Sunday, April 24, 2011

Sampai hati dia ! Meraung + meratap = tak guna pun ~

Elvy Nellysha | 6:25:00 AM | 125Comments |
 السلام عليكم

Serius sangat sedih pada 1 blog yang tak bertanggungjawab ! Rasa nak nangis !
Kenapa ? ?

Ada satu blog yang mengaku entri Nelly adalah entri dia . . 
Siap kata dia yang buat dan penat-penat fikir idea . Nelly terjumpa entri dia ambil masa blogwalking .
Rasa sangat sedih + kecewa ! Baru 1 blog , yang lain tak pastilah ~

Surat Cinta Nelly sudah ditukar kepada surat cinta atas nama dia . .
Ada entri Perkara lelaki perlu tahu mengenai perempuan dikatakan dia punya entri .

Kalau yang korang baca bab cinta , semua dari pengalaman okay ?
Bukan saja-saja tulis ~

Nak ambil tindakan ? Tak apalah ~
Nelly sabar sajalah . .  Nelly tau itu idea Nelly dan ciptaan Nelly sendiri .
Nelly tengok melambak komen dekat entri dia hasil dari cetak rompak dia buat ~



Tolonglah hormat sikit ~
Bukan susah pun . Tak salah mahu copy , tapi janganlah sampai mengaku itu entri sendiri . .

Nelly sedar entri Nelly banyak bagi kesan dekat beberapa blogger dan ada blogger yang memberi ulasan sedikit sebanyak pandangan dorang . Nelly memang tak kisah . . 

Bagi Nelly , itu satu cara untuk Nelly tau yang entri Nelly masih diberi perhatian . . 
Tapi , bukan dengan cara macam ini .

Kepada dia , tolong jangan buat macam ini . Tak baik tau ~
Mungkin kali ini entri Nelly , akan datang ? ? Erm . . 




125 comments:

Izzuddin Fauzi said...

Nelly nie namanye plagiarism :D Actully mmg salah kot... So, amik la perlindungan hak cipta CC (Creative Common) :D <3 Hahaha... Cinta :D

.: noor badriah :. said...

ish2 korang sopan lah kalau copy entry org pas2 mngaku entry sndri..at least mntak lah kbnaran dlu..nelly sabar ye =)

nelly said...

izzudin : tu la
=='

nelly said...

bad : yup2 ..
tq !

alif ibnu daud said...

ait, orang mcm tue pun ada yer.... klau yer pun nak copy paste, takyah la mengaku sampai dier yg wat...banyak2 sabar la.... teruskan mnulis yer nelly.. :-))

nelly said...

ada .sedih2 ..

Nadia Mashuri said...

teruk nyaa..
=(

nelly said...

=(

awanis said...

orang macam tu , bia je la .. dia tu dah xde idea , sebab tu la amek idea nelly yang best2 ni .. die nak blog dye jadi perhatian jugak ..

nelly said...

salah cara dia tu ~

Halimatun Sa'adiah said...

loorrr...mglabah btol...
pe slhnya sama2 sebarkan mende baek..

nelly said...

setuju !

eyjalukman said...

sbar ye nelly ;)
dun be sad .
jnji nelly ada readers tersendiri ;)

nelly said...

tengss !

nUr _ atiQah said...

lsh3..
ape r nak jadi..herm..

nelly said...

tu la ~

atiey azha said...

perhh ! teruk gila perangai orang tuuu . hishhh . mencik !

nelly said...

nelly pun ..
=='

tricksrex said...

sabar ye nelly
ni dia buat kat nelly
nanti dia pulak kena
=)

nelly said...

takdelah doakan dia cm tu ~

lovelyfana said...

tecian nelly.. :) sabar tau..

khairunnisa ♥ said...

Assalamualaikum, nelly.. sabar tau. Allah Maha Adil.. :') pernah gak orang copy entri dari blog nisa tapi dia tak g tau. cuma leh detect dari widget pe dia amik. tu pun tak tau sape yang amik.

takpe dia amik, cuma takut ada salah silap dalam apa yang kita tulis tu..


sebab tu lebih baik orang yang amik, beritahu dulu. Insyallah, kita benarkan. kan ^_^

senyum k <3

aku said...

be strong nelly =)

nelly said...

lovely : tq ..^^

nelly said...

khairunnisa : yup ..tq ya ..hrgai .

nelly said...

aku : tengss !

MiMie AddNin said...

nELLY, SOUND JE STRAIGHT KAT DIE...
ape kes copy2 org punye ni...
Tu namenye intelectual properties taw!!!

✿❤Cik Izan❤✿ said...

sudahlah copy paste lps mengaku entry sdiri pulak...mmg tak patut... mcm2 manusia dlm dunia ni...sabar yer dik!

nelly said...

mimie : da cakap baik2 tadi ~

nelly said...

cik izan : yup ..hehe ..insyaAllah .

ツ mIsS NaDEa ツ said...

alahaii..
sabo yerkk ..
biase la 2 dunie blog ..
hukkhuk

nelly said...

yup ..sabar je la ~

sweet stalker said...

sabar ye nelly syg.. biaselah tu, copy paste mmg tak boleh nak dielak dlm dunia blog ni.

btw, terpikir jugakk..ade tak yg copy atien punya entry. huuu

nelly said...

ada kot .tapi , harap dijauhkan ~

IJAT360 said...

itu menandakan entri nelly bagus..sebab tu dia plagiat entri nelly..^^.jadi jangan rasa terkilan..pas ni banyak lagi yang boleh ditulis kan

nelly said...

Yup ! tq ya !!
=)
mesti2

AliaJustea said...

saba nelly syg..

misz fae said...

nelly, fae pon kena jugak..selamber dye je copy entry kita..sedeyh je tgk..huhu

nelly said...

alia : tengss!

nelly said...

misz fae : tu la ..
sabar je la ~

ツ mIsS NaDEa ツ said...

xmo thedih2 yerkk
=)

nelly said...

kecewa je .hehe

aliarosli said...

emmmmmmmmm,ambil juga orang punya, kadang-kadang kredit, kadang-kadang kopi sikit, suruh sambung baca tempat lain, kadang-kadang minta kebenaran

apa-apapun, takperlu sampai nak mengaku diri sendiri punya

D i n said...

ni yang tak berapa nak bangga ni = =
boleh pulak mengaku entry dia...

kite Bakor je!

nelly said...

aliarosli : sentapp !

diana said...

dia ingat dunia blogging ni besar sangt kot..
dia tak tau pusing2 kat situ jugak..
siap ngaku entry sendiri..
tak malu betul..:)

nelly said...

din : haha ..tak baik ..
=)
kena sabar je la ~

nelly said...

diana : jumpa jugak kan ..

Nulia said...

uuuuu~~~menakutkanlah mende ni ... hai~~~tak sangka ada juga orang camtu ...

tapi dari sudut positif , maknanya entri kak nelly memang terbaik hingga ada yg sanggup copy paste !

dari sudut negatif timbul masalah2 seperti sekarang ^_^ hihi

biarkan sahaja , orang sepeti itu...yg penting para komen yg pelu pandai menilai yg ori dan copy ^_^

ganbatte kudasai nelly-san ^_^

nelly said...

masih mencuba bagi yang terbaik ..
^_^

tengss !

ツ mIsS NaDEa ツ said...

huhu kcewa jew ekk??
bsaba la sygg
=)

nelly said...

tq nadea !!

miss.Addin said...

sabar k , nanti dia sedar la tu :)

MissSyarniFarida said...

nelly sound sikit die, buat garanag ;P

IzREen :') said...

nelly jgn amik atie sgt ngan perangai org camtu.. as long as u ade readers u sendiri,, semua org taw the truth.. people ni ade mcm2 perangai.. and this is one of it.. sabar k.. :) take care..

IzREen :') said...

nelly jgn amik atie sgt ngan perangai org camtu.. as long as u ade readers u sendiri,, semua org taw the truth.. people ni ade mcm2 perangai.. and this is one of it.. sabar k.. :) take care..

nelly said...

addin : hehe ... harap2 .

nelly said...

MissSyarni : tak baik pulak ~

nelly said...

izreen : tq izreen ..
=)

FASIHAH AHMAD FUAD (seha) said...

mcm2 kn kes2 yg melibatkn blogging ni..ciplak gmbr lah, anonymous lah,ciplak entry pun ada..xbestkn mcm tu.haishh diorg ni,lgsung xbertanggungjwp.xde civik kot.huhuhu...

Fina Fento said...

teruknya..ambik pengalaman org buat mcm pengalam sendiri..

HAJAR hasan said...

err.. kesiannya nelly. sampai hati dia. backlink pun xde ke? errmm... sabar je lah ya. takut jgk kalau my entri dia ambik ke. haaiishhyy! blogger skrg. mcm2 perangai.

Bella Bell said...

sabarlah nelly..biasalah tu..:)

nelly said...

fasihah : jadi tak seronok

nelly said...

fasihah : jadi tak seronok

nelly said...

fina : betul2

nelly said...

hajar : =='

SoL said...

baru buat pasal plagiarism.

nelly said...

sabor je la ~

Shairazi Saidin said...

Buruknye perangai!

Shairazi Saidin said...

x baek la, sape la wt keje cmtuh!

Khas buat peminat LADY GAGA. Panas!!! Media Malaysia pun belum tahu lg!

http://shairazisaidin.blogspot.com/2011/04/benar-lady-gaga-dah-kahwin-okdengan.html

cik heroin said...

sabar sabar sabar ! tu mknanya entry nelly memang best smpai dy copy.hahak kan kan kan?

nelly said...

shairazi : memang pun ..
=='

nelly said...

cik heroin : tak pun ~
=='

asfira aminuddin said...

nelly, siannya! sabar eh babe. takpe, buat yg terbaik lg pasni :)

nelly said...

yup ..tq !

Si Nuansa Eyqin said...

gulp!! erkk sabar ye syg. nelly tak buat disable right click?

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

saya xpernah orang copy entry saya.. sebab ayat dalam entry saya hancus... tapi dieorang copy iadea saya.. pagi saya wat entry kononye pasal awek chubby, tengahari tu kuar lak entry pasl tu gak.. tapi len cara ulasannye :) ade yang backlink saya.. tp ade gak yang xpon :)

adan said...

sabar je la tuan blog er.. manusia

cik ayin said...

copy cat lagi..tak senang betol la ada blogger camtu..adoi

dean said...

sabo ajew la yer

aisya said...

orang dengki mmg macam tu..

teringat entry nelly pasal yang penulisan asli tu..

SHAHIRAH ADIZAN said...

tu maknenye nelly maken femes . takpe takpe . sabar je okay . chill je :)

Mirul said...

betul tu neely...
at least remark la penulis asal...

Woofer Storm said...

mcm2 skg ni..tu la,len kli buat enty mngarut mcm sy baru org tak copy..heheee

athirahzaki said...

kurang hajar dah tu namenye,
boleh lak ngaku die punya
hampeh la
be cool okey.

~Nabilah~ said...

apasal la buat mcm tue..klau nk copy pown,at least bg la tau nelly dlu...then,x yah la ngaku 2 n3 die...ape daaa...hehehe

Far8 budak baik said...

nel nel..aku nyer cetak rompakk tak??
cepat jaawab hahaha =)

♥e'in♥ said...

omaigad! sape yg wat cm2.. ish, care die 2 mcm nk jatuhkan nelly je.. tape laa dear.. saba je oke..

Yan Saflina said...

sabar je la nelly ye...:)

mOon jOhari said...

adOiii...x malu betOi..dh la cOpy paste org pnya...tuduh kita lak yang copy dia...orgmcm ni kena cili baru taw...

ika said...

sabar ea syg..jgn sedey3..yg pntg nelly tetap nelly the strange..and ta de org ley jd cm nelly..:)

nelly said...

si nuansa eyqin : tak buat ~

nelly said...

top : ini dia tulis bulat2 ..
=='

nelly said...

adan : sabar dah ni ~

nelly said...

cik ayin : tak suka3x

nelly said...

dean : tengh sabor ~

nelly said...

aisya : yup ..perlu pnulisan yang asli .

nelly said...

shahirah : tak femes mana ~

nelly said...

mirul : sakit hati .
=='

nelly said...

woofer : haha .len kli nelly buat ..
=p

nelly said...

athirahzaki : yup ..
=='

nelly said...

nabilah : nelly yang baca sakit aty ~

nelly said...

far8 : tak kod ..hahaha

nelly said...

ein : sabar dh ni ~

nelly said...

yan : ^_^

nelly said...

moon : sedih2 !

nelly said...

ika : Terharu !!
T_T

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

SALAM...SABAR YER DIKK..

EchA rAiEsYaH said...

sabar nelly. .dia nk p0pular gak k0t. .hehehe!

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

isk isk..susah nak kawal isu plagiat entri dekat alam maya nih kan..

nelly said...

mYA : YUP2

nelly said...

echa : salah caranya tu ~

nelly said...

Rina : =='

EB said...

Salam..
Mcm² org skrg ni kn..
Hmmm takpelah awak tahu kebenarannya.. Tp kalau dia copy paste entry itu untuk sebarkan ilmu yg ada dlm entri kamu sebelum ini takpala.. Jgn dia buruk²kn kmu suda..

btw eb x dpt tnglkn link kat shoutbox so eb tnglkn kat sini k..

EB tag nelly..
http://mohdasynor.blogspot.com/2011/04/contest-candid-dari-blog-suemuncet.html

nelly said...

yup ..harap2 ...

Oppa Kudin Nz said...

xdenye nak curi entri org laen kn..

Amoi said...

ai punya lagi best.

dah salin tutorial ai. tak kasi credit link pun.

cuma nama kat sana. siapa kenal lah ai ni kan?

:'(



p/s: ai dah updated blog. [Genius Invention] Roti bakar bercorak comel lepas guna pembakar roti ini.

nelly said...

oppa : tak patut ! ~

nelly said...

amoi : sabar ya .kita senasib ~

~~Ticer Wann~~ said...

wahh takutnya.... huhu penat je kan idea kita selamba cap badak je dia copy... kalau nak copy paste pun letak le sumber tu dari mana..tak payah la claim diri sendiri punya... sian nelly...

nelly said...

sedih2

lady nana said...

bersabar lah ye.. orang macam tu tak kan kemana.. kalu gitu jerlah kerjanya.. lama lama memang kena hentam dengan blogger lain..

kay_are said...

camtu maksudnye entri nelly memang menarik r.. sebab tu r die nak copy kot.. tapi betul r, tak patut.. sampai bile nak harap idea orang lain kan..

nelly said...

tu lah ,buat lah sendiri ~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...