Monday, April 4, 2011

Putus cinta ! Sedih . . . Haha

Elvy Nellysha | 3:33:00 AM | 83Comments |
السلام عليكم

Putus cinta ni !
Korang tengok sini kenapa Nelly putus cinta ! Hehehe  . . .

-Lelaki akan mula dengan kata "Sibuklah sekarang ni , nanti mesej lagi ."
(Lepas tu korang tunggulah mesej dia sampai berjanggu even korang memang tak ada janggut ~)

-Bila kol , baru cakap 3 minit , dah cakap "Kita mesej sajalah . Bateri low . . "
(Kalau betul low sekali sekala tak apa gak , tapi kalau tiap hari low korang fikirlah sendiri .)

-Bila online , tak tegur korang pun . Sampaikan korang komen status atau gambar , mesti dia padam ~
(Hati-hatilah beb ~ Dah kena . .Sadis !)

-Kalau mesej , lelaki balas "em . ok ."
(Parah ! Lagi parah bila lelaki tu balas lambat . Silap-silap hari bulan dia tak balas langsung mesej korang ! Jangan tunggu mesej dia lagi ! Confirm dia tak kisah korang mesej dia atau tak !)

-Jangan terkejut kalau lelaki kata :
"Kita stop sampai sini saja . Saya dah bosan ."
(Percayalah ~ Jadi , sebelum dia cakap , baik cakap dulu kan ?)


Jangan mengharap untuk bahagia sama macam korang kenal mula-mula sebab lelaki mudah berubah .
 Lambat laun pasti akan berubah . .
Sedih kejap dekat sini !
Hati-hati !


83 comments:

IzREen :') said...

itu mmg adat org bercinta dik.. sebab tu bile kite sayang org.. kite jgn bagi 100% kasih sayang kite kat org tu coz bile putus sndri merana sebab kita x tnggalkan sikit peratus utk diri kite sndri..

like what the people said:
Love is like a war..
easy to begin
difficult to end..

take carE..:)

nelly said...

tq kak !
itu lumrah ~

alia shahira said...

ouhhhhh mintak dijauhkan dengan kiteeeeee la huhuhu

nelly said...

=)

Freaky said...

huuu gile sedih kalau putus cinta.. saketnyee

nelly said...

sikit ~
T___T

q i said...

yup betul 2 sokong 100%

mykhalis said...

alaa.. tak putus cinta tak best tau..takde la nak merasa nak wat keje bodo..korang takde ke?hehe..ada ada ada..tapi kalau dah tak sudi watpe nak paksa..btl tak?

hottest entry di blog khalis :
Video skandal seks DSAI sah di internet

nelly said...

qi : ^^

nelly said...

mykhalis : pandai cakap .
hehehe

ika said...

sabar k syg.. i noe wat u feel..:)

nelly said...

TQ ..

cik fie said...

hurmm. biasa lah uh. i pun da kena da. ceap remove dr fb lagi sb ckp mls na sktkn aty i. pdhal b'seronok dgn betina lain. mcj? lagi lah. lau ta rep lambt uh bkn dye la. hurm. T.T

+ NANA HERE + said...

b strong ok..
adat lah dlm idop ni kayh.. :))

hanis said...

menarik!
sy penah merasa smua yg cik nelly rasa.sakit ati woo...
tu sbb kiter dlu minx ptus..bia la die nk sakit ati ke ape..hoho.
pengalaman sy laki tu ckp sy cari die bile perlu.bile xnk buang mcm sampah..lagi la sadis ea..ngee~ T.T

nelly said...

cik fie : sama je ..
=(

nelly said...

nana here : tq !

nelly said...

hanis : kita sama je .
=(

AmYruL HakEEm said...

bYk kn berSabar..
jGn bErgaNtung haRap sgT pd leLaki..
mereka ni..ego terlalu tinggi..
then..jgn lupe..ingtkn dia..jgn smpai dia lupa semuanya..
lastly..berdoa..biar dia berubah jd lebih terbaik..walaupun dia bkn lg milik awk..
mmg susah nk trima smua ni bg kaum2 hawa..
tp..hakikatnya..setiap perkara yg berlaku..ada hikmahnya..
:)

Miss Tira said...

Cinta datang kepada orang yang masih mempunyai harapan, walaupun mereka telah dikecewakan. Kepada mereka yang masih percaya, walaupun mereka telah dikhianati. Kepada mereka yang masih ingin mencintai, walaupun mereka telah disakiti sebelumnya dan Kepada mereka yang mempunyai keberanian dan keyakinan untuk membangunkan kembali kepercayaan.

sabenazakey said...

nomel la tuh,.hu3

nelly said...

amyrul hakeem : yup ..sedikit sebnyak membantu .
=)

nelly said...

Miss Tira : tq kamu !

nelly said...

sabenazakey : ^^

Jeely jelly said...

relax nelly... lepas nie cari yg lagi elok.. lagi paham.. x sume lelaki cmtu.. pecaye lah ! mesti 1 ari jumpe yg betul2 sesuai :)

nelly said...

tq !!
^^

il ya na said...

lately ramai putus cinta, musim panas kot, darah pun panas. ape2 pun, u take a good care of urself k.

Hazrina Erin said...

saba eyh nelly!ade yg lebih baik tuk nelly^^

memel said...

hari2 lowbat.?biar betol..haha
certain lelaki je kot yg macam tu.kn3.?hee :)

Biey said...

fuh.. saket jantung bila dah putus chenta nie..

Jom pakat baca reramai !!
Objek di bumi yang menyerupai huruf-huruf yang dirakamkan oleh Google Earth : Part 1..

FariehanIbrahim [LBC] said...

patah tumbuh hilang berganti. heee
moga dpt yg terbaik lpas nie ye syg. ^_^

nelly said...

il ya na : yup .tengss !

nelly said...

hazrina : ^^
tq !

nelly said...

memel : sapa tak howt an ~

nelly said...

Biey : nasib baik tau ~

nelly said...

fariehan : tq !

HajarRasdi [BdkKck] said...

single is simple.. =)

Cik Aish said...

lelaki mudah berubah sekiranya dia bosan. tapi tak tahu lah sejauh mana kebenaran ni..

nelly said...

hajar : simple ke ?

nelly said...

cik aish : memang betul pun ~

mohdhafifi said...

baru sekali ke

xpe..

cube lagi

Rozuan Ismail said...

sabar ok!!be strong!!

Ace3103 said...

aduih..memang suma rasa benda ni kan?? T.T sabar lah, memang sakit, tapi usaha untuk hepikan diri ya? :D

nelly said...

mohdhafifi : hehe ..mungkin ~

nelly said...

Rozuan : tq !

Manja (let it be my sweet name) said...

senang2 kawin dulu baru bercinta hehe
nelly macam mana nak buat "TERBARU" ala yang bergerak tu

nelly said...

tengah kumpul kesabarn ~

kay_are said...

tu maksudnye die bukan untuk kte, so cari je len.. =) standard r tu..

Nina Juliana said...

apa yg penting perlu kuatkan semangat utk tempuhi hari esok.. bykkan bersabar..

putryteya said...

aiseeyy...
sedihnyerr..
taknak la jdik mcm nie... :(

nelly said...

manja : wah ~

nelly said...

KR : sedang mencuba ~

nelly said...

nina juliana : yup ..tq ~

nelly said...

putryteya : dah jadi kat nelly .
=='

♥ mUngE nAdEa ♥ said...

lelaki cmnie cpt bosan bcinta cm2 la..hihi..

nelly saia tag name u art entri tbwu saia..bce ye =)

Adinda Amy Sensei said...

jgn sedih2 nelly.....ceriaaaa ok..

syairahmohdanuar said...

eh takotnye kalau jadi cmni -___-'

najwa's said...

aduh2, sadiskan bila putus cinta? (-.-')

nelly said...

munge nadia : kejap .nelly baca ^^

nelly said...

adinda : tq !

nelly said...

syairahmohdanuar : me to0 ~

=='

nelly said...

najwa's : memang sadis gila !

♥ mUngE nAdEa ♥ said...

oke thx yee =)

nelly said...

welcome !
=)

MyzaLuna said...

Bersabarlah, kalau sesebuah hubungan itu terputus, redailah ia, pasti ada hikmahnya, pasti akan ada hubungan yang lebih baik menanti. Kerana Allah menciptakan setiap manusia itu berpasangan. :)

nelly said...

Terima kasih !
=)

nik farina aishah.... :) said...

alamak nelly ,... jangn la sedeh laki macam tu memang tak patut diteruskan hubungn sebb macam nk main kan kita je kan.. so lebih baik stop and fine yg lagi baik... laki , laki.. huh !! emo jugak ni.. hehe

nelly said...

tengah tak nak sedih ni ~

Ifti Larina said...

erk! harap tak kena cmtu. tp pape pon i always remind myself to get ready with this. chill~~ heheh

adrina razali said...

haha part bls msg lambat tuh da ade da ...
yg lain blom lg kot .

Nurfazilah Cipa said...

ksiannye..saba ye?kumbang bkn sekor..cewah!!

nelly said...

Ifti : me to0 ~

nelly said...

adrina : be careful~

nelly said...

fazilah cipa : memang bukan seekor ..

=='

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

OE tak ada...
jadi boleh senyap je...
hehe...
jangan sedih2 ye...
chill okey...
(n_n)

Asma Ahmad said...

pnah kna?? :)

nelly said...

OE : tq!

nelly said...

asma : pernah ^^

tyn (: said...

sedang mengalami ^^
dan 'dye' nk kembali -.-
konfius nak terima atau tak !

nelly said...

tyn : pk masak2 ..^^

aino saje :) said...

nelly. saya kena jugak. melalak giler. huhu.. prh hati.

nelly said...

memang parah !

Anonymous said...

tambah2 kalo dya baik dgn kita tp tiba2 dya hilang,,,,,,sng btol dya wt kptsan utk diam kan diri je...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...