Monday, March 7, 2011

Boleh ke kawan online dipercayai ?

Elvy Nellysha | 8:02:00 PM | 60Comments |
السلام عليكم


Ramai tanya Nelly , kawan-kawan online ini boleh dipercayai ke ?
Boleh kekal lama ke ? Haha . .
Soalan ini pastinya sentiasa bermain dekat dalam fikiran korang semua . Betul tak ?

Actually , bila berkawan secara online , kenal dulu . Siapa diri dia .
Bagi Nelly , tak susah untuk Nelly rapat dengan kawan-kawan online .
Ada yang bersahabat dengan Nelly dah sampai 2-3 tahun . Bukan jangka masa yang singkat .

Bila berkawan , kepercayaan itu perlu . Dan masing-masing meluahkan perasaan . 
Kitorang saling tolong-menolong dan always ingin hepikan kawan-kawan walaupun tak kenal dia secara menyeluruh . .

Banyak kawan Nelly yang kenal Nelly dari Nelly form4 dan masing-masing ada yang dari Universiti . Tapi , masing-masing tak rasa umur menjadi penghalang untuk berkawan . . Sampailah Nelly habis SPM . .
Lama ke ? Ada juga yang baru kenal Nelly , Nelly kenalkan dengan kawan-kawan yang lain . Dorang juga senang nak mesra . .

Actually , saling beramah mesra takkan pernah buat korang rasa meragui dia . . Seronok ada kawan online .
Percayalah ok ? Bagi Nelly , semua kawan-kawan online yang selalu rapat dengan Nelly , akan tahu Nelly macam mana . . . Gila-gila kot . Haha . .

60 comments:

wahida said...

susah jugak nak percaya kawan online ni...tapi org cakap kalau x kenal maka x cinta kan?

iLa suHaiLa said...

betol 2 nelly..kena knl dlu bru bley nilai kwn alam maya nie..hihi

KHRLHSYM said...

tak pernah ada kawan online. rasanya cukup hanya diblog sahaja. huhu

Ace3103 said...

hehe betul2..gud luck for both of us..
Result SPM is coming!!

... said...

as salam..
ya~
kepercayaan itu perlu.
yang penting, kita fikir positif
dan tidak terikut-ikut dengan emosi.
kita cuma berusaha.disebaliknya, hanya Allah yang tahu..lakukan setiap perkara yang baik itu disisi-Nya dengan ikhlas

=)

IKLAN:

Jawatan terbuka untuk perdana menteri dan menteri-menteri DALAM diri

broadband rosak?dan bakal nak rosak? tak tahu nak baiki macam mana? lihat tutorial saya

ila said...

waw lme nya da knl..

ade yg baik mmg la bole dipercayai kn

najwa's said...

setuju! selagi kawan online tu tak mengajak ke arah kejahatan, oke je kan? :)

best pe ada ramai kawan. (^_~)

Rozuan Ismail said...

kadang-kadang kawan yang kita jumpa hari-hari ni pon lagi tak boleh dipercayai

nur aisya humaira said...

depend pada cara penerimaan masing2 laa kan??klu ikhlas nk kawn, yg jauh tk nampk pn blh jdoi mesra..tk gitu nelly??:)

Novelgurl said...

Salam... betul tu =) kwn je la..huhu

mimie =) said...

boley je..
tp kne la tgk gak diorg ni cmne...
tkut2 jd len lak..
trust tu perkare yg sgt2 pntg...
btw..u can trust me..hehehe

puteri ain said...

tak kenal maka tak cinta..betul tak ?? hehe

bunga said...

tengok keadaan..sbb ada yang ikhlas ada yang x..

sab said...

yup! betul. dan sab seronok kwn dgn nelly! :)

ainraus said...

sometimes i lebih percaya kawan online dari kawan nyata.

RuSh D said...

bole dan tak... kena ada jugak keraguan..kalo dh btol2 kenal bole ler caya..hati manusia sapa yg taw..huhu

ardinihumaira said...

bukan semuanya bole dipercayai ;)

zaty luvlianncezzz said...

ada yg buley...

ada yg sgt2 x buley


jemput jengok>.<
beshhh ke jd sexy??

FurBall said...

betul tuh..kawan nih kalu boleh cari lah bebanyak..musuh plak dijauh2 kan..ehehe..tau buruk bebebo perumpamaan tapi aku pasti ko paham maksudnya..tp dalam masa itu jugak kena lah pandai bawak diri...jgn mudah tertipu..

percaya boleh percaya..tp sedangkan keluarga kita sendiri pon kdg2 ada yg sanggup tikam kita dr blkg..ini kan plak org kan..jejeje..tp jgn percaya 100 peratus

~_~

hardy boy said...

betul tu Nelly, seronok bila ade kawan online, rase mcm kita ade kawan kt satu dunia.hohoho..
saya pn stuju, makin lama kita knl seseorang tu, baik buruk dia last-last kita akan tau juga..hehehe

F.A.R said...

berkawan biar 1000.
tak rugi kawan ramai2 kan.
ape yg penting kejujuran :)
kawan bkn online pun ade gak yg x jujur.
xde beze sebenarnye.
depends on the individual themselves.

She's retarded said...

kena ada rasa waspada jugak

cik najihah said...

nelly ditag kat kontest nlog sy ye.. :)

Miss Tira said...

Ada yang boleh dipercayai ada yang tidak. Anyway ni Tira nak dedahkan rahsia. Tira kenal dengan MissEry (my hubby) lalu MySpace. Selama lebih setahun then kami bersama sehingga kini. Dia orang JB dan Tira org Selangor. Alhamdulillah tiada masalah. Dia pun gentleman datang umah Tira berkenalan dengan famili Tira semua. :)

Siti Safiyyah said...

kene hati2 bab berkawan ni..nak2 lagi yang kite kenal dari online..tapi kalo nak jumpe kawan yg makan kawan, dekat alam realiti pon dah jumpe kan? ngehh


psstt : Elok ke merendah diri sangat ni?

Nier Zecter said...

boleh..hehe tp yg mmg dah kenalllah.
yg x kenal tu mungkin boleh try kenal slow2 :)

hEartlEss said...

pcya n ykin jew yg pnting... :)
klu xykin ngn mber alm maya ni, jgn bkwan la...

faiz said...

kena kenal lame baru bley percaye...

kay_are said...

betul2.. kalau niat kite nak berkawan tu baik, so baik r jadi nye kan =)

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

oh setuju dengan kamu...
ikhlas pun penting... dengan ikhlas tulah kita boleh mengeratkan lagi hubungan kan...
hehe...
(n_n)

NURUL ATIKA said...

kadang-kadang kawan yang depan mata pun tak boleh percaya. betul tak ? teheee :)

nelly said...

wahida : betul~

nelly said...

ila : pandai ~

nelly said...

KHR : blog saja ?

nelly said...

ace3013 : =p

nelly said...

... : setuju !!

nelly said...

ila : boleh saja ..
=)

nelly said...

najwa's : memang best !!

nelly said...

rozuan : tak semua ..
=)

nelly said...

aisya : betul !!

nelly said...

novelgurl : ^^

nelly said...

mimie : i trust u ..
=)

nelly said...

puteri ain : pandai madah ~

nelly said...

bunga : kena nilai ~
=)

nelly said...

sab : nelly pun !!
=)

nelly said...

ainrus : me to0 ~

nelly said...

rush d : hati lain2 ~
=)

nelly said...

ardinihumaira : yup2 ..

nelly said...

zaty : setuju !

nelly said...

furball : komen bernas ..
=)

nelly said...

hardy boy : tau tak pe .

nelly said...

F.A.R : ^^

nelly said...

she's retarded : semestinya ..

nelly said...

Miss Tira : best tu !!

nelly said...

Siti Safiyyah : yang dekat je ..haha

nelly said...

Nier : kenal slow2 ^^

nelly said...

heartless : setuju !

nelly said...

faiz : betul2 .

nelly said...

kay_are : pandai !!

nelly said...

OE : BETUL2 ..
=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...