Wednesday, March 9, 2011

Cari novel hantu

Elvy Nellysha | 1:48:00 AM | 58Comments |
السلام عليكم


Misi mencari novel hantu tergendala bila Nelly dan kawan Nelly , Fadilah mandi hujan ! Hujan lebat sangat .

Kenapa sekarang susah nak cari buku hantu ? Cerita-cerita seram ?
Nelly bukanlah orang yang berani sangat . Penakutlah sekarang . Tapi , sangat suka cerita atau buku-buku seram . Makin mencabar jiwa kalau baca tengah-tengah malam . .

Nelly yang basah kuyup sempat ambil gambar dengan kawan Nelly sebab kitorang terperangkap di jejantas !
Hujan turun memang lebat dan Nelly yang lupa bawa baju sejuk , kesejukan dan basah kuyup . Betul-betul mandi hujan !

Tapi , kitorang masih tunggu hujan berhenti . Sebab ? Nelly mahu cari buku novel hantu . .
Nelly cari di satu perpustakaan , tetapi gagal . Nelly pinjam 3 buah buku novel cinta . . Hahahaha . . . .
Nelly cari diperpustakaan lain dengan basah kuyup , dan akhirnya ! ! Jumpa . . Ceritanya not bad !

Tajuk ? BILA LAMPU PADAM . .
Rambang mata Nelly nak pinjam semua buku hantu . .
Tapi , cuma 2 buah buku sahaja boleh . . Misi menakutkan diri sendiri bermula !

Korang minat buku hantu ? Share-sharelah cerita dengan Nelly .
Ada masa nanti , mahu geledah perpustakaan lagi . .

Tak sia-sia kami basah . . . Gerenti demam nanti ~

58 comments:

budingyun said...

uik tak takut ke baca novel hantu..

syairahmohdanuar said...

saya suka mr. midnight.sbb buku dia pendek je.kdg2 takot jugak.hehe ;D

KHRLHSYM said...

suka juga novel jenis misteri, i suka baca buku stephen king

Miss Tira said...

Jarangkan jumpa lelaki suka baca novel. My hubby masa tu cari buku Ramlee Awang Murshid bertajuk Semangat Hutan. Dia kata buku tu dia dah baca then dia nak beli lagi sebab dulu hilang. Buku tu dia baca sehari je sebab jalan ceritanya sampai terbawa ke mimpi. Wooo~

cik pulau said...

cik pulau tak suka sangat buku cerita hantu..
sebab cik pulau ni penakut sikit..pastu mula lah nak tengok kiri kanan.. kalau sorang apatah lagi.. makk aihh.. berdiri bulu roma.. lalala~ ^^,

noraim said...

sy minat baca buku tp yg seram² tak berani. huhu.

Novelgurl said...

Salam..haa..lame x baca cite hantu dh..hehe.Dulu ad bace novel tu suami dia bunuh isteri dia pastu campak dalam gaung..err..pastu2..hantuuu!!

ika said...

yunk..try bce novel triller k pasni..best aw..
cri cte tombiruo 1,2,semangat hutan n tombiruo terkhir..grand taw cte ni..seyes..ta rugi nely bce..
ika lw pnjm novel mst 1 novel cinta 1 novel thriller..hehehe..kaki novel thriller ika ni..

sicomot-comel said...

bestnye nelly dpt bce novel cintan 3 bijik !! ehhehe

SCC da lme xbce novel laa..

Cik Ezy said...

xminat cite2 antu ni.. heee

topimagine said...

wah.. sanggop basah kuyup hanya sebab novel jerkkk. :)

Puan Besar Shag Yahaya said...

Dulu Shag minatlah baca buku hantu neh. Skrg tak dah. Lemah semangat. Hahaha ;D

Cik RoSs said...

TAK SUKA baca novel hantu..takut!!
eheheeehhee..nanti fikir macam2! :P

cik ayin said...

movie tengok la..novel tak penah baca lak...

marshmallow said...

hehe kesian nelly basah kuyup.
tapi berbaloi baloi dapat apa yang nelly nak :D

cerita hantu takut lah nak layann. ekekeke cintan cintun takpe. weeeee~

Cik Bidadari said...

berani ker?

TunAqilah said...

hehehe
rasanya kn nelly buku hantu lgi menarik dr cerita..
sebab feel dy lain
lagi2 klu kita baca sorang2
:D

Chuck said...

Nelly. Tak nak masuk zine kami ke? KakiBLOGGER. Search facebook, KakiBLOGGER. Zine KakiBLOGGER #3 : Hantoo. Nak tau lebih lanjut pergi fanpage kami ataupun http://kakikakiblogger.blogspot.com/

Solihin Zubir said...

novel hantu?
movie hantu pon sy kurg minat, patah lg novel.. heheh..
tp sy bkn penakot ok.. ;-p

MiaDiera said...

baca entry nie tiba-tiba rasa nak maen hujan hehe:D

nik farina aishah.... :) said...

berani betul nelly , hehe kalau nik , nik prefer novel cinta , hahahah eh , tengk movie la nelly , baru best ....

P0polita said...

x minat bace novel hantu.. x pandai nak feel.. hahaha

FurBall said...

tak best lah cte hantu melayu..ahahah..jahat gler kan..bukan nak sokong bangsa sendiri..atoi..maaplah..tp rasanya lg seram cte2 omputeh..~_~

senyumSOYA said...

takut nak tgok citer hantu~ wuu...
mak limah ja y berani tgok stakat ni~ hehehehe

zaty luvlianncezzz said...

novel serammmm besh wooo..zaty suke baca

keyh..meh jengah cni:)
lelaki bibir merah lebey MEMIKAT??

annenyss said...

baca novel hantu sorang2 blh wt seram..haha

sissyira said...

salam

erk dah lama tak baca novel..huhuh

LennMommaChubby said...

hi, nelly... LMC suka baca buku2 cerita hantu.... besttt....

adrina razali said...

cerita hantu banyak dkt buku cerita kott , novel susa lor nk cari :(
salunye kalau g lib mesti pegi cri bku cerita kt area dak ckola rendah . hehe

kay_are said...

ade ke novel hantu?? macam susah je nank cari..

nelly said...

budingyun ; best gila !!!

nelly said...

syairah : wah .mesti best ~

nelly said...

KHR : Tak jumpa lagi buku tu ~

nelly said...

Miss tIRA : mesti seram gila !

nelly said...

cik pulau : nelly tak pulak ~

nelly said...

noraim : try la ~

nelly said...

novelgurl : seram2 !!

nelly said...

ika : haha ..
bestnya dia ~

nelly said...

scc : kaki novel !

nelly said...

cik ezy : nelly minat gila !!!

nelly said...

top : sanggup 0o !

nelly said...

puan shag : bahaya2

nelly said...

cik ross : ^^

nelly said...

Cik ayin : hehe ...best o0o ~

nelly said...

marshmallow : sangat berbaloi !!!

nelly said...

cik bidadari : brani !!

nelly said...

Tunaqilah : tu yang mencabar ~

nelly said...

solihin : cover line ..
=p

nelly said...

miadiera : jangan .hujan !

nelly said...

nik : dua2 nelly layan ~

nelly said...

popolita : kena blaja .hehehe

nelly said...

Furball : yup ..
org putih pandai buat crita !!!

nelly said...

senyumSoya : tu pun nelly layn gak .hehehe

nelly said...

anne : seram gila !!

nelly said...

sissyira : best !!

nelly said...

LMC : Mencabar !!

nelly said...

adrina : haha .ada ye .

nelly said...

kay_are : sangat ssah nak cari !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...