Sunday, April 10, 2011

Perempuan vs lelaki : Kes cemburu ?

Elvy Nellysha | 5:48:00 AM | 105Comments |
 السلام عليكم

Kalau kapel mapel pun boleh clash , inikan pula orang yang dah kahwin , boleh cerai sebab cemburu !

Selalu kita dengar orang kata . .

Situasi 1 (Pada lelaki)

A : Kenapa kau clash dengan dia ?
B : Sebab dia cemburu sangat . Terkongkong beb . . Bengang pula aku lama-lama . . Semua dia nak tau . Takkan aku nak kol mak aku yang dekat rumah nak bagitau hari ni balik pun nak cemburu  . .

Situasi 2 (Pada perempuan)

A : Kenapa kau clash dengan dia ?
B : Mana aku tak minta clash . . Aku terserempak dengan ex aku yang dulu . Tegur sikit , takkan nak mengamuk . Tu pun dah tuduh aku curang . . .

Situasi 3 (Pada lelaki *Dah kahwin*)

A : Kenapa kau cerai dengan dia ?
B : Aku dah bosan . . Aku keluar outstation cari rezeki , dia tuduh aku jumpa awek lama . Awek lama aku dah kahwin dah pun ~
Masih juga tuduh aku . . .

Situasi 4 (Pada perempuan *Dah kahwin*)

A : Awak kalau saya tak keluar outstation , mulalah nak berdandan bagai . Kalau kat rumah , selekeh memanjang . . Nak mengurat lelaki lainlah tu !
B : Mana ada . . Saya dah malas nak bertekak dengan awak hal yang sama . .
(Padahal tak keluar rumah pun ~)

Memang tak nafikan , perempuan lagi kuat cemburu beb . .
Jiwa sensitif tau !

Korang mesej perempuan tanya pasal assignment , bila perjumpaan ke , tipulah kalau kata tak cemburu . .
Nelly tak pasti cemburu ke tak ~
Selalu tak ada perasaan pun ~

Kalau perempuan tak cemburu , korang kata :

"Awak ni , saya keluar sana , keluar sini , jumpa perempuan sana , jumpa perempuan sini , sikit pun awak tak nak ambil tahu . Tak ada perasaan ke ? Saya ni siapa pada awak ?"

Pulak dah ~ ~ ~

Bila ambik tau pula :

"Semua awak nak cemburu . Menyampah saya . Terkongkong saya !"





Cemburu salah , tak cemburu salah ~
Jangan kapel kalau cemburu sangat ~

Baru kapel , belum kahwin ! Parah beb !
Cemburu biarlah berpada-pada beb . .

Entri yang tak ada kena mengena dengan Nelly . . Jangan nak buat andaian sendiri . . .

105 comments:

IJAT360 said...

nely oh nely..sedangkan lidah lagi tergigit..inikan pulak suami isteri..hihi..macam2 alasan...hurm mcm drama pun ade ^_^ bagus!

nelly said...

perlu ada situasi ..
=p

miss_hazwanie said...

klu mcm tu , baek single trus .
takpayah susah2 nak kapel bgai nie , but , kdg2 tu kita prlu jgk smone dlm hdop . hee . btw, sy suka entri nie <3

nelly said...

setuju !!! ^^

Nadia Mashuri said...

huhuu..
susah juga jeles ni..
lagi parah kalau..
jeles+sensetif..

miss_hazwanie said...

haih , susah2 sgt baek single sahaja .. but , kte perlu jgk smone dlm hdop . huhuu . btw, sy suka entri nie :D

mykhalis said...

tp mcm pnuh perasaan entry nie..waha3...khalis sgt cmburu..smua teddy bear ex bf wife khalis khalis bakooo..ha3

nelly said...

nadia : parah2 ^^

nelly said...

khalis : haha .kejam o0o ~

Cik Ezy said...

sokong pe yg nelly ckp tu..
jeles pon biar b'tmpt..
=)

nelly said...

thanks ^^

diana said...

cemburu tanda sayang..
tapi kalau cemburu sampai buat pasangan rimas..
bahaya tu..

dyana nana said...

ape yang nelly katakan mmg dyana setuju ar... cemburu salah, tak cemburu salah, tapi nasib dyana single.. x la jd mcm nie.. >,<

nelly said...

diana : memang bahaya ..
=(

nelly said...

dyana : single is simple ..
*cakap je lebih ~*

MiaDiera said...

hahaha mia setuju!!kadang-kadang jeles salah tak jeles pun salah kan:D

playlist nelly lagu ape ek??

nelly said...

tq !!
=)

Cheritera Chenta said...

wah2..nelly..i like!hikhik

nice entry.suke2

cam ade pengalaman je 2..hikhik

nelly said...

aiseh ..bahaya ni ~

apik pehe said...

hahaha..tau xper..orang cuba nk paham jiwa..mane satu betol xtau la

nelly said...

parahlah kalau disituasi ni ..
=='

haslinda said...

cemburu tu kan tanda syg.hehe...

hey ! im miss chapaholic ! said...

wahhh. betullah tu. perempuan kot yang lagi kuat jeles drp lelaki. Lelaki ni.. besenye control 'cool' tp dalam hati.. perhh.. merekah2. hehe

nelly said...

haslinda : haha ..tapi , tak boleh melampau2 ..hehehe

nelly said...

hey ! : haha ..merekah2 ...lawa ayat ..^^

suka2 ..
hehehe

Nur Liyana said...

aduh!!!betul jugak kan????
susah...cemburu ke tak cemburu!!!haahha

nelly said...

kena berpada2 ..
=)

Ace3103 said...

waduhh..memang parah tu hehe
berpada-pada lah ya

nelly said...

setuju !!
<3

♥ norlida ♥ said...

hahaha..bagus2 entry ni..memg btl semua yang tertulis tu..cemburu memang sentiasa ada..x kisahla pd yg kawen ke x..lalala..=)

nelly said...

realiti ..^^

niesz said...

selalu niesz yang kena tinggal, x tahu la ape masalah laki tu, tp bile die dah start jauh kan diri dr niesz, mule la tak lame lpas tu cri niesz balik..menyampah pulak rase..

kay_are said...

x jeles.. mane ade jeles.. xde r nelly.. series x jeles ni.. laa.. x caye ke? x jeles r!! =P kalau macam tu pasangan, baik xyah. belum kawin g nak lebih2.. huu

nelly said...

niesz : tu la ..nek menyampah ~

nelly said...

kay_are : nasib KR faham ..haha

Cik Azizah said...

aduh..susah kan kes cemburu ni...leh baca sini tips Meredakan CEMBURU

nelly said...

memang susah o0o ~

nur hafiza rahsid said...

nelly!nelly!nelly!jeles susah tak jeles pun susah -.-'

tapi rasanya tak salah kot kalau nak cemburu. kalau cemburu lelebeh tu yang mcm malapetaka :D

nelly said...

sangat setuju ..
=='

Miss Tira said...

Kerana itu dalam sesebuah percintaan perlu ada kesefahaman, kepercayaan, saling hormat menghormati dan komunikasi yang baik. Ikhlas dalam bercinta.

nelly said...

Itu yang penting !
^^

~Nabilah~ said...

msing2 x nk mengalah.....adoyaiii!!!smpai ble la nk slesai klau cm 2....hehehe

Alinkiwi said...

betul tu nelly...lelaki cemburu pon lg parah pas kawin..coz pas perempuan kene dgr ckp laki..silap2...perempuan tu lbh baik duduk dlm guni...huhu..kalau suami dia jeles sgt,...

nelly said...

nabilah : takkan selesai ..
=)

nelly said...

alinkiwi : haha .nama pun manusia ..
=)

nelly said...

nana : boleh2 ..^^

♥sophie♥ said...

sebab tu tak bole biar emosi mngawal diri :) ape2 pon,, single lagy best ! =)

nelly said...

u're right !
=)

aSiMiRa.aSiM said...

hahaha..jelles kne ad bab kapel kan..tp kne saling mmprcayai gak..npe kapel kalo xpcaye kat msing2..then slesai la mslah tkog2 ni..hehe..

nelly said...

nelly setuju .memang betul !!

^^

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
mereka belum matang

nelly said...

tak matang ?
aiseyman ~

HajarRasdi [BdkKck] said...

haha.. rimas kan ngn org yang kuat cemburu..

topimagine said...

pompuan ne kadang2 cemburu pon xbertempat.. lelaki xsuke dikongkong k :)

nelly said...

Hajar : kita sama ..
=='

nelly said...

top : eceh ! hahaha

cik ayin said...

pakwe sy kuat jeles..rimas..huhuu

nelly said...

bahaya2 ~

Amy said...

awal2 kapel dulu amy ngan bf amy same2 cemburu...tapi bila dah lame2 cmburu dah makin kurang...dah kenal sket kot...=P

FurBall said...

cemburu kena tepat pad situasinya...baru lah betul..jgn over cemburu..utk si suami..dia mmg patut cemburu..lgi kuat cemburu lagi baik..kerana lelaki yang tidak cembuu tak kan nak ambik tau pasal isteri dan itu satu kedayusan utk lelaki itu..jejje

Bella Bell said...

perghhh..nice entry....

betul tu..baru kapel..blom kahwin..semua mende serba tak kena..

kalau dah kahwin xtahu la apa jdinya...lalalalla~

^__^v

alexa yussida said...

salam nelly...

nama awk unik n nelly is my anatomy teacher..hee same name with urs :)

both lelaki n pompuan ade sifat cmburu tu cuma yg tataw control mmg naya la :)

sahromnasrudin said...

yg pnting, kne amek tahu sedikit kemana pasangan kita pergi...

Cik TeN10 said...

setuju dgn nelly! tak salah cemburu.. sebab cemburu itu tandanya syg.. tp biarlah bertempat dan berpada2..

adan said...

cemburu tu kn tandanya syg.. tp klu belum kawin dah melebih-lebih cemburunya baik clash je..

nelly said...

amy : wah ..hepinya !
=)

nelly said...

Furball : aiseh !

nelly said...

Bella bell : nasib tau ~

nelly said...

alexa : masalah kan ? hehee

nelly said...

sahrom : tu je ..^^

nelly said...

cik ten10 : betul2 ..melampau susah la ~

nelly said...

adan : jalan yang terbaik ..^^

wawa said...

itu yang malas nak cple. hehehe. alah kawen tu lambat lagi. yang penting skrg blaja cari duit untuk diri sendiri. hehe. and lagi benda bole buat selaen cple and kawen. hahaha

Alan said...

jodoh pertemuan ditangan tuhan..xde papelah benda ni..

nelly said...

wawa : setuju ...pandai !!
^^

nelly said...

alan : ^^

Woofer Storm said...

bab cmbru ni memang menaktkan,.ada yang cerai berai kerna benda yang kcil..dan ruginya bila itu cuma salah fhm..lain kali percaya ,memahami dan tolak ansur tu penting..hormat psagan jgn dilupakan..eremmmm

*bgus entry ni

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

suami kakak rimas kalau org cemburu n kakak pun x cemburu sgt pd dia..bukan dia ada masa nak menggatal pun kan..dia pun x cemburu pd kakak psl kakak duduk rumah saja..heheh

nelly said...

woofer : hehe ..tq ..
memang betul kata awak ..
itu yang perlu ^^

nelly said...

Rina : wah , bagus tu ! hehehe

Ery Farieha said...

harharhar..

senang kata, tak ada hubungan yang perfect.

nelly said...

memang tak ada yang perfect !
=)

budak kampung said...

wah2...nelly pergi buat kajian ke keh3

ika said...

ta suke kne kongkong..ee~~

nelly said...

Budak kampun : semestinya .. ^^

nelly said...

ika : nelly pun ! ^^

n!cK said...

serba serbi tak kene kan..woowoo..susah betol..

nelly said...

yup ..payah2 ...

bunga said...

cemburu tanda sayang..hehe

nelly said...

hehehe ...
memang le..lau mlampau ..payah ~

zora said...

knklusinya...buang la sifat cmburu dalam dir jika mhukan kharmonian..:P

nelly said...

pandai !
=)

Sogeking Kun said...

aku rasa ayat first ko kat atas tu macam terbalik.

btw, awek aku dulu slalu tak puas ati sbb aku jarang cemburu. dia pulak yang cemburu tak tentu pasal. so, aku pun apa lagi..CERAI!

Fari said...

Cemburu skit2 sudahh... Benda yg xpatot tu xyahla nak cemburu sgt. Kena belajar kawal perasaan tu :)
Btw thnx sudi share kat entri sy..

nelly said...

sogeking : sabar2 ..

nelly said...

Fari : yup .. ^^

welcome

zaty luvlianncezzz said...

setuju! jgn terlampau over kn :P

iekasub said...

boleh jeles.tapi kena pandai control :)

:anys: said...

btul ! tapi kalo si dia masih contact dgn ex , ptut x kite cmburu ?

:anys: said...

AMBOI , CEPAT BLAS COMMENT , NI GERAM NI , HEHE

nelly said...

zaty : setuju !

nelly said...

anys : sangat patut !

KHRLHSYM said...

cemburu itu datang dari ketidakpercayaan diri sendiri terhadap orang yang disayangi.

nelly said...

really ?
nelly tak kuat cemburu .^^

BoBo.... said...

kena la ada kesefahamann....cemburu tanda syg..tp jgn la melampau...:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...