Tuesday, April 5, 2011

Sarapan paling ringkas dari Nelly The Strange (Roti sosej)

kindergartenlibrary | 9:31:00 PM | 94Comments |
السلام عليكم


Hari ni , Nelly dan kawan Nelly , fadilah buat satu makanan sarapan paling sedap dan ringkas dekat dunia . .
*Agaknya . . *
Nak tau macam mana ? tengok dekat bawah ni :



(Ini bahannya ok . Paling senang kan ? Roti , biskut jagung , telur , sosej)


(Kisar biskut jagung dekat dalam blender ya murid-murid  . .)


(Nanti jadi macam ni . Kisar sehalus yang boleh !)


(Telur ikut selera korang . Kalau banyak , pandai-pandailah bajet telur berapa ~)


(Kacau dengan penuh perasaan macam ni ya . .  Hahaha . . )




(Cara lipat roti ni  . . )


(Jadi macam ni  . .)


(Celup dengan telur sampai rata ya . . .Korang terbalikkanlah ikut suka hati korang . . . Hehe . . )


(Salutkan dengan biskut yang korang kisar tadi  . .)


(Goreng dan pastikan minyak panas ya !)


(Jadilah macam ini ! Sedap sangat ! Makan 1 pun dah kenyang ~)

Ini kalau betul-betul malas nak buat sarapan lain atau malas nak keluar beli sarapan ~
Macam korang dan Nelly . .
Adakah korang tergolong ? Fikirkan ~

Yang tolong ambil gambar : Fadilah Binti Sehat


Terima kasih !

94 comments:

Ezzah Memo said...

wah! leh try nie. heheh

wahida said...

dear, thanks bg idea nak buat bekfes utk esok...senang sgt ni...

wow..header baru!! gojes!!

kindergartenlibrary said...

memo : cepat !

kindergartenlibrary said...

wahida : good ^^
amalkan ~

FD. said...

wahh. nak try laa. nampak sedaaap :D

kindergartenlibrary said...

memang sedap !

ardinihumaira said...

naaaaaaaaak!

kindergartenlibrary said...

buat2
=p

s.y.a.r.q said...

wah.sedapnye nelly. Syarq selalu buat mcm tu letak sardin je. tak pernah lagi sosej :D

kindergartenlibrary said...

memang sedap !Nyum3 ...

Anonymous said...

haha..comelnya cm baby tidur kena bAlut HAK2

kindergartenlibrary said...

amboi perli ~

Cik nadya said...

wahh !
nmpk sdapp lorr,,nyum3 :)

kindergartenlibrary said...

memang sedap pun
^^

cik ewun said...

huaaa lapa plak perutttttttttttttt! tskkkk~

ezy.xixii said...

nmpk sdap sgt..
leh cube buat..
=)

kindergartenlibrary said...

=p

kindergartenlibrary said...

cik ezy wajib !

Pycah Abd Rahim said...

wah ! nampak sedap . boleh cuba ni :DD

kindergartenlibrary said...

yup ..
=)

Nora Shahaira said...

waa....dalam malas tu kira rajin la lugak..kalo akak nora malas..ko kunyah kan aje roti kosong tu ..hahaha..

tapi, good idea la..nanti akak buat tokok tambah ya..

bg keje skit bleh..?

http://aurajarinora.blogspot.com/2011/04/giveaway-giveaway-pertama-peony-pinky.html

kindergartenlibrary said...

=)

ZannaMazlan said...

yum..yum nak ckit!! lapor lak..huhu~~

Hye Nelly!! thanx dtg blog zanna [^_^]..i'm back!!!

kindergartenlibrary said...

yes : kak ZANNA !!!!!!!!!!!
^^

syairahmohdanuar said...

dah lama tak makan macam nie x)

kindergartenlibrary said...

sedap

Syazmil Bin Saruddin said...

bangun pun lewat, memang x sempat nak buat bekfez..terus brunch je tgh hari nanti.hee

kindergartenlibrary said...

senang nya.. =)

Cik nadya said...

nt ade mse na try laa ;)

❀Hanim_RosLan❀ said...

meleleh air liur..gulp!

kindergartenlibrary said...

munge ndia : hehehe ,,
=)
good

kindergartenlibrary said...

Hanim : hehehe

Dear Yayah said...

wah ,nak try lah .hee~

kindergartenlibrary said...

Boleh !
=)

Cik nadya said...

=D

cikcleopatra said...

nelly..cikcleo lapa!!! T_T

Anonymous said...

nnty nak try la !
thanx 4 the recipes cik nelly .
lain kali kongsi lagi (^^,)

syazwani said...

sedapnyer..

irwanmiswan said...

alaaa...lambat sangat nak buat macam ni.tengak macam saya. bangun pagi,minum air kosong,mandi,amek biskut 2 keping,makan. siap.kenyang keh3


kalau x malas,singgahla
18sx-baju tak seksi tapi seksi
CEO japan airline naik bas pergi kerje
18sg ngeri,akibat memandu sambil pegang talipon
aura usop wilcha!!!

AmYruL HakEEm said...

waahh..
kalau lah ade org wt kn sy breakfast mcm ni tiap2 hri kn best... :)

sabenazakey said...

perot sabena dah lapr., nak buat untok lunch la. breakfast xsmpt..huhu

AmYruL HakEEm said...

waahh..
kalau lah ade org wt kn sy breakfast mcm ni tiap2 hri kn best... :)

Nurfazilah Cipa said...

haha!sng gle!:)

Unknown said...

sangat simple tapi sedap!!

eRza farEeha said...

simple pon sedap ni..ttbe lapaq sosej plak..hehe

Diana Rashid said...

ni kira rajin la lagi..
ikutkan sarapan akak pagi2 goreng sosej je..
heheheh

Hardy Boy said...

sedapnyer, bole la kte same2 try pasnie (^_^)

mie said...

best ni..
nak kena try ni..
eheheee

LennMommaChubby said...

Sedap la... LMC pun nak try buat la ujung minggu ni.... ^^

Eliza Sulaiman said...

nampak sedap jewww

huhuhu!

nak try buad juge le, ehehe!

ila said...

perut terus lapar la nelly..

nk ciket

dill said...

cik nelly, sile post kat saye sket :)

Miss Dill^^

Annis Suzana said...

eh, mcm bez je... nk try!!!

The Lonely Whale said...

menarik laa.. bley buat nati utk sarapan malas.. eheheee..

sabenazakey said...

dah cuba buat da,. tp xde bskut jagung,. sdapp!!!

sumaiyah mokhtar said...

wahhhh sedapnyeeeee buatknnnnn nk jugak ;)

Henry Zackery said...

memang ringkas :)

GEMPAR !! Justin Bieber Kena Belasah

Putri Sayang Kamu (PSK) said...

wow ! nampak cam sedap je nelly . ringkas . ngee ~~

Anonymous said...

Waa hebat Cik Nelly. Macam ni dah boleh bergelar isteri ni. Pandai memasak. :)

Biey said...

simple dan sodap nie...

latest entry !!
Rintihan hati si ANAK TIRI..

Mas Ahmad Safwan said...

.nelly , mas ada hadiah untuk nelly , nak taw ta nelly?

HADIAH Dari MAS untuk Nelly The Strange

kay_are said...

xde sos.. senang.. leh try2 nak wat.. time kasih ^__^

Unknown said...

wee :D nak try la ;D

MiaDiera said...

simple dan nampak sedap:)

aNiS aNiSa said...

thanks sudi follow

follow nelly kmbali..

salam kenal..

sdapnya tgk roti sosej tu..xsgka snang smpai cmtu..thanks ya =)

Shazwani said...

terliur la plak , hhu , nk cbe la kal0 mc ni , hhu ~ :D

fyna ahmad said...

waaaaa...sedapnye...

kindergartenlibrary said...

ainnur : boleh ...
^^

kindergartenlibrary said...

CIK cLEO : HAHAHA

kindergartenlibrary said...

Cik Pelangi : sama2 .
=)

kindergartenlibrary said...

syazwani : ^^

kindergartenlibrary said...

kampung boy : simplenya !!!!!!!!

kindergartenlibrary said...

sabenazaky : hehe ...sempat2 kan ~

kindergartenlibrary said...

cipa : tau tak pe .

kindergartenlibrary said...

Rozuan : ^^

kindergartenlibrary said...

erza : nyum2

=p

kindergartenlibrary said...

diana : sedap tau !

kindergartenlibrary said...

hardy boy : boleh2

kindergartenlibrary said...

LMC : Boleh2

kindergartenlibrary said...

Cik eliza : hehehe

kindergartenlibrary said...

ila : habislah ~

kindergartenlibrary said...

Miss Dill : jauh2

kindergartenlibrary said...

annis : boleh2 !!

kindergartenlibrary said...

Miszy dian : jangan tak buat ~

kindergartenlibrary said...

sabenazakey : hehhe

kindergartenlibrary said...

sumaiyyah : hehe
=)

kindergartenlibrary said...

henry zackey : =)

kindergartenlibrary said...

atiey azha : cuba2 ..
=)

kindergartenlibrary said...

anis : welcome !

kindergartenlibrary said...

nia : hahahaha

kindergartenlibrary said...

fyna : memang sedap !!!

Unknown said...

wa'alaikummusalam..
wah!
wah!
wahhhh!!!

makanan!! saya suka!!
huhu.. saya pun nak buat satu. haha~ boleh bisnes. tapi tang gulung roti dengan sosej tu.

macam mana nak bagi ia 'melekat'?
tak terbuka ke gulungannya masa goreng? ke..masa goreng tu, tekan bagi roti tu 'melekat kat bahagian yang lain tu?

huhu.. sepanjang saya memasak tak pernah buat
'seringkas' ni. huhu~

Unknown said...

lupa nak cakap.

terima kasih ;)

kindergartenlibrary said...

hahahaha

memang ringkas ...
nanti bila dah dicelup dengan roti , melekat !
^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...