Wednesday, April 20, 2011

Indahnya ada blog ! Korang tak rasa indah ke ?

Elvy Nellysha | 9:22:00 PM | 123Comments |
 السلام عليكم

Blog ! Bagi blogger  , tak perlulah nak diperkenalkan blog ni .
Ada yang buat khas untuk diari , masalah dunia , masalah haiwan , perubatan dan macam-macam lagi . .

Nelly mula berblog , pada mulanya sangat membosankan ~
Sebab ? Tak tau mana nak mula , apa yang nak ditulis . Blurr korang tau tak !
Buku tentang blog sangat penting dan Nelly mula faham apa itu blog . .

Kenapa indah ada blog ? Yang lain-lain kan indah juga !
Rilex lah . Belum habis , jangan nak menyampuk . Haha . .

Blog ni ramai orang berkarya . Same with me . .
Tapi , kalau korang nak berblog , perlu minat yang mendalam .
Bukan cuma create dan biarkan bertahun-tahun dan tengok balik ~
Okay , Nelly pun macam tu juga . .

Blog ni sampai kucing beranak 4 pun ada yang cerita . Bagi yang memang suka kucing , memang baca sampai habis .
See ?? Secara tak langsung , menerapkan budaya membaca .

Sebab ? korang nak memahami sesuatu entri , mesti baca dulu .
Tak boleh sesuka hati nak balas kalau tak baca . .

Semenjak ada blog ni juga , Nelly kena pergi perpustakaan untuk tulis entri yang berkualiti .
See ? ? Hanya dengan blog !
Mampu ubah Nelly yang memang pemalas baca buku . . Haha

Indah kan ? Korang tak rasa ke ? Hahaha . . .

123 comments:

The Nerd said...

mak aihh. sanggup pergi library. hehe

nelly said...

sanggup oo !

Dekcik said...

haa..btol2..bce blog umpama bce novel dah..

entry terbaru singgah lah..

http://sweetchoc91.blogspot.com/2011/04/kerana-cinta-kau-murtad-eh.html

MiSzy DiaN said...

kdg2 sampai terbawa2 dlm mimpi.. hahaha..bila bgun terus ada idea nk update blog.. wow~ hehehee

deDetz said...

memang betul tu nelly =)
terasa indah untuk berkongsi ilmu & pengalaman kita yang berbeza~

nelly said...

dekcik : baru best !

nelly said...

miszy dian : wow ..dahsyat !

nelly said...

dedetz : tapi , ada pengajaran tok smua ..^^

cik pieja hut said...

indah lah! sebab belog gak sis dpt kwn ramai..hehe

Aezudin said...

bagusnye dia prgi library. :)

nelly said...

cik pieja : syok !

nelly said...

aezudin : cari idea ..^^

nik farina aishah.... :) said...

betol2 tu nelly .. best ade blog sebbb in other side kita ade kawan maya , ala macam nik dengn nelly.. hahahah :P rajin nelly gi perpustakaan.. hehe nik dah jatuh cinta dengn blog.. haha

nelly said...

haha .sama !!
carik idea nik sygs ~

putryteya said...

waa.. bgusla nelly.. kalo cm tu nk p library jgk la.. haha :D

nelly said...

carik jgn tak carik ~

☀ Izzaty Hedry☀ said...

mmg indah sngt bla da blog ney...^.^...mcm2 ayat ada bla kita tlis n the bla bca blek rsa cm na sorok kn muka dalm laci baju ja..;p.. ayat beterabur..;p

nelly said...

hahaha ...
itulah dri kita ^^

MiSzy DiaN said...

hahahahah melampau laa kalu da mcm tu kan.. hehee

nelly said...

untung ada idea .haha

sabenazakey said...

sokong sokong,.budaya membaca dapat diterapkan..

nelly said...

ayat nelly dah macam kempen kesedaran .hahaha

GadisKecil said...

bgus nyer !! Gadis kecil smpi xd idea nk update entri kat blog...tapi seronok bila tgk org update entri yg berguna...singgah balas dan komen !! =)

nelly said...

cuba cari ..mesti dapat ..tq !

kira kekuri said...

waktu aku mula2 berblogging dulu,memang indah ^^

nelly said...

lama2 makin indah ~
=)

~Nabilah~ said...

btol tue.....ade blog nie indah.....lgpown,bleh knal ngn ramai org wlpown x pnah jmpa pown.....

btw,nelly minat hndustan ae????hahaha

shah-kayrul said...

sampai sanggup ke library...hebat betul la nelly nie

nelly said...

setuju !
hahaha ..
aah ler ~
=)

Farah Shamsudin said...

memang best ada blog.. kita bole cerita apa saja yang kita nak cerita kan.. ada ramai kawan yang baik2 kat sini.. sambil tu kita boleh sharing ilmu..

nelly said...

shah-kayrul : hahaha ..carik idea

nelly said...

Farah : baru syok kan ?
^^

Henry Zackery said...

kita jugak boleh bertambah kawan dalam blog kan :)

GEMPAR !! Amir Diramalkan Juara Maharaja Lawak

misluvcoklat said...

wahhh,,terbaikk lah nelly,
sggup ke lib tuu..
haha ;)

nelly said...

HZ : baru best !

nelly said...

Misluvcoklat : tengss ..buat lah juga ^^

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

betol tu, ada blog ni memang bestttt wo... yang xde blog tu jgn kutuk2 tanpa asas k :)

awanis said...

xsangke sanggup pegi library semate-mate nk cari bahan tok blog..

nelly said...

Top : yup2.setuju !

nelly said...

awanis : perlu semua tu ~
=)

sweet stalker said...

wahh, nelly. bagusnye. sanggup g libry semate2 nak buat entry. huuu

nelly said...

menganggur kan ..hehe

diana said...

sayang kat blog macam sayang kat beg duit senirik..kan??
hahhha...

nelly said...

yup ..setuju !!

cik ija said...

mula mula blogging ntah pape tulis..
maen tulis je pape pun..
he3!!1

nelly said...

semua akan mula dengan zero ~

Far8 budak baik said...

tu ar psl..menerap kn budaya membaca ekk..dulu naik nyampah aku bace..
pastu..asal lagu ni HAHAHA

Ct Arina said...

semangatnye blogging sampai g library. hihi^^

nelly said...

Far8 : yup2 ..
hahahaha ...
aiseyman ~
mood tgh hindustan ~

nelly said...

Ct arina : memang semangat gile ~

mykhalis said...

lagi indah kalau ada blogger supporting cam nelly.. khalis kagum ngan nelly..berapa banyak blog nelly komen stiap hari ek?

nelly said...

haha .tengss khalis yang always suppot nelly ..
=)

aiseyman ~
banyak oo !

syairahmohdanuar said...

memang indah kalau buat macam yang nelly buat.hihi ><

nelly hebat ! :D

aliarosli said...

hahhahhahha, best berblog
dapat berkenalan
emmmmmmmm,berbloglah secara sihat

nelly said...

syairah : opps ...tak hebat ~

nelly said...

aliarosli : maju bersama blog .hehe

CWL wanie LovelA said...

jeng2 hebat haha

nelly said...

tah hebat mana ~

♥ norlida ♥ said...

wah..bagusnya sampai gi libry...hehhee..aah..memang best sgt2 ada blog..blh tulis mcm2!!!!

nelly said...

baru syok !!

ツ mIsS NaDEa ツ said...

sgt2 indAh lorrrr~~~
lme xp libry .. hukhuk
mse skola rendah rajinla
*memg la rajin da jd pgwas pustakkaan..hikhik

nabihancakap said...

an suka ad blog. leh cakap2 byk kali. yuhu..

nelly said...

nelly jadi pengawas sekolah je dulu ..masa sekolah rendah .haha

nelly said...

syok2 !

ツ mIsS NaDEa ツ said...

hihi ..
waa.. lagu industaann..
terbaekk~~~
jadi rndu exroomate..hakhak

D i n said...

sebut pasal libry.. dah lama tak pi libry =_="

nelly said...

Miss Nadea : tengah mood hindustan ~~~~

nelly said...

Din : selalulah jenguk2 ya ~

.: noor badriah :. said...

sebab 2 lah walaupun blog bad lma dah hncur bad ttp buat blg baru sbb bad x bleh hidup tnpa blog =)stuju dgn kamu ,nelly!

nelly said...

blog sudah sebati !

atiey azha said...

rasa ! hehee . yelah , tak sangka lepas berblog bahasa Malaysia atiey dah makin baik . psst ! atiey kan orang Sabah . kebanyakkan blogger Sabah akan menggunakan loghat Sabah yang agak pekat sedikit . hee ~

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

conpom baca dulo kan nelly...baru paham dna raser indah tuuuu

Lola Hudson said...

best mmg la best tp pada yg xd masa 2 ssh la nak update slalu... sampai ke library cm nelly mmg xkn sempat huu...

gud 4 u...

nelly said...

atiey : banyak manfaat ~

nelly said...

MYA : haha .setuju !

nelly said...

Lola : tengss ! teruskan !
=)

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

indah sgt ada belog..ada tempat nak conteng²..

Nur Syera Ismail said...

ada blog mmg best :)
saye telah mngalaminya :)

shiema sufian said...

wah. pergi perpustakan lg? dahsyat!

zippo miller said...

Nice One.. i like..(lagu hindustan ..lame la melepak kat sini hehehehe)

nadia natasya said...

cool gilaaa sampai sanggup pergi library (:
hehehs. ouh nelly jemput bce entry baru kat blog :D

nadia natasya said...

cool gilaaa sampai sanggup pergi library (:
hehehs. ouh nelly jemput bce entry baru kat blog :D

.m y z. said...

blog satu2 tmpat untuk kita tulis balik karangan bhase melayu mcm mse zmn skolah2 dlu :P

Miss Tira said...

Yup indah jugak. Tapi kalau ketandusan idea dah masuk bab malas ades. Haha.

nelly said...

Rina : best !

nelly said...

syera : syok !

nelly said...

shiema : tu je tempat ada idea ^^

nelly said...

zippo : haha ,...lepak2

nelly said...

nadia : tengss !

nelly said...

myz : haha .the best !

nelly said...

Miis Tira : sama ! hahaha

Cik Su Life Cycle said...

tu lah. berblog satu perkara yang berfaedah.. dapat terapkan budaya membaca.. bagus2

nelly said...

semestinya !
=)

Azam Sad said...

haha, setuju2...mula-mula berblogging memang rasa bosan je..

sebab tak tahu nak citer pasal apa...tapi lama-lama rasa kemanisan berblogging tu...nak-nak kalau ada blogger yang sudi komen kita punyer entri..semangat nak tulis entri-entri lain terus ada...:)

teringat pesanan dari sorang blogger nie...dia cakap, apa-apa pun berblogging nie naklah dengan hati yang ikhlas...baru seronok..
*maap panjang sangat komen =)

najihah sahami said...

waa..nelly sggup p library...caya laaa blogger cm nelly..hehee...

nelly said...

zam : setuju !

nelly said...

najihah : idea2x

teha said...

sonok2 ! hahah !

mie said...

memang indah..
kalo lama xberblog..
rasa nak demam je..
eheheheee

nelly said...

teha : me too !

nelly said...

mie : sma dgn aku .haha

NOOR FATIN said...

indah la ada blog! jiwa kita nih. haha..

zippo miller said...

komen lagi satu leh? Dah kene DEMAM hindustan hahahah

bluethunderheart said...

kunjungan perdana

salam hangat dari blue

dean said...

mg tercangat indah

sueperbs said...

betolll... agree dngn nelly... kat blog mcm2 leh jumpe..

hawasumiri said...

indah sungguh blog nelly.. dgn lagu hindustan gitu..

adan said...

blog jugak mengubah aku dari seorang yang pemalas tahap gaban untuk membaca bertukar menjadi seorang yang rajin membaca..

nelly said...

fatin : dah sebati !

nelly said...

zippo : amboi .haha

nelly said...

blue : ^^

nelly said...

dean : setuju !

nelly said...

sueperbs : hehe ..setuju !

nelly said...

hawasumiri : hahaha ...
mood ~

nelly said...

adan : bermanfaat !

Wani said...

berblog ni memang indah !

nelly said...

setuju !

zool said...

memang indah ber'blog' ni. dpt kongsi macam2.

nelly said...

yup ..tu lah gunanya .,.

Salmiza S. said...

waa... terbaek nelly, siap pgi library lgi tuh..!! anyway, mmg indah berblog kalau da mnat...

nelly said...

mmg perlu minat yng mndalam ~

Novelgurl said...

Hahha..bgs2.seb baek g perpustakaan kalo tmpt len ish3...har..har..

nelly said...

haha
jangan2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...