Tuesday, March 15, 2011

Kejam sangat tak perempuan ni ?

Elvy Nellysha | 8:50:00 PM | 61Comments |
 السلام عليكم  
Ada seorang perempuan yang boleh dikatakan playgirl satu masa dahulu . .
Sampai dia jumpa seorang lelaki dan akhirnya setia . .
Lelaki itu juga pernah menjadi seorang playboy tetapi takdir yang menentukan agar mereka setia .

Hari terus berganti hari , bulan ganti bulan , tahun ganti tahun .
Sepanjang perkenalan mereka , mereka tidak pernah bertemu . Hanya telefon pengubat hati .
Tetapi , dalam diam hati perempuan itu memberontak !
Kerana dia merasa sunyi tanpa fikir perasaan lelaki itu . .

Namun , lelaki itu tetap setia dan mula mengejar cita-cita untuk masa depan mereka .
Hampir seluruh keluarga lelaki itu dikenali perempuan itu .
Sampai satu masa , perempuan itu dihubungi oleh lelaki yang pernah menjadi kekasihnya dan mereka telah lama berpisah .
Namun , pasangan perempuan itu telah banyak melarang .
Atas desakan dan hati yang memberontak , perempuan itu keluar dengan bekas kekasihnya .

Tapi , 1 hari dia tulis di FACEBOOK bahawa dia sudah tak mampu untuk setia ! !
Pasangan perempuan itu meminta kata putus . . Namun mereka saling menyayangi .
Mungkin kerana perasaan sayang masih menebal . Ego perempuan itu dengan mengatakan "ok" . .
Tidak memikirkan perasaan lelaki itu ! !

Lelaki itu saban hari semakin tidak terurus . Pengajiannya mungkin sahaja terjejas .
Tapi , perempuan itu membiarkan saja walaupun tahu hati masing-masing masih sayang .
Hipokritkah perempuan itu ? Egokah ? Saat lelaki itu memujuk , dengan senang hati perempuan itu mengatakan bahawa mereka perlu membawa haluan sendiri walaupun payah untuk melakukannya ?

Hatinya sakit dituduh berlaku curang ! Curangkah dia ? Walaupun tidak berkasih dengan bekas kekasihnya ?
Minta maaf ? Salahkah dia ? ?


Apa pendapat korang ? ? ? Cerita dari kawan Nelly . .
Agak-agak kejam tak perempuan ni ? 

61 comments:

Dayana AZ said...

Dayana rse tu ego la Nelly,

kdg2 ego ni boleh membunuh dalaman kte,
jgn ego sangat sebab sakit, klu kte buang sikit je ego tu, kan da happy bt0l tak?
sebab sme2 sayang,
lain lah kalau dah buat salah yg tak dpt dimaafkan.
sedangkan Nabi Muhammad SAW yg mulia pun memaafkan, kte kne la contohi kn,

Dayana pesan, tamao la ego2 sgt, seyes sakit je nti, cuba due2 slow talk n selesaikn apa dlm isi hati msing2 tu baik2.

haha, pnjg plak komen :P

RaraTan said...

ish3. kesiann betul.
ego punye pasal lahh katekann .

ika said...

erm..ego cgt akhirnye mmakan dri..then due2 yg merana..
so if still syg try buang egouh jaoh3.
ta rugi pown..

ika said...

erm..ego cgt akhirnye mmakan dri..then due2 yg merana..
so if still syg try buang egouh jaoh3.
ta rugi pown..

yatie Awang said...

mungkinlah sedikit kejam....tapi sudah pasti perempuan tu sendiri merana.....

Eyqasara said...

huh! dasyat laa... jgn sebab ego bleh hilang org yg disygi.. adesss...

KHRLHSYM said...

pernah terasa dan biarkan saja. nak kata kejam, mungkin bukan jodoh.

Memo_Hazel said...

kekadang ego tuh ta kemana pun. sakit sendiri. nak kata kejam, mungkin jugak. dia sunyiii. hehehehe. :)

topimagine said...

huhuhu.. rupe2 nye ego pompuan ne lagi dasyat yerk :)

wahida said...

mmg kejam...

GadisGula-gula said...

ego.. tapi.. kalau sye jd that girl pun.. sye kate kan 'tak'.. sebab.. saya cuma keluar dgn ex saya.. bukannye kembali bercinta..

cinta ni mengharapkan kepercayaan. laki tu tak percayakan perempuan tu. thats y dia minx putus. jadi.. laki tu sepatutnnya faham yang dia tak bole cemburu macam tu sekali~

D i n said...

aduh...kenapakah cerita ni macam yang prnah aku lalui...tidakkk..

Novelgurl said...

Salam..mmg stu jwpn je..ego =_="

FyNa said...

kejam sgt2 taw

mykhalis said...

kejam kot..tapi kene la wat pilihan yg ternaik untuk kita jugak,.slg belum kahwin..belum sah die bukan milik sape2.. kalau jujur..masuk le minang..kalu tak mampu lagi..redho jerla

nurul fathihah said...

x kejam kot ..
tp .. x perlulah ego sgt .. an ?

nurul fathihah said...

xkejam ~
tp , x perlu lah ego sgt .. an ?

nik farina aishah.... :) said...

tak kejam pon nelly , tapi sebab ade sifat ego dalam diri yg menyebabkan dia jadi macam tu .. sepatutnye , laki tu terus memujuk dan buat perempuan tu balik semula kat dia .. jangn mudah putus asa..

fyna said...

huhuhu....kejam~
byk sgt cite psl curang2 nih..

Anonymous said...

hahaha! same story saye jek><" aiyok! haha:D

puteri ain said...

ego tu kadang2 kita kena low kan..bawak bincang elok2..pk positif and negatif bagi sesuatu tndkan yg bakal kita amikk..

kay_are said...

rase macam kejam sangat je.. x patut r wat camtu.. huu

| cik azeya | said...

agaklah. hhehe

ardinihumaira said...

seoga pasni ketemu sama yang memahami :)

MiaDiera said...

hmm benci ego,sebab ego orang boleh jadi kejam

Miss Tira said...

Semua cinta mahukan kesetiaan. Tapi kesetiaan tak diselitkan dengan saling bersefahaman pun tiada gunanya. Cinta tanpa agama umpama cinta tanpa hala tuju. Dalam hidup bercinta ini banyak dugaan. Jangan tinggalkan orang yang sayangkan kita untuk mengejar orang yang kita sayang. Kerana orang yang kita sayang mungkin akan tinggalkan kita untuk orang yang dia sayang.

noraim said...

that girl xjujur pd diri sendiri. ego pon ada. dan kejam pon ada! huhu.

noraim said...

that girl xjujur pd diri sendiri. ego pon ada. dan kejam pon ada! huhu.

hEartlEss said...

klu da syg buang la ego 2... :)

y-A-n-A said...

tak tahu nak kata apa.. tapi kalau tu jalan yg perempuan tu pilih, yana rasa baik dua2 just go on je dgn hidup masing2..

ciknabil-a said...

kejam gak ar pmpuan tue. apa la, dah dapat laki yg dah sayang dan insaf ngn pragai dia yg sblum nie playboy tp pmpuan tue wat cm tue plak. aduyai.. huhu..

Ar3M3r said...

maaf sb menyepi lm sanat....
cume nak teagkan pikiran yg masih pedih ditikam rindu....
mungkin sakit hati ini....
tapi that only ways amir leh korbankan hati n perasaan pada hati yg ikhlas....
Mugkin tangisan amir nely x mampu nk lihat.....
Tapi kenyataan adalah benar.....

Ar3M3r said...

maaf sb menyepi lm sanat....
cume nak teagkan pikiran yg masih pedih ditikam rindu....
mungkin sakit hati ini....
tapi that only ways amir leh korbankan hati n perasaan pada hati yg ikhlas....
Mugkin tangisan amir nely x mampu nk lihat.....
Tapi kenyataan adalah benar.....

Ar3M3r said...

Tonight such a beautiful night sing with me now 2011 follow me
Big Bang Big Bang we’re back again one more time say
No way no way we become a strangers again so easily
Big Bang Big Bang don’t stop let’s play
Ok ok go go go

I think I’m going to go crazy, I’m probably getting tired (why)
Nah, I think I’m just fed up, I’m already bored, you’re dull
I’m a bad boy that can’t be satisfied with one girl, but I’m nice
I’m not falling for you because I can’t stand it, let me blow ya mind

When did we start, start losing the spark between us
We’re like a drained cola that’s lost its fizz
The first feeling of going numb, glancing at each other sideways
I’m not hanging myself over such a love, don’t wanna try no more

I look for you, oh-eh-oh, below that moonlight that lights me up
I look for you oh-eh-oh-oh-oh I don’t know where the end is but hey
Tonight tonight tonight tonight
I still don’t understand love, pitifully alone once again, tonight

I’m scared that these stars will hurt me (so what so what)
I miss the moment when I first met you (no more no more)
Bad when it comes to pain like that, I try to avoid it
But you know that I love you girl girl girl

My personality to drag it out, say no, with cold lips, I-I-I freeze you

Take my soul take my heart back with a new excitement, get that
Love is not for me, don’t think too much it’s that simple

I look for you, oh-eh-oh, below that moonlight that lights me up
I look for you oh-eh-oh-oh-oh I don’t know where the end is but hey
Tonight tonight tonight tonight
I still don’t understand love, pitifully alone once again, tonight

The sad meaning behind the words “good bye” become covered by the dark shadows
My memories look towards you, who I have forgotten in my heart
I look for you, oh-eh-oh, below that moonlight that lights me up (below that moonlight)
I look for you oh-eh-oh-oh-oh (Oh you, oh baby) I don’t know where the end is but hey (I don’t know where it is)

Tonight tonight tonight tonight
I still don’t understand love (Don’t understand love, I), pitifully alone once again, tonight
I look for you, oh-eh-oh (tonight), below that moonlight that lights me up (such a beautiful night)
I look for you oh-eh-oh-oh-oh I don’t know where the end is but (good night)

nelly said...

Dayana : komen bernas .

nelly said...

raratan : aiseh ~

nelly said...

ika : rugi sikit .hehe

nelly said...

yatie awang : memang merana ~

nelly said...

eyqasara : yup .
=)

nelly said...

KHR : maybe .
=)

nelly said...

memo hazel : kesunyian !

nelly said...

top : dahsyat sikit~

nelly said...

wahida : =(

nelly said...

gadis gula-gula : nasib baik tau ~

nelly said...

sin : haha .sama ?

nelly said...

novelgurl : =='

nelly said...

Fyna :=='

nelly said...

mykhalis : redha ~

nelly said...

nurul fathihah : yup2 ..

nelly said...

nik : haha .tq a lot .

nelly said...

fyna : musim ~

nelly said...

puteri ain : tq

nelly said...

kay_are : mmg kejam ~

nelly said...

cik azeya : =='

nelly said...

ardinihumaira : yup

nelly said...

miadiera : betul2 .

nelly said...

Miss Tira : wah , komen bernas ~

nelly said...

noraim : semua ada ~

nelly said...

heartless : =)

nelly said...

y-a-n-a : mungkin ~

nelly said...

cik nabil-a : ^__^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...