Monday, April 18, 2011

Blogger yang tak professional macam ni !

Elvy Nellysha | 8:53:00 PM | 106Comments |
 السلام عليكم

Nelly nak bagitau dekat korang ada blogger yang tak professional :

1. Unfollow
Nelly pernah kena dulu . Siapa suruh kalau follow tak bagitau kat shoutbox Nelly . Bukan tak ada shoutbox kan ?
Sebenarnya , bila orang yang unfollow kita ni , adakalanya orang tu tak follow balik .

Tapi , 1 perkara korang kena buat ialah selalu singgah-singgah blog dia . Why ?
Bagitau kat dia , korang follow dia ataupun komen-komen entri dia . Lambat laun , dia sedar juga . .
Bukan korang hentam dia dengan tekan button UNFOLLOW . .

2. Klik iklan
Ada blogger suka paksa-paksa klik iklan . Nak marah ? Tak . Nelly pun klik sajalah .
Menderma kan ? Oklah kalau jumpa macam Nelly , kalau yang silap-silap kena maki hamun sebab paksa-paksa klik iklan ?

Tak pasal-pasal wujud entri berlagak sebab marah tak klik iklan dia ~
See ? Hot terus sebab dicop blogger berlagak ~ Adoi . .

3. Entri banyak perkataan kurang ajar
Contoh ? Korang pun tau kot . .  Tak perlulah bagitau .
Macam entri Nelly sebelum-sebelum ni . .
Entri yang penuh maki hamun . Marah biar bertempat . .

4. Menjatuhkan blogger lain
Ini memang terang-teranglah kan ? Tak ada faedah korang nak jatuhkan dia .
Puas ? Ye kot . Tapi , taklah lama mana puas korang tu ~

106 comments:

budak kampung said...

hahahah.....biarlah mereka ngan kehidupan mereka.berblog semate2 mengejar duit memang r macam tu. tapi tiap orang laen2,mungkin mereka tu newbie,nanti lame2 diorang sedarla macamane nak beblog kan cek nelly?? saye ni lagi la tak pro....dok mengarot je kat blog hahahahaha...macam haremmmm

kalau x malas,singgahla
5 ayat MANIS biasa permpuan guna
lampu rumah melambangkan pemiliknya??
patung atau manusia?grr..ko buat hidungku berdarah
bila budak kampung ke f1 sepang,ape jadi??

nelly said...

jangan malas2 ..=p

Sheril (thePrincess) said...

kahkah memang sokong cik Nelly nie.. sb kite pon dah kena unfollow.. tgh busy mmg payah taw nak follow balik.. tp bila free barulah boleh dtg mlawat skaligus follow kan.. :)

MiSzy DiaN said...

mcm2 jak kan..
tp kbykkan yg mcm ni blogger newbie..
suppose kita support dorg :)

storyfromme said...

biasa la tu.ada orang boleh faham,ade yang tak.rambut sama hitam tapi hati lain-lain.

nelly said...

sheril : sama dgn nelly ^^

nelly said...

miszy dian : yup2 ..

nelly said...

storyfromme : kecewa kan ~

man yusoef said...

hah...tau takpe..yg pling hangin yg suka suruh klik iklan la tu...ntahpape...tak pernah paksa org lain klik iklan tu kot...klu nak klik, Alhamdulillah...tak nak klik tak de masalah pon

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

dunia blogger ni macam2...

yg paling penting sekali kena tahan kritikan...

kalo yg nk unfollow tu biaq kat depa...

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

cuma kakak rs sedih sikit bila kita selalu dtg blog seseorg tp x penah sekali pon dia dtg balik blog kita..bkn nak suh dia folo kita pon just tinggalkan komen sekali pon kita dah happy..barulah rs dia sudi kwn ngan kita..tp xdala smpi klik unfolo

nelly said...

man : tu bagus !
=)

rara pinkmafia said...

aik mcm ni pon hade ke.

nelly said...

gadis : pelik kan ~

nelly said...

Rina : untung2 ..

IzREen :') said...

normal la nelly.. org kan bukan kita taw hati dye.. juz hope dye fahaam je situation kite.. bkn sesaja kita x follow.. btul x..

nelly said...

safura : ada tau T__T

cik ija said...

sabar jelah nelly..
thnx follow blog saya..follow nelly back..

nelly said...

izreen : yup ..ada sebabnya ~

nelly said...

cik ija : tengs !

Cik Ezy said...

ade jgk yg pkse sruh klik iklan..
nk cpt kaye gamaknye..
keh3

nelly said...

tu yang lemah ~~~

cik ija said...

sama sama nelly..

nelly said...

^__^

whitelover said...

ok..jom unfolllow nelly..haha pastu aku kene hentam ngn nelly pasni :P

cuma gurauan semata2 :)

akid said...

Unfollow tu pernah kena.. mungkin sebab dia tengok kita tak follow balik kot. Tapi bukan kita taknak follow balik cuma.. Huhuh..

Akak nelly!! Sehat?? :D

nelly said...

whitelover : haha .suka ya ..
=)

nelly said...

akid : setuju !
akak sihat dak comel ^^

Si Nuansa Eyqin said...

wow!! duoble thumbs up. good entry. inilah permainan blog. *apabila famous itu yg di cari*

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

sedikit kecewa dgn sikap sesetengah blogger.. yg kata kat shout box..>> "saya dah klik iklan awak.. klik iklan saya yer" <<

sbb ada sesetgh yg kononnyer nak duit.. suka wat keje camnie..dgn harapan kita balas jasa dia laa..mcm tolong klik balik iklan dia plak..

nelly said...

setuju !!

Amy said...

bila dah ramai2...macam2 pesen org blh kite nmpak kan...

nelly said...

CMA : Pernah kena ..
=='

nelly said...

amy : baru terserlah ~

Nabila Huda said...

hurmm... ada jgk cenggitu kan.. memang akan ambk masa jgk nak follow owang yang follow kita.. x semestinya kita free selalu ye dak..

nelly said...

kalau nelly , free memanjang .
=='

AieeN said...

pling xske kan..bile orng nk kritik2 kite!!huh!!

nelly said...

sabar ya ..

deDetz said...

jangan salah guna blog lah kan?
ish2..tak perlu lah nak menjatuhkan orang lain..kalau kita sendiri yang kena ? kan sakit tu =D

aisya said...

setuju sgt3 dgn nelly especially bab follow ni.. huhu..

♥ norlida ♥ said...

hehe..ape daaa dok unfollow plk...klaau nk unfollow lbh baik dari mula jgn follow..hehehe..menyakitkan ati jek!
xpe2 nelly..i'll not unfollow u (erk..betol x ayat ni)

nelly said...

dedetz :" perit oo ~

nelly said...

aisya : hehe ..tengs !

nelly said...

norlida : hahaha ...betul tu .hentam je ..kalau salah pun , masih faham .
2x5 je .hahaha

AieeN said...

dedetz:setuju dgn kamoo..

nelly said...

=)

Jemari MonteL said...

JM nak gelak jer... hahahahahhahahahahahha.. opsss....

nelly said...

awat gelak ni ~

d_LA said...

mcm2 karenah blogger kan..ade yg sbb x menang GA trus unfollow..sungguh x matang..

nelly said...

tu lagi dahsyat !

ciknabil-a said...

nabilah pn tak suke entry yg byk perkataan kureng ajar tue. huhu..

nelly said...

sama !! =)

faisal apardi said...

biasalah dorang yang baru tu dalam proses pembelajaran..bg sikit masa

nelly said...

haha ..oke3 ..bagi masa ~

~Nabilah~ said...

hahaha.....mcm2 btol la prangai org nie....kdng2 tue,x lrt nk lyn prngai dieorg yg plik2 tue....ape daaaa... :)

nelly said...

manusia ..banyak ragam ~

siti sarah said...

Leh..ade mcmtu ye...sye tk tau lak org akn likur mcmtu bila tak di followbalik...mungkin busy...

nelly said...

orang tak nak faham ~

zippo miller said...

siapakah dia itu hahahahha

Gimi said...

macam2...

diana said...

klik iklan tu memang akak tak berkenan la..
nak klik,klik je la..tak payah bagitau..
hehehhe

nelly said...

zippo : insan ~
hahahaa

nelly said...

gimi : yup ~

nelly said...

diana : hahaha ..setuju ^^

EwaFiwa said...

btw entry ewa pun penah kena spam ! tak perlu kot nak timbul kan pergaduhan kat blog ni kan ? stuju ng nelly !!

Ujang9897 said...

mcm2 ragam..=)

yg penting terima teguran dgn positif..

unfollow tu segelintir org jer yg rajin..ada gak sikap mcm tu..

cik ayin said...

baru je kena unfollow...yela,blog ayin tak best patut la kena camtu..

sabenazakey said...

xsuka yg paksa2 klik iklan,.hu2,.
sabena xpernah di unfollow lagi,.
fren bru sikit,.

mykhalis said...

khalis paling benci entry yang guna ayat kasar..kemudian meninggalkan kesan pada pembaca..bagi dia dia sempoi..tapi takde rasa hormat pada pembaca

Jom anti PAS!!!??
wanita..menyusahkan?
Ada apa dengan dara

nelly said...

ewa : tengs !!

nelly said...

ujang : kecewa oo ~

nelly said...

cik ayin : sian cik ayin .sabar ye

nelly said...

sabenazakey : hehe ...tambh kawn lagi ^^

nelly said...

khalis : setuju !!!
nelly pun sama macam khalis !

CutieIntan said...

Setuju bangat dengan entri neely ni..biasa arr tu nelly biarkan lah mereka...as long is niat kita berblogging tu..tol tak...

nelly said...

tengss ! ^^

Fatma Diyana MB. said...

setuju dgn nelly yang pasal follow tu. orang dah suruh tinggal link kann tapi tak tinggal juga. huu. dekat profile dia pula, tak ada pautan link ke blog dia. macam mana nak follow. lepastu dicop sombong pula. aduhai.

nik farina aishah.... :) said...

wahhh, tak baik tu , dah follow tibe2 unfollow balik, ishhh.. tak faham la...

Miss Tira said...

Susah nak puaskan hati semua pihak. :)

syairahmohdanuar said...

betul tu nelly! >.<

kesian kalau di unfollow kan.pastu org tu pasan pulak spe yg unfollow.hbs kecik hati dia.

nelly nie hbat betol la >.<

Nadia Mashuri said...

ye mmg betul..
kdg2 susah nak follow mereka yang tak tinggal kan jejak ni..

nabilah_2908 said...

hmm...mmg tk profesional pun dok main Unfollow nih..

mcm budak2 kan..? kejap2 nk kawan..kejap2 xnk kawan...tah pape tah..hehe...



jom ke APA KATA HATI pulak ;
REZEKI PERTAMA 2011

D i n said...

<--tak pernah paksa org klik iklan hoho slamat :D

izzaty hamzah said...

cam2 pown ad..huhu...niat kita 2 pnting..

puanbee said...

hee tu lah manusia nama nya nelly nk wat cam ner :)

nelly said...

Fatma : sedih oo

nelly said...

nik : sengal kan ~

nelly said...

Miis Tira : cuba ~

nelly said...

syairah : yup ..kecik aty oo !!
tak hebat lah ..

nelly said...

nadia : sebb tak persan ~

nelly said...

nabilah : lumrah ~
=)

nelly said...

Din : baiknya !!

nelly said...

izzaty : yup ! niat !!

nelly said...

Puan bee : kecewa ~~

Salmiza S. said...

like this entry...!! hehehe....

nelly said...

tq kmu !

dean said...

stuju2

apis of art said...

byk dugaan gak ye nk berblog ni..

Ain Jia Zainudin said...

ain kene dah skali yg no1 tu .haha .sengal lah dorg .

Ain Jia Zainudin said...

ain kene dah skali yg no1 tu .haha .sengal lah dorg .

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said...

memang tak professional yg macam nih ~

Opah Kentang said...

opah dah lame lame lame sangat tak singah blog nelly..
Opah cari2 tak jumpe.
nie baru la opah jumpe blog nelly balik. :)

nelly said...

dean : tq !

nelly said...

ain : sabar ya ..

nelly said...

amira : yup2 ..

nelly said...

opah : terharu !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...