Saturday, March 5, 2011

Mahu jadi lebih baik dari orang lain

Elvy Nellysha | 11:02:00 PM | 61Comments |
السلام عليكم


Yeah !! Terima kasih semua yang tersayang . Semalam tak sempat mengupdate .Letih tapi syok ! Ingatkan nak jumpa Dayana dekat Time Square , tapi masa tak mengizinkan . Tidak apa kan sayang ? Hehe . . InsyaAllah lain kali kita jumpa lagi . Gambar ? Tunggu . Mahu buat video . .
Nelly mahu buat camping lah . . Mahu ikut ? Hahaha . . Tunggulah masa yang sesuai ya .

Ok , nampak tajuk itu ? Korang mahu jadi yang terbaik ? Mesti mahu kan ? Tapi , macam mana ?
Sepanjang berjalan , fikir juga entri yang bagus . Hehe . .


1. Minta pendapat orang lain 
Jangan marah kalau orang bagi pendapat dorang . Sebab ? Kalau dia kata korang sombong , kenalah terima .
Jangan mengamuk sakan dekat dia ok ? Cuba jadi lebih ramah . Hehe . .  Boleh perbaiki diri sendiri . . 

2. Cari kelemahan , bukan kelebihan 
Huh ? Macam mana ? Korang lemah sangat ke ? Janganlah lemah sampai bangun pun tak boleh .
I mean , apa yang korang lemah ? Contoh sombong tadi , dari mana nak mula ? Cari guru kaunseling atau tips-tips dari internet .

3. Jangan mengata kelemahan orang
Kalau korang rasa seseorang itu ada kelemahan , jangan kutuk dia ! ! Amaran ni ! Dia ada kelebihan tahu .
Contoh ada seorang lelaki ini yang orang rasa dia tak betul , tapi dia pandai sangat melukis ! Jadi pula gambarnya . . Nelly jeles ! ! Ok , bukan kelebihan Nelly . . 

Nelly tengah cuba cari tips lagi untuk entri-entri akan datang ! Tunggu . . . 
Banyak komenlah ! Baru nak balas . Sori korang . . 

61 comments:

Novelgurl said...

Salam...ooo..baik !

Miss Tira said...

Hik hik.. Tukar port ea pergi Midvalley. Amboi. Ni mesti kuar ngan boypren ni kan.. Ahaha~

Sharienz Sz said...

nice entry!! :)

senyumSOYA said...

hihihih...waa.. saya BBB..
mou jdy y terbaik...

puteri ain said...

nice entry :)
perubahan ke arah kebaikan..:)

Si DauN CeRi said...

tula, perfect is boring... kan2

mykhalis said...

betul tau..

tapi Khalis nak kongsi 1 kata kata

semua orang adalah luar biasa.. memiliki kelebihan masing-masing

tapi jgn lupa..bila semua orang luar biasa, apakah makna luar biasa?

♥sophie♥ said...

nice tips ! ;)

Manja (let it be my sweet name) said...

betul2

farasakura said...

thanx for the sharing..heee lalalala ;)

Gimi said...

Saya mahu jadi lebih baik

kau kesah ke?? said...

ohohoho... tips tu bagus juga tu. nak ikot lah. aku pun nak perbaiki diri juga.

zaty luvlianncezzz said...

bagus nelly..tips2 yg bguna..:)

Cik Ezy said...

bagos baek mabeles..
haha..

Raji berkata said...

yeahhh btol sgt ;D
atleast kita kena support org supaya kita sama2 membangun
bknnya kita jatuhkan dier when they are trying to move upwrd ;D
thx for the nice advice

kay_are said...

betul2.. setuju sangat ni.. paling penting.. jangan sombong!!

cik nelly!! dah wat ^^

http://kazreal.blogspot.com/2011/03/week-ago-i-have-been-tag.html

niesz said...

tul tu...setiap kite pasti ade kelemahan n kekurngn masing2 kan..yg penting, kite kena lah saling tegur kalau benda yg die buat tu x elok..

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

kita tak boleh kutuk orang sebab kita pun ada kelemahannya...
dan tak kita tak tahu nanti mungkin satu hari kita pula lakukan apa yang orang tu lakukan...
jadi elakkanlah mengutuk orang kan...
tak gitu???
(n_n)

TunAqilah said...

tips yg menarik
anyway setiap hari kita kena jadi yang lebik baik dari hari sebelumnya
:D

topimagine said...

saya nk jd yg lebih baik dan terbaik... :)

Azroy Bin Kassim said...

dah boleh jd counselor dh nelly ni.. haha

FurBall said...

sume kita ada kelemahan n kelebihan masing2...~_~jom jalan ke the curve!!baru syok!!!

athirahzaki said...

ye cikgu!
haha~~

p/s: ade tag nelly. mai laa blog saye :)

Siti Safiyyah said...

sokong nelly..tu pon salah satu cara utk jadikan diri kita lebih baik..ss tambah lagi..selalulah bersikap positif insya-allah hari2 kita menjadi positif..;)


psstt : meh klik meh :)

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..

kite kne hormati setiap pandangan dan komen org kerana setiap manusia pandangannya berbeze mengikut umur, sosialisasi dan sebagaiya..kiter bukan terlalu bersifat homogeni

bunga said...

kadnag2 susah kita nak menerima kelemahan dir..

... said...

as salam..

yaa~
mis menjadi lebih baik itu memrlukan ketekunan, kesabran, dsb yang tinggi.
bagus~!
biar kita buat sesuatu tu, ikhlas =)

yang yang penting,
mencari keredhaan-Nya

=)


eh, saya boleh cari orang berdasarkan bau badan dengan suhu. tu. kira kelebihan ke?
@_@


broadband rosak?dan bakal nak rosak? tak tahu nak baiki macam mana? lihat tutorial saya

kay_are said...

yang penting, kne time pendapat orang len and jangan sombong r kan.. =)

RuSh D said...

goood info

faiz said...

susah nak yg terbaik ni..

Nur Liyana said...

huhuhu..betul2 !!!yana setuju sgt!!!

nelly said...

novelgurl : ^^

nelly said...

Miss Tira : mana ada bf ~

nelly said...

sharienz : =)

nelly said...

senyumSoya : saya juga !!

nelly said...

puteri ain : ^^

nelly said...

si daun ceri : setuju !

nelly said...

mykhalis : payah nak jawab .

nelly said...

sophie : tq a lot ..

nelly said...

manja : ^^

nelly said...

farasakura : sma2 .

nelly said...

gimi : ^^

nelly said...

kau kesah ke ? : bagus 2~

nelly said...

zaty : tq .

nelly said...

CIK EZY : HAHAHA

nelly said...

Raji : sama2 ..

nelly said...

kay_are : tak sombong ~

nelly said...

niesz : betul2 ~~

nelly said...

OE : oe pandai ~

nelly said...

Tunaqilah : itu mesti !

nelly said...

top : ^^

nelly said...

azroy : amboi ~

nelly said...

furball : jom ~~

nelly said...

athirahzaki : haha

nelly said...

Siti safiyyah : betul2 ..

nelly said...

sahromnasrudin : kamu betul ~

nelly said...

Bunga : itu hakikatnya .,..
-p

nelly said...

... : komen bernas ..

nelly said...

kay_are : betul2 ..always !

nelly said...

faiz : kena cuba ..
=)

nelly said...

nur liyana : ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...