Saturday, April 16, 2011

Blogger perlu cipta rentak sendiri

Elvy Nellysha | 12:54:00 AM | 80Comments |
 السلام عليكم

Now ,Nelly mahu bagi tips kepada kamu-kamu-kamu semua yang tersayang . .  Ada siapa-siapa marah tak ? Haha
Jangan marah kalau saya sayang kamu-kamu-kamu-kamu dan kamu . Berapa banyak kamu daa ~

Apa yang cipta rentak sendiri ?
Dalam dunia blog , tak perlu terikut-ikut sangat cara blogger lain dalam menyampaikan entri dorang .

Sebab ?
Buat apa nak ikut cara dorang ? Korang ada cara sendiri beb !
Reka sendiri . . .

Contoh ?

Situasi 1 :

Ada blogger yang kreatif , dia akan kata :
"Entri saya banyak pada kartun . ."
(Menarik kan ? Bukan semua reti lukis kartun . Nelly pun tak reti . Haha . .)

Situasi 2 :

Ada blogger yang minat pada jiwa sastera dan puitis , dia akan kata :
"Entri saya banyak pada contoh ceramah , sajak ."
(Kalau yang sajak , sampai tak tertangkap maksudnya . .)

Situasi 2 :
Ada blogger minat pada penulisan / menaip , dia akan kata :
"Entri saya banyak penulisan panjang-panjang , sempoi dan menarik . "
(Tetapi masih menarik pembaca . .)

Nampak ? Semua ada cara tersendiri untuk tarik pembaca ke blog dorang .
Serlahkan korang punya gaya tersendiri . Ada moto (Bukan motor okay ?) dan visi (Bukan visel . .) Haha . .

Nelly ? Korang jangan tanya , memang hampeh 100% tak ada dalam situasi . Haha . . .

80 comments:

MiaDiera said...

ada cara sendiri baru orang seronok nak baca kan:)

nelly said...

semestinya ^^

akid said...

Sedang berusaha ke arah itu. Grrrr

nelly said...

Boleh punya ^^

RiaNbow said...

Situasi 2 :
Ada blogger minat pada penulisan / menaip , dia akan kata :
"Entri saya banyak penulisan panjang-panjang , sempoi dan menarik . "


I loked thats huahuahuahua xD

nelly said...

hetam je .hahaha

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

ada blog sy suka baca sbb gaya bahasanya..

nelly said...

lain orang lain citarasa ..^^

farah wahedda said...

HUHU farah pon tak tau la adew ke tak moto dan visi tu hehehe

Nasbellamy said...

setuju3, like entry ni!

nelly said...

farah : haha . kena ada ..

nelly said...

nasbellamy : tq ^^

atiey azha said...

sedang berusaha ke arah macam np.3 tu . hehee

nelly said...

all the best !

cik diba said...

like3....

:anys: said...

wahh ,anys ja xda rentak g , hehe

nelly said...

cik diba : tengs !

nelly said...

anys : hehe .cipta ^^

IzREen :') said...

lain org.. lain cara..
penulisan yg menarik semua orang msty suke.. :)

mykhalis said...

ada orang cakap blog khalis lucahh..mana ada kan nelly kan?

sweet stalker said...

apalah nelly ni. entry2 nelly suma best apa. :)

nelly said...

izreen : betul2 ^^

nelly said...

mykhalis : haha .mana ada .nelly tengok oke jer ^^

nelly said...

sweet stalker : haha ..really ? tengs !!

Siti Noraisyah said...

Blog Siti pulak, lebih kpd 'rojak'.. haha! Sebab, mcm2 ada... ^^

♥♥Cikngah♥♥ said...

lain rumah lain tiangnya :)

NOOR FATIN said...

entry sy mengikut mood sy. kalau tgh marah, rasa nak marah2 je dalam blog. ekeke dh lama xtulis entry pasal marah..:P kalau tgh sedih sgt, cnfrm keluar entry paling jiwang, kalau ada bnda baru yg nak dikongsi, ada la nanti. ekekeek. :P

cipta rentak sendiri!

nelly said...

siti noraisyah : haha .sama je nan nely ^^

nelly said...

cik ngah : sebab tu lain orang , lain maunya .hehehe

nelly said...

noor fatin : wah , ada kemajuan !

fRaMe+LenSeS said...

suma ada cara sendiri yang dapat buat diri dia dikenali. walau apa cara pn. kalau ikhlas insyALLAH la.. akan berjaya.. ;)

Cik Ezy said...

nk lukis kartun xreti..
nk bersastera pon xreti..
cik ezy reti merapu je..
blog cik ezy byk la merapu.. haha

D i n said...

situasi 1 :buat karton...hohoho

♥ norlida ♥ said...

ai..nelly kena tag ngan ida..meh tgk..

http://norlida89.blogspot.com/2011/04/yeeaahhh-saya-nak-join-beloglist-fyna.html

sabenazakey said...

ssah la nk cari gaya nie,.sob..sobb..

nelly said...

frame lenses : yup ..setuju ^^

nelly said...

cik ezy : haha .kita sama je merapu meraban .haha

nelly said...

Din : hehe .nelly tak rety .
=p

nelly said...

norlida : tq !

nelly said...

sabenazakey : cuba ..^^

... said...

as salam...
hoho~
betul! ada rentak tersendiri~
adei..saya? sebab ada 3, maka, 3-3 ada rentak. kecuali fadzli-rt. ni takde rentak. rentak belasah apa saya nak isi dalam blog ni.

=_="

uhh..

sebenarnya nak cakap..

nelly sunnguh hebat bila sanggup kata..

nelly said...

hehe ...
jnji dapat menarik perhatian tau ^^

Biey said...

saya tulis ikut mood jer.. hihi..

Jom terjah Entri baru !!
Realiti Kehidupan : Pasangan Suami Isteri VS Pasangan Zina !! ..

~Nabilah~ said...

btol tue....stiap org ade cre trsndiri.....klau nabilah,hntam jer nk tlis ape....wakakaka

Miss Eiza said...

entry saye plak cm huru hara je...
T__T ,saya perlu tunjuk ajar....

Woofer Storm said...

sy?ntah,tak tahu..kalau leh suma nak sumbat dalam..termasuk skandal nelly n mas..hahaaaa gurau^^

deDetz said...

entri saya pun main remix ja Nelly..hehe

lagipun, itu blog kita kan?
ikut corak penulisan kita lah yea =D

nelly said...

Biey : hehe .teruskan ^^

nelly said...

nabilah : haha ..nelly pun hentam je !

nelly said...

Miss Eiza : boleh ..nelly boleh bantu
=)

nelly said...

woofer storm : amboi .cantik perli dia .hahaha

nelly said...

dedetz : yup ..serlahkan kebolehan dalam penulisan ^^

nabilah_2908 said...

sama lah...masih tercari2 rentak sendiri...baut masa ni..carca marba... ;)

syairahmohdanuar said...

manade nelly punye hampeh >.<

Nora Karim said...

blog kita kena la ada personaliti kita... tak perlu la tiru personaliti blog org lain... hehehe

Cheritera Chenta said...

erm..bt pe nk tiru org len.bt pening kpla je.blogging kan tuk suka2..blog kite, identiti kite la kan..

Boley ke cam 2?hikhik

misSbLurRy said...

gaya penulisan aku adalah bebas...
ahahah iktu suka hati nak tulis ape

Bella Bell said...

betul tu nelly..kena ada rentak cara penulisan sendiri baru orang suka pergi blog kita :)

nelly said...

nabilah : teruskn mencari ~

nelly said...

syairah : sangat hampeh ~

nelly said...

nora karim : setuju ! ^^

nelly said...

cheritera chinta : boleh2 ^^

nelly said...

missblury : ha , sama !

nelly said...

bella bell : baru best !

topimagine said...

same la cam top.. blog top jenis hentam keromo jerk :)

nelly said...

bukan top je .nely pun sama ~

bunga said...

cara sendiri lebih baik..hee

Novelgurl said...

yupss.kite kene ad rentak sendiri ^_^
Kita dpt retak sndiri bila meluahkan pengalaman dan pndpt sendiri.
tap..tap.tap..hehe.

zaty luvlianncezzz said...

rentak baruku..ingin menulis cerpen :)

Need ur help..perlu pandangan seriussss---->
my 1st cerpen

nelly said...

Bunga : baru menarik ~

nelly said...

nocelgurl : cipta lah ..
=)

nelly said...

zaty : all the best zaty !

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

tak ada dalam situasi tapi still sedap nak di baca...
tak terlampau compikated...
pendek dan ringkas kan...
hehe....
(n_n)

nelly said...

hehe ..tengss !

kay_are said...

my blog.. ape lak ye.. em.. rase xtau r masuk kategori mane.. campur2 kot hee

nelly said...

bagus tau campur2 ..
=)

Miss Tira said...

Tira punya blog tak tahu nak komen apa. Biar Nelly dan para pembaca yang tentukan. :)

P/s: Maaf lambat komen sebab busy sikit.

nelly said...

Bagi Nelly , sangat menarik tau ^^

FizA said...

cara sendiri br best.. ^_^

nelly said...

yup .setuju !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...