Saturday, April 23, 2011

Followers yang tak menjanjikan yang terbaik ! Rasa nak marah ? Sedih ? Yang mana 1 ni Nelly ?

Elvy Nellysha | 6:05:00 AM | 163Comments |
 السلام عليكم

Selalu bila kita sebut pasal followers , pastinya ramai yang mengimpikan beribu-ribu followers .
Memang penting followers itu sebab ia memberi satu semangat kepada seorang blogger . .
Apa yang Nelly perhatikan , Nelly belum mampu memberi yang terbaik untuk followers Nelly .



Nelly bukan nak tayang followers Nelly dekat sini ya , harap maaf .
Memang followers Nelly mencecah 3000 . . 
Mungkin ia 1 masa yang singkat bagi Nelly kerana baru 4 bulan berblogging . Tak perlu kita ulang lagi . . 

Tapi , apa yang followers ini boleh janjikan sebenarnya ?
Segala update korang semua , memang Nelly tak boleh baca sebab dashboard kosong habis !

Hanya pada blogwalking , komen korang saja Nelly boleh lihat update entri .
Ditambah lagi dengan group di Facebook dan bloglist Nelly yang sedikit sebanyak membantu .

Apa yang Nelly nak sedih ? ?
Pada mulanya , Nelly berblogging hanya untuk suka-suka .
Tak terlintas untuk mengejar gelaran famous . .
Nelly tau , ramai cakap Nelly famous even Nelly menafikan semua tu . .

Lama-lama ia bertukar menjadi minat .
Tapi , Nelly memang sedih bila Nelly pergi blog orang tu , dia datang dan kata :
"Wah , baru pertama kali datang sini . ."


Sumpah hampa gila rasa !
Padahal sebelum ni dia pernah follow Nelly .
See ? Nampak sangat memang tak pernah jenguk semula .
Hanya followers yang bertambah ! ! !

Nelly mahu followers dan readers sama-sama meningkat . Terasa puas dalam blogging . .
Tapi , Nelly takkan hampakan korang yang setia support Nelly , memperkenalkan Nelly kepada blogger lain , yang setia menjadi pengikut Nelly yang mempunyai penulisan yang baru nak belajar ni ~

Bagi Nelly , semua blogger mampu menulis yang terbaik kalau memang minat dia mendalam .
Tolong kenali dan hargai setiap penulisan Nelly dan bantu Nelly memberi penulisan yang terbaik untuk semua . .
Boleh kan ? ? ?

163 comments:

darxniq said...

bertuah la follower dia banyak..ahahah..apa kata awak bg kat sy separuh...tranfer la..ahhahaha..

nelly said...

camner tu ? hahaha

Nur Amanina said...

awak hebat. macam mne follower boleh lonjak sebyk itu?seronoknya.
even ssaya dah setahun ada blog. follower baru bape kerat. bagi tipsss :)

nelly said...

rajin update entri + blogwalking .^^

Arif Aiman said...

"baru 1st time datang yee" woahh.. sapa tak terasa..

mmg klu follower bnyk dashboard kosong ka..?
or
blog yg kita follow bnyk dashboard ksong. .?

xmau kosong~
minat baca entri orang lain :p

btw, sabar noh kak cik..
manusia bagai jenih =)

ツ mIsS NaDEa ツ said...

ramainye ..
kite bwu sekerat ..huhu

Aisya J said...

ish banyak nya followers. untungla :)

nelly said...

arif : tq ya ...tengah sabar ^^

nelly said...

miss nadea : akan datang ada tu ^^

nelly said...

aisya : insyaAllah .

Bulan said...

tahniah bru 4bulan dah ramai follower.xpe dear,x sume yg follow kte akn ikut perkembangan blog kte. tue dah mmg adat.aslkan kte sentiasa update dan bg input pd follower dan readers kte. tol x?

nelly said...

tq Bulan ! T_T

terharu ..
=)

QASEH MANSYA said...

4bln dah folower mcm 2. Tabik ler. Bg tips skit... Nak jgk folwer byk2 cm 2.

Dayana AZ said...

huhu, ampunkanlah mereka nelly :). mereka terlepas pandang tuu. ada niat nak jenguk semula tapii ta dpt kot kan.

http://www.herstoriie.com/2011/04/pakcik-donut-co-name-not-disclosed.html

nelly dayana kena culik malam tadi! huhu

miss Fyqa said...

sabar ya Nelly :)

AliaJustea said...

betul tu.. harap follower je naik, reader kurg jugak..

rasa bangga bila enry kita ada yg komen..

miss.Addin said...

ramai nya :) tahniah .

sy akan rajin komen awk ye , tee-hee

faiz said...

perghh...4 bln dah byk camtu...tulisla satu entry rahsia die..

sweet stalker said...

wahhh, banyak gial followers nelly.. huuu

Joel Leslie said...

saya support Nelly till the end ..

betul apa Nelly kata tu ... :) Nelly mmg seseorg blogger yg hebat .. :) hopefully both follower + READERS blog Nelly bertambah hari demi hari

HOPEFULLY NELLY TAK PERNAH STOP BLOGGING ! :)

nelly said...

qaseh : alamak ..hehe

nelly said...

dayana az : tak pe ^^

nelly said...

miss fyqa : tq !

nelly said...

alia : yup .
=(

nelly said...

miss addnin : maceh !

nelly said...

faiz : sama dgn tips blogger lain ^^

nelly said...

sweet stalker : yup ..tq !

nelly said...

joel ; amin .tq bgi support !

dean said...

knp dashbord nelly kosong..

msti de virus nih

~~Ticer Wann~~ said...

ramainya follower dia... huhu yg dh bertahun ni followr ciput ja.. :D

nelly said...

dean : agaknya .T_T

Woofer Storm said...

sabar ye syg,aikk syg?haha sma je kita ni, dashboard kosong so tak tahu siapa yang update..segmen,ga,contest tggu orang tag je la..ermmm
*kalau bnyk follower tapi tak kenal pun,ssh gak ni..heheee

nelly said...

Ticer : boleh punya ~

adan said...

blog sy dah berusia dekat satu tahun.. tpi follower tak sampai ribu.. tp,tape... nak tarik pembaca lagi susah dari tarik followers..

nelly said...

woofer : tengah sabar ...hahaha ..setuju !

Aezudin said...

camne nk up follower smpai 4digit eh?nk tahu jgak.. ^.^

nelly said...

adan : memang susah ~

nelly said...

aezudin : taktau ..
=='

!! Kodet !! said...

Facebook boleh..

nelly said...

Facebook lain ~

иʋя ƨʏαяιʓα иαтαƨʏα said...

wah~!
alhamdulillah..bnyk follower dy..:D

jeBateja said...

errr...tumpang tanya...mcm ne nak follow akak yg hensem ni....kita tak taw laaaa....tak nampak pun follow nya lambang...ke yg klik tulisan follow tu jerk...

Cik RoSs said...

Sabar jelah Nelly...
manusia ni memang la macam2 kerenah.
semuanya tak betul...
so,ignore je orang macam tu..
buat sakit hati dan buang masa aje!

farah wahedda said...

boleh aja nelly..wahhh 4 bulan sme la mcm farah tapi tak lah famous macam nelly hehehe

nelly said...

Nur : alhamdulillah ..

nelly said...

jebateja : yup2 .

nelly said...

cik roses : tq ! ^^

nelly said...

farah : tak femes ~

Ekinn Zhareef said...

betul tu nelly. mcm ekinn kan, follower bru seribu lbh. tp yg nak bca entry seciputtt jek. bukan snang nak buat entry best2 kan,

Izzuddin Fauzi said...

Great :D
Ramai follower tu da bagus tp up to individu... :D

D i n said...

wah.. >_> memang hampa la kalau jadi cmtu
go nely go~ :D

ieyla said...

sabar jer...
dorang tu nama je ad blog,tp x penah bukak kot...hehhee

nelly said...

ekinn : sngt susah !

nelly said...

izzudin : yup .setuju ..^^

nelly said...

din : hehe .yup .tq !

nelly said...

ieyla : yup .sngt setuju !

nurul asha said...

macam2 ragam...biasalah tu...terus berjuang!...~.<

~Nabilah~ said...

waaa...bestnyer nelly...truskn ye....ske bce entry2 nelly....hehehe

nelly said...

Miss Tira : tq !

nelly said...

asha : tengss !!

nelly said...

nabilah : tengss kamu !

Nadia Mashuri said...

ye mmg btl..
kdg2 ada yg juz follow..
tapi tak pernah baca..
sedih..

nelly said...

yup ..memang sedih ~

OreO HitaM said...

Blogwalking:

jgn sedih2..nah baldi..nangis puas2

nelly said...

haha ..adoi ~

alif ibnu daud said...

maybe ramai silent reader jer nelly..sabaq noh

nik farina aishah.... :) said...

cik adik nelly tahniah ye kerana berjaya mencuri hati pembaca .. heheh do keep blogging , and good luck.. :D

NiK iMaN a.k.a NiCkiLiCouS! said...

a'ah nelly.
btol tuh.
stuju sesangat.hehe

nelly said...

alif : sentiasa sabar ~

nelly said...

Nik : haha ..tengss nik comel a.k.a wartwan ~

nelly said...

Nik ; tq !

Botak said...

org follow ni kadang² suka² je.,
nama nak baca entri kat blog.,
hmmmm., memang takde lah..

nelly said...

setuju ..
=='

najihatussolehah said...

wah3,,bru 4 bulan ja dah smpi 3000..tahniah2,,

nelly said...

yup ..tq !

~$AKURA M!AKA~ said...

wah bru 4 bulan tpi follower nelly dh beratus2..bgus2.. ^^V

Solihin Zubir said...

sy cuma nk ckp, tahniah!
sbb baru 4 bulan dh dpt 3000++ followers...

hebat la nelly.. =)

nelly said...

sakura : erm .tq !

nelly said...

solihin : tak hebat mana ~

sabenazakey said...

bagus la nelly,.

akulahct said...

walupon folower cik nelly ramai tp cik nelly sudi gak komen kt blog sy yg hudus tu... tQ...

sy suke bc n3 cik nelly walpon x slalu komen.. hehe... ok kn..??

nelly said...

tak bagus mana ~

nelly said...

akutetapaku : masih mencuba ~
=)

tq !

putryteya said...

wah! 4bulan dah da lbih 3000 followers? great job, nelly.!

nelly said...

tq ..bukan tu nak cerita .hehe

anen said...

hehe..dah lame dah berlaku mende nih..follow sebab nak suruh org follow beliau balik tapi xbace pon update..patik kalau nak folow sesuatu blog tuh pikir banyak kali jugak even beliau dah folow blog kite pon belum tentu dia nak bace update kite..tapi setakat ni patik akan usaha untuk pergi jugak bace update org yg patik folow..huhu n like to b just a silent reader..

= d = said...

wow..
byk nye follower..
biase nye follower byk juz bace je..
tap jarang comment..

cik ayin said...

ramainya follower dia...takpe...entri nelly best2 sume..sbb tu ramai yang follow..

Husna Lana said...

sabar ye nelly :)

Miss Tira said...

Follower tak semestinya pembaca tapi pembaca adalah follower. :)

nelly said...

anen : yup ..
tu semua penting samada silent reader or pengomen ~

nelly said...

=d= : yup ~

nelly said...

cik ayin : masih mencuba ~

nelly said...

husna : tq ^^

nelly said...

Miss Tira : setju !!!
=)

cikgu fiQ said...

banyaknya foLLowers!!!
meh foLLow sy leh?
http://simpleasfiq.blogspot.com\

nelly said...

boleh ^^

amny said...

waahhh..baguslaa nelly skg...bg tips skitt..^^

nelly said...

tak bagus mana pun ~=='

Azam Sad said...

tahniah cik Nelly...
memang betul...follower tu perlu...
tapi kalau dah banyak sangat tu memang tak dapat nak terjah semua kan...

fiezah91 said...

hehe.. banyak dah follower nelly.. kalah i.. ehehe :P

ada macam ragam orang dalam dunia blogging.. memamg ada je yang folo touch n go dan tak pernah datang semula baca atau tengok entri di blog yang di folo tu :) sabar je la

Cik Bidadari said...

harap2 entry nie dpt segarkan balik minda ya...

SizZLing SuZai said...

Wooowww ramai tuh bru 4 bulan!!...congrates girl..huhu sy pon nk ramai followers gak n samelah bukan takat follow je coz my passion is writing so i do really hope they will read it..^^

btw,hehe i know its too late but still i wanna say THANK YOU for following mine..i do appreciate it so much ^^

lea said...

follower x penting pun sebenarnya
coz ade org juz follower
pastu dh terjah dh blog kite kan kan

yusri said...

...followers tak menjanjikan apa apa lagi. Apa yang penting persahabatan yang terbina dari blog.

Budak Fiziey said...

Thx follow...sy da jenguk ni. jenguk2 la sy punye ye...blog awk lawa, sbab tu popular... lalala~

Misz Muffin said...

besabarlah nelly... btw thniah sbb follower cecah smpi 3k.. =)

atiey azha said...

sentap ! hehee . boleh nelly .. see , bukan semua followers nelly yang datang tak kembali . ramai lagi tuuu ..

Keri Henry said...

wow hebatnya....erm

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

"wah... pertama kali datang sini"... percaya x saya baru first time datang sini.... hehehe :)

lost kitty said...

banyaknya followers dia.
p/s: aku jadi silent reader je. kalau rajin aku komen.

kekeke

cik teynteyn said...

nelly mmg lyk dpt followers rmai dlm 4bulan je sbb nelly blogger yg prihatin +_______+

serius tk tipu.

MissNaL said...

betul tu nelly.follower byk atas nama ja suma tu tp kadang dorg bkn komen pn.xdak makna jugak.baca entry kita pun tak.. sedihh.. huu

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

salam...tabik akak kat nelly...tahniah...terus berblogging ok...

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

salam...tabik akak kat nelly...tahniah...terus berblogging ok...

che-a/atiah said...

4 bulan dh dapt 3 ribu.che-are dah setahun..baru beratus jer...congrats yer

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

oh boleh sahaja...
OE faham...
hehe...
(n_n)

mykhalis said...

perghhh..betul tue..dah 3000?? gile arr.. kagum2 nie..tapi itulah pasal..seandainya mereka ikhlas follow kita..katakan kita sehari ada 1 entry,, paling kurang kita akan dapat pageview lebih kurang sama dengan jumlah follower kita.. baru rasa berbaloi2..

nelly said...

zam : yup ..mg betul
=='

nelly said...

fiezah91 : yup .tq ^^

nelly said...

cik bidadari : yup2

nelly said...

sizzling : tq ^_^

nelly said...

lea : haha .betul2

nelly said...

yusri : yup2 ..
sangt stuju !

nelly said...

budak fiziey : hehe .tq ~
tak ppular ~

nelly said...

misz muffin : yup .tq ya ~

nelly said...

atiey : haha .yes ..tq atoey !

nelly said...

keri : tak pun ~

nelly said...

top : tipu ! haha

nelly said...

lost kitty : hehe ..^^

nelly said...

cik teynteyn : haha .mana ada ~

nelly said...

missnal : sedih oo ~

nelly said...

mya : tq support !

nelly said...

che : tq !

nelly said...

oe : hehe .suka2 !!

nelly said...

khalis : betul .baru rasa berbaloi ^^

MissNaL said...

btw.hebat la nelly dlm masa 4bln dh dpt 3000 follower.mira 4blan jgak baru seratus lbh ja..hehe.. kena bljar dari nelly nih..=)

diana said...

betul tu nelly..
follower banyak tak menjamin apa2 pun..
sebab tu kita tak payah pandang pada follower..

nelly said...

missNal : trakde apa2 rhsia un ~

nelly said...

diana : setju !

Rumah Persahabatan said...

Follower untuk seorang blogger itu bisa mejadi sebuah semangat dan sebuah tanggung jawab...

HajarRasdi [BdkKck] said...

ehh.. mcm mana nelly taw dia dh follow nelly?

Nadia Mashuri said...

nelly..
i tag awak join GA...
hehee..
=)

puteri ain said...

ramai :) tak pe la nelly . tu namanya asam garam berblog kan :) chill babeh :)

~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~ said...

=x

dont worry, kuatkan semangat! =D

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

bilangan follower berambah rasa suka hati tp yg lebih penting ialah ada reader..ramai follower tp takda sapa yg baca pon rs sedih gak..

nelly said...

Rumah persahabatan : yup .

nelly said...

hajarRasdi : sebab dy baru je lepas follow nelly =='

nelly said...

puteri ain : yup .tq !

nelly said...

++++ : tq !

nelly said...

Rina : yup ~

Farah Shamsudin said...

erm.. itulah.. tak semestinya followers ramai tapi mereka akan selalu jenguk kita.. kadang2 mereka just nak kita follow mereka semula dats all.. tapi bagi saya, selagi mapu, saya akan komen entri kawan2.. nak buat apa ramai followers tapi langsung takde keep in touch kan??

... said...

as salam..
oh..begitu..
hehe =)

tapi kalau saya lain sikit. sebab ada 3 blog perlu handle termasuk 5 blog yang saya menjadi invited author didalamnya. maka setiap blog berlainan.

nak bantu nelly naik..hehe. boleh je. saya seorang yang suka membaca fakta walaupun isi entri tu pasal hal personal. tak kira la fakta macam mana pun, fakta tentang haiwan dsb, asalkan berrmanfaat.

dengan kata lain, blog yang selalu update, tapi entrinya kerap kosong pada saya, memang saya jarang singgah. tu belum lagi campur gaya bahaya terjerit2 macam monyet.

boleh tengok contoh dalam sahabat blogger

=_='

saya ni makin tua. takkan hidangkan mata saya dengan bahasa yang kurang elok.huhu..

kalau 'woi2' tu boleh lagi la..kalau dah terlebih2 tu, sorry la. memang saya baca entri blog tu dari rss feed la.nak singgah bagi up trafik, sorry.

tapi tengok jenis entri. kebanyakkannya entri teguran2. sebab gaya bahasanya memang ada yang kurang selesa untuk mata saya.huhu


ok, point untuk nelly, perbanyakkan fakta walaupun entri tu macam takde serius mana.contoh mudah, entri2 encik ben. takde fakta, ada renungan, tazkirah ;)

tapi kalau nak buat teguran membina, gaya bahasa kena jaga, saya memang anti blog yang guna bahasa kurang baik.macam blog2 politik. adei..

menyembah angan-angan dalam ibadah

mOon jOhari said...

mOon baru 2 mggu berblog..follower pn baru 30 lbh...x kisah berapa bil. follower jnji moon taw de org baca pe yang moon pOst...
sejak kenal blOg nelly moOn selalu je jengah kembali... :)

nelly said...

farah : tu perlunya jenguk2 ..
^^

nelly said...

... : wah .terima kasih ya !!
=)

sangat berguna komen kamu !!

nelly said...

moon : tq ya ..T_T

Bella Bell said...

wahh..ramainya followers nelly :)

nelly said...

ramai mmg ramai ~

=='

kay_are said...

saye pun 1st time datang sini <-- agak2 ade harapan nak rase penyepak nelly tak? =P

nelly said...

memang dapat ..hahahaha

Fatma Diyana MB. said...

yep, betul tu. setuju dengan nelly. sebab sekarang ni ramai yang pentingkan followers. bila habis je i follow you follow, habis laa. tak keep in touch punn. -__-"

nelly said...

setuju ..
=='

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...