Wednesday, March 2, 2011

Bila menulis jadi beban , blogger pula ?

Elvy Nellysha | 12:12:00 AM | 54Comments |
السلام عليكم


Haha . . Selalu terfikir dan tercetus ilham . Bila orang menulis rasa ia satu beban , macam mana pula keadaan blogger yang memang awalnya tak suka menulis atau senang cerita menaip . Mungkin sebab dia memang malas nak menulis masa sekolah ? Sebab itu kot kerja sekolah dia selalu tak siap . Tapi , genius ! Hah ! Pernah terfikir ?

Korang kategori mana ?
-Tak suka menulis sampai kerja sekolah tak pernah siap . Tapi korang genius ! (Mengaku cepat)
-Suka menulis , kerja sekolah siap tapi lambat sikit nak pick up !
-Ada masa korang suka menulis , ada masa tak suka menulis . (Ikut mood korang ~)
-Semua tak suka ! (Ini parah sikit kalau semua tak suka .) 

Sebenarnya , bagi orang yang tak suka menulis , dia ada sedikit kemahiran untuk melukis .
Blogger yang memang pandai melukis , tak perlu susah-susah nak menaip macam Nelly .
Sebab hanya melalui lukisan pun orang akan faham lagi-lagi entri yang banyak kepada dialog .
Betul tak ? Menulis bukanlah beban .

Orang kata , bila menulis dapat meningkatkan lagi penulisan kita .
Bagi yang melukis pula , dia ada bakat yang orang lain tak ada . .
(Macam Nelly tak ada bakat melukis . Pokok pun tak jadi . Hahaha)



Bengang dengan google reader . Nelly hanya dapat komen korang yang komen Nelly sahaja .
Maaf ya !

54 comments:

athirahzaki said...

ahaha, kite kategori ikut mood tu kot.
tapi kerja sekolah mmg jarang siap,
haha.

najwa's said...

me? ikut mood.

dyana nana said...

hehe, dyana kategori
suka menulis, kerja sek siap tapi lmbt sikit nk pick up..haha
kalau melukis tu pown boleyh jgk... :) hee~

Cik Bidadari said...

hahahaha. terasa sewaktu akak sekolah dulu. kerja sekolah janji siap. semuanya janji siaplah. buku janji baca. Tapi kalau novel perghhh sebeban 3 bukupun takpa hadap skali.

time petang tengok citer cina. Berpinar baba akak sound... "jawab exam esok citer cina tu nanti tolong....

hik hik hik...

lalalalalalala...

eyjalukman said...

klu eyja ikut mood laa nelly ;)

sab said...

haha. sab sume tak suke! wee~

Gimi said...

Rasa macam yg jenis ke-2

kay_are said...

kalau keje math, pas dapat.. 2,3 jam siap.. kalau kimia, fizik, 2,3 ari siap.. kalau sejarah.. 2,3 minggu belum tentu siap =P x ske menulis, ske merepek je ^^

ika said...

ngee.
law mood rajin dtg ske la mnulis..
heheh..

nik farina aishah.... :) said...

nelly , kite same !! tak reti nk melukis .. hahah lukis rumah pon macam dak tadika punye .. hehe nik kategori yg suke menulis siap keje sekolah tapi lambat pick up.. saya la tu.. hahah

Freaky said...

jenis yang suke menulis ikot mood. :D

puteri ain said...

kita ada masalah yang sama lah ..:(

for me ,saya menulis ikut keperluan dan mood..:) kadang2 untuk merepek jugak..hehe

.::cintabungablogspot::. said...

sharing is caring dr cintabungablogspot :)


jom meh

http://ikmalira87.blogspot.com/2011/03/eh-cik-bunga-pon-amek-epo.html

fRaMe+LenSeS said...

takpa.. mana pn kita.. y penting.. kita still leh berkarya kan.. tak plak yang terer selamanya terer kan.. y tak terer, kalau berusaha, mesti leh jugak.. tak g2.. ;))

noraim said...

sy kategori yg ke-3! hihi.

Dev Clarehova said...

hehe...rajin pula dev datang melawat n baca entry hari ni...

anyway, dev kategory No 2 tu...suka menulis, tapi mmg lambat siap kerja especially time buat assignment masa ambik degree dulu..haha

Novelgurl said...

salam..huhu sbr2,..skrng nie blog mcm lembap skit kan.

cik najihah said...

aah la nelly...kadang2 tu dah bosan nak menulis main lukis2 pulak kan

sicomot-comel said...

hahaha..
SCC ada bakat melukis sikit2 je..hehehe..

tp mengikut apa yg nelly ckp tu,SCC akn menulis ikut mood =D

nur aisya humaira said...

saya ikut mood...:)
haa,tu laa..
asal ye dashboard tak kuar update entry macam biase???da lama kot mende ni jdi...kan2??geram betul laa...huhu

Fiizya Aurora said...

done ^_________^
http://colourshidup.blogspot.com/2011/03/saya-nak-join-bloglist-nelly-strange.html

ciknabil-a said...

nabila suke mnulis. tp ikut mood. hehee.

Woofer Storm said...

kalau kategori tak suka langsung cmna??malu der,heheee

farid fizi said...

hahahaa..mnulis tu biarlah mngisi kekosongan..enjoy dan expresikan diri..bukannye nak bebankan..heheh.;P

nelly said...

athirahzaki : siapkan .
=)

nelly said...

najwa's : ouh ..ikut mood ..

nelly said...

dyana : kalau ada bakat melukis kan best .hehehe

nelly said...

cik bidadari : haha .akak buat lawak .

nelly said...

eyja : hehe .sama dgn najwa's .

nelly said...

sab : parah tu .

nelly said...

Gimi : ke 2 ? hehe

nelly said...

kay_are : merepek pun best tau .

nelly said...

ika : ikut mood ya .

nelly said...

Nik : haha .. lebih kurang dengan Nelly ..;p

nelly said...

freaky : ramai juga menulis ikut mood

nelly said...

puteri ain : jom merepek ...hehee

nelly said...

cinta bunga : yup2

nelly said...

frame lense : yup ... komen bernas .

nelly said...

noraim : hehe ..
=)

nelly said...

Dev : haha ..samalah .

nelly said...

novelgurl : memang lembap .

nelly said...

Cik najihah : kalau ada bakat .
=(

nelly said...

scc : ramai pilih itu .

nelly said...

Nur aisya : yup ...
erm ..
kena pakai google reader .

nelly said...

woofer storm : parah2 .

nelly said...

farid : yeah !! betul2 .

miss sixteen said...

hehe. sya kategori 3. memang macam tu. tapi lagi suka menaip dari menulis. kihkihkih. :)

N said...

yang no 3 kot...ikut suka hati..haha

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

OE kategori yang first tu masa sekolah dulu..
tapi tak adalah genius... biasa2 je...
ceh...

sekarang lebih banyak menulis...
dan OE boleh melukis as well as menulis...
itu dua-dua hobby OE sebab OE tak banyak bercakap kalau dengan orang...
lagi2 kalau orang baru kenal...
(n_n)

nelly said...

Miss Sixteen : kita sama !
=)

nelly said...

N : haha ..

nelly said...

oe : haha ..samalah kita .kalau dengan orang dikenali , memang bising .

IftiMonstaa said...

hehe i hate writing ! but i like typing tau. betoi la owg tak suka menulis ada bakat seni lukis like me. teeheeee

nelly said...

setuju !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...