Monday, March 14, 2011

Cara nak lupakan rasa sayang dekat orang ? Tips from Nelly The Strange !

Elvy Nellysha | 8:14:00 AM | 44Comments |
السلام عليكم


Actually , sejak akhir-akhir ini banyak tentang cintalah post Nelly . .
Hahaha . . Apesal kau ini Nelly ? Merapu ! Campur meraban !
Korang perasan tak ? Mesti perasan kan ?
Bukan Nelly dilamun cinta ok . Jangan nak buat kontroversi . . Haha . .
Tulis semua itu secara spontan saja . .

Ada blogger tanya pada komen Nelly .
Dia tanya cara nak lupakan sayang dekat orang ? 
Bagi Nelly , tak perlu . Dia penting tahu pada masa kita dulu .
Mana taknya , korang couple bagai nak rak ! Mungkin kalau boleh nak canang 1 dunia .
Tapi , lepas itu nak lupakan ? Wow . . Tak semudah itu ya sayang-sayang . .
Bukanlah mudah . . Ingat ! Tak mudah ! !



Orang kata :

-Biar perit mana luka dekat hati korang , jangan sampai melukakan hati dia .


- Bila seseorang itu pernah hadir dalam hidup kita dan atas sebab tertentu dia terpaksa pergi , jangan bersedih tetapi bersyukurlah sebab dia pernah menjadi sebahagian dalam hidup korang 1 masa dahulu . .

Tak mahu tulis banyak-banyak , nanti tak cukup pula kotak tisu . . Sibuk kesat airmata .
Hey ! Jangan malu untuk menangis . Ada orang kata , janganlah nangis sebab dia . Nanti dia puas hati .
Cakap macam ini :
Eh lantak edenlah nak nangis kan ? Bukan pinjam mata kau . Haha . .
Itu boleh melegakan korang . .

Actually , lebih baik menangis . Ada gambar dia ? Kenangan ? Jangan buang .Tak semua korang boleh buang . Kalau buang pun , macam boleh luput dalam minda korang kan ? Nak buang nama dia ? Lagilah payah .
Dulu , hari-hari korang sebut . .
Nampak sangat menipunya . . Tak payahlah penat-penat korang nak tipu hati korang .
Buat penat badan saja . . Hehe . .

Tak payah lupakan seseorang itu , ingatlah saat terindah korang . Hehe . .
Dah macam pakar doktor cinta pula . Ceh ! Kena dekat diri sendiri , menangis sampai tak ada lagu sedih lagi dah . Semua lagu sedih layan . Konon hati hancur . Hehe . . Itu Nelly , jangan tiru . Haha . .

Korang tak perlulah nak senaraikan keburukan dan kebaikan . Confirm hati tengah sakit , banyak senaraikan keburukan . Betul tak ? Yang kebaikan dia melamar korang tak termasuk pula nanti . Hehe . .
Gurau saja ok . .


Anggap dia sebagai satu memori yang tak tercipta lagi . Allah dah bagi kenangan , jangan benci-benci tahu .
Ex Nelly pun banyak masih berkawan dengan Nelly dan boleh cerita lagi pasal awek dia . . Bila dia kata sayang awek dia ? Doa saja kebahagiaan dia . Tak semua yang kita nak kita dapat dengan mudah . Anggap saja tak ada jodoh . Hehe . .
Rilex saja ok ? Marah ? Tak mungkinlah .




Setuju tak apa Nelly tulis ini ? ? Komen , komen ! !
Mahu komen bernas sangat dari korang . . . 

44 comments:

Nadia Mashuri said...

ok, betul kata nelly..
tapi kalau nadia mesti jeles juga lah bile dengar dia bercerita pasal GF baru dia..
tapi still cool je..
=)

nik farina aishah.... :) said...

nik setuju dengn ape yg nelly bgtau ... tak payah susah nk buang kenangn kite dengn dia one day bile kite bace balik n tengk barang yg dia bg mesti rase kelakar je .. tu yg nik rase la .. heheh tak senang nk lupa kan org yg penah kita sayang satu masa dulu .. hee

bylahmustafha said...

yup, setuju jugak dengan nelly,
lepas nelly cakap baru realize sblom nih just tipu diri sndiri je konon nak lupakn dia :)

Farra Wichi said...

btui2 . . tp susah gak klaw dpt ex yg ego nie kn . . cmner la nk bt . depan2 xberani nk tgur . tp klaw kt blkg mula la nk kim slm la . nk kwn blek la . . die igt kte nie nk ugkit2 mse lalu kut. nk kwn2 jela . xtaw la ape yg die nk tkutkn sgt .heheh . .

puteri ain said...

bila baca kita try to be strong,but inside we're not strong enough..but we work hard to be strong..

HajarRasdi [BdkKck] said...

nelly, klau dlu kita buat jual mahal, tp dlm hati syg..
skali ttba lepas tu tgk2, dya dgn org len dah sbb kta x layan dya..
any comment?

Hal said...

hebat - hebat ! saye suke ! hoho .
mmti kak NELLY buat lha entry yg best - best cam ni lgi kayh . :D

nik farina aishah.... :) said...

ape yg nelly bgtau tu semuanye betol .. mane boleh senang2 je kite buat one day nty kite akan rindu jugak la.. baik simpan je buat kenangn , lagi best .. tak perlu nk lupa kan dia anggap je tu pengalan kite ngn dia kan .. doa je la yg tterbaik tok dia .. :)

TunAqilah said...

betul tu nelly qila skong lagi2 kalau kita nk benci org yg kita syg mmg smpi bila le x ley lupa :D

Gimi said...

Setuju dengan nelly...

=)

topimagine said...

orang pompuan ne kalo dh sayang memang susah nk lupakan ek walaupon lelaki tu saket kn ati die giler2???.. :)

Azroy Bin Kassim said...

byk pengalaman nelly ni..

KHRLHSYM said...

kalau cinta sudah mati, susah tau. :)

ika said...

ehem2..tips yg bgus..agaknye ley ta kte bdue wat??
opss~~
ngee~~

cik najihah said...

thanks neely for da tips..haish hati tengah sedih banget ni.. huwaaa

Miss Tira said...

Akal manusia menimpan memori lebih hebat dari komputer. Kerana itu bukan mudah untuk kita erasekan dari memori kita. Sebaik-baiknya percaya akan Qada dan Qadar dan terima dengan ketentutannNya.

Novelgurl said...

Salam..hoho musim cinta la pulak.
Ada betulnya gak.

Sharienz Sz said...

erm memang ssh nak lupakan kisah cinta dulu2 tu..

biarla jd kngn yg manis..n pernah menjadi sebahagian hidup kita macam cik nelly kata..

MiSzy DiaN said...

adik...
ada tag utk adik.. hehehee..

eheemm..
dah jadi doktor cinta yaaa.. ehehehee

http://miszydian.blogspot.com/2011/03/kontest-sweet-face-style-gituuuu.html

bunga said...

wak bodoh jer..hahahah..lama2 lupa..haa..

shah-kayrul said...

tak payah pikir..confirm boleh lupa...

norien arshad said...

setuju ...sbb ta smue yg kite nk kite akan miliki ... bile kite syg sseorg ta semestinye kite dpt memiliki ... jd care paling baek adalah mendoakan die bahagie ...begitu juga ngan kite .. saling memaafi .. itu yg terbaik .. so masing2 ta saket ati kn :)

Cik Bidadari said...

aduh.... semoga entry ini gunanya pada mereka-mereka yang memerlukan yeak... sabar ajalah. aip budak kecil nie....

Mint said...

Mood swing. Susaahh nk lupa :(

noraim said...

semua tips yg nelly bg, semua sy dah apply dulu. alhamdulillah, xde lah merana mcm dulu lg. in fact sy dah dpt lupakan dea :)

hEartlEss said...

bnyaknya ex nelly. hehehe...

amyzzskazz said...

nelly sangat matured lah bg pendapat.. impress..

kay_are said...

makin hari makin terserlah ke dr cinta an cik nelly =P

nelly said...

nadia : lumrah !
=)

nelly said...

nik : semestinya .

nelly said...

bylah : kan betul ~

nelly said...

farra wichi : haha .takut farra

nelly said...

puteri ain : yup !

nelly said...

Hal : cuba ..
=p

nelly said...

nik : pandai !

nelly said...

Tun aqilah : betul !!

nelly said...

gimi : tq ..^^

nelly said...

top : memang susah ~

nelly said...

azroy : =p

nelly said...

sharienz : yup ~

nelly said...

miszy : kerja baru .

nelly said...

bunga : ssah tu ~

nelly said...

shah-kayrul : payah ~

nelly said...

norien : pandai ~~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...