Sunday, April 17, 2011

6 sebab kenapa single ?

Elvy Nellysha | 12:50:00 AM | 131Comments |
 السلام عليكم


Korang nak sebab ? Baca dengan teliti !

1. Kita bebas

Why ? Tak ada siapa yang nak kongkong kita . . Tak ada yang nak marah-marah kita . .
Jeles ? ? lagilah tak ada . Sunyi ? Memang beb ! ! !
Tapi , kita bebas dari segala masalah beb !

2. Kita banyak luangkan masa dengan kawan kita

Why ? Masa kita kapel bagai nak mati layan bf kita . Bila single , at least kawan kita ada dengan kita .
Kongsi masalah , tak ada masalah tentang lelaki ! ! So ? Fikir-fikir ya . .

3. Lepak dekat rumah

Kita mesti banyak masa lepak kat rumah . Tak payah penat-penat korang nak keluar nak menipu mak ayah .
(Ini bagi yang kapel sorok-sorok macam Nelly dulu . Hampeh ! )
Lagipun , banyak masa korang akan habiskan masa seperti online , lepak dengan adik-adik korang . .

4. Buat minat yang tak tercapai

Contoh , kalau dulu sibuk dengan mesej , dan hanya pasang cita-cita untuk tulis novel , sekarang korang boleh capai .
Tak ada siapa nak ganggu . . Now , korang boleh siapkan novel yang terbengkalai tu ~

5. Duit jimat

Masa kapel , banyak duit nak pakai . . Topuplah , keluar datelah . .
Now , simpan duit dalam bank . . Buat simpanan masa susah .

6. Tanggungjawab yang ringan

Why ? Sebab korang dah tak payah penat-penat nak fikir pasal dia .
Hanya fikir pasal korang saja ! So , tak ada komitmen , tak ada gaduh-gaduh . Haha . .


So ? Fikirkan ~

Sumber sedikit dari : Tentang cinta
Diolah oleh : Nelly

131 comments:

fRaMe+LenSeS said...

wahhh.. nice la.. hihihi. suka y simpan duit tu. agagagagag.. :D

scheyrare said...

wahaha.. useful lha....hehe

nelly said...

frame : hehe ...tq

miss Fyqa said...

setuju. Hehe :)

nelly said...

scheyrare : hehe .tq !

nelly said...

fyqa : tq !

♥CHaRa♥ said...

WAH, BGSSS ENTRY NI...;)

nelly said...

tengs ^^

saya YANA said...

hehe.. betol la tu.. tapi Yana tak penh kapel2 ni.. ahaks..:P

nelly said...

wow ! dahsyat !

nadia athirah said...

bcakap bedasarkan pegalaman ea :)
very nice dear :)

nelly said...

sikit2 pengalaman ^^

GeminiGurlz said...

oooo... main sembunyi2 ye kuar dating...heehehe

nelly said...

dulu je ..
=p

IJAT360 said...

hehe..tapi x kapel sunyi plak..henset x berbunyi langsung..duit pon save ^^

nik farina aishah.... :) said...

nelly, novel tu dah siap jangn lupa bg nik ye.. hehehe :P

single tu sangt best !! nik akuinye , hee

nurul awanis said...

semua betol !
ade pengalaman macam nelly jugak .
hehe

nelly said...

ijat : memang ler ..
=='
sunyi ~

nelly said...

nik : eceh ..insyaAllah ..
^^

yup ...
tapi sunyi ~

nelly said...

nurul awanis :" haha ..kita sama je ...
=p

puanbee said...

haa akk berkapel nih ..:)

nelly said...

eceh ..nampak benor tipu tu ..hahaha

Henry Zackery said...

suka no 1, bebas mcm blog bebas :)

Kenapa Mereka bersalah ?

nelly said...

baru best !

Muhamad Zaki Zafir said...

kurg stuju dgn no 2..ada yg kwn mcm hampeh tp bf/gf tmpt ngadu trbaik. :)

nelly said...

wow ...not bad ...

Manja (let it be my sweet name) said...

i'm single because Manja selalu duk umah je, kalu habis kuliah pun duduk dlm bilik on9 x de sosial dengan kawan2 sebab tu kut :)

nelly said...

hehe .nelly dok uma je ~

Amy said...

hihihi...dah lame amy tggl zaman single neyh...

mysara said...

yg best kte rasa free..
best la single ni..hehe

ayah mai plak kata
"BANYAK MASA NGN FAMILY"

✿❤Cik Izan❤✿ said...

bagus tips nih terutamanya utk yg masih sekolah...^__^

atiey azha said...

hehe .. ada yang kena dan ada tak . kih3x ..

Nur Syera Ismail said...

yeah ! betol tu :)
couple is juz juz waste !
so , jd la single untuk khidupn yg lebey berkualiti :)
hehehe~

mr.syazwan said...

single itu mmg best

tpi dlm masa yg sama bila ada teman

pun best leh share is caring

kehkeh

=_=

Red said...

plus. kurang dosa. wee~ :P

Red said...

plus. kurang dosa. wee~ :P

D i n said...

tak berkapel tu mmg menjimatkan hohoho mesra ekonomi gitu O_O'

nelly said...

Amy : untung la ..^^

nelly said...

mysara : hehe .setuju !

nelly said...

cik izan : tengss ^^

nelly said...

atiey azha : hehe ..^^

nelly said...

syera : wah , ayat !

nelly said...

mr.syazwan : terasa ..
=='

nelly said...

red : ^__^

nelly said...

Din : cewah .mesra ekonomi gitu ~

Fatma Diyana MB. said...

kalau couple ni, kalau merajuk, mak aih. memang sengsara fikir cara nak pujuk. kan nelly kan ? hehe.

gadis melayu said...

atia sokong 101%.. huhuhu..^_^

nelly said...

Fatma : hehe . ..
betul2 ..

nelly said...

Gadis melayu : amboi ..terlebih tu .haha ..

Miss Yaty said...

hihi.ada kebenarannya..heheh~

'yAnA' Cute said...

aik?? cm taw je ditujukn kpd sape..hehe...

tp btol la kta nelly..now kita ley merdeka dr cgkaman lelaki...

nelly said...

Miss Yaty : yup2 ^^

nelly said...

Yana Cute : setuju .
=='

angah said...

hahahahha

nelly said...

eh ? gelak lak dia ~

アヌム ちゃん~~ said...

Salam.jalan2 singgah sini..nice blog :)
jom tengok sakura dekat blog saya^^
http://frommetoyou85.blogspot.com/

nelly said...

tengss !

puteri ain said...

yeahhh ! majulah single demi freedom..haha

Solihin Zubir said...

tak payah sms 24 jam..
sy tak suka sms... hehehe..

Nadia Mashuri said...

betul tu..
nadia suka hbs kn masa dgn family..
lg best...
=)

nelly said...

puteri ain : haha .maju2 ..

nelly said...

solihin zubir : hehe ..bagus nya ..kena kol je la ~

nelly said...

nadia : haha ..bagus nadia ! ^^

kay_are said...

setuju!! paling best sebab leh kuar ngan sape2 je dan xyah riso sakitkan ati sape2 lagi.. hee

aisya said...

betul jugak tp ade yg best ade yg xbest nye single ni.. pros and cons.. =)

Miecyber said...

Entri yang menarik...

6 Bom Tangan di temui di Brickfields

nelly said...

kay_are : setuju !!

nelly said...

aisya : hehe .tq !

nelly said...

miecyber : hehe .^^

d_LA said...

yuppp..itulah yg dla alami skang ni..hehe

nelly said...

bosan lama2 ~

Novelgurl said...

wah..novel nak siap dh eh Nelly ? nnti bg bace eh..hehe

nelly said...

bab 6 ..tak bergerak2 ..haha

Cheritera Chenta said...

wahh~bagus la Nelly nii

kalu dr couple nk ke single mmg susah. tp lama2 ok kot dan leh pakai la apa y nelly ckpkan 2.hikhik

cayalah! ngee~

nelly said...

hehe ..tengss ya !

EchA rAiEsYaH said...

fakta yg sgt tepat!huhu :)

nelly said...

olah sikit jer ~

Miss Tira said...

Hehehe. See, Nelly dah tahukan perbezaan kapel dengan bercinta (lihat no3). Itu antara perbezaannya. Menipu :)

P/s: Maaf lambat komen sebab busy sikit.

nelly said...

dah lama dapat bezakan ~
sadiss sikit ..

airaniez wirdani said...

betulla Nelly.semenjak bercinta,mmg ssh nak tulis novel.dah 3thn tak keluar karya.haha.=)

nelly said...

aiseyman ..dahsyat tu !

zakiah said...

lagi2.. tak sakit hati ..haha..

nelly said...

haha
setuju !

topimagine said...

pleng suka yang first tu :)

nelly said...

ramai betul suka yang tu ^^

afqhzwwi said...

setuju sangat duit jimat tu. haihh

nelly said...

memang betul pun ~
=)

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

opss..alamak..i'm not single la..cane nie? hehe...:P

fahimah said...

stuju...

cik najihah said...

memang betul pun..
single bes jot nk buat ape2 pun..x terikat

Ayie said...

Uihh.. 87 juta orang membalas.. mantop.. HAHAHA

Fyqa said...

kdg2 single is better..

Farhana Jafri said...

yupp!!! btul tu.. xd komitmen.. xd gaduh2.. xd nk ksah sal org lain.. nk pg mne pon xksah.. nk buat ape pon xksah.. nk brgaul ngn spe2 pon xksah.. xd kes cmburu bgai~~ jmat duit! muehehehe wlcome to sngle club! :D

jemput singgah ANASAURUS :)

nabihancakap said...

single best!! tapi kdg2 sunyi lorr.

nelly said...

fahimah : tq

nelly said...

najihah : pandai !

nelly said...

ayie : ^^

nelly said...

fyqa : yup ..but kadang2 ..
=='

nelly said...

farhana : tq !

nelly said...

nabihan : tu masalahnya ~

shark said...

xyah sebab2 nk single nie...
naik sebak kang
weee~

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

hehe..betul sgt apa yg nelly tulis semua tu..psl akak dah penah lalui zaman remaja dan ada bf..aduh penat lah dek ada bf..

nelly said...

shark : haha ....

nelly said...

Rina : sadiss~

nik farina aishah.... :) said...

tak la sunyi sangt nelly , biase2 je .. kadang2 je rase sunyi tu .. hee

..arcmabaharin.. said...

nelly kena tag taw. Jgn lupa jOin

http://akudanchenta.blogspot.com/2011/04/contest-gambar-desktop-lappy.html

shah-kayrul said...

agak2 bila nelly dah bercinta balik...entri apa plak lepas nie ye....hehehhehe

mykhalis said...

orang kawen pulak camne?kena single jugakke?

NuReLLe said...

ble couple..asek ngedate..bila asek ngedate..dah xde masa nk update blog...huuu~

ツ mIsS NaDEa ツ said...

iyaa benarann~~~hihik
semua nye btl ..
igt ag ..
nak kua bf ,,
tipu ibu ayah ..adoii..

nelly said...

Nik : memang .
=='

nelly said...

shah kayrul : nantikan ~
haha .akan ada ke ?

nelly said...

mykhalis : haha ... tak payah le single ..
=p

nelly said...

nurelle : haha .setuju !

nelly said...

Miss Nadia : tak best kan ~

ツ mIsS NaDEa ツ said...

memg xbest .. tipu2 jew ..
law single xde la nak ase bslah ngn sape2,,huhu

~Nabilah~ said...

waaaa....stuju sgt2....sbb tue la nabilah x pnah kapel...huyyyoooo,mke sci nie....hahaha

kodok said...

nelly. kalau umo dah lanjut kene cari gak pakwe ni cane ni hahah~

apis of art said...

btl tu.. mase jd terhad, time merajuk nak kene pujuk lak tu..bosan..

nelly said...

MISS NADIA : Betul2 ..tapi sunyi2 ..

nelly said...

nabilah : aiseyman ! baiknya !!

nelly said...

kodok : kenalah carik bf ~~~~

nelly said...

apis : eceh .bukan susah pujuk perempuan ..:p

ツ mIsS NaDEa ツ said...

memg sunyi sgt,,hukhuk
sbb sunyi la slalu on9 ..hikhik

nelly said...

nelly pun slalu online ..
nmpk benor single nya ..
=p

ツ mIsS NaDEa ツ said...

btl3 ..
ape lehh wtkn..hikhik

nelly said...

^__^

MiaDiera said...

wahhh mesti rmai yang nak single lepas nie:D

nelly said...

bahaya ~~

cik HUSYI said...

setuju :D

nelly said...

tengss !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...