Monday, April 4, 2011

Putus cinta ! Sedih . . . Haha

kindergartenlibrary | 3:33:00 AM | 83Comments |
السلام عليكم

Putus cinta ni !
Korang tengok sini kenapa Nelly putus cinta ! Hehehe  . . .

-Lelaki akan mula dengan kata "Sibuklah sekarang ni , nanti mesej lagi ."
(Lepas tu korang tunggulah mesej dia sampai berjanggu even korang memang tak ada janggut ~)

-Bila kol , baru cakap 3 minit , dah cakap "Kita mesej sajalah . Bateri low . . "
(Kalau betul low sekali sekala tak apa gak , tapi kalau tiap hari low korang fikirlah sendiri .)

-Bila online , tak tegur korang pun . Sampaikan korang komen status atau gambar , mesti dia padam ~
(Hati-hatilah beb ~ Dah kena . .Sadis !)

-Kalau mesej , lelaki balas "em . ok ."
(Parah ! Lagi parah bila lelaki tu balas lambat . Silap-silap hari bulan dia tak balas langsung mesej korang ! Jangan tunggu mesej dia lagi ! Confirm dia tak kisah korang mesej dia atau tak !)

-Jangan terkejut kalau lelaki kata :
"Kita stop sampai sini saja . Saya dah bosan ."
(Percayalah ~ Jadi , sebelum dia cakap , baik cakap dulu kan ?)


Jangan mengharap untuk bahagia sama macam korang kenal mula-mula sebab lelaki mudah berubah .
 Lambat laun pasti akan berubah . .
Sedih kejap dekat sini !
Hati-hati !


83 comments:

Anonymous said...

itu mmg adat org bercinta dik.. sebab tu bile kite sayang org.. kite jgn bagi 100% kasih sayang kite kat org tu coz bile putus sndri merana sebab kita x tnggalkan sikit peratus utk diri kite sndri..

like what the people said:
Love is like a war..
easy to begin
difficult to end..

take carE..:)

kindergartenlibrary said...

tq kak !
itu lumrah ~

alia shahira said...

ouhhhhh mintak dijauhkan dengan kiteeeeee la huhuhu

kindergartenlibrary said...

=)

Firdaus Life said...

huuu gile sedih kalau putus cinta.. saketnyee

kindergartenlibrary said...

sikit ~
T___T

Unknown said...

yup betul 2 sokong 100%

mykhalis said...

alaa.. tak putus cinta tak best tau..takde la nak merasa nak wat keje bodo..korang takde ke?hehe..ada ada ada..tapi kalau dah tak sudi watpe nak paksa..btl tak?

hottest entry di blog khalis :
Video skandal seks DSAI sah di internet

kindergartenlibrary said...

qi : ^^

kindergartenlibrary said...

mykhalis : pandai cakap .
hehehe

cik ika said...

sabar k syg.. i noe wat u feel..:)

kindergartenlibrary said...

TQ ..

cik fie said...

hurmm. biasa lah uh. i pun da kena da. ceap remove dr fb lagi sb ckp mls na sktkn aty i. pdhal b'seronok dgn betina lain. mcj? lagi lah. lau ta rep lambt uh bkn dye la. hurm. T.T

misz nana said...

b strong ok..
adat lah dlm idop ni kayh.. :))

iamHANIS said...

menarik!
sy penah merasa smua yg cik nelly rasa.sakit ati woo...
tu sbb kiter dlu minx ptus..bia la die nk sakit ati ke ape..hoho.
pengalaman sy laki tu ckp sy cari die bile perlu.bile xnk buang mcm sampah..lagi la sadis ea..ngee~ T.T

kindergartenlibrary said...

cik fie : sama je ..
=(

kindergartenlibrary said...

nana here : tq !

kindergartenlibrary said...

hanis : kita sama je .
=(

AmYruL HakEEm said...

bYk kn berSabar..
jGn bErgaNtung haRap sgT pd leLaki..
mereka ni..ego terlalu tinggi..
then..jgn lupe..ingtkn dia..jgn smpai dia lupa semuanya..
lastly..berdoa..biar dia berubah jd lebih terbaik..walaupun dia bkn lg milik awk..
mmg susah nk trima smua ni bg kaum2 hawa..
tp..hakikatnya..setiap perkara yg berlaku..ada hikmahnya..
:)

Anonymous said...

Cinta datang kepada orang yang masih mempunyai harapan, walaupun mereka telah dikecewakan. Kepada mereka yang masih percaya, walaupun mereka telah dikhianati. Kepada mereka yang masih ingin mencintai, walaupun mereka telah disakiti sebelumnya dan Kepada mereka yang mempunyai keberanian dan keyakinan untuk membangunkan kembali kepercayaan.

sabenazakey said...

nomel la tuh,.hu3

kindergartenlibrary said...

amyrul hakeem : yup ..sedikit sebnyak membantu .
=)

kindergartenlibrary said...

Miss Tira : tq kamu !

kindergartenlibrary said...

sabenazakey : ^^

Jeely jelly said...

relax nelly... lepas nie cari yg lagi elok.. lagi paham.. x sume lelaki cmtu.. pecaye lah ! mesti 1 ari jumpe yg betul2 sesuai :)

kindergartenlibrary said...

tq !!
^^

ilanilyana said...

lately ramai putus cinta, musim panas kot, darah pun panas. ape2 pun, u take a good care of urself k.

no name said...

saba eyh nelly!ade yg lebih baik tuk nelly^^

Syazmil Bin Saruddin said...

hari2 lowbat.?biar betol..haha
certain lelaki je kot yg macam tu.kn3.?hee :)

Biey said...

fuh.. saket jantung bila dah putus chenta nie..

Jom pakat baca reramai !!
Objek di bumi yang menyerupai huruf-huruf yang dirakamkan oleh Google Earth : Part 1..

Fariehan Ibrahim said...

patah tumbuh hilang berganti. heee
moga dpt yg terbaik lpas nie ye syg. ^_^

kindergartenlibrary said...

il ya na : yup .tengss !

kindergartenlibrary said...

hazrina : ^^
tq !

kindergartenlibrary said...

memel : sapa tak howt an ~

kindergartenlibrary said...

Biey : nasib baik tau ~

kindergartenlibrary said...

fariehan : tq !

Unknown said...

single is simple.. =)

Unknown said...

lelaki mudah berubah sekiranya dia bosan. tapi tak tahu lah sejauh mana kebenaran ni..

kindergartenlibrary said...

hajar : simple ke ?

kindergartenlibrary said...

cik aish : memang betul pun ~

blogger misteri said...

baru sekali ke

xpe..

cube lagi

Unknown said...

sabar ok!!be strong!!

deDetz said...

aduih..memang suma rasa benda ni kan?? T.T sabar lah, memang sakit, tapi usaha untuk hepikan diri ya? :D

kindergartenlibrary said...

mohdhafifi : hehe ..mungkin ~

kindergartenlibrary said...

Rozuan : tq !

Unknown said...

senang2 kawin dulu baru bercinta hehe
nelly macam mana nak buat "TERBARU" ala yang bergerak tu

kindergartenlibrary said...

tengah kumpul kesabarn ~

kay_are said...

tu maksudnye die bukan untuk kte, so cari je len.. =) standard r tu..

Nina Juliana said...

apa yg penting perlu kuatkan semangat utk tempuhi hari esok.. bykkan bersabar..

putryteya said...

aiseeyy...
sedihnyerr..
taknak la jdik mcm nie... :(

kindergartenlibrary said...

manja : wah ~

kindergartenlibrary said...

KR : sedang mencuba ~

kindergartenlibrary said...

nina juliana : yup ..tq ~

kindergartenlibrary said...

putryteya : dah jadi kat nelly .
=='

Cik nadya said...

lelaki cmnie cpt bosan bcinta cm2 la..hihi..

nelly saia tag name u art entri tbwu saia..bce ye =)

Adinda Amy Sensei said...

jgn sedih2 nelly.....ceriaaaa ok..

syairahmohdanuar said...

eh takotnye kalau jadi cmni -___-'

najwa's said...

aduh2, sadiskan bila putus cinta? (-.-')

kindergartenlibrary said...

munge nadia : kejap .nelly baca ^^

kindergartenlibrary said...

adinda : tq !

kindergartenlibrary said...

syairahmohdanuar : me to0 ~

=='

kindergartenlibrary said...

najwa's : memang sadis gila !

Cik nadya said...

oke thx yee =)

kindergartenlibrary said...

welcome !
=)

MyzaLuna said...

Bersabarlah, kalau sesebuah hubungan itu terputus, redailah ia, pasti ada hikmahnya, pasti akan ada hubungan yang lebih baik menanti. Kerana Allah menciptakan setiap manusia itu berpasangan. :)

kindergartenlibrary said...

Terima kasih !
=)

nik farina aishah.... :) said...

alamak nelly ,... jangn la sedeh laki macam tu memang tak patut diteruskan hubungn sebb macam nk main kan kita je kan.. so lebih baik stop and fine yg lagi baik... laki , laki.. huh !! emo jugak ni.. hehe

kindergartenlibrary said...

tengah tak nak sedih ni ~

Ifti Larina said...

erk! harap tak kena cmtu. tp pape pon i always remind myself to get ready with this. chill~~ heheh

Adrina Razali said...

haha part bls msg lambat tuh da ade da ...
yg lain blom lg kot .

Nurfazilah Cipa said...

ksiannye..saba ye?kumbang bkn sekor..cewah!!

kindergartenlibrary said...

Ifti : me to0 ~

kindergartenlibrary said...

adrina : be careful~

kindergartenlibrary said...

fazilah cipa : memang bukan seekor ..

=='

Orkid Edyliyne said...

OE tak ada...
jadi boleh senyap je...
hehe...
jangan sedih2 ye...
chill okey...
(n_n)

Asma Ahmad said...

pnah kna?? :)

kindergartenlibrary said...

OE : tq!

kindergartenlibrary said...

asma : pernah ^^

tyn (: said...

sedang mengalami ^^
dan 'dye' nk kembali -.-
konfius nak terima atau tak !

kindergartenlibrary said...

tyn : pk masak2 ..^^

ainonadia said...

nelly. saya kena jugak. melalak giler. huhu.. prh hati.

kindergartenlibrary said...

memang parah !

Anonymous said...

tambah2 kalo dya baik dgn kita tp tiba2 dya hilang,,,,,,sng btol dya wt kptsan utk diam kan diri je...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...