Wednesday, April 13, 2011

Waktu bila trafik naik ?

Elvy Nellysha | 7:38:00 PM | 99Comments |
 السلام عليكم


Okay , memang Nelly tak pernah tengok trafik okay ? ?
Jangankan trafik , duit pun tak pernah tengok .
Buka blog , tulis entri , balas komen dan menyemak dekat group di Facebook .
Inilah kerja seharian Nelly . Hahaha . .

Trafik Nelly macam mana ? Jangan tanya sebab tak pernah tengok . Haha . .
Baiklah , Nelly nak bagitau tentang trafik kepada yang terlalu sayangkan trafik .

Sepanjang Nelly berblogging baru 4 bulan ni , Nelly cuma memerhatikan !
Why ? Buat kajian beb ! Korang buat kajian ? Anda pun cubalah juga . .  (Yuna cakap !)
Ini pemerhatian Nelly saja !

Waktu pagi 
Pukul berapa Nelly ? Hehe . .
Pukul 8 sampai 10 . .
Biasanya insan-insan bangun awal memang online dan mula mengupdate entri . .

Waktu petang
Pukul 2 sampailah 4 petang . Kenapa ? Waktu ni semua berehat , mengupdate , blogwalking . Hehe . .
Tapi lepas pukul 4 , memang ramai keluar rumah makan angin di luar rumah samada bermain bola , nak angkat kain , nak mandi , nak jaga adik , nak makan . Segala nak lah senang cerita . Haha . .

Waktu malam
Pukul 8 sampai 10 . .
Waktu ni korang updatelah segala yang boleh beb ! !
Biasanya waktu macam ni , orang mula membaca apa yang terbaru !
Sebab biasanya lepas pukul 10 , orang nak berblogwalking , tambah followers , baca entri kawan-kawan !

So ? Nelly just kaji saja . Dan pernah buat ! ! Hehe . .
Bagi Nelly , not bad !

99 comments:

ariff al-baqi said...

hmm.. trafik tu ape bende ye ? HAHAH..

Aezudin said...

"Sepanjang Nelly berblogging baru 4 bulan ni .... "
baru 4 bulan? betolkah?

Hazrina Erin said...

setuju ngan nelly~mmg waktu2 tu ramai update blog!^^

nelly said...

ariff : jumlah pengunjung yang datang ke blog ^^

nelly said...

aezudin : yup ..4 bulan ^^

nelly said...

hazrina : hehe ^^

Mr. Kamikaze said...

Nelly.. Jgn lupa peak hour.. Waktu lunch.. Dari pukul 12-2.. Kompem ramai readers..

miss Fyqa said...

waktu weekend. kekadang kurang juge blogger. Hehe.

nelly said...

hehe .setuju !

Cik Azizah said...

betul tu kak nelly! setuju! jijah pon pernah buat cmni Waktu sesuai post entry

nelly said...

hehe ..tq ^^

zippo miller said...

baru 2kali try pasal post dan waktu...agak benar kata2 mu itu

Fyqa said...

ouhh... thanks for sharing :)

nelly said...

zippo miller : hehehe ^^

nelly said...

fyqa : welcome !

mykhalis said...

weekend adalah masa yg paling kurang.. Khalis gila trafik..stiap setengah jam tengok..kalau tak puas hati gi la bw..kalau puas hati membalas komen je la,,hee

nelly said...

haha .comel je aktiviti ^^

Tun Aqilah said...

yup2.
mmg betul nelly
ahaha
sme mcm qila buat :)

nelly said...

cuma berkongsi ^^

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

nelly baru blogging 4 bulan yer..tp follower dah ramai sgt..tahle nelly akak x kisah sgt psl trafik..tulis blog saje suker²

Biey said...

thanks 4 sharing..

nelly said...

Rina : nelly gak !
^^

nelly said...

Biey : welcome ^^

HajarRasdi [BdkKck] said...

nelly buat blog baru 4 bulan? WOW!!

nelly said...

yup ..4 bulan ..^^

nukilanaffiza... said...

hmmm..memang betul kajian miss nelly ni...

kalau di sektor awam plak...

kul 10pg tengah cantik utk buat n3.pastu thari kul 12thari sblm waktu lunch. pastu petang kul 4 smpi kul 5 ptg je sblm diorng punch out.mlm kul 10mlm ke atas...

Itu antara maklumat yg pernah Mr Fendi dapatkan dari blogger2 yang hebat...

jom ke blog saya..ada mintak pendapat sikit la...

nelly said...

terima kasih ^^

atiey azha said...

oh ! hahaa . lepas ni atiey pulak cuba buat kajian . hehee

nelly said...

buat jangan tak buat ^^

sabenazakey said...

bagusnya nelly buat kajian..
teringt kte yuna tuh,.hu3

nelly said...

kajian sendri ^^

sabenazakey said...

bgos2..,

~Nabilah~ said...

btol2....stuju sgt2...hehehe

nelly said...

sabenazakey : tq ^^

nelly said...

nabilah : hehehe

... said...

as salam..
gegar juga!

hoho~ fakta kat atas ni memang betul~
tapi..kat saya, tak betul. haha~
saya update bila ada masa terluang je

=_="

keje jurutera memang macam ni. pening bagai. adei..
meh terjah entri saya~
tadi duk tengok nelly terjah blog2 orang~ haha~ =p

pasal kesan kebanjiran warga afrika kat malaysia. ekeke~
sorang rakyat malaysia dah kena jangkitan. haha~

infoShare :

Cecacing Mata Loa-Loa Afrika, Rakyat Malaysia Boleh..

trafik blogger atau trafik pahala?

link yang last ni, saya jadi author ke-2 je =)

TQ

nelly said...

... hehe ... akan terjah kamu !

Fadzmie Mohamad said...

Haha. Ni memang kena sangat dengan Fadzmie ni. Haha. :D

nelly said...

hentam je ni ^^

MiSzy DiaN said...

betul tu semua..
akak update entry cuma 2 or 3 kali jak..
pagi, tghari or ptg and mlm.. selebihnya,.. bW :)

Cik Ezy said...

kajian nelly sgt membantu saye..
haha

nelly said...

eh2 .sama !

nelly said...

cik ezy : maceh !

wahida said...

wow!! baru 4 bulan berblogging dah hebat mcm otai!! cayalah!!

nelly said...

aiseh ..tak otai ~

ツ mIsS NaDEa ツ said...

likelikelike
thx dear =)

nelly said...

thanks ! ^^

Myra Anne said...

pnh try gak!! mmg menjadik. hahaha

nelly said...

hehe ...
tahniah ^^

cik pulau said...

setuju dengan tu.. tapi cik pulau kadang2 belasah je..
klau rasa nak update.. update jelah.. hahaha

nelly said...

belasah ke ?
mnjadi ke ni ? huhu ~

('',)kapie_art'sLover('',) said...

http://kapieartslover.blogspot.com/2011/04/segmen-comelnye-kite-waktu-kecil.html

JOM JOIN SEGMEN DI BLOG KITE... :)

ika said...

heheh..hebat la nelly syg~~

Miss Tira said...

Tira sehari satu entri sahaja. Tu pun pada waktu pagi kebiasaannya. Yang lain semua blogwalking je.

Ain Jia Zainudin said...

hoo..btol lah tu nelly .n ujung minggu jugak kan .tp skgni nk final dh .ain sndiri xbole nak bW k komen2 sume entry .juz yg sempt jela :P

misz fae said...

nelly di tag! ;)


http://fzhjmldn.blogspot.com/2011/04/contest-alya-aku-dan-alam.html

syed amirul said...

setuju

diyanah dzai said...

wah, boleh lah jadikan panduan buat blogger baru cam saya ;)

puteri ain said...

nelly anda memang terbaek la :)

nelly said...

misz fae : tq !

nelly said...

syed amirul : ^^

nelly said...

diyanah : boleh !

nelly said...

Puteri ain : thanks !

Cik Bidadari said...

baru 4 bulan?

Novelgurl said...

ha'ah betul la..sllunya time tu la sy duk mengadp sepenuhnya..haha
eh...terlebih pkl 4 hua3

nelly said...

cik bidadari : yup ^^

nelly said...

novelgurl : ayok ! ^^

nabilah_2908 said...

huhu,...selalu publish n3 kul 10 pagi....kena awl sikit la eh..? :)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
BLOGGING...SAMPAI BILA??

nik farina aishah.... :) said...

tau takpe .. time2 tu org aktif nk bace blog semua.. hhe

nelly said...

nabilah : yup !

topimagine said...

wah... nice info.. patot la blog nelly dah makin femes kn... :)

ENTRY TERBARU : TOILET DUDUK VS TOILET CANGKUNG

nelly said...

Nik : buat kajian ni .huhu

nelly said...

top : tak femes oo ~

zuria said...

yeke nelly .
zuu baru buat blog . x ramai pon follower.
nak jadi macm nelly ramai follower. huhuhu

nelly said...

InsyaAllah ..all the best ^^

diana said...

nelly ni traffik sah2 banyak ni..
kenapa tak bertukar ke innity?hhehe
selalu akak tanye soalan ni kat orang yang traffic tinggi..

nelly said...

bab tukar menukar ni memang tak tau ..
=='

chentaNUYU said...

4 bln Nelly?biar betul

nelly said...

yup ..4 bulan seyh ^^

xazryx said...

saya setuju !

nelly said...

tq ^^

✿❤ IzanCraft ❤✿ said...

nice info...^__^

nelly said...

tq ^^

Firdaus Kasim said...

tapi lebih ramai pada waktu malam, bukan masa bekerja.. btul x?

Entri best! :
Cara Betul Kepit Kuku

nelly said...

yup ..betul2 ^^

misSbLurRy said...

den pon sama....
x tengok pun tue sume...
eheheh...asalkan jalan2 ke blog org
komen ape patut...

update blog....
balas komen...

dah tue jerk..ahahah..

Rozuan Ismail said...

setuju.itulah waktu sesuai untuk nak update entri baru.

iszieylyanziy said...

like like,,,xpernah amik tau sal traffic

Nulia said...

eehhhh~~~ baru 4 bulan ?? biar benar ..wah ~~~ hebat2 ..hihihi

saya sokong ketiga2 tu ..hihihi ^_^

nelly said...

missblury : haha .sama lah kita !!

nelly said...

rozuan ismail : ^^

nelly said...

isziey : nelly lagi tak pernah .
=p

nelly said...

nulia : tq ^^

♥ norlida ♥ said...

wow..br 4 bulan ek! igat dah lama..huhu...bagus je sume entry nelly kn?..T_T

nelly said...

tak de yang bagus seyh ~

Cheritera Chenta said...

wah..baru 4 bln?? cam xcye je...

mcm da lama berblogging..

cayalah!!

nelly said...

yup ..4 bulan ^^

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

trafik... dekat mana2 pun orang akan bercakap pasal benda nie...
ada yang OE faham, ada yang OE tak faham...

maksud tips nie, adakah kita perlu menulis entry di waktu2 begitu???
hehe...
(n_n)

nelly said...

Yup .perlu ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...