Friday, March 4, 2011

Tak apa ke kalau kita tak famous dalam berblogging ?

Elvy Nellysha | 12:14:00 AM | 70Comments |
السلام عليكم


Terima kasih dekat seorang blogger yang tanya dekat Nelly dekat Facebook . .
Dia kata Nelly famous . . I'm sorry . . Bukan ye awak . . Nelly tak macam itu .
Soalan dia pernah juga Nelly fikir dulu .

Actually , dalam berblogging , kita kena jadi ramah .
Mungkin payah kot dekat korang yang sememangnya sombong . .
Nelly tak kisah pun nak ramah dekat sesiapa . Suka berkawan ! Hehe . .

Perlu ke kita ada gelaran famous dalam berblogging ?
Nelly rasa tak perlu . Sebab ? Sebab kita menulis bukan untuk famous . .
Kalau sebab penulisan korang yang menarik perhatian , dan korang famous , itu menandakan rezeki korang .

Bagi Nelly , tak perlu melainkan memang rezeki dia nak famous dalam bidang penulisan . Hehe . .
Apa yang penting , korang kongsi dengan pembaca apa yang korang nak tulis ya .
oal famous atau tidak , tengok pada kualiti penulisan . .
Sebab kalau famous tapi penulisan tak berkualiti , lama-lama orang malas nak singgah . Hehe . .

Kurangkan kontroversi , Tingkatkan prestasi . . 

JIWA BIAR ROCK
PERASAAN BIAR JIWANG
DIRI BIAR SEMPOI
GAYA BIAR COOL 
HIDUP PENUH OTAI . . 

70 comments:

♥e'in♥ said...

kite tulis utk suke2.. bkn nk kejar glamour.. tol x nelly????

mykhalis said...

ikut tujuan blogger la..bagi khalis, kene la tunjukkan kesungguhan,,dan kene ramah dengan blogger lain..hubungan sesama manusia kene la jaga.. bile dah femes.. untung le skit.. sbb orang dah tau cara kite menyampaikan idea..kan?

cik pulau said...

cik pulau akui.. Nelly memang ramah..
lalala~ ^^,

Memo_Hazel said...

betol betl kita berbelog bukan untok glamer. heehhe.

Miss Tira said...

Betul tu. Tak perlu jadi popular sebab ia mengundang perasaan mazmumah dalam diri. Lakukan dengan ikhlas dan sentiasa bersifat rendah diri. :)

Sharienz Sz said...

salam..
sha buat blog pun sbb sha mmg suka tulis2..nak famous? haha ciri2 tu xder..lebih slsa mcm ni :)

She's retarded said...

kefemesan akan membutakan hati

nelly said...

ein : u're right !

nelly said...

Mykhalis : kenalah ramah .
=)

nelly said...

Cik Pulau : yeke ? tq ..
=)

nelly said...

Memo : betul2 .

nelly said...

Miss Tira : Komen yang ada makna .
=)

nelly said...

Sharienz : teruskan .

Ain Jia Zainudin said...

wrote to share, xpress wit others.. kne slalu keep in touch kn,,

nelly said...

She's retarded : yeke ? wah ..

fRaMe+LenSeS said...

Nadh setuju ng Nelly.. ;)

nelly said...

Terima kasih .
=)

mOhd Hafiz said...

saya sokong seratus peratus nelly

aman_arab said...

saya tak feymes..saya ok!

puteri ain said...

JIWA BIAR ROCK
PERASAAN BIAR JIWANG
DIRI BIAR SEMPOI
GAYA BIAR COOL
HIDUP PENUH OTAI .

puteri ain like this ! stylo babeh..:)

Novelgurl said...

salam..sy setuju sngtlah tu..ehe..

TaufiqHafiidh said...

x perlu jadi glamour...jadi diri sendiri pn ckup...klau jadi glamour pn tu rezeki dari Allah jugak...

ps: 'jangan lupa diri'

hardy boy said...

saya setuju dgn Nelly tu, mcm Lagu "Aku menulis bkn kerna nama...."(ramli sarip kot.hehee...
ilmu yg kita share tu insyaAllah jadi saham pahala kpd kita (^_^)...

yg penting, Nelly orgnya mmg xsombong ttp peramah..hehehehe..

cik ayin said...

setuju :)

Fathiah Hamim said...

urmm kalo ikutkan tak perlu. unless orang tuh memang ada niat nak jadi pemes through blogging. but to achieve that needs a lot of effort.

eh maaf! terpanjangg.

MiMie AddNin said...

i support u la nelly..
teruskan usaha..
mmg tak rugi knal nelly ni..
pengomen tegar ...
hehehe

Cik Ezy said...

saye buat blog suke2 je..
xde pon nk pemes2..
hehe

IJAT360 said...

sokong entri nelly 120%..=)

ciknabil-a said...

tapi nelly famous dlm berblogging kan? untungla.. hehee..
cam nabilah x kisah pown famous kew tak. huhu..

-[miracle]- said...

& kalo nak blogging, kene rajin.
jgn malas macam saya. haha

faiz said...

xbest jd famous...kena pikir nak buat entry best setiap mase..:)

Nulia said...

betul3...^_^

eyna azmi said...

sokong sokong

FurBall said...

stuju gak tuh..selain tuh..kita tambah kenalan satu penulis..~_~

Azroy Bin Kassim said...

baa~ CAK!!

walaupun roy baru je tulis blog.. tp roy dh jadi pembaca blog dari tahun 2009 lagi.. tak kesah la famous ke tak.. asalkan tak menyimpang jauh dari niat asal.. dan yang penting ikhlas~ :D

Azroy Bin Kassim said...

baa~ CAK!!

walaupun roy baru je tulis blog.. tp roy dh jadi pembaca blog dari tahun 2009 lagi.. tak kesah la famous ke tak.. asalkan tak menyimpang jauh dari niat asal.. dan yang penting ikhlas~ :D

misSbLurRy said...

jadi diri sendiri sudah..
kenapa nak kejar semua tue
sedangkan entri pon ntah pape...
erm......

KHRLHSYM said...

nelly famous la :p

RuSh D said...

bg rush, x famous pn takpe..kurang ler cikit org dengki kat kita..haha..

Raji berkata said...

yeahhh btol tuh...
blogging sebab nak menambah kenalan dgn berkongsi2 cerita
kalau nk fame baik pergi audition AF ker mentor ker ;D

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

saya sokong pendapat itu!! apa ada pada glemer dan femes?? janji hati mau baikkk..ramah..baru ramai org sukerr

Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

Cik Bidadari said...

perghhh... akak suka part pic gif tu cekik org tu... ganas...

Si DauN CeRi said...

sy pon tak rasa penting utk jd femes dlm dunia blogging ni.. tp tu sume rezeki masing2~

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

kata2 yang last tu best...

betul tu... kalau nak menulis untuk famous... lebih baik jadi novelistkan...
hehehhe...
tapi OE suka datang blog kamu...
sempoi...
(n_n)

nelly said...

mod hafiz : tq menyokong .

nelly said...

aman arab : wah .ayat ~

nelly said...

ain : stylo ~

^^

nelly said...

novelgurl : tq ..
=)

nelly said...

taufiq : betul2 ..

nelly said...

hardy boy : akan terus begini ~
=)

nelly said...

cik ayin : ^^

nelly said...

fathiah : panjang pun ok .
=)

nelly said...

imie : mencuba ~

nelly said...

cik ezy : hehe ..
=)

nelly said...

ijat : wah .lebih tu ~

nelly said...

cik nabil-a : tak femes pun ~

nelly said...

miracle : rajinkan diri tu ~

nelly said...

faiz : otak kena ligat ~

nelly said...

nulia : ^^

nelly said...

eyna : tq ..

nelly said...

furball : semestinya ..

nelly said...

azroy: nelly setju ..

nelly said...

missblury : betul !!

nelly said...

KHR : tak pun ~

nelly said...

Rush D : pandai !!

nelly said...

raji : haha .itu betul2 femes .

nelly said...

weiyda : setuju !

nelly said...

cik bidadri : hahaha

nelly said...

si daun ceri : pandai !

nelly said...

OE : terima kasih OE ..dihargai ~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...