Tuesday, March 15, 2011

Orang tak kenal , mana nak komen

kindergartenlibrary | 7:46:00 PM | 63Comments |
 السلام عليكم

Apa ? Mana ? Siapa ? Dimana ? Jom belajar kata tanya Bahasa Melayu . Haha . .
Masa mula-mula Nelly berblogging , entri banyak copy paste ! Lagi-lagi dari laman ILUVISLAM . .
Sesuka hati Nelly saja nak copy paste kan ? Tak pernah kredit pula sebab tak faham pun apa maksud kredit . Hahahaha . . .

Bila tulis entri , senyap kejap . . Tak ada komen pun ! ! Mana nak ada , followers baru 7 orang . .
Kadang-kadang blog ini kena ceramah free dengan Nelly . Tapi , dia buat tak tahu saja . Macam mana dia nak cakap kan . . Haha . .
Nelly tak faham langsung mula-mula apa itu blog . .

Last-last Nelly biarkan . Just teruskan copy paste . Lama-lama Nelly bosan ! !
Sebab ? Nelly suka menulis apatah lagi menaip ! Haha . .
Jadi , Nelly geledah juga perpustakaan cari macam mana mahu jadi seorang blogger yang baik .

Ada 1 buku dia kata , baik menulis dari anda copy paste . . 
Dalam hati , "Dia perli aku ke ?"  

Mulalah nak marah masa itu . Asyik cakap buku ini pandai-pandai nak perli aku . Haha .

Bila berjalan kejap dekat blog orang , tak faham pun nak buat apa . Main follow , follow dan follow .
Sampai 100 . Cuba buat entri . Tak ada komen pun ! !
Kadang-kadang nak minta tolong time urgent tak ada pula orang . Haha . .

Lama-lama mahu ambil keputusan mahu komen orang . Haha . .
Bukan komen saja , dapat juga baca entri dia . Kalau yang kelakar , memang gelak sakan !
Lama-lama Nelly jadi seronok . Nelly padam balik entri copy paste . . Cuba menaip dan membaca entri seterusnya mengomen . . Jadi seronok . .

Alhamdulillah , buat masa ini , masih ada yang mahu mengomen entri Nelly . Hehe .
Negatif atau positif , diterima asalkan tak kurang ajar . . .

Korang kenal Nelly ke ? Hehehe . . Nelly sedikit sebanyak sudah kenal korang yang rajin komen dengan Nelly dari tinggal jejak sebenarnya . . .



63 comments:

MizzTina said...

hehe...kt sm la..MK ni blogger baru..kadang2 xtau nk post entry apa...

Ezzah Memo said...

betol betol. :)

rinn kechiik said...

sy dtg bce entry n komen. hehehee kenal msti lah knl. nelly i gdis yg comel tu kn? heheee

Nur Liyana said...

yana copy etri yg yana rsa menarik jek pas tu bg credit.. dulu rajin gak komen entri org sekarng dh kurg sbb bz leww.. so, kalau xde org komen entri yana xleh slahkan org lain kn.. ))

mykhalis said...

nelly..ermm..Khalis nelly kenal tak?hehe..Kite akan rasa seronok snagat kalau hasil tulisan kita dihargai..kan?camne nak tau dihargai..ada komen yg datang..betul tak?Blog Khalispun dah cam sangat jenis tinggal jejak je..sbb tue buang shoutbox..hehh

. said...

komen lebih baik sebenarnya. lagi erat hubungan. :) walaupun tak kenal, ada yang segan kalau blogger tu otai. hehe.

Proud Mommy said...

sikit2 kenal cik nelly ni adalah :)
sbb cik nelly sudi jgk tgl komen dblog newbie mcm saya..huhu terharu tau :)

Anonymous said...

haha komen-mengomen jadi mesra blogger gitu kan3...XD

Kira Kekuri said...

assalam.. orang pown baru kenal cik nelly dri blogger..komen-komen ni best apa..dapat berkawan,kn bagus? ^^

LaLa mhdnor said...

ila kadang2 je...
time rajien ila komen la...
hahaha
skrg ni tgh rajin nak mengomen :P

Anonymous said...

rajinnye cik nelly pergi perpustakaan semate-mate nak jadi blogger yg hebat .
hee . congrates2 ~~

Anonymous said...

Salam..kan..kan..^^

ad la sikit2 knl Nelly cmne hehe.

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

huhu.. komen mengomen ne erat kn hubungan silaturrahim... tp jgn nk mengomen xtentu pasal tanpa baca entry kn.. :)

Anonymous said...

qila knl nelly melalui pembacaan dlm blog nelly :D
huhuhu truskan menulis ye nelly

Dayana Z said...

Dayana pun tengah belajar la Nelly :). best x ble rmi org da knal nelly?

alin alias said...

hehe..kelakar la nelly ni..
lepas ni cuba buat, 1 komen dapat rm1..kihkih..

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

SALAM KENAL ADIK NELLY...WAH TGK MACM BAGUSSS BLOG KAMU..TAPI MMG BAGUSSSSSSSSS BANGET...HEHEHE...BANYAKS INFO DAN TOTURIAL...BANYAKS KAN ALGIK WOKEY...I FOLOWWW...

Anonymous said...

kenal sy x? hemo3.. :P

Bidadari Syurga said...

belajarlah... pelan2... insyallah mesti dapat buat entry yang menjadi tarikan. nelly mesti boleh.... yak yak yeahh... skang dah okkan?

chentaNUYU said...

nelly kenal Nuyu tak?hehe

sitinurulaieen said...

hi nelly...

saya memang tak kenal miss nelly pon..personally i means...

but blogging is the best way to us to gather all the info and thought also it can mengeratkan silaturahim..

agree with me??

Fendi BL036 said...

memenag betul..kengkadang tak tau nk post apa..tapi asal terlintas je terus update blog...

personally pun abg fen memang tak kenal Nelly...tapi tertarik ngn blog Nelly ni...sebab watak Nelly ni misterious sikit...mcm miss nelly ke? heheh...

ada masa kita busy dan ada masa lapang kita singgah dan komen sikit2...dari situ perkenalan dapat dipereratkan...Betul tk? Wallahualam..

Shahrizat Ahmad said...

x kenal maka x cinta...nelly dulu aku pun cam tu gak..hehe..sekarang aku dah insaf dan tak nak kopi dan pasta..(^_*)

♥sophie♥ said...

nelly,,yep yep,, copy paste kdg2,,haha
mmg bosan..fie lagy banyak habiskan masa dng baca blog org..best =)

Miss b said...

hai nelly.

hehe.

Anonymous said...

hehe..kan dah kenal nelly..

Unknown said...

hihihi..sama la cam sy..suka copy paste..sbb xsuka menaip..huhuhu...tp copt paste pun mmg buat sumber tau..nnt jd kes plagiat plak..kena saman xpsal2...

nik farina aishah.... :) said...

nelly, nik kenal nelly.. HAHAH tu tipu kan .. betol2 .. kalau kite komen org then org tu akan appericiate kite then dia akan koen jugak dekat post kite .. hehehehe

kay_are said...

eh.. ni sape ni?? x kenal pun.. sape nelly tu?? =P hee.. of coz r kenal nelly ^__^

MiaDiera said...

yup mia memang selalu menghadapi masalah tak tau nak update apa nie,ngee,kadang-kadang sampai satu hari fikir nak update apa

♥ Amy Amir ♥ said...

same la nelly..hehe.. :)

nabByla said...

hey nelly! sorry sbb lama x dtg sini. ;] hmm cmna lak ngn nabilah? nelly dah knl lum agk2? hehek!

kindergartenlibrary said...

mizz : kena banyak idea ..
=)

kindergartenlibrary said...

memo hazel :hehhee

kindergartenlibrary said...

erinn : aah ..u yg comel tu .hehe

kindergartenlibrary said...

y-a-n-a : pandai pun ~

kindergartenlibrary said...

mykhalis : batu tau sebb khalis buang shoutbox .

kindergartenlibrary said...

khr : u're right ..
=)

kindergartenlibrary said...

sharienz : sama2 ..tegur-menegur ..
=)

kindergartenlibrary said...

din : mesra alam . .

kindergartenlibrary said...

kira-kekuri : betull2 .komen selalu .

kindergartenlibrary said...

ieyla : teruskan !

kindergartenlibrary said...

cik pelangi : geledah2 ~

kindergartenlibrary said...

novelgurl : terima kasih ~

kindergartenlibrary said...

top : sebab tu kna baca komen dlu .
=)

kindergartenlibrary said...

tu aqilah : tq ..insyaAllah

kindergartenlibrary said...

alin : haha ..pokai nelly ~

kindergartenlibrary said...

MYA : terima kasih ..akan dibuat .
=)

kindergartenlibrary said...

nonoy : kenal2 ..
=)

kindergartenlibrary said...

cik bidadari : oke sikit .hehehe

kindergartenlibrary said...

chentanuyu : kenal2 ..hahaha

kindergartenlibrary said...

siti nurul ain : nelly setuju sangat2 ..

kindergartenlibrary said...

nukilanfizza : biasa2 je ..btw , tq ya .

kindergartenlibrary said...

ijat : say no to kopi n pasta ..=p

kindergartenlibrary said...

sophie : cari idea ..
=)

kindergartenlibrary said...

myababy : hai kamu ..

kindergartenlibrary said...

budingyun : ingatkan tak kenal .hahaha

kindergartenlibrary said...

tak suka menaip : hati2 nak copy ..

kindergartenlibrary said...

nik : itu yang best !!
=)

kindergartenlibrary said...

kay _are : amboi ..

kindergartenlibrary said...

miadiera : banyakkan baca buku ~
=)

kindergartenlibrary said...

amyzz :=)

kindergartenlibrary said...

cik nabil-a : semestinya sudah kenal ~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...