Monday, March 21, 2011

Frust bercinta ? : Pujuk hati korang !

Elvy Nellysha | 8:14:00 PM | 36Comments |
 السلام عليكم

Ramai kata , putus cinta itu pengakhiran hidup kita . Hey , siapa kata ? Salah dan betulkan tanggapan korang pada statement itu !

Korang nak tahu siapa yang boleh menyakitkan hati korang ? Kawan ? Bukan !
Tapi , orang yang paling korang sayang . Dia mampu buat korang punya hati sakit gila-gila !
Tak hairan kalau kita dengar orang bunuh diri sebab frust bercinta . Konon hati sakit !
Banyak lagi cara lain nak ubat hati itu . Jangan sampai nak bunuh diri . Dosa !

Waktu berjanji , pergh ! Memang berada diawang-awangan !
Sampaikan apa dia cakap , semua korang percaya gila-gila !
Pujuklah hati . . Jangan mudah percaya pada setiap kata-kata yang dilafazkan kalau belum ada kepastian . .

Tapi , kalau sudah clash ? Anggap saja korang terpilih ! TERPILIH ! !
Tak semua orang diberi kepercayaan dalam bercinta . Sebab ? Hanya yang terpilih sahaja yang akan merasa .
Korang ingat ramai ke yang nak ambil risiko ? Tambah-tambah lagi risiko tentang perasaan . Tak semua .

Macam mana nak cakap dengan hati ?
Cakap dekat hati korang :
"Bersabarlah . . Ini ujian sikit saja . "
Confirm dia faham . Banyak-banyak pujuk hati dan diri sendiri ok ?
Sebenarnya , tak susah mana pun . Tapi , kalau hati memberontak ?
Check balik diri korang selama ini dengar cakap ke tidak . Hehehe . . .

Ada tanya kat Facebook masa Nelly publish status Nelly . 

Insan : Adakah cinta mu hadir disetiap lelaki yang engkau sayangi..?

Nelly :  Tak mungkin pada setiap lelaki yg disayangi , tetapi seorang yg mmbuat sy jatuh cinta ..♥

Insan : Pabila dikecewakan..?

Nelly : Mestilah bersyukur ..takkan mungkin rasa dendam sebab dia pernah hadir dan menjadi sebahagian dalam hidup kita ..

Insan : Pabila tiada lagi jodoh utk bersama..?

Nelly : Mesti Allah dah sediakan yang terbaik untuk kita dan semua itu tentu ada hikmah ..♥

Insan : Sangat optimistik.. (^_^)

Terima kasih sudi tanya soalan . Hehe . . 

36 comments:

Memo_Hazel said...

tengs cik nelly. betol betol bermakna. memang sakit, sebab kita terpilih merasa rasa tuh. :)

mykhalis said...

dah boleh kawen dah nelly nie..hehe

hottest entry di blog khalis : fakta mengenai mengandung yang mungkon anda tak tahu

cinonex coreyan said...

lah tahzan..allah swt ade bersama kite..tu cume sikit saje ujian kadang2 dah nak meroyan..ingt ape yg tejadi semua datng dari nye..

senyum la sahabt =)

bunga said...

yup tul tu nelly..sesunggunya DIA lebih mengetahui yang mana terbaik tuk hamba-NYA..

MiSzy DiaN said...

adik..

ada tag utk utk adik..

http://miszydian.blogspot.com/2011/03/thepinkgajahstorys-lucky-draw.html

Cik Ezy said...

saket sgt bile kecewe..
huhuuu

oja_alia said...

yeahhh!!like ur words!!

Sharienz Sz said...

pujuk hati sebelum memberontak :) hehe

annenyss said...

berpengalaman luas ni ;p hehe

farah said...

setuju. bercinta bermakna berani mengambil risiko. sedangkan berkahwin pun blh bercerai, apa lagi bercouple2 ni kan? ;)

♥ mUngE nAdEa ♥ said...

ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...

cik najihah said...

suka sangat dengan entry yang ni..

Novelgurl said...

Salam..oh cinta oh cinta ada apa dengan cinta.heehe

Miss Tira said...

Hai, baru-baru ni blog Cik Nelly kita penuh dengan nasihat dan tip-tip bagi orang bercinta ni. Ada paper ke? Hehe ^^

KHRLHSYM said...

nelly cantik, pasti ramai yang cuba mengetuk pintu kamu. :)

hardy boy said...

tips yang berguna..hehehe

Nadia Mashuri said...

mcm mana pulak kalau frust berkawan?

chuu said...

putus cinta., saket oitt >__<

puteri ain said...

sangat bagusla nelly ni :)

kalau akak..gulppp..take time..hehe

najwa's said...

yup! betul! tapi, kalo bole, najwa tak suka putus kawan terus. biar putus cinta, tapi jgn putus sahabat, ye dak?

faiz said...

xpe..jadi insan terpilih utk terima sedikit ujian..

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

buat apa nak membenci orang yang pernah bagi pengalaman pada kita...
dah dia ibarat cikgu jugak pada kita... kan...

OE pernah rasa benda tu... tapi OE just tak ada apa-apa perasaan... relex sangat masa tu...
just let it go walaupun hanya dua tiga hari terasa dengan ketakadaan dia tu...
lepas tu, dah tak rasa apa...
itu pun mungkin sebab OE tak letak sepenuhnya rasa pada dia...
entahlah...

MiaDiera said...

setuju!,memang lah clash tu tak best kan,tapi jangan lah sampai bunuh diri

nothing substantial said...

jgn syg sgt kat org sbb bahye!

niesz said...

dulu niesz mcm tu, bodo sbb cinta tp skrg, bila cinta tu dtg sendiri, raa bhgia sgt2, dun worry la..cinta kan dtg bila masnya da smpai, x pyh d cari..

kay_are said...

puitis betul care nelly jawab soalan.. memang layak jadi dr chenta r camni.. hee..

nur aisya humaira said...

redha dgn ape yg berlaku..:)

sahromnasrudin said...

semoga kejadian putus cinta ini kan membuatkan seseorang itu lebih kuat dan bersemangat dalam menjalani kehidupan sehariannya..aggaplah ia sbg suatu cobaan

fyna said...

nice entry....

Sharienz Sz said...

byk nya tips cinta dr cik nelly..
huhu superb..

mr.syazwan said...

BETUL! MULA2 JANJI BAGAI NAK RAK

DA DAPAT HANCO!

POYOS..

erkk kan laki je pompaun pun sama

huhu

Cik Bidadari said...

budak nie manalah dia dpt idea jiwang2 nie... heeeeeeeeeeee

Nadia Mashuri said...

nadia tag awak..


http://nadiamashuri.blogspot.com/2011/03/1st-giveaway-contest-alin-marlini.html

Solihin Zubir said...

xpyh kecewa sgt bila putus cinta..
sbb Allah dh tetapkan siapa jodoh kita..
lmbt atau cepat je.. =)

ciknabil-a said...

wah mmg pandai cik nelly kita cakap sai bnda nie. :)

marshmallow said...

mungkin Dia dah sediakan jodoh kita dengan orang yang lagi baik :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...