Thursday, March 3, 2011

Ciri blog yang baik

Elvy Nellysha | 5:55:00 AM | 63Comments |
السلام عليكم


Nelly jalan-jalan dekat BLOG CIKGU ICT NELLY !

Beliau bagi pendapat blog yang baik . Baca baik-baik :

Tajuk blog mesti berkaitan dengan isi kandungan blog . Ok , yang ini Nelly banyak sangat entri yang pelik ke ? Cikgu , saya lari tajuk bloglah . Haha . . Contoh kalau pasal muzik , semua tentang muzik .

Kalau korang buat entri , mestilah sama dengan isi kandungan entri . Jangan lari ok .
Kadang-kadang korang tulis tajuk hot bagai nak rak , then korang tulis :
"Lupakan tajuk itu . Saya nak cerita . . ."
Memang haram nak singgah rasanya . . . 

Tetapkan blog yang berkaitan apa . Ini Nelly masih larilah weyh ! Haha . . 
Campur-campur sebab Nelly suka . 
Tapi , ada label ok !

Hadkan pos korang nak bagi blog ringan . Hadkan post kepada 3 post di halaman depan . Boleh kan ?

Boleh pakai TERUSKAN MEMBACA . .  Berapa banyak kali Nelly lari dah ni . Haha . Tak ada pula .
Ini untuk menjimatkan ruang dekat korang yang tak nak buat post kepada 3 . . 

Widget tersusun . Ok , terasa sangat ini . Haha . . Fail bab kena susun widget ! Haha . .

Amacam ? Ok tak ?

Sumber : RMMICT GROUP

63 comments:

Nier Zecter said...

nak tetapkan blog berkaitan ape yg payah tu.. main tulis jer apa nk tulis..haha

cik ayin said...

kebanyakkan orang suke merepek,meraban bagai.. like me la..ngeh3

Nadia Mashuri said...

wah.. info yg bguna..
hehhee..

amanina said...

blog nelly laju gla
tuh ske dtang mlwat..
ta pyh tnggu lma2
mcm blog sy
:(

topimagine said...

nice info.. tp susah ar nk dapatkn identiti blog kita ni... hehe universal senang :)

♥♥Cikngah♥♥ said...

nk wat tjk entry tu ssh.besenya tjk entri tu cikngah main bantai je.hahaha

Cik Eliza said...

haha,

yg terlintas, itu yang di taip,

sy suka mengarut saja,

;p

Amy said...

hihihi...contoh blog yg cam meraban teben tu blog amy la...:)

nelly said...

Nier : haha .sama2 ..

nelly said...

Cik Ayin : Nelly juga ..hahaha

nelly said...

Nadi : yup ...hehe

nelly said...

amanina : terima kasih . .

nelly said...

top : masalah ..sama dgn Nelly ..hahaha

nelly said...

Cik Ngah : sama . . haha ..:D

nelly said...

Cik Eliza: smaa !
=D

mr.syazwan said...

tajuk dan isi kena power baru best

kalau leh isi tu make it is simple..

hehe

faiz said...

mcm xde ciri2 ni pon:)

kay_are said...

tajuk entri saye agak2 masuk x?? tu hentam je tu.. hee.. 3 entri 1 page.. yang tu ikut.. widget.. susun gak kot.. pape pun memang nasihat yang bergune =)

kay_are said...

tajuk entri saye agak2 masuk x?? tu hentam je tu.. hee.. 3 entri 1 page.. yang tu ikut.. widget.. susun gak kot.. pape pun memang nasihat yang bergune =)

najwa's said...

haha me main ikut sedap je tulis. :P

Citarasa Rinduan said...

nelly--
wah!!!! good info..thanks laling

Novelgurl said...

salam..huhu sy x suke blog orng y ad teruskn membaca tu..ehe

cik najihah said...

saye sokong...gaye penulisan tu penting..

nelly said...

Mr.Syazwan : mesti2 ..

nelly said...

Faiz : kena ada ..haha

nelly said...

Kay_are : tq2 ..

nelly said...

njwa's : haha ..bahaya .

nelly said...

citarasa rinduan : yup ...
welcome ..
=)

nelly said...

Novelgurl : uik ?

nelly said...

Saya najihah : semestinya .
=)

Cikgu CTE said...

kadang2 kita kena jugak lari dari tajuk blog...kalau lurus bendul tu boring jugak kan??

cik pulau said...

waahh. banyak info ni..
ehmmm... cik pulau men tulis je.. dahla label takde..
nanti lah buat.. aritu nelly dah cakap..
tapi cik pulau tak buat lagi.. ^^,

Miss Tira said...

Blog Tira jenis hentam sajalah. Tak tahu nak cakap identiti tu camane. Tulis je selagi boleh yang lain pembaca tentukan. Hik hik..

bun said...

uh,bab nak tetapkan blog pasal ape sangatlah payah

men tulis sekati je

hahahha

P0polita said...

popolita suke merepek bebanyak je salunye.. haha..

Header baru, jom ushar!

sicomot-comel said...

hahaha..
nelly,,same lah kita aih..
blog campur2 dah..huk3

puteri ain said...

good info nelly ! :)
anda bnyk memberi ilmu kpd orang lain

puteri ain said...

good info nelly ! :)
anda bnyk memberi ilmu kpd orang lain

athirahzaki said...

waa, nice info nih!
belog kite jugak yang merapu merepek
entah apa-apa T_T
wahaha.

annenyss said...

nak try praktik..hehe

IJAT360 said...

owh adakah aku tergolong dalam blog yang meraban? jeng..jeng..jeng..he2

sahromnasrudin said...

saya rasa blog awak dah ok dah..tak berat dan senang nak baca :-)

keep on blogging dik...

Sharienz Sz said...

sha memang blur bila nak cri tittle tu..kdg2 apa yg trfkr tu yg sha tlis
haha..nice info!!

fRaMe+LenSeS said...

nice info. maceh berkongsi. ;)

fyna said...

gud entry..
nk kene take noted nih..

shah-kayrul said...

paling tak suka kalau blog ada "read more"...leceh nak baca...

tambah2 internet macam siput...

nelly said...

Cikgu CTE : Hehe ..itu yang payah nak jawab .

nelly said...

Cik Pulau : hehe ..buat2 .

nelly said...

Miss Tira : boleh2 ...definitely .

nelly said...

Bun : kita sama .haha

nelly said...

Popolita : sama saja dgn Nelly .hahaha

nelly said...

scc : tu yang best .
=)

nelly said...

Puteri Ain : InsyaAllah ..tq

nelly said...

Athirahzaki : haha .jangan sedih .

nelly said...

Anne : boleh2 ..
=)

nelly said...

Ijat : tak boleh nak komen .
=)

nelly said...

Frame lenses : sama2 .

nelly said...

Fyna : haha .note cepat .
=)

nelly said...

shah-kayrul : haha .. itu just pendapat .

KHRLHSYM said...

kalo u rajin baca boleh la juga baca entri i yang lepas

http://khairulhisyambox.blogspot.com/2011/02/aku-dan-kritikan-blog.html

ni general je :)

niesz said...

tul tu..kadang2 tajuk dah gempak, tp bc entry trus rase ermm...

nelly said...

KHR : terjah kamu .

nelly said...

niesz : kita sama je ~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...