Saturday, April 16, 2011

Contest Review Blog Fix Computer Problems

Elvy Nellysha | 7:43:00 PM | 17Comments |
Memandangkan tuan punya blog yang jemput Nelly join , so apa nak tunggu lagi ?
Memang the bestlah nak siapkan ni ~
Selalu review blog orang saja ~


Memang mengaku suka bab komputer ni dan masa sekolah masuk kelas nama ICT . .
Nampak sangat terlalu minat . Tanpa segan silu bagitahu ICT dapat C . Haha . Oklah tu ~
Nak jawab soalan SPM ICT pun bagai nak rak perah otak .
Oleh kerana minat , sebab tu online 24 jam . Haha . .

Ok , review sekarang !
Nelly baca entri dia , dia kata dia terkena serangan virus Trojan . Tak silap Nelly virus yang agak teruk .
Sori kalau salah ~ Tak silaplah ~
So ?
Dia terpaksa bertukar dari blogspot ke wordpress . .
Nelly tak ada nak bodek-bodek ya . Memang banyak kena ubah .
Straight to the point ! Ikhlas ni !

Bagi Nelly , blog memang mesra alam . Bukan alamnya saja yang mesra !
Tuan blog pun mesra . Kalau tak , tak ada maknanya dia singgah blog Nelly kalau dia tak mesra .

Bagi Nelly , perlu selalu update banyak lagi entri tentang IT .
Contoh asas dalam IT , komponen komputer , pengenalan generasi IT . .
Nelly tahu ini pun masa belajar matapelajaran IT . .

So , perkenalkan kepada mereka yang tak tahu tentang IT . .
Lagipun blog namanya "Fix Computer Problems" . .
Letak saja gambar yang lebih menarik lagi .

Banyakkan entri didalam bahasa Inggeris atau Bahasa Melayu .
Tapi , tekankan pada Bahasa Melayu juga .
Sebab entri yang berbahsa Inggeris dah banyak sangat . .

Bila selalu bagi maklumat tentang IT , bolehlah Nelly usha sikit . Huhuhu .
Sebab masih kurang ilmu tentang IT . Banyakkan bagi tunjuk ajar lagi ya . .

Berkenaan sidebar , letaklah ruangan iklan bagi lebih menarik .
Bila tak banyak sangat iklan di tepi , agak suram sebuah blog tu ~
Jadi , bagi ia lebih menarik . . .

Masa mula-mula masuk dulu , agak tak nampak dekat mana kotak shoutmix dia .
Sebab tu , kalau tuan blog datang , tak tahu mana kotak shoutmix dia ~
Rupa-rupanya dekat atas !
So , pakai saja shoutbox buka tutup ya ? Hehehe . .

Berkenaan header , pakai header yang lebih menarik .
Sebab ? Header menunjukkan identiti sebuah blog yang di bina .

Dengan header juga orang yang singgah akan kata :
"Dia ada matlamat , moto dan visi dalam blog . ."
Letak saja kata-kata yang bermanfaat pada header supaya pengunjung yang singgah akan rasa blog menarik dan entri mampu menarik perhatian pembaca . .

Dari segi ruangan , Nelly tak komen apa-apa sebab bagi Nelly dah okay .
Ramai pakai macam tu . Hehe . .

Okay , itu saja Nelly boleh bantu . . . Hehe . .
Selamat maju jaya dengan blog !








17 comments:

mykhalis said...

hehhe..minat komputer..ini rajin mereview mesti nelly menaip tak tengok keyboard dah nie

Fyqa said...

wahhh.. menarekk la..

✿❤Cik Izan❤✿ said...

tumpang lalu...^__^

sweet stalker said...

nak buat pengakuan. atien buta it. huu

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

Bile la agaknye dapat direview nelly pulak ea..hehe..:P

new entry ;

http://gulagulahati89.blogspot.com/2011/04/kenapa-lelaki-anti-pink.html

Nur Liyana said...

arggggggghhh..takde header!!!=.= huhuh

Cik Ezy said...

blog boleh kene virus ke?
serius xtau..
bute it la cik ezy ni..

Cik Bidadari said...

asal bila masuk blog adik mcm rasa lmbt sikit? alah... ke lappo akak yg lambat nie...? cursor tu lagi lmbt...

Novelgurl said...

pANDAi Nelly review =)

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

oh bermacam2...
ini Nelly yang review blog dia ke, dia yang akan balas reviw bolg Nelly balik??
hehe...
OE baca je sampai habis lepas tu blur sekejap...
(n_n)

puteri ain said...

nice..rajin nelly ni :)

~Nabilah~ said...

jrng jmpa blog yg tlis psl IT...so,agk mnrik la....hehehe

Nur Syera Ismail said...

tuan pnye blog ad ajak join jgk . .
tp cm ne nk tag kwn len eh ? x tw uh . . ley nelly bgtw x ? :)

kay_are said...

nelly memang rajin mereview kan.. bagu2.. teruskan ye.. xtau sangat pasal it ni.. tapi boleh r.. hee

Cheritera Chenta said...

syoknye jd Nelly nii..sume taw...

blog chenta paling ringkas. xde pape juz shout mix 2 ja.hahah

xtahu byk perkara sai blog nii..huhu

ha! ada entry terbaru.harap Nelly sudi kongsi eh..

Miss Tira said...

Wordpress ni kelemahan dia kena ada domain sendiri. Kalau guna standard WP rasa macam sunyi je. Huhuhu.

P/s: Maaf lambat komen sebab busy sikit.

MJ said...

Nelly, terima kasih atas commennt dan cadangan anda. mj sudah membacanya dan membuat penilaian. terima kasih sudi join contest blog nie.. Selamat berblogging.. salam..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...