Thursday, April 21, 2011

Bina personaliti blog korang !

Elvy Nellysha | 8:05:00 PM | 125Comments |
 السلام عليكم

Nelly kongsi lagi dari buku Rahsia Blogger . .

Korang ingat korang saja ke kena ada personaliti ?
Blog juga perlu tau !

Tak kisah sama ada secara serius , santai , lucu atau bergaya . Mesti nak ada personaliti .
Kadang-kadang bergantung kepada pemilik blog itu sendiri macam mana nak hasilkan blog ikut citarasa .

Contoh macam Nelly , memang minat habis dekat Emily , so , personaliti blog ke arah itu .
Gaya penulisan pula , banyak kepada panggilan 'Nelly' .
Sebab biar orang tau pemilik blog ini adalah Nelly . .


Ada yang guna bahasa aku , gua , wa untuk diri dia .
Bagi yang manja , dia guna bahasa 'kita' untuk diri dia .

Walau apa pun , pastikan topik blog korang disenangi oleh pembaca . Bukan menyakitkan hati pembaca .
Hati-hati dengan ayat yang korang nak guna beb !

125 comments:

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

hehehe... saya masih mencari personaliti blog sndiri :)

cik ija said...

setuju setuju..tapi kan saya still tak tau identiti blog saya nie..saya nak buat ala santai saja..
hu3!!xpro about blog nie..

nelly said...

top : all the best !

nelly said...

cik ija : hehe ...tak slaah cuba ^^

Dayana AZ said...

bila nelly memberi nasihat :D!

hehe thnx nelly.

ada personaliti bru la menarik ;)

nelly said...

yup ..baru syok blogging ~

Shaherah said...

ngah cari personaliti gak ni..

shera guna kan nama panggilan shera.. sebab biar orang tau pemilik blog ni adalah shera.. hahah.. padahal dh terpampang nama kat header.. ehee.. ^_^

nelly said...

haha .sama !
=)

sarah mohamad said...

setuju! me blog personal. hiks identiti pun mengenai kehidupan personal lah. hihi

nelly said...

sarah : hehe ...bagus2

nukilanaffiza... said...

hehe..saya pun masih tercari2 personaliti saya..kengkadang nk ke politik, nak ke arah santai atau serius..tp ntah...takda idea sebenarnya..heheheh

jom ke blog saya..tazkirah jumaat yg best..

nelly said...

teruskan mencari !

D i n said...

saya masih dlm krisis identity T_T

nelly said...

tak salah cuba ~
=)

CWL wanie LovelA said...

my personalti ke arah lovela .hehe

nelly said...

ada juga personaliti ^^

baincardin said...

"Walau apa pun , pastikan topik blog korang disenangi oleh pembaca . Bukan menyakitkan hati pembaca .
Hati-hati dengan ayat yang korang nak guna beb ! "

SETUJU!!!~ ^_^

MaKR said...

Owh...gitu...lau aku, saya, ana...aku salu ikut post, lau post tu lbh keras, aku, sederhana sy..gitu la..~!

nelly said...

bain : hehe ..tengss !
=)

nelly said...

MAKR : hehe ..all the best ya !

Red said...

gitarputeh ada personaliti kan.? :)

nelly said...

ada ..^^

mOon jOhari said...

Salam perkenalan...
infO b'guna bg sume blogger tmbh2 newbie mcm mOon...

jOm kOmen @tentang boolan.blogspot jOm!

Miss Tira said...

Masih tercari-cari personaliti blog sendiri. Tak tahu dah jumpa ke belum :)

nelly said...

yup ..tengss !

nelly said...

Miss Tira : InsyaAllah akan jumpa ^^

nurkaloi said...

tapi lau kaloi suke banyak mende camne??
heheheh

nelly said...

kekalkan benda yang kita suka ..^^

FaTinFiRDaUs said...

btol tu.. kena pastikn jugak topik tu menarik.. huhu

nanibahaudin said...

masih mencari2.. kadang2 rasa dh mcm blog rojak jek.. keke..

LolliPop duDe said...

Emily tu kartun ape?

nelly said...

fatin : itu penting ^^

nelly said...

nani : haha .sama je dengan nelly ^^

nelly said...

lolipop : kartun tu dh lama ..

Eyra. said...

Eyra dulu sukaaaa sangat Emily the Strange. Kalau boleh semua barang nak ada kaitan dengan Emily sampai jam tangan pun beli yang ada Emily XD

nelly said...

haha ..sama dengan Nelly tau ^^

cik bAtu said...

mnuju ke arah itu...heee~

miss Fyqa said...

celaru nie. aha. krisis identiti.
hikhik..
lebih manja kita erk?. hehe. tak biasa lak..

nelly said...

cik batu : i know u can do it ^^

nelly said...

miss fyqa : yup2 ..hehehe

cik pulau said...

personaliti???
ehmm..cik pulau nyer personaliti ape ek?? lalala~
ada lak tanya nelly.. tak senonoh kn..haha

nelly said...

haha ..cik pulau cuba cari yang trbaik 4 ur blog .^^

ayUnaa yIe said...

bl0g ayu tade personality . . huu. .:)

nelly said...

cari3x ..hehehe

SHAHIRAH ADIZAN said...

setuju setuju . saye punye blog pun still takde pesonaliti lagi . hehe .

nelly said...

carik ..^^

Cik TeN10 said...

emm personality.. :)

izzaty hamzah said...

ai dik nelly..kak pnya blog personaliti x tntu arah..da k cm2..hehe

nelly said...

^^

nelly said...

izzaty : haha .tak mungkin ~

Miss Dill said...

setuju. kadang2 bahasa yang digunakan dalam blog mencerminkan penulis itu sendiri :)

Miss Dill^^

Ash Shikano said...

sy pnya..erm.... krisis identiti lar..cmne nih..hehe

nabilah_2908 said...

ok...noted..!! hehehe...

tp masalah sikit bab identiti...tak sure lagi identiti sebenar....just follow the flow....yg pasti...jgn terlalu terikut2 sngt dgn yg lain.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
TEMPAT CARI MAKAN YANG SUPERB!!

syairahmohdanuar said...

nama nelly memang nellysha eh?cute betol >.<

deDetz said...

ya Nelly, saya guna 'saya' =)

fyna said...

erk...
fyna pown maseh samar-samar ngn personality belog fyna..
;)

diana said...

entry akak tak de yang menyakitkan hati orang..:p
hehehh..

dayang said...

betul tu..betul..tp sy ni jenis mls bw..
hmm..org pun x knl personaliti blog sy..huhu...

dean said...

betol..bahsa mnunjukkan bangsa..

Hidaya Sarbini said...

nelly rasa blog sy ada personaliti sndri tak? ^_*

Fyqa said...

sy pon tak tau apa personaliti blog sy ,huhu

Hafidzah Hafidz said...

yep..betul jugak tu dek hehehe =) blog mesti ada personaliti sendiri kan ^^

ツ mIsS NaDEa ツ said...

personaliti saia mnjew kot,,hihi

mykhalis said...

adik nellyy..saya punyer entry ok tak?hehehe

Fakuru-Sama -The Towel Ninja said...

saya Ninja :)

Fakuru-Sama -The Towel Ninja said...

saya Ninja :)

Nana said...

agak2 personaliti blog nana ape ye? hmmm

Farah Shamsudin said...

yea.. betul tue,,

shah-kayrul said...

agak2 apa erk personaliti blog aku ye????hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Esempoi said...

personaliti blog saya plak adalah SEMPOI.. hehe

CintaZulaikha said...

akak lebih suka membahasakan diri AKU .senang dan mudah~~

Azam Sad said...

masih tercari-cari personaliti blog...
kadang-kadang selesa guna ayat skema kadang-kadang selesa guna ayat santai...ikut situasi...hehe

zippo miller said...

dah dapat dah hahahha

zippo miller said...

dah dapat dah hahahha

aku said...

agree that..nanti share lg tau..tak yah beli buku tu..haha

Koding said...

Setiap patah perkataan dalam setiap entri melambangkan personaliti...

Nur Syera Ismail said...

entah la syera pnye tuh . . xtw la personaliti ap . . syera pnye tu personaliti cm ne eh pd pndngn nelly ? (jgn marah-tnye jewp) hehehe~

Syafiee said...

Kena hati2 juga ek? Takut juga, orang marah dengan panggilan2 ni. Ada juga yang sensitive. =.=

nelly said...

Miss Dill : yup ..pandangan orang ^^

nelly said...

aish : haha .mana boleh krisis ~

nelly said...

nabilah : good ..if itu keselesaan kamu ..^^

nelly said...

syairah : yup .my real name ^^

nelly said...

dedetz : teruskan ~

nelly said...

fyna :: carik ya fyna .
=)

nelly said...

diana : setuju .mmg tak de .
=)

nelly said...

dayang : cari saja .mesty jumpa .:)

nelly said...

dean : betul2 .

nelly said...

hidaya : aiseh .
lemah bab bagi komen personaliti blog org .hehe

nelly said...

fyqa : haha ..
jangan lupa cari

nelly said...

hafidzah : yup .semestinya kena ada .^^

nelly said...

khalis : haha .sentiasa ok ~

nelly said...

fakuru : lain dr yang lain ^^

nelly said...

nana : cari2 ..

nelly said...

farah : ^^
tengss !

nelly said...

shah-kayrul : haha .tak psti pula ~

nelly said...

esempoi : wah ! like3

nelly said...

cintazulaikha : yup ..itu pada kak bagus kan ? teruskn ~
:)

nelly said...

azam : janji selesa ^^

nelly said...

zippo : bagus3

nelly said...

aku : amboi ~

nelly said...

koding : tu semestinya .

nelly said...

syera : berjiwa lembut ^^

nelly said...

syafiee : yup ..mmg kna hati2 ..
=)

cik heroin said...

saya pun tgh cari idnntti 0r psnliti. almklum still baru. TQ fllow blog baru cm saya ! ^^,

nelly said...

hehe ..my pleasure ^^

Mint said...

Sy terlebih dgn Justin Bieber kt blog. :Pahhaha TC kak Nelly !

nelly said...

haha .fanatik betul ..

alinac lover said...

hoho~ btol2..kena ada personaliti sndri :)

nelly said...

semestinya ^^

nUr _ atiQah said...

thnkz 4 da good entry ! ^^~

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

betul lu cakap
gua balik blog gua
blog gua ntah apa apa

KHRLHSYM said...

sastera sangat cantik dengan pengunaan aku. lebih garang dan sampai =.= tapi kalau komen biasanya guna i and u, awak saya. hihi

nelly said...

atiqah : tq !

nelly said...

brutalsolo : haha ..semua blog ada manfaat ^^

nelly said...

KHR : haha ...nasib nelly pakai nama .

adan said...

blog sy men hentam semberono je..

~$AKURA M!AKA~ said...

kite masih mencari identiti belog kite.. ^^V

nelly thankz.. =DDDDD

nelly said...

adan : hahaha ..
jngan hentam2

nelly said...

sakura : sama2 ..
=)

Nadia Mashuri said...

urmm...
apa ya identiti blog nadia?

nelly said...

Bagi Nelly , sempoi ~

Cik Bidadari said...

heeeeeeeeeeeee... betul

nelly said...

^__^

kay_are said...

banyaknye entri!! stop komen kat sini leh tak? leh r ye.. huu =P

nelly said...

boleh ^^

tq kay are !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...