Monday, March 28, 2011

Perkara lelaki patut tahu mengenai perempuan !

Elvy Nellysha | 12:09:00 AM | 26Comments |
السلام عليكم


Korang ingat perempuan saja nak kena faham korang ? Hehe . .
Salah ! Salah ! Salah !

1. Tolong balas mesej cepat sikit sebab perempuan malas nak tunggu macam tunggul segala mesej korang ~

2. Tolong jangan nak menipu cakap yang korang nak mesej nanti , lepas itu korang tak mesej balik sampailah perempuan bengang nak tunggu ~

3. Jangan berjanji kalau tak reti nak tepati .

4. Jangan bagi harapan kosong ! Kosong !

5. Perempuan nak perhatian sikit . Susah sangat ke ?

6. Sesuka hati korang nak stop mesej dengan perempuan padahal perempuan balas segala mesej korang !

7. Jangan kata nak kol kalau memang tak niat nak kol perempuan itu !

8.  Perempuan menyampah bila korang kata :
"Awak ada orang lain ke ? Kalau ada , bagitahu saya ya ."
Ini soalan sengal !

9. Perempuan tak suka lelaki tuduh dorang curang padahal tak buat pun ! Tanya baik-baik ya . .

10. Penat-penat perempuan kol , lepas itu korang kata :
"Kol kejap lagi . ."
Lepas itu korang matikan ~
Korang tahu tak sebelum itu line korang dahlah tak dapat dan perempuan itu kol banyak kali ~

11. Perempuan benci betul laki slow-motion ! Maksudnya , nak menaip pun lambat ~
Padahal , masa mengurat , menaip sampai tak cukup tangan .

12. Balaslah mesej panjang sikit ! Perempuan punyalah menaip mesej bagai nak rak sampai tak cukup space !
Lelaki balas :
"ok ."

13. Jangan lepas clash , korang kata :
"Saya terima awak balik ."
Ingat perempuan ni mainan ? Hehehe . . .

14. Perempuan tak reti pujuk orang . Jadi , jangan mengharap sangat sampai lebih-lebih kalau perempuan dah pujuk .

Ha , siap ~!
Perhatian kepada lelaki , baca betul-betul ! Nasib ada orang kongsi-kongsi . Hahahaha . . .

Ada lagi ? Bagitahu . Meh Nelly letak lagi ~

26 comments:

Pycah Abd Rahim said...

memang betol ! setuju setuju !

Cik Ezy said...

ssh nk pham org laki..
ngee

dyana nana said...

betul 110 peratus nelly,..
good! yg stail nk pujuk tuh, kadang2 menyampah jerk..
hope lelaki kat lua sane tu, bace ,faham dan jgn buat ape yg orang perempuan tak suka.. :)

Memo_Hazel said...

betol-betol. memo sokong. :)

nur aisya humaira said...

da tak merasa suem tu...:)

mie said...

gue bab mesej bermesej memang malas skit..
eehheeee

ஜ Nur Farzana ஜ said...

hahaha...yg no.12 tu yg plg tpt skali..~!! hahahah XD

topimagine said...

huhu.. sokong2.. perangai top memang cm ne pon.. haha

cik ayin said...

setuju...!!!!!!!!!ahakss

syairahmohdanuar said...

nombor 14 plg stuju!!

mykhalis said...

marah betul nelly ek?hahaha.. ape masalahnye? dah die tak mau,, tinggalkan aje.. kalau die nak mesti perangai die sama cam masa memula ngorat,,tapi kalau dia wat tak tau n sama je..maknanya dah tak suka la tue..hehe

hottest entry di blog khalis :
Kantoi ketika skodeng

nik farina aishah.... :) said...

bukan nk kata ape , tapi nik sangt setuju !!!!! haha tak boleh di sangkal lagi la.. :) yg pasal suruh pujuk tu paling setuju kalau ade button like dah lame nik like .. hahah

Novelgurl said...

Salam..hahha,terkene ke nelly ?lalala

Sharienz Sz said...

no.3 tu setuju sangat2..
jangan suke berjanji klu x dpt buat..

Miss Dill said...

saye minat statement nelly! hoyeh!

Miss Dill^^

ieyla said...

btul2....
suh laki baca ni!!!

shigellazoster said...

hee.. kalau la lelaki amik tahu semua ni.. urm... :)

syazana.not.single said...

wah, mmg setuju 100% la nelly. hik3. =)

Miss Tira said...

Tapi bab tuduh curang tu rasa tak kira lelaki ke perempuan ke semua tak suka kot. Siapa suka kena tuduh. Hehehe.

Mr Strider said...

yang no 1 patu letak ikut keadaan dalam kurungan..kalo tgh meeting tetiba msg cammna nk balas..hehehe.. ;)

Regards,
-Strider-

zaty luvlianncezzz said...

haha..setuju!!!!
pmpuan gk x suke bla lelaki bajet macho bagai..padahal
erkkkkkkkkkkk

plz la

kay_are said...

ye ke?? rase due2 laki pompuan lebih kurang je ++ part isu2 dalam sms tu..

Asma Ahmad said...

entry pnoh emosi jew ni nelly?? hehehe...

ciknabil-a said...

yang no 8 tue la soalan plg nabilah sakit hati skali bila bf nabilah tnya cm tue. huhu

ika said...

sokong giler2 gn nely !!\nk jew minta share entry ni..
ngee~~

nabielahuda said...

nelly, beyla nak amek ni bole?
nak buat ulasan siket. hehe.
boleh eh eh eh? *mate kelip2! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...