan sodap nie...

latest entry !!
Rintihan hati si ANAK TIRI..

Mas Ahmad Safwan said...

.nelly , mas ada hadiah untuk nelly , nak taw ta nelly?

HADIAH Dari MAS untuk Nelly The Strange

kay_are said...

xde sos.. senang.. leh try2 nak wat.. time kasih ^__^

Fi-Nurul Soosica said...

wee :D nak try la ;D

MiaDiera said...

simple dan nampak sedap:)

aNiS aNiSa said...

thanks sudi follow

follow nelly kmbali..

salam kenal..

sdapnya tgk roti sosej tu..xsgka snang smpai cmtu..thanks ya =)

WaNi^^ said...

terliur la plak , hhu , nk cbe la kal0 mc ni , hhu ~ :D

fyna said...

waaaaa...sedapnye...

nelly said...

ainnur : boleh ...
^^

nelly said...

CIK cLEO : HAHAHA

nelly said...

Cik Pelangi : sama2 .
=)

nelly said...

syazwani : ^^

nelly said...

kampung boy : simplenya !!!!!!!!

nelly said...

sabenazaky : hehe ...sempat2 kan ~

nelly said...

cipa : tau tak pe .

nelly said...

Rozuan : ^^

nelly said...

erza : nyum2

=p

nelly said...

diana : sedap tau !

nelly said...

hardy boy : boleh2

nelly said...

LMC : Boleh2

nelly said...

Cik eliza : hehehe

nelly said...

ila : habislah ~

nelly said...

Miss Dill : jauh2

nelly said...

annis : boleh2 !!

nelly said...

Miszy dian : jangan tak buat ~

nelly said...

sabenazakey : hehhe

nelly said...

sumaiyyah : hehe
=)

nelly said...

henry zackey : =)

nelly said...

atiey azha : cuba2 ..
=)

nelly said...

anis : welcome !

nelly said...

nia : hahahaha

nelly said...

fyna : memang sedap !!!

... said...

wa'alaikummusalam..
wah!
wah!
wahhhh!!!

makanan!! saya suka!!
huhu.. saya pun nak buat satu. haha~ boleh bisnes. tapi tang gulung roti dengan sosej tu.

macam mana nak bagi ia 'melekat'?
tak terbuka ke gulungannya masa goreng? ke..masa goreng tu, tekan bagi roti tu 'melekat kat bahagian yang lain tu?

huhu.. sepanjang saya memasak tak pernah buat
'seringkas' ni. huhu~

... said...

lupa nak cakap.

terima kasih ;)

nelly said...

hahahaha

memang ringkas ...
nanti bila dah dicelup dengan roti , melekat !
^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...