Thursday, March 17, 2011

Lemahnya Nelly bila disituasi ini

Elvy Nellysha | 5:52:00 AM | 67Comments |
Kalau tengok cerita hantu , misteri dan mistik dengan Najwa , adik Nelly mesti lemah ! . .
Nelly lemah betullah tengok dengan dia ! Bukan lemah sebab takut tengok cerita itu !'
Nelly boleh lagi kalau tengok sorang-sorang . . .
Habis itu ? Lemah apa ?

Paling Nelly malas nak tengok dengan dia bila part yang agak suspens sikit , dia ambil bantal , teddy bear atau apa-apa yang boleh capailah . . Nelly khusyuk saja tengok .
Lepas itu , dia tanya :
"Along , apa jadi ? Apa jadi ? Cepatlah cakap . ."

Nelly boleh sabar lagi dialog itu . Tapi , yang tak sabarnya , ceritanya belum tunjuk apa jadi , dia dah beriya-iya tanya . Pergh ! Tak fokus betul nak tengok . . Kadang-kadang sampai cakap :
"Ko tengoklah sendiri apa jadi . Janganlah kacau . ."

Lepas habis suspens cerita itu , dia tanya :
"Dah ke belum ? Dah habis ? Apa jadi ?"
Muka masih lagi tutup dengan barang-barang yang dia capai . .
Nelly juga kena terangkan sambil tengok cerita itu .
Lambat terang , dia cakap :
"Lagi-lagi ? Apa jadi lepas itu ?"

Tak puasnya Nelly tengok sambil kena cerita dekat dia yang tak menyabar . . .
Itu yang kata nak tengok cerita Khurafat masa tengok wayang ? Nasib baik tak ada .
Kalau ada , memang tak tengok cerita itu , tapi menerangkan dekat dia saat-saat suspens cerita itu .
Dah boleh buat sinopsis cerita betul kalau dengan dia ~
Ada permulaan , klimaks dengan pengakhiran cerita . . Sabar saja ~

Korang pernah kena macam Nelly ? 

67 comments:

cik ayin said...

sama la yang..tgk khurafat gak...si kawan ni tutup mata,takut...pastu tnya2 ape jadi..stress jdnye..huhuu

KHRLHSYM said...

pernah je, i memang tak suke.

pwincess Lov3y dOv3y said...

sebagai kakak yang sulong.
pernah gak terjadi kejadian camtu.
padahal suspen sendirik daa takud tapi wat2 berani takud adik ngolok.
aiseh.

Nadia Mashuri said...

hehee..
sabar je lah..

topimagine said...

kalo die tanye ape jd lepas tu, jgn citer.. biar pdn muke die.. hahaha

fasha said...

hah. saya sama mcm adik nelly :)

MiaDiera said...

kita mengalami nasib yang sama:D

D i n said...

tgk crita kna fokus tak leh kacau baru sronok.

chentaNUYU said...

anak buah nuyu suka tnye bkn2 klau tgk cite antu dgn dia!tension!! haha

y-A-n-A said...

kesian nelly.. adik yana biasa amik bantal terus tidur.. ngee~ ;))

faiz said...

heheh..mmg tension kalo org sibuk tanye2 time tgk citer..

ila said...

hahaa.
jgn layan.fokus ajer..
(jahat)

Nurfazilah Cipa said...

huhu~cian nelly ek?

Gimi said...

Gimi jenis camtu..tapi tgk cite antu tak la..bese cite kerat2 cam Saw, final destination..ala2 camtu la

♕ Mr.IX ♂ said...

lemah semangt ker..tu bru level 1 cite melayu, x level 7 cite antu siam lg,,ahah

Dalila Dayana said...

slalu sgt...pdahal adik tue bkn kecik tp umur da 20 thn...hehheh

nik farina aishah.... :) said...

heheh.. nelly memang penyabar ni.. hahah kalau nik , nik soh je dia tengk sendiri kalau tak jngn tengk . haha

:: Nonoy :: said...

len kali jgn suh die tgk cite hantu ngn nelly. hihi ;)

niesz said...

hahaha..klakar la, mcm adik niesz, tkut sgt smpai die suh bgtau bile turn benda alah tu kuar..hehe..

kay_are said...

selalu je kne camtu ngan adik2.. sabar je r.. macam xde tv kat depan tu kan tengok sendiri.. nak gak tanye2.. huu

ieyla said...

ngeee~~~
ila memg jenis yg x suke tgk cite2 camtu,tp ila bkn takut taw...
hehehe

puteri ain said...

hahaha..agak stress la kalau situasi macam tu..tambah2 kalau ada yang beria2 menjerit..macam la cinema ke..yang ddk sblh boy dia..mengade je lebih terjerit2..haha..( amik kena skli ) haha

hEartlEss said...

heartless = najwa. XD

Miss Tira said...

Kalau Tira, Tira akan tengok sorang-sorang. Lepas tu baru tengok dengan orang macam tu. Hahahaha :D

ika said...

hehe,,tbaik pnye adik lar..thumbs up 4 najwa,,hahaha...so as kaka yg baik..lyn je ok..kih3

Apiz said...

haha..kalau nyorok senyap2 tape..bnayk tanye pulak...XD ptt amik bantal/bear yang ada kat die tu... biar die tgk jugak XD

Novelgurl said...

Salam..haha..sy cm adik Nelly tu =P

Cik Bidadari said...

heeeeeeeeeeeee. kami satu family camtu... kekadang... geram gak. terus kata shhhhhhhhhhhhhhhh. heeeeeeeeeeeeeeeeeeee mcm kita... heeeeeeeeeeeee

Cik Bidadari said...

last-last tak saspen sudah. sebab mak akak yg dah tengok akan storykan balik pd kami yg malam baru nak tgk astro. bygkanlah... arghhhhhhhhhhhhh

Freaky said...

hak2 sabo je la nelly :)

LennMommaChubby said...

LMC pernah mengalami.... sometimes tu LMC tiba2 jadi pencerita..... Lebih2kan sikit suspen tu.. hahahaha... Tapi memang tak best la tengok horror/suspen movie dgn org mcm ni... Memang tak dapat bagi tumpuan penuh dekat movie tu...

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

confirm penah cik nelly oitttt...my husband ler penakut..pastu suke sibuk2 kan diri plak nak tgk tp bukan tgk sibuk bertanyer...dah la tu kiter plak jadik sasaran soalan die...huhuhu...klu nak tgk kna tunggu org2 mcm tu tak der baru puas hati hihihi...

sissyira said...

salam

kita tak layan la cite seram..takut..huhu

sahromnasrudin said...

kesimpulannya, nelly takut seram kan..

agaknya kalau drive sesorang kat jalan sunyi tgh malam..ada berani tak??? hehehheee

noraim said...

erkk. kita terbalik. sy yg selalu buat abg, kakak atau mak mcm tuh. hihi.

Miss Dill said...

saye pun penakot. hihi. teringat tutup muka ngan kusyen bile tgk cite antu.

Miss Dill^^

nelly said...

cik ayin : stress !!!!

nelly said...

KHR : haha ...tak suka2 ~

nelly said...

pwincess : haha ..da nasib ~

nelly said...

nadia : =='

nelly said...

top : ha .kesian ~

nelly said...

fasha : payah2 ..hahahaha

nelly said...

miadiera : tak suka2

nelly said...

Din : setuju !

nelly said...

chentanuyu : stress !!!!!!!!

nelly said...

y-a-n-a : senagnya !

nelly said...

faiz : betul ..hahaha

nelly said...

ila : tak fokus ~

nelly said...

cipa : =='

nelly said...

mr.ix : dorang pndai buat cerita .

nelly said...

dalila : penakut kan .

nelly said...

nik : haha ..nanti dia tak puas ~

nelly said...

niesz : nk buatlah nanti .hahaha

nelly said...

kay_are : tu yang tension ~

nelly said...

ieyla : ^^

nelly said...

puteri ain : amek kesempatan ..
=p

nelly said...

heartless : parah !

nelly said...

Miss Tira : haha .
kalau kat tv , susah ~

nelly said...

ika : tak suka2 ~

nelly said...

novelgurl : hahaha ..

nelly said...

cik bidadri : najwa tak reti diam ~

nelly said...

FREAKY : TGH SABAR ~

nelly said...

LMC : tau tak pe .

nelly said...

MYA : Nelly stuju !

nelly said...

Sissyira : haha .nelly layan ~

nelly said...

noraim : ^^

nelly said...

Miss Dill : hahahahaha

XD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...