Monday, April 11, 2011

Bila gf/bf minta segala emel dan password segala laman sosial ! ! !

kindergartenlibrary | 12:49:00 AM | 93Comments |
 السلام عليكم

Maksud Nelly ? ?
Sesiapa yang ada bf/gf , korang bagi ke segala password dan emel laman sosial seperti Facebook . .

Untuk apa ? ?
Lagi-lagi pada orang yang kapel mapel ni . . .
Aiseh ! ! !
Semua emel dan password nak bagi  . .
Alasan ?

"Saya percayakan dia . . "

Adoi . . . Kalau baru kenal 3 hari , then kapel takkan nak bagi . . .

Paling geli bila bf/gf cakap macam ni :

A : Awak sayang saya kan ?
B : Sayanglah  . .
A : Kalau awak sayang saya , bagi emel dan password awak . .  Saya takkan buat apa-apa . .  Cuma tengok saja . .
B : Boleh  . .

(Boleh percaya ke ? ? Padahal baru kenal kan ~)



Nelly tak marahlah kalau korang bagi sekalipun . .
Kalaulah korang kapel tak lama , then dia buka Facebook korang dan cakap bukan-bukan pasal korang . . .
Itu okay lagi kot . .
Tapi , kalau dia pergi chat dengan sapa-sapa . . .
Sampai bahasa kurang ajar ? Mana lagi teruk ?

Nama siapa yang naik ? Nama korang juga . .
Free-free je dapat sumpah seranah !


Nak marah ke ? Nak mengamuk sakan ?
Lepas tu , baru nak menyesal ? ?

Buat apa ? Fikir balik . .  Korang yang bagi dengan rela hati . . .
So , marah pun tak guna juga . . .




93 comments:

"Cik Belog Kecil" said...

hehe..btul 2..tp pasword saya n dia kami saling tahu..sbb nya kdg2 masing2 tlupa paswod..hnya untk peringtan,.

Ezzah Memo said...

betol-betol !

kalau emel & password tuh d guna untuk 'spotcheck' jer, takpe. kalau d guna utk jahad2, nayeee. :)

Fatihah said...

akk plg x suke bnde2 cm niela br knl dh nk bg2 psswrd...pas tu mule la ade kes2 yg mngaibkan aishh

iamHANIS said...

nasib la sapa yg dah bgi tu.. ;)
enrty baik ni..

kindergartenlibrary said...

che ain : ^^

kindergartenlibrary said...

memo : tau tak pe

kindergartenlibrary said...

fatihah : tu yang lemah ~

kindergartenlibrary said...

hanis : tq !
^^

Fyqa said...

ouh tak mungkin. hak kita, biar kita jaga sendiri. kapel je. belum kawen lagi. buat apa nak kongsi. hehe

kindergartenlibrary said...

tau pun !
^^

nabilah_2908 said...

kalau kenal..couple baru 2 3 hari..

hmm..mmg pendek akal kalau bagi email..password segala...

mmg la syg...tp masing2 perlu ada privacy sendiri... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
PULUT PANGGANG

kindergartenlibrary said...

pandai pun ..^^

Cik Pulau said...

kalau cik pulau la kan..
memang cik pulau tak bagi langsung..
jangan harap ler..
agak kejam di situ..
tapi itulah cik pulau.^^,

kindergartenlibrary said...

untuk kebaikan sendiri kan ..^^

eyjalukman said...

dulu kwn eyja pernah terkena .
laki tu pergi maki2 laki dlm friend list myspace dy .
then tros clash .
tp still ggu .

klu eyja , eyja tk bagi sbb privacy kita diganggu . huhu

kindergartenlibrary said...

that why kena hati2 ..^^

nik farina aishah.... :) said...

mane butang like !!! nik nak like.. hehehehhe
betol tu , baru kapel dah nk percaya 100 % , tak semestinye nk share semua bende kan.. :)

kindergartenlibrary said...

berapa kali dah Nik tanya ..hahaha ..tak ada seyh ..
btw , memang tak boleh percaya awal2 ..
^^

Nur Hafiza Rahsid said...

kalau jaja. baru kenal jaja tak bagi kot! hahaha. risau aje kena sabotaj. tapi kalau emejensi ke dah lama kenal+pecaya dia. takdehal kot nak share password.

kindergartenlibrary said...

wow ..baiknya !!
^^

Fifi Qhidal said...

betol lah .
hmmmm * thinking .

kindergartenlibrary said...

macam nak cakap tak betul je ..hehehe

Nadia Mashuri said...

bukan semua benda boleh share..
ada juga yang PNC kan?

kindergartenlibrary said...

PNC ? amende tu ? hehe

Adorable Ey said...

sama2 bagi pswrd ^^

Firdaus Life said...

x leh percaya nelly. lebih baik jangan bagi..

kindergartenlibrary said...

wow ..baik o0o !!

kindergartenlibrary said...

Yeah .. Nelly memang tak bagi ..
=p

♥namapenuh.blogspot.com♥ said...

bagus entri =D'



"pedoman kita bersama"

kindergartenlibrary said...

^^

zaty luvlianncez said...

haha..xtaw la.kalo dh kapel lama ok kot.

kindergartenlibrary said...

oke3 ..^^

Unknown said...

tak bagi tp die boleh teka.. tu pun after setahun couple.. =)

❀Hanim_RosLan❀ said...

@nelly dh lame tak komen kat blog nelly..hehe..busy sket...btw..saye xde bf..n rase bebas bile xde bf..kan?

Diana Rashid said...

amboi..
sapa tu yang sampai bagi pasword??
tak payah la bagi walaupun cinta dan janji sehidup semati..
sedara mara pun kita tak boleh percaya ni kan pulak cuma pasangan kekasih..
kalau dah jadi suami isteri baru kongsi semua benda ya adik2..

kindergartenlibrary said...

aisya : wah ..bagus nya ..!!

kindergartenlibrary said...

hanim : bebas lah ..
setju !!

kindergartenlibrary said...

diana : haha .setuju !!!
^^

♥sophie♥ said...

yep yep selalu sgt tgk bende2 camnie,, haish,, padahal konon nk tunjuk lah setia tu,, pakwe je pon,,segala nak,, melampau

RaraTan said...

betullahh tu. even dengan 'pakwe' yang dah lame kenal pun RT xkan bagi. Bukannye ape... bukan suami lagi pun kan? HAHA!

FurBall said...

aku tatau password gf aku..tp dia tau password aku..tp dia tak pernah bukak pon facebook aku..sbb apa aku bgtau dia..aku ada byk sgt email dan laman sosial..so dia lah tukang ingat di kala aku lupa..ahahahah~_~

kindergartenlibrary said...

sophie : betul ! mlampau !!

kindergartenlibrary said...

raratan : baru pakwe ~

kindergartenlibrary said...

Furball : baiknya !!

AieeN said...

jgn percaya sgt dgn orng yg bru knl..huhu

farah wahedda said...

HUHUHU sy tak bagi pon passwod semua2 ni dekat bf sy..buat ape? takde faedahnye pon kan hehe

FD. said...

lepastu bila gaduh, tukar password. lepastu baik semula, kasi lagi. gaduh lagi, tukar lagi. dan so on-on-on. kesian password tu. hehe.

haslinda said...

emm,x perlu sampai share password kalo ada kepercayaan sesama diorg.kan3x???

kindergartenlibrary said...

aien : setuju !!

kindergartenlibrary said...

farah : lain orang , lain faedahnya ^^

kindergartenlibrary said...

Fatma : lama2 kita yang lupa password ^^

kindergartenlibrary said...

haslinda : betul2 ..if ada keprcyaan , tak perlu ..^^

Anonymous said...

Tu sebab kena percaya betul-betul pasangan kita tu bagaimana. Tira ada akaun FB begitu juga dengan Bro Ery. Kami boleh access ke akaun pasangan kami. Begitu juga dengan blog. Kami berkongsi blog yang sama. Pastikan anda kenal siapa pasangan anda sebelum buat benda ni semua.

kindergartenlibrary said...

so sweet !!!

storyfromme said...

betul tu.kalau boleh tak payah la bagi benda2 macam ni.tak sume benda kita boleh berkongsi dengan orang lain.

misSbLurRy said...

ramai je nelly org mcm gini....
dang!!! tak perlu kot....
tue privacy masing2....

bru2 nie kwn dr fb blurry kene prank dgn awek sendiri...dah gaduh break then that gurl nath apa gile g upload gambar bogel ex bf dia nie kat fb

hah sapa malu skrg???tp dat boy pun wat mcm x bersalah ler plak...adoiii

AieeN said...

setuju dgn miss tira..klu da lma kapel..kite akn rsa bnde 2..kite patut kongsi dgn BF kite..

mykhalis said...

perghhh..nelly skrang jadi doktor cinta la..leh kawen dah nie..hehe

anys nadhilah said...

wow ! betul3 , tpi anys pn da bg , hehe , but tite org dah lama , hehe

dyana nana said...

ya,ya betul... kebanyakan orang yang kapel maple nie suke sangat bg password n email.. samapaikan kadang2 tu tersilap chat dah ngan kawan, lepas habis2 citer sume, baru dorang bgtaw yang nie orang laen.. aiseyhh!!

Zaza said...

btol tu nelly! klu dah kawen tu x pe jgk. hik hik

cik ika said...

sorila...dats my privasi..even gn bf sndiri..jgn harap ika nk bg..hahahha

Myra Anne said...

kte ngn bf kte unfriend kt dlm fb..pnh bg dia pasword takot2 dia x caya kte..tp dia x pnh bkak pon..=)

Anonymous said...

depend kepada couple tu. but if tahu pun, takpayah lah nak bukak selalu sangat. mcm control jee.

sab said...

hehe..sab dh x mcm tu pn..wee~
*matang :)

Cik nadya said...

wah2 ..
dulu dgn exbf wat cmnie ..
die ade psword emel saia .. saia ade psword emel die...haha

neslO_ais said...

ey agree agree!!! baru kenal xkan la dah camtu an.. bia la dah btol2 kenal..ish ketok je! erk.

eh2 follow die jgak lah :D

Hanie Puteri said...

Hani gn bf mmg share everything.. termasuk lah password, email and semua lahh.. So far, xde perkara buruk yang berlaku.. Maybe pemikiran si bf dah matang sket kot.. hahahaha..

anyway, peminat setia nelly the strange ye =)

kindergartenlibrary said...

wah ..sweet ^^
untung ..tetiba jeles .hehehe

terima kasih ! =)

kay_are said...

teringat kat adik angkat jap.. dulu ade blog, sini yang wat kan.. pastu dah kapel leh lak die bagi password blog kat bf die.. 1 ari ade gaduh ke ape, terus si bf delete blog die.. terbaik!

kindergartenlibrary said...

aiseyman !! dahsyat gila !!!!

Woofer Storm said...

napa sayam nellly nak paswd email la tu kan??ahhaaa tak dapat kta nak skandal macam ni.haha

*tak payah,tu dah kontrol la..lum lagi jadi suami,dah mcm tu.kalau dah jadi,mcm mna??msti lagi teruk kan>??heheee

~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~ said...

huhu kalau da lama kapel xper ^^ kalau ta percaya awal awal lagi da break

so tuka tuka password no hal la

kalau gaduh cepat2 la tuka password

*and for me, awek i ta berapa cekap tentang ym and fb,

if ada masalah contohnya takleh login, i kena try login utk dier tgk apa prob, so exchange password is necessary

and i bg password kat dier sbb i tau takde apa pun na takut, just suka2 share,

mcm saya ckp tadi, sapa nak kapel dgn org yg kita ta percaye, and kalau gaduh cepat2 tuka password, so no hal la =D

putryteya said...

hahakk.. tak pnah pulak dapt msalah
mcm ni.. n tak tpkir pom..
btw, tenks btaw awal2.. :)

Zeanne said...

haha . boleh kongsi tp make sure bf/gf tu bukan terjal punya olang.HAHA

. said...

ni kes yang nelly kena haritu ke? jangan bagi password senang. hehe

Shira Afya Hashim said...

haha perkara biase..konon2 nak sehidup semati, haruslah kongsi segala nye..

Kiko Berdendang said...

Layan sini...

Kiko Berdendang said...

Layan sini...

~Nabilah~ said...

kdng2 tue,wlpown dh lme knal,x leh la nk caye sratus pratus gak...huhuhu

kindergartenlibrary said...

woofer : setuju ! susah ..parah ! ^^

kindergartenlibrary said...

+++++++ : cepat2 tukar password ! haha ..bagus idea ..
=)

kindergartenlibrary said...

putruteya : welcome ! ^^

kindergartenlibrary said...

anne : kalau kita au ...

kindergartenlibrary said...

KHR : yup2 ..
hentikan ! hahaha

kindergartenlibrary said...

shira : konon je tu .hahaha

kindergartenlibrary said...

kiko : thanks ! ^^

kindergartenlibrary said...

nabilah : nasib nelly tak percaya 100 % ..

Miss Anis said...

xpayah la nk bg ni kn hak peribadi kite wt pew nk bg Org lain tahu even BF/GF...huhu

Nur Syera Ismail said...

saya punye MEANS saya punye .
awak punye MEANS awak punye .


sendiri2 la .
kawan kite x same .
x syok la la share .
lg pon nk wt pew gerobek org punye . .
hehehe~

kindergartenlibrary said...

wah ..bagusnya !

wanja said...

0psss... yunk,terase lak.. jaja bg semua 2 kt bf jaja dn dy p0m bg kt jaja jgk... tp setakat nim xdew la brlaku cam 2.. alhamdulillah... jeng3

kindergartenlibrary said...

hehe ...sweet tu !!
=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...