Saturday, March 19, 2011

Perempuan merajuk vs Lelaki merajuk

Elvy Nellysha | 8:12:00 AM | 46Comments |
 السلام عليكم

Statement apa ini ? Ini statement tentang perasaan ! Haha . . Ada yang tanya Nelly , so jawablah kan . . .
Tapi , Nelly tulis ikut pengalaman saja tahu !

Perempuan memang terkenal dengan sifat suka merajuk . Untuk dipujuk kan ? Hati perempuan ini rapuh tahu !
Sensitif . . Pada lelaki , janganlah sakitkan hati perempuan . . Sakit hati dia tahu ! Kalau perempuan pula ? Hehehe . . Korang hentam saja lelaki itu . *Gurau saja . Mampos nanti ada yang ikut . Haha . .*
Nelly suka merajuk ? Haha . Jangan tanya . . . Sensitif punya soalan !
Kalau lelaki malas nak pujuk , memang korang juga yang sedih kan ?

Lelaki merajuk juga ke ? Eh , lelaki pun ada perasaan kan ? Tapi , kalau nak harap perempuan pujuk , susah sikit . Lagi-lagi kalau perempuan itu tak pernah pujuk orang . . Terumbang-ambinglah perempuan itu nak pujuk insan bergelar lelaki ! Haha . . Orang kata , jangan mengada-ngada nak pujuk lelaki , nanti dorang mengamuk adalah . . . Confirm korang tak pujuk lelaki lepas ini . Tapi , terpulang juga pada orang lain kan ?
Lain orang , lain pula cara dia kan . .

Antara tanda-tanda bila lelaki merajuk :

1. Dia akan senyap sepanjang masa. Lelaki ni bukan macam kaum perempuan. Dia merajuk cool. Walaupun kita bercakap sejuta perkataan sekali pun dengan dia, jangan harap lah dia nak balas balik. Jadi bila lelaki merajuk ibaratnya kita bercakap dengan patung.

2. Tidak melayan masej. Dia akan biarkan saja masej masuk tanpa ada perasaan untuk membalasnya.
(Sakit hati tahu ! !)

3. Masam muka sepanjang masa. Yang ini boleh buat kita sakit hati. Lagi teruk dia boleh tarik muka.
 (Lagi buruk)

4. Hisap rokok sekotak. Memang dah parah ni.

5. Menangis. Ada juga ke lelaki yang merajuk menangis..? Agak susah nak terima.

Kredit dekat : Celoteh asma

Pernah nampak lelaki menangis ? Susah nak nampak lelaki menangis . . 
Dorang kan gentleman . . Tapi , kalau nangis juga , terkedu perempuan !

Ciri perempuan merajuk ? 

-Malas nak layan mesej tapi nak juga balas sebenarnya !
-Makan tak henti . .
-Tengok tv .
-Tidur .

-Matikan handphone .

-Dengar lagu .

-Baca novel .

-Jalan-jalan ke tempat yang mendamaikan .

-Sumpah seranah kalau memang sakit hati . Nanti minta maaf balik . Haha . 

Hehe . .  Iya ke wahai wanita ? 

 Wahai Wanita Solehah
Jangan risau akan jodohmu
Kerana Muslimin yang bijaksana itu
Tidak akan terpaut pada wanita
Hanya kepada kecantikan, lirikan senyuman,
Pada bicara manja yang menggoda
Atau pada pujuk rayu seorang wanita
Yang meruntuhkan imannya

Sesungguhnya lelaki itu adalah pemimpin kepada wanita
Andai belum sampai jodohmu
Anggaplah bahawa lelaki yang engkau nantikan itu
Sedang membina sahsiah kepimpinan
Bagi memimpin dirimu
Kerana pada wanita itu
Pasti ada kekurangan dan
Lelaki yang benar-benar layak
Pasti akan hadir untuk melengkapkan kekuranganmu………

Kredit dekat : Halaqah 

 



46 comments:

cik pulau said...

tak pernah nampak laki menangis..
hampir2 ada lah..hahaha..

ps: tp pernah tengok kat tv fahrin menangis.. lalala~ ^^,

Nur Hijrah said...

Penat jgk lah pujuk abg aritu.. -__- tu la balasn kalu buat org x reti nk pujuk =='

yatie Awang said...

lelaki merajuk jarang jumpa ni....
lelaki menangis lagilah.....
dalam tv banyak....huhuhu....

mr.syazwan said...

hohoh

nah gak merajuk

tpi idak la sampai isap rokok

membahayakan kesihatan diri sendiri

huhu

cuma kaau merajuk tu

dtg kat dia peluk kuat2 n cium

hahahaha

acah je ler

=_=

b a m b a m ' s said...

tak suka laki kuat merajuk..over shadow kita lak..hehehhehe.. :P

D i n said...

dalam hati ada taman astakona....haha
psl tu lmbut skit~

Dalila Dayana said...

perempuan merajuk kita bley nampak tp kalo lelaki merajuk...susah nk taw yg dea nie merajuk ke ataw pape jela

ieyla said...

ila penah pujuk BF ila,tp dia wat dek je...
time tu memg salah ila pon...
tp bila dia wat donno jer,ila naik angin pastu dia plak pujuk ila...
hahaha

ila penah tgk laki nangis...biasa la tu,sume ad perasaan :)

MiaDiera said...

suka merajuk tapi sangat tak pandai memujuk,ngeee,tulah mia

faiz said...

laki merajuk mmg cool tapi kalo pompuan merajuk..adoyaii..parah..hehe

mykhalis said...

laki merajuk jgn dipujuk kecuali anda betul2 dia cintai dan anda super duper disayangi..kalau tak biar dulu untuk elakkan dari die tambah jual mahal..hehe

budingyun said...

sekali sekala nak merajuk jugak..hehe..

Cik_Shiqah said...

baca novel? saya hmpir stiap ari baca novel. haha maknanya saya hri2 merajuk lah yer. haih merepek sdh den ni. ngee~

klau merajuk, pujuk lah tpi jgn lebih2 nnt naik tocang. hak3.

nik farina aishah.... :) said...

nik ak suke laki kuat merajuk sebab nik tak reti pujuk.. hehehe

topimagine said...

hehe.. kalo orang lelaki kalo merajuk lagi susah nk pujuk tau.. tp kalo dipujuk bertambah lak ngada2.. haha

cik ayin said...

yeahh..betol sgt :)

Freaky said...

naseb bek freaky x nanges. hak2

armouris said...

info tentang perempuan menangis di SIHAT SELALU - Kenapa Perempuan Lebih Banyak Menangis

ciknabil-a said...

nabilah tak boleh tgk lelaki menagis. ase terharu, terkedu kejap pn ada. hhuhu..

Puan Besar Shag Yahaya said...

Shag tak tahu macam mana perangai Shag bila merajuk. Nelly tau tak?

Miss Tira said...

Cik Nelly, patutnya kamu tanya dekat aktiviti <a href="http://ceritatira.blogspot.com/2011/03/kaum-wanita-tanya-kaum-lelaki-jawab.html><b>'Kaum wanita tanya, Kaum lelaki jawab'</b></a> semalam bagaimana rupa lelaki merajuk. Hahaha.

hEartlEss said...

hai... bla org joh, mjok xda ksan tw. mjok tp org di sna xpasan kta mjok. simpn jew la mjok 2. uhuk3...

marshmallow said...

haha semuanya betuL. buruk sungguh bila merajuk. ekekeke

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

hrmm..
OE suka yang last tu...
(n_n)

cik teynteyn said...

bg teyn , part laky merajuk tu ade btol nye tp bg lelaki yg ta smoking tu takkan smoking la , cume kerap lepak kat luar . haha!

Azroy Bin Kassim said...

lelaki merajuk bila lelaki rasa asyik memberi saja. sesekali mereka juga mahu di pujuk. dan lelaki tak suka kalau pompan ckp "jgn la majuk, i ta pandai pujuk la pls". jgn sesekali ckp ta pandai pujuk. pujuk je. bkn ssh na pujuk laki ni. pls take note ladies

::mari pujuk roy.. hik~ hik~

♥sophie♥ said...

heee,, yg girl tu cam betul gak :P hahaha

yg lelaki ade yg betul,,hee,,nanges tu,, dorang jarang la tunjuk kesedihan diorang

Jasmin Ibrahim said...

yg lelaki merajuk tu,no2 paling TEPAT!!!!!!!!!!!!!!!! kita ni saha la buang krdt msg dia,dia bleh buat xtau!!! sgt sakit hati!!!!!!!!
yg pmpn mjuk lak,yg paling betoi,mls nk lyn msg tp nk jgk bls,tidur,matikn hnphne,sumaph pastu mntk maaf blk...hahahahah...lwk2....

Cik Ezy said...

laki merajuk mmg ssh giler nk pujok..
lg kite pujok lg saket ati kite rase..
haha

Jasmin Ibrahim said...

yg lelaki mrjuk tu,no2 PALING TEPAT!!!!!!!!!!!!! sakit hati bila kita msg punya,last2 dia xbls!!!!!!!!!!!!!
yg pmpn mrjuk lak,paling betoi:
1)Malas nak layan mesej tapi nak juga balas sebenarnya !
2)Tidur .
3)Matikan handphone .
4)Sumpah seranah kalau memang sakit hati . Nanti minta maaf balik . Haha .

hahaha....lawak2......

bunga said...

eh eh..nape bunga cam laki jer..bunga lau merajukk mmg cam tanda-tanda laki ni..cuma hisap rokok jer x..hehe..

chuu said...

haha., bambam., betoi2., :P

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
kalau ada org nak pujuk gua ..mau merajuk

Novelgurl said...

Salam..nk pujuk orng merajuk ? aiseyh ! mmg tak reti ..adehh! last2 biarkn je dia elok sendiri..hu2.

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
kalu ada org pujuk gua merajuk gak

dyana nana said...

wow!! betul tu nelly,
tp lelaki merajuk x kan smpi nk meroko kowt...urmm~
yg perempuan merajuk tuh mmg betul..huhu (:

kay_are said...

tengok entri nelly banyak pasal cinta je sekarng.. nelly ngah angau ke ape ni? =P lelaki mane majuk, hilang r cool.. hee.. tapi kalau sampai nangis.. kritikal dah tu..

sissyira said...

salam

laki kalau majuk jenuh nak pujuk.haha

airaniez wirdani said...

Lelaki merajuk cepat cool.Perempuan merajuk lambat cool.Tapi lelaki merajuk kadang2 comel gak..haha

puteri ain said...

haha...80 % betul..haha..

Cik Bidadari said...

adoi... kekadang akak terfikir... dari manalah budak kecil nie dpt idea wat entry mcm nie... best... akak suka. tapi bab rokok2 tu... hurmmm

sahromnasrudin said...

kadang-kadang merajuk ini perlu jugak untuk kita muhasabahkan diri kita huhuhuhhh

Sharienz Sz said...

sha suka men pujuk2 dgn hubby haha :)
"tabik spring" la if lelaki jatuh airmata depan perempuan..sdh tentunya terkedu :)

Memo_Hazel said...

yihaa. dh tahu sekarang! hehe

RaraTan said...

wahh. cepat mampuih la kalau stiap kali merajuk, skotak rokok dye isap. ehehehe.

fRaMe+LenSeS said...

adakah anda juga suka majuk cik Nelly? ahahahaha.. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...