Thursday, April 21, 2011

Menjawab komen pembaca

Elvy Nellysha | 7:58:00 AM | 126Comments |
 السلام عليكم

Nelly nak kongsi apa yang Nelly dah baca dari buku bertajuk Rahsia Blogger . .

Kalau korang post entri , ada tak orang yang komen ?
Pasti ada even sorang atau dua orang .

Perkara paling penting adalah hubungan korang dengan orang yang meninggalkan komen !
Sebab ? Cara ini mampu untuk pembaca korang selalu setia membaca entri korang .
Tambah bersemangat bila korang membalas komen dia juga .

Bagi Nelly , nak atau tak nak balas memang hak korang .
Tapi , ini cara untuk korang kenal antara 1 sama lain . Bukan dia sorang kenal korang ~
At least , korang kenal juga blogger kalau orang sebut . Nampaklah ramahnya .
Tak adalah nampak kuno sangat ~

Kalau komen banyak , jangan rasa "Oh , tak payahlah balas ."
Korang silap ! Sebaliknya , korang kena selalu ramah dengan pembaca .

Secara tak langsung , ada pembaca setia untuk blog korang .
Bukan itu saja , tak mustahil korang boleh berkawan baik dengan blogger walaupun dalam alam maya !


126 comments:

cik ayin said...

setuju dengan entri ni :)

nelly said...

tq !

no_answer said...

betul betul betul !

deDetz said...

eya nelly..saya sayang kawan2 blogger saya =D

nelly said...

no answer : ^^

nelly said...

dedetz : me too ^^

sabenazakey said...

sokong,. kite kte saling komunikasi,..

nelly said...

semestinya ^^

aku said...

agree that=)

syazana.not.single said...

lama x komen blog nelly.
jd silent reader jek. hehe. =)

MiSzy DiaN said...

cthnya nelly :)

nelly said...

tengs !

nelly said...

syazana : haha .komen2

nelly said...

miszy dian : aik ? siap conth ..haha

Amoi said...

ai memang suka blogwalk lepas tu kasi komen entri dorang.
kadang kadang tu ai masuk untuk second time nak tengok apa dorang balas untuk komen ai.
ini cara nak tarik pembaca baca blog kita.

ai tak suka cara tegur kat shoutbox. sebab tu blog ai bebas shoutbox. hehe


p/s: jom tengok cool design rak buku kat blog ai :D

nelly said...

eh2 ? sama dengan Nelly ..^^

Miss Dill said...

setuju sama nelly!

Miss Dill^^

nelly said...

tq !

C I K . F Y Z A said...

lepas ni saya NOOR HAFIZAH akan menambahkan kerajinan saya ke tahap giga untuk membalas komen2 sahabt-sahabat saya X)

nelly said...

teruskan !

sabenazakey said...

macam nelly la,.

nelly said...

mana ada ..hahaha

Faraa Aein said...

macam nelly . rajin comment . prihatin yea ^^

Nadia Mashuri said...

dulu nadia balas juga komen ni..
skg je tak..
pemalas betul kan..

MiSzy DiaN said...

msti arr.. cth plg sesuai n tepat.. hehehe..

nelly..
kaka maw minta tlg..
taw kaa siapa yg pndai edit header?
kaka maw tuka cicak tu jadi kaler purple laa... huhuhuhu

Azlin said...

agree!!!

nelly said...

Faraa : kena komen balik kan ^^

nelly said...

nadia : haha ..
rajin2 ya .^^

nelly said...

azlin : tq !

Arif Aiman said...

pembaca setia mcm saya.. haha =)

nelly said...

sangat dperlukn ~
^^

MiSzy DiaN said...

nelly tnya kan blh tak? cuma edit gmbr tu jak jadi kaler purple.. yg lain, akak buat sndiri.. akak takda photoshop laa dik..

cik fza said...

kena double triple kerajinan lar lepas ni.

nelly said...

cik fza : mesti2 ,

MiSzy DiaN said...

add d fb? okei nati kaka add.. thanks dik.. :)

CintaZulaikha said...

mmg pon, ini saja cara nak eratkan silatulrahim..hikhik

AliaJustea said...

setuju sangat2 lah.. rasa di hargai bila ada pengomen yang setia ni..

Hidaya Sarbini said...

sbb tue nelly rajin kan balas komen2.. daya malas..huhu..akan perbaiki pas nie =)

nelly said...

cintazulaikha : senng je ..^^

nelly said...

alia : tau pun .so ? teruskan !

nelly said...

hidaya : bagus2 ..^^

farah wahedda said...

HUUHU...setuju!

Ain Jia Zainudin said...

ye..sbb bgus jgk cmtuh .bole kenal2 .erat2 .sape2 yg bace entry tu kn .:)

nelly said...

baru syok !

zippo miller said...

setuju bebeno le kate mu itu Cik Nelly

akid said...

nice..! balas komen tu perlu. Tak payah harap diaorang balas balik pun takpe sebab tujuan lain kita komen ialah nak bagi dia ingat blog kita :)

nelly said...

zippo : semua setuju ya ~

nelly said...

akid : setuju !

=)

berita sengsasi said...

oh cmtu ke??huhu aku pling mls nk bls komen orng..dadadaada

nelly said...

kena rajin ^^

zippo miller said...

Setuju kerane Benar2 belake...hahaha

nelly said...

haha .tengs !

FASIHAH AHMAD FUAD (seha) said...

setuju pendapat awk..hehe..btw thnks ya follow blog sayep..malu rsnya dibandingkn blog awk..=)saya dah follow blog awk..keep in touch slalu dan keep it up with ur incredible entry.best2.

nelly said...

tengs ! tak perlu malu ..boleh improve lagi ^^

tq 4 ur support !

Hairun Ariffsyah Bin Yusof @ Hashim said...

Nelly Memang Sporting La

nelly said...

sedang mncuba yng terbaik ^^

Miss Anis said...

setuju2...spew xsetuju kite bakO jew...hihihi

atiey azha said...

yup ! seperti nelly dan atiey . heheh !

nelly said...

Miss Anis : wah .semangat dia ~

nelly said...

Atiey : sangat hargai atiey ^^

aisya said...

sebab tu la sy suke dtg sini dan komen! cik nelly comel mesti reply punye la.. (eh2, bunyi dah mcm tgh bodek cik nelly pulak) hehe

nelly said...

haha ..insyaAllah akan balas .
tengss ..kamu comel tau !
=)

Bella Bell said...

betul..nelly adalah salah sorang cnth blogger yg suka balas komen..gud2~~

suka ngn nelly..eh..blog nelly la..hehhehe~

cik ija said...

kalau da like dah kira ok la..

Eun Mint0o said...

stuju2;D rasa cm xbest bile kite cbok2 komen org punye entry,tp dye xkomen balik pun klt entry kiter,hmmmm...

cik ija said...

like pun da ok dah..

♥yaya budak suka embun♥ said...

yaya komen gak kadang tapi kadang cam malas tak balas pun komen trus tinggal komen kat blog diorg. hehe :p

Miss Tira said...

Komen dapat menaikkan semangat blogger tersebut dan rasa dihargai.

Cik TeN10 said...

betul3.. setuju dgn nelly..pendek kata hargai mereka yg dtg membaca dan tinggalkan komen di setiap entry2 kita :) thanks nelly for sharing

Eyra. said...

Yeahhh setuju! ^^

♥e'in♥ said...

yessa! e'in sokong sgt.. lagi2.... bg laa tips lagi.....

fyna said...

setuju ngn nelly..
klu fyna,slagi fyna boleh komen,fyna akan komen..
tak salah jadi pemarah kan..ehh..peramah..
:)

atiey azha said...

kadang2 , atiey tak menang tangan nak balas komen dalam blog atiey . tapi akan singgah mereka yang dah komen blog atiey . sangat menghargai mereka dan juga kamu dear ! hehe

Cik Sue said...

Assalam Nelly
Akak pengomen yg ke 65 hahaha cantik no ada hadiah x..ok2 gurau jer....just nak ckp nice n3..dpt info baru pasal blog.Thanks, sharing is caring

fuuyooh said...

saya setuju sangat ngan entri awak ni.. mana aci kan..kita aje kenal dia.. tapi dia tak kenal kita..kita aje komen kat blog dia.. tapi dia tarak komen kat blog kita..
Fakta-fakta yang cilake

EB said...

Betul².. Eb stuju!
Sbb bila dia komen kat entri secara langsung kita dpt tahu yg dia baca entri kita.. hehehe..

cik pieja hut said...

betul 3 * gaye upin ipin..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hmm..cik moon suka kalau dah comment entry org tu..pastu..akan datang balik blog dia.. nak tgk apa yg dia reply..hehehe..

nelly said...

bella bell : tengs kmu !

nelly said...

cik ija : uik ?

nelly said...

eun : jangan sedih2 .komen ikhlas .^^

nelly said...

yaya : rajinkan dri .^^

nelly said...

Miss Tira : hehe ..
yup2 ..^^

nelly said...

Cik ten10 : welcome ..^^

nelly said...

Eyra : tengs !

nelly said...

ein : akan cuba .^^

nelly said...

fyna : hahaha ..sangat tak slah ^^

nelly said...

atiey : tq a lot .nelly hrgai smua dan atiey ^^

nelly said...

cik sue : tengss sudi tinggal komen !

nelly said...

fuuyoh : so , sama2 give n take ^^

nelly said...

EB : baru syok menulis lagi !

nelly said...

cik pieja : ^^

nelly said...

cma : haha ...
akan direply ..^^

d_LA said...

dla setuju...cuma kdg2 dla lmbt je sikit..nelly mmg supe laju..tabik2

nelly said...

masih mencuba untuk laju !

D i n said...

betol tu :D

nelly said...

tq din !

Opah Kentang said...

Hm,,tau takpe..
Kalu kita rajin tegur orang..
mesti orang rajin tegur kita jugak kan? :)

nelly said...

baru best !
=)

Zuraidah said...

Setuju sangat cik Nelly.

*Ramah itu mesti. Jangan ego. Wink2!

nelly said...

yup ..mesti2 ..^^

najihatussolehah said...

thanks 4 sharing nelly..:)

nelly said...

sama2 ..
=)

~Nabilah~ said...

stuju sgt2 dgn nelly...hehehe

nelly said...

tengs !

MERAH said...

huhuii lepas ni kena lah rajen komen2 ni yekk.hihiii :)

nelly said...

mesti ^^

NisaAdnan said...

yeye org pon reply balek ^^ hehe

nelly said...

hehe ..
best ^^

sarah mohamad said...

selalunya blogger otai ni jarang reply komen kan. tapi at least ada lah usaha nak menbalas balik secara random sekalipun. #pendapatperibadi

nelly said...

yup2 ..
semestinya mcm tu ~

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

setuju! sy sedih bila komen kat blog org ..bnyk lak tu bkn setakat 1 entri tp dia x dtg jengah sy langsung..sedih sgt..mmg malas dh nk g blog dia..bknlah maksudnya sy x ikhlas komen..tp at least jengah..tingglkan 1 komen dah ok..bukan nk suh folo pon..

nelly said...

yup ..
tak susah ..^^

nabilah_2908 said...

oppsss.....

lately ni..sy dah jarang balas komen2...bukan xnk...x cukup masa...mana nak kerja lagi...

tp..kujungan balas...memang wajib buat...wajib lah baca n3 n tinggalkan komen..sama sepertimana yg blogger itu dah buat pada kita.. :)


jom ke APA KATA HATI pulak ;
TEMPAT CARI MAKAN YANG SUPERB!!

putryteya said...

yup! sye suke entry ini.. :)
bagus2..

ツ mIsS NaDEa ツ said...

1000% likee like =D

ツ mIsS NaDEa ツ said...

like 1000% ...
=)

shah-kayrul said...

setuju 1000000x...

Azam Sad said...

ahha, setuju dengan cik nelly!!!
rase appreciate bile org komen entri kite...& kite kena appriciate org yang komen dengan balas komen diaorang...

nelly said...

nabilah : hehe .yup ~

nelly said...

putryteya : ^^

nelly said...

miss nadea : tq !

nelly said...

shah kayrul : ^^

nelly said...

azam : mesty2 ..^^

KHRLHSYM said...

sokong! wah nelly sekarang banyak komentor la. segan dah nak komen :p

nelly said...

haha ..saja je er .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...