Wednesday, March 23, 2011

Teramat bahagia !

Elvy Nellysha | 9:46:00 PM | 31Comments |
Ceh ! Bahagia konon ! Haha . . Berhabuk betul blog Nelly !
Sakit hati dengan blog . Lembap ~

Semalam HARI BAHAGIA Nelly . Hehe .
Tak cemerlang , tak gagal . Cukup ! Haha . Puas hati Nelly .
Tapi , semalam ingat nak isi fasa 2 sebab tak isi lagi . Tapi , bila sampai bab pemilihan program dah blur .
(Nak pilih apa ni ?)

Nelly fikir nak masuk form6 tapi kena juga isi kan fasa 2 tu kan . Kalau tak isi , membazir beli pin kod !
Jadi , Nelly semaklah syarat-syarat kemasukan . Hancossss ~
Bukan hancur sebab syarat kelayakannya , tapi hancur sebab tak tahu nak pilih apa . Haha . .
Nelly suka pada bahagian teknologi atau apa-apa berkaitan komputer .
Suruh duduk depan komputer 24 jam pun boleh . Haha .
Betapa sayangnya Nelly dekat teknologi . Haha .

Siapa ada maklumat bagus sikit untuk Nelly rujuk ?
Boleh tolong bagi ? Dah buntu gila-gila !
Mak Nelly tanya Nelly minat apa .
Tak tahu nak jawab apa . Minat apa sebenarnya ni . . Huhu .
Nak jadi peguam , ibu tak galakkan .
Nak jadi wartawan , lagilah tak digalakkan .
Naj jadi fotographer , ibu kata susah nak dapat kerja .
Nak jadi chef ? Tak minatlah pula . . .
Wargh ! Buntunya Nelly ! !

31 comments:

MiSzy DiaN said...

dik..
jgn laa pilih yg berkaitan It or teknologi.. dah byk org pilih course tu and permintaan kat pasaran pn kurang.. payah nak rebut peluang pkejaan taw.. kalau nk, cari bidang lain..
mcm akaun or berkaitan dgn pelancongan sb skrg market utk bidang ni tgh tinggi n byk pmintaan walaupun ramai gak yg amik.. okei?

eh ni pndapat akak jak laa.. hehe

aiyahassan said...

minat tech, ambk kos sains komp lah

IJAT360 said...

agak cik nelly baru pas spm??? i dont believe it..

mykhalis said...

masik bidang IT ok la kot.. Khalis dulu study UTM..ada kursus komputer,,heh..tapi khalis bukan kursus nie..pilihla berdasarkan minat dan kemampuan k?

Meja belajar untuk dapatkan 10A

ila said...

ermm tahniah tanak ckp ke berape.
hehe

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

kalau nelly suka komputer ambiklah bidang komputer..komputer meluas bidangnya..nelly boleh pilih design ke,grafik ke, animasi ke, programming (wah boleh biol kepala otakku), atau nak lebih tough kejuruteraan ke..atau nelly boleh pilih course lain tp still yg melibatkan penggunaan komputer

ika said...

jadi jew pakar blog yg ley wat bnyk dwet..hehehe..

Ashikin said...

Tahniah nelly,,dapat keputusan memuaskn :),,tapi npa nelly xtry isi Politeknik?kat politeknik pun ada jugak komputer,dalam bidang rangkaian dan pengaturcaraan..xpun,nelly cuba je isi semua IPTA,mntau ada rezeki dapat yang lebih elok.tapi,biarlah sesuatu yang nelly minat eh,,

airaniez wirdani said...

Buatlah keputusan yang bijak bila nak ambil jurusan di universiti.Cuba Nelly research bidang yang ada peluang pekerjaan yang cerah & nelly yakin dapat buat yg terbaik utk course tu,bersandarkan minat..all da best!

Memo_Hazel said...

keputusan cik Nelly?? :)

Asma Ahmad said...

jd engineer la... :)

Cik Ezy said...

plih yg sng dpt keje..
zmn skrg xpk minat dh..
sbb ssh sgt nk dpt keje bile dh grad nt..
saye gtau ikot pengalaman saye sndiri..
huhukkk

zaty luvlianncezzz said...

nelly!!!

lama x ke cni
tenet stl x ley pakai derrr

byk kos kn
plih je tgk mna dpt

hehe

Ace3103 said...

try apply cikgu laa~ :D

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

buat solat istikharah...insyallah dapat petujuk..akak doakan yg terbaek ponyer...!!!

kay_are said...

nelly jadi blogger je r camtu ^_^

cik ayin said...

masuk la form6..nanti tau la minat kita kat mane.. :))

NOOR FATIN said...

akaun? mechanical? business? nurse? hehe farmasi?

sy minat jugak dgn kmputer tapi xla amik kursus berkaitan kmputer. ckup la kalau sekadar minat dan bukan kerjaya. hehe..

sy dah abis blaja dah. amik mechanical :)

faiz said...

kalo minat IT tu...cubala buat researh ttg course2 IT ni..sekarang ni dah byk course2 IT ni..

ciknabil-a said...

ouh nelly baru dapat result spm kew? nabilah baru tahu yg nelly nie baru umo 18 tahun. hehe.. btw, tahniah la utk result yg nelly baru dapat. utk cos yg nelly nak pilih, pikir2kan la apa yg bagus. tapi lau minat bdg IT jgn la amik. pluang pekerjaan x byk. huhu..

= d = said...

amik la multimedia ke?
IT ke??
itu kan berkaitan ngan computer..
nelly kene amik something yg nelly minat..
so senang nak blaja..

best of luck..!!
:)

Cik Bidadari said...

huurmmm akak yg bacapun buntu dibuatnya... dah baut pilihan bgtahu ya?

Sharienz Sz said...

klu pendapat sha..
study apa yg nelly sangat minat..
spya nelly dpt concentrate n tak boring time study :)

SUE said...

haha . sue pun dah settle isi sume . skali dgn keje lagi . hoho . cargas sungguh :)

puteri ain said...

teknologi ? not bad..bagus :)
sebab dunia sekarang dunia serba berteknologi..

MiaDiera said...

wahh samelah kita , memang jenis suka hadap komputer kan:D

KHRLHSYM said...

fotografi senang nak dapat duit, tapi zaman ni lah. hihi tak tau tahun depan.

MJ said...

nelly dpt brape spm??cter la..cter la..hehe.amek form 6, nnt dpt terus ke degree..hihi.pape pon pk la masak2 ye..=)

afqhzwwi said...

ikut kata hati! hehe. cuba lah ambik ICT kalau minat komputer. it will be great kalau dapat score pointer. emm. jangan ambik benda yang tak minat. susah nanti

mohdhafifi said...

Minat saje x cukup dek

The fact n my experience utk pilih course yg kalo rase nak pk, pk pk kan lah..huhu

1. Peluang pekerjaan (Market employee)

2. Minat @ Bakat @ Kelebihan (tanye sama hati, jgn tanye same pokok)

3. Struktur kewangan (kalo rase anak owg kaye, result x cemerlang pun leh masuk u)

cukup la 3 tuu

Tapi kalo da memang minat sangat..
U must b inovatif n produktif

Dah 2 taun aku keje yang xde kene mengena dgn ape yang aku blaja dulu

aku rase bukan aku sorang je..ramai yang xleh survive kalo nak harap kan kelulusan sahaja..

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

saat kritikal...
semua orang blur nak pilih apa...
dulu OE isi satu benda je.. matrik.. dan alhamdulillah dapat...
cube try tanya diri apa yang Nelly paling paling paling minat...
dan cube try bincang betul2 dengan parents... isnyaAllah diorang faham...
tak semestinya hari ni profession yang Nelly pilih tu susah nak dapat kerja, waktu Nelly dah gred pun profession tu masih macam tu kan...
mesti ada peningkatan...
jadi doa banyak2 supaya apa yang dipilih, itulah yang terbaik...
(n_n)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...