Sunday, March 13, 2011

Tips untuk korang yang dah clash from NELLY THE STRANGE

Elvy Nellysha | 8:02:00 PM | 58Comments |
السلام عليكم


Ada juga orang tanya tips-tips dekat Nelly . Haha . .
Pernah tak korang clash tanpa kerelaan hati ? Of course !
Hahaha . . Iya kan ? Iya ! Jangan nak tipu . . Cakap ya juga .

Pertama ! Buat ayat sentap jiwa dia bila baca dekat mana-mana . . Haha . .
Yeah ! Sentap ! Contoh ? Ala , korang bab-bab nak menyentapkan jiwa orang memang terer kan ?
Tak perlu bagitahu . Haha . .


Kedua ! Buatlah ayat atau puisi . Kenapa pula ? Sebab kan , Nelly dapat tahu bila kita tulis macam ini , LEGA 100% . . . Sure punya ~
Bila dah lama korang baca balik , macam diarilah . Mungkin korang tak terfikir betapa jiwangnya korang masa itu . . .


Ketiga ! Jangan kapel dengan sapa-sapa . Tunggu ada orang clash . Haha . Tips sengallah ! Sebab ? Nanti korang akan kata , MUSIM lah sekarang . . . Tak percaya ? Percayalah .


Keempat ! Elakkan baca novel cinta dan lagu jiwang ? Haha . Semestinya Nelly takkan elakkan , tapi dekatkan ! Sebab ? Masa kita baca novel , kita membayangkan diri kita berada di situasi watak . Betul ke ? Betullah !
Korang akan lupa masalah korang .



Kelima ! Bagi lirik ini dekat dia :


Tuhan tolong nyatakanlah

Padanya tentang cinta

Adakah masih diriku diperlukan

Tuhan tunjukkan padanya
Tentang apa yang ku fikirkan
Adakah cinta ini perlu untuk dirinya





Terakhir ! Janganlah hubungi dia lagi . Bukan dia ingat korang pun . Hehehe . . .  Boleh buat ? Ada berani ?



Ada yang dari Nelly , ada juga dari kawan-kawan lain . Haha . Agak sengal kan tips nya ? Tapi , bagi Nelly , tips the best . Hahaha . . . 


Nama pun Nelly The Strange . Entri semua nak STRANGE . hahaha

58 comments:

IJAT360 said...

thanks nelly,,hahaha..=)

wahida said...

paling x boleh tahan, tips yg no. 3 tu...hahahahah!!!

Miss Dill said...

yeah! semuanya telah dibuat. kecuali tak kasi lagu tu. lagu lain. haha!


Miss Dill^^

noraim said...

yeaah! betul tuh nelly! sy pernah jd cmtuh. dan pernah apply tips nelly neh. huhu.

Freaky said...

mesti nelly seorang yang hebat sbb ade orang minta tips daripada nelly. huhu

sicomot-comel said...

ahahaha..

nelly tgh dilanda kesengalan ! ^^

mykhalis said...

masa 1st time clash..Khalis duduk kat penjuru katil.. pasang lagu KRU( sayang) leleh bebb..leleh..dah la sama kursus..sama kelas.. huwaaa.. itu dlu lee

Azroy Bin Kassim said...

cari lain je senang.. lagi cepat lupa.. haha

ika said...

wah2,,tips yg bagus~~

ika said...

wah2,,tips yg bagus~~

Jeely jelly said...

kalau saye lah... satu hape x leh wat.. menanges memanjangg je.. huhu.. parah !

budingyun said...

sabar ye nelly..

faiz said...

tips yg sempoi...cantik lukisan..

:: Nonoy :: said...

haha. sengal la tips nie! ;D

nelly, lirik lagu pa 2?

♥e'in♥ said...

dulu time e'in bwu pas clash, down gile..

Miss Tira said...

Jangan hubungi dia lagi. Rasa tu antara yang terbaik. Hahaha~

cik najihah said...

aah..semua dah buat..
tapi jalan yg paling tenang doa bagi Allah kasi kekuatan ngeee lepas tu bg dapat org yg lebih baik hikhik**hati tengah gundah ni.. :(

TunAqilah said...

hehehe
ayat sentap tu slalu buat
kira suka physco org gak le qila ni
:D

hEartlEss said...

p karok la... lpas tnsen. hehehe...

zaty luvlianncezzz said...

nelly syg

sory sgt2 taw
my pc rosak..wuuuuwuuu
nie pn dr Cc jer

sbb tue jrg on9

ntah bla la nk ok :(
dun 4get me yaa

puteri ain said...

aikkk ada pengalaman ke???hehe

nik farina aishah.... :) said...

hahahhaha.. memang strange pon nelly boleh buat ex org tu pelik pon ade .. haha

Daila aidil said...

hahaha.. akan cube buat mcm tuh.. tp klu seharian xdgr berita si dia mcm plik plak.. hmm.ad tips x mcmmne nk hilangkan rasa syg kte kpd seseorang.? yelah sbb setiap kali dgr dy ckp dy syg org lain, hati kte jd sakit gler.. klu ad tips, share r..

Daila aidil said...

hahaha.. akan cube buat mcm tuh.. tp klu seharian xdgr berita si dia mcm plik plak.. hmm.ad tips x mcmmne nk hilangkan rasa syg kte kpd seseorang.? yelah sbb setiap kali dgr dy ckp dy syg org lain, hati kte jd sakit gler.. klu ad tips, share r..

Daila aidil said...

hahaha.. akan cube buat mcm tuh.. tp klu seharian xdgr berita si dia mcm plik plak.. hmm.ad tips x mcmmne nk hilangkan rasa syg kte kpd seseorang.? yelah sbb setiap kali dgr dy ckp dy syg org lain, hati kte jd sakit gler.. klu ad tips, share r..

Daila aidil said...

hahaha.. akan cube buat mcm tuh.. tp klu seharian xdgr berita si dia mcm plik plak.. hmm.ad tips x mcmmne nk hilangkan rasa syg kte kpd seseorang.? yelah sbb setiap kali dgr dy ckp dy syg org lain, hati kte jd sakit gler.. klu ad tips, share r..

sab said...

hehe. teringat mase clash dulu. huhu.

Taufiq Tiramisu said...

hahahaha..nice one..tapi semua nya macam sesuai untuk perempuan je.. ;)

kay_are said...

boleh jadi ke tips2 ni nelly? sendiri bace pun nak gelak dah.. hee

Nadia Mashuri said...

hehee..
betul tu..
jgn hubungi dia..

Puan Besar Shag Yahaya said...

Setuju setuju. Walaupun strange tapi semua Shag pernah buat dulu kot. Bila baca puisi tu balik, rasa nak muntah. Hahahahaha ;D

nelly said...

ijat : welcome .
=)

nelly said...

wahida : =p

nelly said...

Miss Dill : ikut juga tu .hahaha

nelly said...

noraim : haha .syok !

nelly said...

freaky : tak hebat mana pun ~

nelly said...

scc : nasib baik tau .hahaha

nelly said...

mykhalis : kecewa betul ya !

nelly said...

azroy : wah .ni lagi bagus !

nelly said...

ika : tq .
=)

nelly said...

jeely : tak best nangis .

nelly said...

budingyun : yup .
^^

nelly said...

faiz : ciplak je tulisan tu .hahahaha

nelly said...

nonoy : lirik noktah cinta ..
=p

nelly said...

ein : kita sama je .

nelly said...

Miss Tira : haha .
=p

nelly said...

Cik Najihah : jangan sedih2 .

nelly said...

Tun aqilah : haha .confirm tau !

nelly said...

heartless : suara tak sedap !

nelly said...

zaty : tak lupa !!
=)

nelly said...

puteri ain : =p

nelly said...

nik : haha .strange ~

nelly said...

dalila : itu lumrah ~

nelly said...

sab : haha .me t0o !

nelly said...

taufiq : memang pun ..
=p

nelly said...

kay_are : menjadi !!

nelly said...

nadia : haha .
hentam je tu !

nelly said...

Puan Besar : haha . tu yang mesti tergelak2 ..
=p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...