Friday, April 8, 2011

Gila online : Makin jauh dari dunia luar

Elvy Nellysha | 7:17:00 PM | 66Comments |
 السلام عليكم


Sebenarnya Nelly rasa Nelly dah kategori sama macam tajuk . .
24 jam Nelly duduk online menghadap blog , facebook , tagged atau apa-apa saja laman sosial  . .
Kalau berpisah sehari , dah terfikir :

"Nak update blog . . "

(Bagus kalau ada macam ni . Hahaha . . )

Gian sudah ! Seriously , masa Nelly banyak dihabiskan dengan online ! !
Nelly tak keluar dari perkarangan rumah melainkan keluar pergi perpustakaan dan makan dengan kawan Nelly . .

Setiap hari hanya di rumah saja .
Setiap pagi , lepas siap kemas rumah , masak apa-apa yang patut *Kalau rajin* , mesti duduk depan komputer untuk online !
Jadi , bila internet line tak dapat , Nelly dah mula bosan ~

Tapi , hari tu line tak dapat , sempatlah Nelly menyiapkan novel sendiri . Haha . .
Entah bila nak siap pun tak tau . . Baru bab 6 . .
Sangat terkedek-kedek . . .

Macam mana nak siap , setiap hari online .
Buat novel tu pun bila rasa dah malas nak update entri ~
Padahal idea melambak-lambak . . .

Lama-lama dah jadi macam katak ni :


Faham-fahamkan sendiri . . .

66 comments:

topimagine said...

hehehe.. tau xpe... top pon cm tu gak... dh kurang bergaul ngan dunia luar :)

nelly said...

Kita sama .
=='

Miss Dill said...

tengok gambar tu, terase lak beratnye. huhu

Miss Dill^^

nelly said...

uik ? hahahah ^^

Fatma Diyana MB. said...

ohh. katak comel. ong ong. haha :D

nelly said...

^^

KHRLHSYM said...

sebenarnya tiada lagi katak bawah tempurung pasal melalui online kita tahu dunia luar lebih dari orang lain =.=

nelly said...

dekat taman perumahan ni , ada ~

forever love said...

isk3.. jangan sampai camtu la.. tak elok utk kesihatan.. hihi

nelly said...

dah trbiasa o0o

i am S!L4H.. said...

hidup tanpa internet skg ni rase mcm sgt2 jauh dr dunie. begituuuu~
heee

forever love said...

isk3.. kene ubh tue

Novelgurl said...

Jangan risau..kite manusia bkn katak..hak2.Manusia dalam rumah hoho

Tun Aqilah said...

hehehe
nelly kita serupa :D

Amy said...

ngan on9 pun ley dapat macam2 jugak nelly =)

syErAh said...

meh sini nak simpankan lappy tu! hehe=p

kay_are said...

faham2.. maksud nye katak yang xde umah kne r berlindung bawah tempurung dulu, dah mampu nanti die beli umah sendiri =P

eRza farEeha said...

hehhe..klu sekali on9..sejam xckop eh..hahha..dlu mule2 berblog dlu mmg mcm tuu..da lme..da pndi manage da..hehe

Miss Tira said...

Nelly buat novel? Macam menarik je ni. :)

sabenazakey said...

tak berat ke org tu letak ateh bahu dy,.?

mykhalis said...

khalis rasa stuju ngan khrlhsym..mungkin maksud nelly di persekitaran rumah dia..ada kenduri seberang jalan ke..eksiden tepi rumah je..ada restoran baru bukak belakang rumah ketua kampung ke.. takpe.. kita tak mampu mengejar semua benda

nape tak join kuiz khalis?huuuu

~Nabilah~ said...

sme ar....asyik trperap dlm blik jer dok on9....hehehe

Asma Ahmad said...

hehehe... tp on9 24/7 pn lma2 bowink gak...

atiey azha said...

aisehman .. terasa pulak atiey yee . hehee

diana said...

dulu pun jauh dari dunia luar..
sekarang lagi jauh..
tapi bila sakit ke apa baru sibuk cari orang kat luar..
"tak de ke depa nak mai melawat aku ni..?"
hahahh..
tu akak la..

D i n said...

sama la ngn din hoho
kdg2 bgn pg dapor je haha
pastu ddk online blk~

Haryati Molly @ Tunung said...

hahahaha.. kalau nelly gian online, saya pula gian buku.. hihi..
But, please NOT TAGGED! I hate this one social web!

nelly said...

i am silah : kita sama !
=='

nelly said...

forever love : aiseh ..susah ~

nelly said...

nocelgurl : beza tu .hahahaha

nelly said...

Tun aqilah : ada geng pun ~
^^

nelly said...

amy : yup ..tp kt taman ni , tak ada lah ~

nelly said...

syerah : ^^

nelly said...

KR : betul2 KR tak faham ni .hahaha

nelly said...

erza : haha ..betul2 ..

nelly said...

Miss Tira : yup2 ..

nelly said...

sabenazakey : tak kod ~

nelly said...

mykhalis : haha ..nelly setuju !!

nelly said...

nabilah : kita sama !

nelly said...

asma : yeke ? hehe

nelly said...

atiey : hahaha

nelly said...

diana : hahaa ...
=D

nelly said...

Din : kita sama .lapar je lah baru kua ~

nelly said...

Haryati : bhaya2 ..

Firdaus Kasim said...

kena seimbangkan lorh.. jgn jadi mcm tu k?

nelly, mana bloglist awk?

Salah satu entri paling hot firdauskasim.com
Cara-cara menambahkan ketinggian badan

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said...

kita sama nelly...hi5!!!

Cik Ezy said...

cik ezy pon online 24jam.. hahak..
nelly buat novel?
wahhh.. nak baceeeee..
cptla siapkan..

nelly said...

firdaus : ada kat emily di siderbar .
=)

nelly said...

amira : nasib sama .^^

nelly said...

cik ezy : lembap la !haha

:: Nonoy :: said...

yupp~ sokong! setuju! ngee~ tp, kdg2 boring gak arr..

:)

nelly said...

sikit je .
=)

Qaseh dalia adelia said...

tau xpe syg .. hehe

nelly said...

^^

d_LA said...

tol tu nelly..dla masa cuti 4 hari blogging tu mmg kene thn iman tol nk update tp walaupun x update smpt gi bc blog org tau..huhu..

nelly said...

demam kalau tak update ,..hahaha

cik ayin said...

syg..kita sama...24/7 online...gila kan

... said...

wa'alaikummussalam..

hoho~
sebab tu kena sentiasa beringat.
saya takpe. belum macam tu lagi.
sebab kerja. ekeke~
kalau hari sabtu tu, kadang2 je.
tengok juga aktivit riadah. aklau dunia nyata lagi best dan merapatkan ukhwah,
saya tinggal jap dunia maya.

hoho~
saya update pun, tengok sibuk ke tak. kalau dalam sehari dapat update lebih dari 1 tu, tak sibuk gamaknya.

nelly said...

cik ayin : setuju !!

nelly said...

... : haha .yang penting , selalu berblogging .
=)

Iszuan said...

a'ah la nelly iszuan pun cmtu jugak, byak jugak mse iszuan dhbiskan dpan lappy utk online, jrang lah iszuan nak kluar rumah, mak slalu kata asyik duduk rumah je. mcm prempuan jee. hehehe~ nak wat mcm mana, kalau keluar rumah kang duit mesti kluar skali kan? hehehe. adakah kita ni anti-sosial ek? hehehe. x kan? hihi.

nelly said...

hahaha ..
nasib baik tau ...
=='

tak keluar langsung ~

MiaDiera said...

wahhhh terer nya boleh tulis novel sendiri,bukan senang tu:)

♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪ said...

same la kite.... terbayang2 dah kat Incik belog kalo shari tak ngadap.. haha

ツ mIsS NaDEa ツ said...

samela kite ..
on9 jewlaa ..
ayah ajak ambk ibu ponn da mls maw ikot..kehkeh

MiSzy DiaN said...

sehari nda upate blog rasa mcam ........................................................................................................................................................

entah laa... hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...