Sunday, March 20, 2011

Lelaki : Jangan mudah terpengaruh dengan layanan perempuan !

Elvy Nellysha | 7:19:00 PM | 58Comments |
Actually , sejak akhir-akhir ini ramai yang salah anggap Nelly layan bermakna Nelly suka dekat dia sampai ada yang tanya :
"Awak nak kapel dengan saya kan ? Mengaku sajalah ~"
Bengkak hati Nelly . . Suka tak bermaksud Nelly nak kapel atau apa-apa yang menuju ke arah komitmen !

Pada lelaki , jangan mudah terpengaruh !
Kalau perempuan kata suka , tak bermaksud dia nak kamu !
Tolong jangan menaruh apa-apa harapan dekat perempuan yang tak pasti apa dia nak !
(Macam Nelly  . .  Haha . . )

Layanan perempuan ada kemungkinan dia layan lelaki sebagai kawan dan tak mungkin lebih . .
Tapi , bila korang kecewa , korang kata perempuan itu mainkan korang !
Padahal apa-apa komitmen pun perempuan itu tak pernah janji .
Lepas itu , korang nak kata korang dipermainkan . .
Pastikanlah betul ke dia ini betul-betul nak korang . Tanya ! ! !
Jangan sesuka hati korang nak buat andaian . .

Layanan perempuan tak bermaksud dia nak layan .
Kadang-kadang ada rasa simpati untuk layan bila korang kata :
"Bosannya hari ini ."
Bukannya perempuan itu layan dan memberi harapan .

Korang tak percaya ? Percayalah .
Bukan lelaki saja , perempuan pun !
Suka kata suka , jangan sesuka nak memandai sendiri . .

Nelly benci betul orang suruh paksa-paksa cakap Nelly suka dia . .
Last-last Nelly jawab :
"Suka tapi sebagai kawan !"
Hah , ambik kau ! Lepas itu dia kata :
"Sampai hati awak , saya ingat awak nak saya ."

Pleaselah ya ! Nelly bukan jenis nak luahkan perasaan . .
Tak ada masa + Tak ada makna !
Perempuan itu pelik ? Unik ? Susah nak faham ? Tak susah kalau korang memang faham dia . Hehehe . .  

58 comments:

Apiz said...

Eh awak...awak nak kaple dengan saya kan? Ngaku je lah...hahha...tak leh bla...XD

IJAT360 said...

^_^..ok..x nak harap2 ape-ape..hihi

erinn kechiik said...

awk punye ikln nuff tu buat entry xnampak. mgkin pc sy saja kot tp sy cuma nk britahu. soe.

topimagine said...

adakah lelaki tu ensem mengalahkan brad pitt samapi beritu tinggi perasan die .. hahaha

cik mieza said...

haha...btol..laky law kte lyn lbey siket, msty de yg luahkan perasaan .. huhu ^^

Novelgurl said...

Salam..hahah..perghh! perasannya =_="

erinn kechiik said...

okey dah boleh baca full entry. hehee.

perempuan pun sama jgk kan.

RaraTan said...

haw,, betul tu sis. kadang2 pening gak kawan nan laki. Skarang ni kalau RT kawan nan laki, RT lebih hati2 kot kalau nak bergaul nan dorang. Tkt nanti dorg slh faham. Mcm dulu2. :(

Ace3103 said...

sabar jer nelly..
biasa lah tu..
tu ertinya ramai suka nelly hehe

mykhalis said...

khalis banyak mengecewakan hati wanita..hahha.. perasan gile diriku..

latest entry di blog khalis : Khalis kena saman JPJ pagi ni

chanana said...

nelly....... i like diz entryyy ! salu sgt jadi kt i...........
eeeeee tasuke! =.=

Cik Ezy said...

kalo laki yg ckp gtu cam hero my girl tu saye akn kate ye je..
haha

niesz said...

kalau niesz pling tak suke laki yang dah abaikan kite, bile dah putus, mintk couple balik, bnyk cantik, ingt kite ni ape..heee...

MiSzy DiaN said...

ahahahahaa..
selalu jak ada lelaki mcm tu kan..
bila kita layan dia baik2, dia ingat kita ada double meaning..padahal.. tak pun..
btw..
Im back..
kak tgh try nak update everyday nie.. hehehe

MiaDiera said...

nelly memang masalah lelaki macam nie,boleh sakit jiwa kalau lawan hehe

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

NAK SHARE NI NGN NELLY WOKEY...
JADILAH WANITA ANGGUN YANG PUNYER NILAI DAN MARUAH DIRI ANDA AKAN LEBIH DI HORMATI. NILAI ANDA BUKAN TERLETAK BERAPA RAMAI LELAKI YANG INGIN MEMILIKI ANDA TETAPI BERAPA RAMAI YANG BENAR2 SNAGGUP MENCINTAI ANDA...CINTA ITU TERJEMAHAN PADA KASIH SAYANG DAN BELAIAN SAYANG YANG PENUH IKHLAS...BUKAN MADAH TAPI PERINGATAN..WOKEY..BABAI...

She's retarded said...

lelaki memang selalu perasan. opss!

Nadia Mashuri said...

jgn terlalu berharap..
=)

Miss Tira said...

Perasaan tidak boleh dijual beli dan dipaksa-paksa.

Entri baru: Angan-angan Bukan Impian

noraim said...

wakaka! ssh lah kalo lelaki yg perasan neh. org tgk sikit pon ckp kita suka dea. adehh, xleh blah lgsg. huh.

aliza said...

haha..tuulah kdg2 ada yg salah faham kalau kita layan dorang bebaek kan.

Ar3M3r said...

mksdnye?

Solihin Zubir said...

alaa.. dia nk test market ja tu.. heheh..

Cik Bidadari said...

aduh.... jgn mcm tu... nanti x comel kalo mawah2

fyna said...

hehehe...besh je ayat...
addooiii...

kay_are said...

ternyata cik nelly cukup digilai di dalam dan luar blog.. ^^

tapi.. terase ni. ok r.. xpe2.. x nak harap pape.. sampai ati.. =P

Sharienz Sz said...

mesti lelaki tu perasaan x ingat!!
huhu :)
besala girl ni suka kwn tp x bermakna nak kaple..huh!!

annenyss said...

laki tu macam perasan je.HAHA

ஜ Nur Farzana ஜ said...

btl kak..sme cm sye..
ex-bf sye kte sye berjanji ngn die apetah padahal sye pnh ckp ngn die sye x kn berjanji cume akn ckp insya-Allah sahaje tpy die x phm bahase..cmne ek akk??

Asma Ahmad said...

2 jnis jjaka prsan. hehehe...

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

entahlah kenapa sekarang orang mudah sangat nak terpengaruh...
pantang je diberi lebih... terus je nak buat andaian itu ini...
alahai...
kesian kamu...

♥sophie♥ said...

nelly, betul tu,, T_T
fie sampai malas nk kwan lebih2
malas nk layan lebih2
sbb fie mmg layan sama baik jew,, nty ssh laa kalo diorang suke
last2 sombong je,,tu pon tak selesa ! adoyy

nelly said...

apiz : XD

nelly said...

ijat : good ~

nelly said...

erinn : tq bgitau .

nelly said...

top : haha ...ta mungkin ~

nelly said...

cik mieza : tu yang malas ~

nelly said...

novelgurl : nasib baik tau ..=='

nelly said...

raratan : kena hati2 .

nelly said...

ace : tak mungkin ~

nelly said...

mykhalis : bahaya ni .

nelly said...

chana : nelly juga .hahah

nelly said...

cik ezy : amboi cik ezy ..

nelly said...

niesz : tu yang bengang ~~~~

nelly said...

miszy dian : nasib akak tau ..
=='

nelly said...

miadiera : haha ..setuju !!

nelly said...

Mya : sweet ayat !!

nelly said...

she's retarded : hahaha ..
:D

nelly said...

nadia : betul !!

nelly said...

Miss Tira : itu semestinya ..
=)

nelly said...

noraim : tu yang bahaya ..

nelly said...

aliza : tu yang malas nak layan .hahaha

nelly said...

solihin : haha .tak ada mkna ..

nelly said...

Kay_are : memandai je Kay _are ni ..

nelly said...

anne : haha .tau tak pe ..

nelly said...

asma : haha .bukan dorang je ..

=='

nelly said...

OE : tu la .sangat kesian ~

nelly said...

sophie : nelly pun ~
=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...