Thursday, April 14, 2011

Bila jadi makcik : Terasa Nelly sudah tua ~

Elvy Nellysha | 10:10:00 PM | 82Comments |
 السلام عليكم

Dalam sesebuah perhubungan , mesti ada ibu , ayah , makcik , pakcik , atok , nenek dan sebagainya . .
Nelly bila balik kampung , mesti kena cakap dekat budak-budak macam ni :

"Meh sini . Main sama-sama dengan acik Nelly ."

Sumpah terasa sudah tua ! Macam tak patut saja nak main dengan budak yang semua comel-comel tu . .
(Perasan budak-budak kan ~)
Budak-budak tu pandang saja . . Aiseh !
Tak sangka dah besar . . 
Kalau dapat pangkat nenek dalam usia nak mencecah 18 tahun ni , lagilah Nelly tak tau nak cakap apa . .

Pernah juga sedara Nelly sebaya dia cakap macam ni :

"Tak sangka dah jadi makcik ko ya ."

Nelly jawab :

"Eh , kau pun sama . Cakap aku . Pakcik , pakcik , pakcik ."

Terus dia gelak . Dia pun dua kali lima saja dengan Nelly . . 

Baru nak masuk 18 tahun ! Masih muda okay ! Cuma perlu berdikari .
Susah betul nak lancarkan mulut ni dengan panggilan 'makcik' . . . 
Liat sungguh ~
Sungguh Nelly terasa dengan pangkat tu . Hahaha . . . 

Tapi , biasalah kan , perkara ni semua ada . 
Kadang-kadang ada yang pangkat makcik atau pakcik dari kita padahal umur dia baru darjah berapa . . 

Sensitif betul ~


Kot-kot korang dah ada pangkat moyang dalam usia muda lagi dahsyat ! ! 

82 comments:

diana said...

akak ada mak sedara umur 6 tahun..
hehheeh...tapi kadang2 tersasul jugak panggil baby..
hahaha..
ada orang tak berapa kisah dengan gelaran2 gini..
ada mak bapak yang
tak mahu anak2 sebarang2 je
abaikan gelaran2 tu..

sabenazakey said...

cepatnya jdik mkcik,.dah ade ank sedara?

nelly said...

diana : hehe ..mau muda !

nelly said...

sabenazakey : cepat kan ? muda lagi ~

KHRLHSYM said...

hehe biasanya hanya gelaran. kamu kan masih muda :)

RiaNbow said...

makcik nelly xD huahuahuahua
:aerol

Hazrina Erin said...

sy salu je perasan muda sebab ada anak buah tpi bahasakan diri kakak bukan mkcik~hehehe :P

sabenazakey said...

huhu,.sabena belom ade lagi,.

nelly said...

KHR : Memang muda ! hahaha

nelly said...

Rianbow : suka ko !!

nelly said...

Hazrian : haha ..nelly kena bahasakan makcik ~

nelly said...

sabenazakey : haha . tak lama lagi .
=p

mysara said...

mai pn nk bahasakan diri mak cik tu mak aaiiii!! rasa tuanya!!
klu cm tu kena tukar panggilan auntie la..hehe

nelly said...

haha .sama je mksdnya ..^^

nabielahuda said...

beyla msih mnggunakan "akak"
wlpon da jd mkcik. wakaka.
ni nme nye tak sedo diri. :p

sabenazakey said...

lmbat lagi nie,. abg sabena pon lmbt lagi nk kawin.

nelly said...

nabielahuda : haha .mahu juga ^^

nelly said...

sabenazakey : soh abng cepat2 kawen ^^

fRaMe+LenSeS said...

aii acik Nelly.. hihihi. :P anak sedara Nadh datang melawat.. :P

nelly said...

alamak ! acik suda ~

misz fae said...

fae p0n da jadi pangkat makcik..hehe..even now muda lagi..;)

nelly said...

terasa tua .haha

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

hehe..anak kakak 6 thn tp pakciknya baru setahun lebih..lg mudaaa

nelly said...

haha .muda2 ada pangkat oo ~

miss Fyqa said...

dalam family biasa la mcm tueh.
ye kan,, tak biasa ohh, rasa muda lg kena panggil makcik. Hikhik =)

... said...

As salam..
gegar nelly~!

hoho~. saya lagi laa..dah pangkat atok. cucu sedara saya semua dah besar2. adei..ada yang dah nak kawen. maka..dapat anak, saya..adalah moyang

=_="

meh baca pasal kehidupan kita yang bersangkut paut dengan traffic light =)

infoRenungan :

Jangan Langgar Lampu Isyarat Iman!

Jerung vs. Manusia. Iman Penyelamatnya!

link yang last ni, saya jadi author ke-2 je =)

TQ

nelly said...

haha .kita sama !! ^^

nelly said...

.... : haha .wow ..dahsyat ! ! !

Munie Blushious said...

hehehheh... anak sedara saya sebaya dengan saya kot... jadinye klu time exam ker, kne lebih la dr dy, klu x, malu besor punyer.. makcik tu nmpk tua, soh la dorang paggil AUNTY.. nampak cm moden sket.. hehe

nelly said...

haha .setuju ! ! !

mykhalis said...

amboi..khalis punya pak sedara lagi muda dari khalis..ahehe..tak janggal tapi khalis takde la panggil dia pakcik..panggil nama je..walaupun kena marah..

IzREen :') said...

izreen un sme ade anak sedara.. x biase nak bahase diri ni auntie.. kadang2 bahase diri nie kat anak sedara akak je.. normal la tu muda2 nie.. haha

Salmiza S. said...

samelah kite... umo je muda muda, tpi ank sedara dah 10 dah...!! uwaaa.... hahaha.... patu pggl mak ja plak tu... rse ktuaan cket ngn pgglan tuh... kwan sye lgi dahsyat.... dye umo 20 skg n ade mak sedara yg umo stu bulan.... siot btol la.... ap2 pon, umo hanya pada angka, bukan pada wajah... =) amek tagline safi rania gold jap.... wakakaka....

nelly said...

mykhalis : haha .sanggup tu kena marah ^^

nelly said...

izreen : haha .tak sanggup nelly ^^

nelly said...

salmiza : aiseyman .tu lagi dahsyat !

Salmiza S. said...

tu la nak buat mcm mne... dah rezeki atukdye... ~~~~* hahaha....

Freaky said...

hai makcik nelly. nasib baik x kene nenek. hehehe

nelly said...

salmisa : hehe ... mesti comel panggilan tu ..haha

nelly said...

freaky : akan datang .hahaha

cunndaa said...

moyang nelly..
nenek nelly....
makcik nelly...
aishh...semua sedap d panggil tu..
pe kate panggil kak nelly...lagi cun...hehheee..

hye kak nelly? =)

nelly said...

terasa muda .^^

cunndaa said...

bia nampak terasa muda....jiwa muda katekan..
pangkat tu memang xleh lari dah..
tanda hormat...hehheee

Cik Ezy said...

pngglan xjejaskn umor nelly..
hahakk..
xpe2..

nelly said...

haha .ni nelly setuju !! ^^

nelly said...

cik ezy : comel je statement tu ..^^

alexa yussida said...

18 taon...muda lagi :p

nelly said...

memang muda ..
*perasan ~*

cik ayin said...

saya cik ayin...anak sedara panggil nama tu

nelly said...

wah .tak terasa tua !

nukilanaffiza... said...

hikhikhik...pangkat tak menunjukkan umur seseorang....takpa miss nelly masih muda...

jom ke blog hamba...tapi ini bahan utk org kawin la...hehehehbaca takpa...

nelly said...

hehe ..tq !

nabilah_2908 said...

ini la yg bestnya bila bekeluarga besar... ;)

muda2 dah dpt tittle makcik..nenek... :)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
KIAMAT SEMAKIN HAMPIR

nelly said...

haha .*terasa tua ~*

tricksrex said...

bahasakanlah diri nelly as akak
kekekekekeek
salu buat camtu hahahaha

ezzaty harith said...

hye auntie nelly :)

shah-kayrul said...

makcik vogue gitue...muda2 dah dapat pangkat makcik..hehehehe

dyana nana said...

ahaha, same la kite nelly..
mude lagi neih.. aiseyh!!

nelly said...

tricksrex : haha .mana bole ^^

nelly said...

ezzaty : aiseh ..ada pangkat kat blog .haha

nelly said...

shah kayrul : tua jadinya .haha

nelly said...

dyana nana : kita muda ! ~!

sumaiyah mokhtar said...

i ade tag u :) kalau sudi tgok lah :) http://sumaiyahtuanpunyabelog.blogspot.com/2011/04/i-di-tag-lagi.html

cikcleopatra said...

cikcleo da jadi uwan da pon!haha.

Miss Tira said...

Hahaha, biasalah tu. Anak sedara, anak buah ni semua. Kui kui :p

P/s: Makcik Nelly?!! Nice...

eRza farEeha said...

xpe..mkcik je..blom nenek lg..hiih

Fatma Diyana MB. said...

haha. walaupun makcik, tetap comel apa :D

nelly said...

Sumaiyah : tq !

nelly said...

Cik cleo : haha .muda tu ! !

nelly said...

mISS tIRA : SADISS ..HAHAHA

nelly said...

erza : akan datang .hahaha

nelly said...

Fatama : haha .comot ~

Cheritera Chenta said...

Chenta da jd mak su time umO 6 tahun! muda gler jd maksu dah.hikhik

tp skang ni dia nmpk matang dr chenta.rasa mcm da terbalik dah.hahah

nelly said...

aiseh ..cmner bolh trbalik tu ..hahaha

ika said...

hi aunt nelly.
anda tetap comel..jgn rsaw ok.hehehe

MiaDiera said...

hahaha tak pe,nanti mesti biasa tu:)

nelly said...

ika : tq ^^

nelly said...

miadiera : setuju !

D i n said...

makin hari kita makin tua~~ hoho O_O
slmt tngl zaman muda...=_="(haha)

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

tak apa dah tua tapi hati masih muda gitu...
hehe...
OE kalau dengan budak2 kecik bahasakan akak jugak..
tak ingat2 diri dah boleh jadi makcik...
kadang kalau nak grand sikit panggil aunty...
kelakar je... tak nak jugak ngaku diri dah tua sebenarnya...
(n_n)

nelly said...

Din : haha

nelly said...

OE : Nak muda sentiasa . .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...