Friday, April 15, 2011

Kenapa blog Nelly banyak kepada peribadi ?

Elvy Nellysha | 6:10:00 AM | 125Comments |
 السلام عليكم

Yeah ! ! Soalan yang selalu orang tanya . .
Kenapa blog Nelly banyak kepada peribadi ya ? Eh , banyak ke ? ?
Mana ada banyak . .

Actually , dulu kan pernah tulis , entri Nelly penuh kepada COPY PASTE ! ! !
Dulu saja . Dah buang entri yang kopi + pasta . .


Sebab ? Tak bestlah kan .
So , Nelly ambil keputusan nak buat secara peribadi . Banyak kepada pendapat umum .
Bukan itu saja , banyak kepada pengalaman yang oran lain boleh kongsi sama-sama dengan Nelly . .
Betul tak ? ? ?



Bukan kepada peribadi saja , blog Nelly memang campur-campur dah ni . .
Cinta , tips blogging , GA atau Contest , Islamik , semua Nelly sumbat sama-sama . .
Tak percaya ? Percayalah ! !

Ok , now mahu tanya korang punya blog macam mana ? Peribadi ? Isu semasa ? Atau hanya khas sahaja . .
I mean , kalau bab Islamik , semua dari awal semua entri Islamik . 
Tak campur dah . . 
Yang mana ?

125 comments:

faraa halim said...

faraa kdg2 je kopi paste haha

nelly said...

haha .nelly kena ubah sikit if nak kopi + pasta ,.

Miss Sunshine said...

blog saya dah jadi macam rojak atau air batu campur.. Macam-macam ada...

'yAnA' Cute said...

klu blog yana macam2..sampai ta taw nak wt entri tntg pe da..haha..dlu ad jugak air kopi n pasta ni..hehe...

sbb best klu share ngn owg..tp ad lak yg kta xpndai tlis entri..so no more air kopi da..muak da mam pasta.. =.^

nelly said...

haha ..kita sama ! !

cik ayin said...

belog ayin banyak pada peribadi kot..

nabihancakap said...

hahah!! percaya!! blog kitew blog mencarut. tiap2 hari mencarut. ekekeke.

nelly said...

yana : really ? bagus2 ...

nelly said...

cik ayin : tak sama .
=='

nelly said...

nabihan : bahaya ^^

Hazrina Erin said...

kalau isu hangat atau isu semasa kopi paste je..tp salu cerita pasal diri sndiri je^^

nelly said...

hehe .tu yang terbaik ! !

Cik Ezy said...

blog cik ezy blog personal..
=)

nelly said...

tak sama
=='

shahsyaz said...

blog sy bercerita psl kehidupan sy, :)

nelly said...

wow .. bagus2 ^^

zippo miller said...

Zippo :- Bola, Fazura, Tembak page(kengkadang), Hiburan musica dan kalo ade aktiviti luar la...

Miss Tira said...

Tira campur-campur jugak. Huhuhu.

nelly said...

Zippo : campur-campur ya ..^^

nelly said...

Tira : kita sama ^^

Biey said...

belog saya campur aduk bagai.. haha rojak habes..

Jom terjah Entri baru !!
Perbezaan SPEED DIAL sekarang dan pada tahun 1939..

nelly said...

haha ..itu lebih baik ..
=p

Amy said...

bl0g amy kan bnyak cite sal amy...peribadila 2 kan...

loveta hady said...

my belog pon cacarmarba, cmpur2, depend pd org je nk bce dgn tak, jgn amek kisah sgt la nelly, chill yaa, =)

loveta hady said...

my belog pon cacarmarba, cmpur2, depend pd org je nk bce dgn tak, jgn amek kisah sgt la nelly, chill yaa, =)

nelly said...

sama ! ! !

loveta hady said...

belog saya pon cacarmarba entri nye, mcm2 ada, depend pd org je nk bce dgn x, teehee. chill yaa, =)

nelly said...

loveta : thanks ..

zippo miller said...

tapi nak tanye la...Blog ni sebenarnye paling sesuai untuk dicampur adukkan ke atau kene ade satu haluan jek?

nelly said...

pada Nelly , campur aduk ..banyak boleh baca ^__^

sweet stalker said...

blog i pun lebih kepada peribadi. sbb sblum ni i buat blog pun ats suggestion my bf. dye cakap tulis je apa2 kat situ. luah je apa2. that's why blog i tak ramai followers. i just menulis je. skrg baru nak start cari follower. ;)

nelly said...

semua penting tau ^^

:: Nonoy :: said...

haha. peribadi! ngeee~ :)

nelly said...

tau .sellu baca ^^

Cik Bidadari said...

yeahhhhhhhh... buat entry yg datang sendiri lg best...

Freaky said...

blog freaky pon banyak peribadi gak.. best nak cite pengalaman peribadi

nelly said...

satu kepuasan ^___^

nelly said...

freaky : tu yang best ^^

✿❤ IzanCraft ❤✿ said...

akak punya rojak...^__^

nelly said...

haha .sedap tu ^^

Aezudin said...

aku punye campur2 mcm ABC..yummy!

nelly said...

boleh makan tak ? lapar ~

HonEyBuNNy said...

salam ziarah...betul tu...kadang2 copy n paste ja..xtahu nak tulis apa..ehheheh

nelly said...

tu yang jadi bosan ~ ~

ツ mIsS NaDEa ツ said...

saia shuke entri2 kamu ..
entri kite jew xbpe na best,,HAHA

nelly said...

tq ,,bagi Nelly , best tau ^^

♥♥Cikngah♥♥ said...

blog sy rojak cyber.sume ada.hehehe.ikut suka hati je nk tls ape

nelly said...

nak makan ..hehehe ..
kita sama je ..^^

ツ mIsS NaDEa ツ said...

best ??
byk yg sdeh2 jew kot,,hikhik

nelly said...

banyak pada musim tau ..

~Nabilah~ said...

mcm2 yg tlis...kdng2 copy paste n kdng2 psl pribadi jgk le....hehehe

IzREen :') said...

mostly citer my personal life je.. tapi campur jugak la.. GA + contest atai segmen.. sumtimes cinta tapi x banyak.. :) macam nasi campur lak haha.. :)

nelly said...

yeah ! ! baru puas kan ? hehehe

nelly said...

izreen : kita sama au ! !
haha .semua nak campur ..
=p

ツ mIsS NaDEa ツ said...

skg musim ujan ,,hihihi =p

nelly said...

haha ...campur musim emo ..

ツ mIsS NaDEa ツ said...

skg emo saia da bkurengg~~~~
veri hepi ,,kehkeh

Nulia said...

fikiran bercampur baur , kehidupan pun dah macam nasi campur ... blog pun campu-campur ... huhuhu~~~

fyna said...

belog fyna sume ade...
hehehhe...

nelly said...

Miss Nadia : good^^

nelly said...

Fyna : haha .sama ^^

nelly said...

Nulia : best tau ^^

Si DauN CeRi said...

kalau saya, blog sy berkonsep bebas.. tp jujur sy cakap, sy jarang kopi2 sbb sy tak tau ape sbnanye sy smpikan kalau sy kopi2.. kalau sy kopi pon, biasanya gamba2 dr google.. hehe

nelly said...

Itu jawapan jujur ..hehe ..
^__^
samalah .ambik kat google gambar

=)

ツ mIsS NaDEa ツ said...

hehe ..
pnt la asyk emo jew =p

akid said...

blog den bebas akak nelly :D

nelly said...

miss nadea : hehe ..sama2 ..
epi selalu ^^

nelly said...

akid : bagus2 ..
janji berguna ^^

adan said...

blog saya campur2.. hehehe ^_^

MiSzy DiaN said...

dari awal lagi bab2 personal.. skali skala cmpur contest baru meriah sbb ada jmpa kenalan baru.. mcm nelly :)

yaya_flanella said...

blog yaya lagi free. macam rojak. insyaAllah ada mesej :)

*entry awl2 dulu jela kot mcm ngok ngek sikit. hihik

~~Ticer Wann~~ said...

campur2 ja..ikut sesedap ati n jari :)

nelly said...

adan : sama ! !

nelly said...

miszy dian : setuju !

nelly said...

yya : haha ..semua macam tu ^^

nelly said...

Ticer : haha ^^

IJAT360 said...

blog den lebih kepada pengucapan awam..forum..debat..dan kadang2 membincangkan kes demam denggi hihi..nelly tau kan blog Budak Felda Cam ne..^^ anda mampu menilainya

Manja (let it be my sweet name) said...

dulu 100% peribadi, sekarang umum


When is ur birthday?

Fantastic Ajane said...

blog peribadi pun menarik juga nelly..:) ditambah dgn pengolahan ayat yg best2 ..lagi la umphh... heheh

fadhdeela said...

blog deela mcm2 ada!! mcm astro lak..ape yg best nak cite deela cite kat blog :P

meh sini: Video: Model Jatuh Tergolek!!

sini jugak: Maharaja Lawak Minggu 3 - Sepahh!! Mmg Lawakks!

ika said...

tarak hal lar syg..
ika tetapp folow segala perkembangan nelly..
btw tok seminggu ni mybe ika ta mengupdate la..
laptop ika bg cayunk ika pegang biaq ika fokus kt study..
always miss u nelly the strange !!

kAmi dAn mEreKa!! said...

dulu2 pernah gak buat copy paste ni, tapi sekarang cuba elak sebaik mungkin, yeah!! hehe =)

aisya said...

nak ckp peribadi tu x sgt la kot.. sbab blog sy sorg.. kalau sy sorg, sah2 akan more to bnde2 yg personal.. hehe

puteri ain said...

mix .. macam coffee mix..hehe

d_LA said...

dla pun byk psl peribadi, apa yg dla buat, kesukaan dla..jrg post entry yg xde kena mengena ngan dla ni

mykhalis said...

khalispun kasi taruk macam2..copy2 jugak..tapi ada stail sendiri

mie said...

blog gue pun dh campur2..
heheehee

sabenazakey said...

belog sabena pasal sabena je,. hu3

atiey azha said...

atiey punya campur-campur . hehe .

nelly said...

Ijat : i know ..hehe

nelly said...

manja : bertukar arah ^^

nelly said...

FA : Nelly hentam je ..
=p

nelly said...

fadhdeela : hehe ...tu yang best !

nelly said...

ika : nelly faham ^^

nelly said...

kami dan mereka : tu baru best ! !

nelly said...

aisya : best ! !

nelly said...

puteri ain : haha .boleh minum ?

nelly said...

dla : hehe .sama je ..^^

nelly said...

mykhalis : i love ur blog and entry !

nelly said...

mie : haha ...sama je nan nelly ^^

nelly said...

sabena : suka ^^

nelly said...

atiey azha : hehe ...kita sama ~ ~

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

kakak ada 2 jenis blog..1 khas utk bisnes online dan satu lagi yg nelly salu dtg tu cacamarba hehe

nelly said...

tau2 ^^

MiaDiera said...

blog mia rojak,macam macam ada hehe

nelly said...

haha .iklan2 ...

♥♥Cikngah♥♥ said...

kt wat blog gaya sendiri :)

nelly said...

baru best ! !

♥♥Cikngah♥♥ said...

stuju :)

nelly said...

^^

... said...

as salam..
tak kisah yang mana2 pun dalam blog nelly. asalkan menarik minat untuk datang, dah cukup. hoho~
tapi kalau betul nak buat, buat yang macam encik ben sarankan. selang seli. tapi memang macam tu gaya nelly. ekeke~

saya punya blog..susah nak cakap la juga.sebab bila on satu2 blog..feel yang datang2, lain2. idea pun lain.bila on blog ni, idea yang nak cari, lain, blog ni, idea yang nak cari, lain. cam blog utama..

disebabkan saya pengiklan tegar google ads, maka bahasa ingggeris saya mesti sedaya upaya cuba mempengaruhi reader degan pelayar internet untuk klik iklan google. haha~

oh..susah ada banyak blog.uh..nak jadikan satu.tapi cukup mustahil.sebab kuasa reader kedua-dua blog berbeza agama, budaya, pendapat, kerjaya dan umur.
maka...blog fadzli-rt adalah blog hidup segan, mati tak mau. haha~

dan kat blog athirah trex yang nelly singgah tu(oh! saya jadi author ke-2! nelly nak join? haha~)..saya pun tak tau nak buat feel apa. berserabut dah entri2 saya dalam tu. ekeke..
adei..

uhh..panjang saya merepek dalam ni..apa boleh buat..bila saya on satu2 blog, feelnya lain. lagipun, ni cakap melayu.maka bahasa rojak tu ter-wajib. adei. lagi merepek

=_="

... said...

as salam..
tak kisah yang mana2 pun dalam blog nelly. asalkan menarik minat untuk datang, dah cukup. hoho~
tapi kalau betul nak buat, buat yang macam encik ben sarankan. selang seli. tapi memang macam tu gaya nelly. ekeke~

saya punya blog..susah nak cakap la juga.sebab bila on satu2 blog..feel yang datang2, lain2. idea pun lain.bila on blog ni, idea yang nak cari, lain, blog ni, idea yang nak cari, lain. cam blog utama..

disebabkan saya pengiklan tegar google ads, maka bahasa ingggeris saya mesti sedaya upaya cuba mempengaruhi reader degan pelayar internet untuk klik iklan google. haha~

oh..susah ada banyak blog.uh..nak jadikan satu.tapi cukup mustahil.sebab kuasa reader kedua-dua blog berbeza agama, budaya, pendapat, kerjaya dan umur.
maka...blog fadzli-rt adalah blog hidup segan, mati tak mau. haha~

dan kat blog athirah trex yang nelly singgah tu(oh! saya jadi author ke-2! nelly nak join? haha~)..saya pun tak tau nak buat feel apa. berserabut dah entri2 saya dalam tu. ekeke..
adei..

uhh..panjang saya merepek dalam ni..apa boleh buat..bila saya on satu2 blog, feelnya lain. lagipun, ni cakap melayu.maka bahasa rojak tu ter-wajib. adei. lagi merepek

=_="

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

blog OE yang selalu Nelly singgah tu banyak pasal OE jelah...
pasal pengalaman... pasal benda2 yang boleh dikongsikan...
lagi banyak benda yang boleh dikongsikan dengan orang, lagi baguskan...
manalah tahu apa yang kita tahu tu boleh membantu orang lain...
kan bagus macam tu..
(n_n)

nelly said...

betul2 ..setuju !!

kay_are said...

betul3... x best r kalau men kopi pes ni.. lame2 orang pun malas nak bace bende same banyak kali.. huu

nelly said...

yup ..lama2 bosan ~

Miss Tira said...

Tira punya blog.. Errrr.. Tak tahu nak komen macam mana. Biar pembaca yang tentukan sendiri. Hehe :p

P/s: Maaf lambat komen sebab busy sikit.

nelly said...

Blog Tira the best !

FizA said...

campur2 la best.. copy paste pun untuk info2 je.. ^_^

nelly said...

yup ...bagus ~
=)

NadiaFaz said...

saya punya blog campur campur . macam air batu campur , macam rojak pun ada . hahah . :D

Kutek Ghazali said...

rasa nya blog kami yg jenis peribadi je kowt..

nelly said...

samalah ..
:)

Fiizya Aurora said...

biasalah..blogkan ibarat diari kita..hehehe..sama lah nga saya,byk sal peribadi..hehehe

nelly said...

yup ..tu yang terbaik !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...