Tuesday, March 15, 2011

Orang tak kenal , mana nak komen

Elvy Nellysha | 7:46:00 PM | 63Comments |
 السلام عليكم

Apa ? Mana ? Siapa ? Dimana ? Jom belajar kata tanya Bahasa Melayu . Haha . .
Masa mula-mula Nelly berblogging , entri banyak copy paste ! Lagi-lagi dari laman ILUVISLAM . .
Sesuka hati Nelly saja nak copy paste kan ? Tak pernah kredit pula sebab tak faham pun apa maksud kredit . Hahahaha . . .

Bila tulis entri , senyap kejap . . Tak ada komen pun ! ! Mana nak ada , followers baru 7 orang . .
Kadang-kadang blog ini kena ceramah free dengan Nelly . Tapi , dia buat tak tahu saja . Macam mana dia nak cakap kan . . Haha . .
Nelly tak faham langsung mula-mula apa itu blog . .

Last-last Nelly biarkan . Just teruskan copy paste . Lama-lama Nelly bosan ! !
Sebab ? Nelly suka menulis apatah lagi menaip ! Haha . .
Jadi , Nelly geledah juga perpustakaan cari macam mana mahu jadi seorang blogger yang baik .

Ada 1 buku dia kata , baik menulis dari anda copy paste . . 
Dalam hati , "Dia perli aku ke ?"  

Mulalah nak marah masa itu . Asyik cakap buku ini pandai-pandai nak perli aku . Haha .

Bila berjalan kejap dekat blog orang , tak faham pun nak buat apa . Main follow , follow dan follow .
Sampai 100 . Cuba buat entri . Tak ada komen pun ! !
Kadang-kadang nak minta tolong time urgent tak ada pula orang . Haha . .

Lama-lama mahu ambil keputusan mahu komen orang . Haha . .
Bukan komen saja , dapat juga baca entri dia . Kalau yang kelakar , memang gelak sakan !
Lama-lama Nelly jadi seronok . Nelly padam balik entri copy paste . . Cuba menaip dan membaca entri seterusnya mengomen . . Jadi seronok . .

Alhamdulillah , buat masa ini , masih ada yang mahu mengomen entri Nelly . Hehe .
Negatif atau positif , diterima asalkan tak kurang ajar . . .

Korang kenal Nelly ke ? Hehehe . . Nelly sedikit sebanyak sudah kenal korang yang rajin komen dengan Nelly dari tinggal jejak sebenarnya . . .



63 comments:

mizzkechique said...

hehe...kt sm la..MK ni blogger baru..kadang2 xtau nk post entry apa...

Memo_Hazel said...

betol betol. :)

erinn kechiik said...

sy dtg bce entry n komen. hehehee kenal msti lah knl. nelly i gdis yg comel tu kn? heheee

y-A-n-A said...

yana copy etri yg yana rsa menarik jek pas tu bg credit.. dulu rajin gak komen entri org sekarng dh kurg sbb bz leww.. so, kalau xde org komen entri yana xleh slahkan org lain kn.. ))

mykhalis said...

nelly..ermm..Khalis nelly kenal tak?hehe..Kite akan rasa seronok snagat kalau hasil tulisan kita dihargai..kan?camne nak tau dihargai..ada komen yg datang..betul tak?Blog Khalispun dah cam sangat jenis tinggal jejak je..sbb tue buang shoutbox..hehh

KHRLHSYM said...

komen lebih baik sebenarnya. lagi erat hubungan. :) walaupun tak kenal, ada yang segan kalau blogger tu otai. hehe.

Sharienz Sz said...

sikit2 kenal cik nelly ni adalah :)
sbb cik nelly sudi jgk tgl komen dblog newbie mcm saya..huhu terharu tau :)

D i n said...

haha komen-mengomen jadi mesra blogger gitu kan3...XD

kira kekuri said...

assalam.. orang pown baru kenal cik nelly dri blogger..komen-komen ni best apa..dapat berkawan,kn bagus? ^^

ieyla said...

ila kadang2 je...
time rajien ila komen la...
hahaha
skrg ni tgh rajin nak mengomen :P

cik pelangi said...

rajinnye cik nelly pergi perpustakaan semate-mate nak jadi blogger yg hebat .
hee . congrates2 ~~

Novelgurl said...

Salam..kan..kan..^^

ad la sikit2 knl Nelly cmne hehe.

topimagine said...

huhu.. komen mengomen ne erat kn hubungan silaturrahim... tp jgn nk mengomen xtentu pasal tanpa baca entry kn.. :)

TunAqilah said...

qila knl nelly melalui pembacaan dlm blog nelly :D
huhuhu truskan menulis ye nelly

Dayana AZ said...

Dayana pun tengah belajar la Nelly :). best x ble rmi org da knal nelly?

alin duan said...

hehe..kelakar la nelly ni..
lepas ni cuba buat, 1 komen dapat rm1..kihkih..

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

SALAM KENAL ADIK NELLY...WAH TGK MACM BAGUSSS BLOG KAMU..TAPI MMG BAGUSSSSSSSSS BANGET...HEHEHE...BANYAKS INFO DAN TOTURIAL...BANYAKS KAN ALGIK WOKEY...I FOLOWWW...

:: Nonoy :: said...

kenal sy x? hemo3.. :P

Cik Bidadari said...

belajarlah... pelan2... insyallah mesti dapat buat entry yang menjadi tarikan. nelly mesti boleh.... yak yak yeahh... skang dah okkan?

chentaNUYU said...

nelly kenal Nuyu tak?hehe

Siti Nurul Ain said...

hi nelly...

saya memang tak kenal miss nelly pon..personally i means...

but blogging is the best way to us to gather all the info and thought also it can mengeratkan silaturahim..

agree with me??

nukilanaffiza... said...

memenag betul..kengkadang tak tau nk post apa..tapi asal terlintas je terus update blog...

personally pun abg fen memang tak kenal Nelly...tapi tertarik ngn blog Nelly ni...sebab watak Nelly ni misterious sikit...mcm miss nelly ke? heheh...

ada masa kita busy dan ada masa lapang kita singgah dan komen sikit2...dari situ perkenalan dapat dipereratkan...Betul tk? Wallahualam..

IJAT360 said...

x kenal maka x cinta...nelly dulu aku pun cam tu gak..hehe..sekarang aku dah insaf dan tak nak kopi dan pasta..(^_*)

♥sophie♥ said...

nelly,,yep yep,, copy paste kdg2,,haha
mmg bosan..fie lagy banyak habiskan masa dng baca blog org..best =)

Myaby said...

hai nelly.

hehe.

budingyun said...

hehe..kan dah kenal nelly..

Tak Suka Menaip said...

hihihi..sama la cam sy..suka copy paste..sbb xsuka menaip..huhuhu...tp copt paste pun mmg buat sumber tau..nnt jd kes plagiat plak..kena saman xpsal2...

nik farina aishah.... :) said...

nelly, nik kenal nelly.. HAHAH tu tipu kan .. betol2 .. kalau kite komen org then org tu akan appericiate kite then dia akan koen jugak dekat post kite .. hehehehe

kay_are said...

eh.. ni sape ni?? x kenal pun.. sape nelly tu?? =P hee.. of coz r kenal nelly ^__^

MiaDiera said...

yup mia memang selalu menghadapi masalah tak tau nak update apa nie,ngee,kadang-kadang sampai satu hari fikir nak update apa

amyzzskazz said...

same la nelly..hehe.. :)

ciknabil-a said...

hey nelly! sorry sbb lama x dtg sini. ;] hmm cmna lak ngn nabilah? nelly dah knl lum agk2? hehek!

nelly said...

mizz : kena banyak idea ..
=)

nelly said...

memo hazel :hehhee

nelly said...

erinn : aah ..u yg comel tu .hehe

nelly said...

y-a-n-a : pandai pun ~

nelly said...

mykhalis : batu tau sebb khalis buang shoutbox .

nelly said...

khr : u're right ..
=)

nelly said...

sharienz : sama2 ..tegur-menegur ..
=)

nelly said...

din : mesra alam . .

nelly said...

kira-kekuri : betull2 .komen selalu .

nelly said...

ieyla : teruskan !

nelly said...

cik pelangi : geledah2 ~

nelly said...

novelgurl : terima kasih ~

nelly said...

top : sebab tu kna baca komen dlu .
=)

nelly said...

tu aqilah : tq ..insyaAllah

nelly said...

alin : haha ..pokai nelly ~

nelly said...

MYA : terima kasih ..akan dibuat .
=)

nelly said...

nonoy : kenal2 ..
=)

nelly said...

cik bidadari : oke sikit .hehehe

nelly said...

chentanuyu : kenal2 ..hahaha

nelly said...

siti nurul ain : nelly setuju sangat2 ..

nelly said...

nukilanfizza : biasa2 je ..btw , tq ya .

nelly said...

ijat : say no to kopi n pasta ..=p

nelly said...

sophie : cari idea ..
=)

nelly said...

myababy : hai kamu ..

nelly said...

budingyun : ingatkan tak kenal .hahaha

nelly said...

tak suka menaip : hati2 nak copy ..

nelly said...

nik : itu yang best !!
=)

nelly said...

kay _are : amboi ..

nelly said...

miadiera : banyakkan baca buku ~
=)

nelly said...

amyzz :=)

nelly said...

cik nabil-a : semestinya sudah kenal ~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...