Saturday, April 30, 2011

Semua ciptaan Allah itu CANTIK !

Elvy Nellysha | 6:29:00 AM | 150Comments |
 السلام عليكم

Ramai kata dekat Nelly :
"Saya tak cantik , tak ada siapa nak saya . Saya gemuk , hitam"
Macam-macamlah yang keluar yang tunjuk rasa rendah diri ~
Come on semua ! 

Cantik itu subjektif .
Semua orang cantik . Kalau korang kata :
"Asal minah tu hensem gila , pakwe macam pecah longkang . . "
Ada yang 'minah' tu nampak . Mungkin sebab lelaki itu kelakar ~
Menyenangkan hati ~
Lain orang , lain pandangannya ~

Tolong , tolong , tolong ! ! 
Tolong jangan nilai orang macam tu . . 
Berdasarkan buku from Dr. HM Tuah Iskandar kata :

Rasa cinta bukan wajah ukurannya , tapi perangai , sikap , keseluruhan tubuh badan , pegangan , pendirian , cara bercakap . .


Orang kata semua orang yang dicipta Allah itu cantik . . 
Pasti ada kekurangan , tapi disebalik kekurangan , ada kecantikannya tersendiri . . 

So , stop rendah diri ! Yakin diri itu cantik . Jaga kecantikan sendiri . .


150 comments:

ツ mIsS NaDEa ツ said...

i like 100%

nelly said...

tq ! ^^

www.fierapirot.bolgspot.com said...

betul tu!=) thanks komen kt blog fiera tadi..=)

Shaqirah said...

btoi tu.dan bagi yg mengutuk fizikal org lain,hukumnya adalah berdosa kerana mengutuk ciptaan ALLAH selagi org yg dikutuk tidak mengubah ciptaan Allah kepadanya.Allahuaklam

nelly said...

fiera : hehe .. no probs ~

nelly said...

syaqirah : sememangnya tk bole kutuk ^^

zakiah said...

: yea! saya cantik. kau nak kutuk? ada aku kesah :p hehe

nelly said...

Yup2 .tak de sapa nak kutuk ^^

d_LA said...

kene yakin yg kite ada kelebihan msg2 kan..Semua ciptaan Allah cantik..jgn merendah diri sgt kan kan..eh, mcm ulang balik lak apa yg nelly tulis..hehe

... said...

as salam.. setuju!
cantik!

;)

kalau sudi, singgah kembali ya =) lama dah tak dapat bw >__< adei..

memandu kereta boleh menyesatkan iman

dan juga penulisan terbaru sbg invited author kat..

copycat(sandaran-Nya bagi backlink pahala. tak mau?huhu..

nelly said...

d_la : haha ..kenytaan ~

nelly said...

... : tq ^^

zaty luvlianncezzz said...

beauty izz deee art of life ♥

KHRLHSYM said...

kalau saya selalu kata cantik itu abstrak. hihi kerana abstrak lebih subjektif.

nelly said...

zaty : yup2

harrazdani said...

yg paling penting kita perlu bersyukur..kerana syukur itu makamnya lebih tinggi daripada sabar..."yang kita ada, inilah harapan kita"-Hamka. sila view post saya bertajuk - jangan bersedih, sesungguhnya allah bersama kita. insyaalah akan mendapat manafaat.

nelly said...

khr : haha ..setuju2 ~

Izzuddin Fauzi said...

Sebaik-baik ciptaan adalah manusia... Ingat tue...

myetech9[dot]com @ Enchik Nine

snowthenraibow said...

ye . betul . semua cntik . setuju sgt .

nelly said...

harraz : amin2~

nelly said...

izzudin : hehe ~
yup2~

nelly said...

snow : tq ^^

misluvcoklat said...

setujuu banget!
hehe..
Dr.JM TUAH Iskandar ?
omg, teringat kt someone ;'( <--tetiba pulak.hehe .

kim heeruul said...

cantik tapi perangai macam errgghhh..!!
malas nak ckp..tapis..^^

nelly said...

misluvcoklat : jgn sedih2~

nelly said...

kim : sabor ler ~

saya YANA said...

Yana suka kata-kata semangat ituh....

ツ mIsS NaDEa ツ said...

=)

nelly said...

yana : tq !

nelly said...

miss nadea : ^^

xcyber said...

erm.. terima kasih =)
saya tak cantik.. hehe

yatie Awang said...

manusia adalah ciptaan Tuhan yang paling indah

nelly said...

xcyber : haha ...adoi ~
=)

nelly said...

Yatie: sangat setuju ^^

uMi_atiQaH said...

klau da org kutuk sy,sy sruh dy bc posy nelly..(^^,)

nelly said...

yup2 ..suruh dia baca tau ^^

~$AKURA M!AKA~ said...

nelly kite setuju pe yg nelly ckp 170%..hehe ^_^

nelly said...

banyaknya ~~

Cik Nyna said...

semua ciptaan ALLAH itu indah =)

nUr _ atiQah said...

nelly..kmi setuju sgt2..hee^^~

dyana nana said...

agree! kebanyakan orang suke kate dorang x cantik, erm.. ape pun bersyukurlah~

nelly said...

cik nyna : semestinya ^^

Cik Bidadari said...

terharu... nak kena cari nie...

nelly said...

atiqah : tq !

nelly said...

dyana : yup .kamoo cntik !

nelly said...

cik bidadari : teruskan2

Syasya Acing Mitchy said...

agree with statement sis nelly ;)

Cik Ezy said...

betolll!
setuju!

nelly said...

syasya : tq ^^

nelly said...

cik ezy : tq ! kenyataan ~

EYFAalias said...

betul betul. tapi kadang-kadang orang sekeliling yang buat kite rasa rendah diri. sob sob :(

nelly said...

tak mau sedih2 ~

RedVixen said...

hah! aku sangat bersyukur jadi sorang yang tak cantik. i really mean it! sangat lega....

nelly said...

aik ? napo lak ~~

cik aisha said...

yup...cantik very2 subjektif.pandangan mata + penilaian setiap orang tak sama...:)

diana said...

akak selalu ngaku cantik..:p

nelly said...

cik aisha : setuju !!!
^^

nelly said...

diana : kak mmg cntik ^^
hehe

Nadia Mashuri said...

setiap org ada kelebihan yang tersendiri..
=)

Fyqa said...

mrendah dri itu bgus. tapi bpda lah.jgn smpai org pijak kepala.

* bersyukurlah dgn apa yg kita ada :)

nelly said...

nadia : semestinya ^^

nelly said...

fyqa : yup comel ^^

Ini Kisah Tia said...

yup ! tia sayangkan "dia" sebab siapa dia . bukan wajah diaaaa .. huhu !

nelly said...

so sweet !!

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

suka org sbb personaliti..kalau wajah x berapa nk cantik/hensem tp personaliti menarik boleh menarik perhatian org..

nelly said...

yup2 ..lain orang , lain cara ~

putryteya said...

setuju ngn nelly!
bersyukur la Tuhan cipta semua cantik dah. :)

nelly said...

tq ^^

k e y r i said...

BETUL3! :D

Fatma Diyana MB. said...

lepasni kena umuM kat satu dunia, yang kita ni cantik laa ye ? haha. no, joke. setuju dengan nelly :D

nelly said...

keyri : tq ^^

nelly said...

Fatma : hehe ..tq ^^

Cik RoSs said...

sangat setuju!!!!

nelly said...

^___^

cik heroin said...

yg rsa dia xcntik tu lgsg xbrsyukur

nelly said...

=='
setuju2 ~

cik HUSYI said...

Bak kata matlufti,,cantik itu subjektif.
hehe,,sangat setuju dengan cik nelly :)

nelly said...

ambil statement melalui buku ^^

ika said...

nely da semakin matang..bagus..teruskan usaha kamu sayang..:)

=.= Cik Nami =.= said...

alhamdulillah bersyukur dgn kurniaan Allah ..

dean said...

sy xncem..xcm nelly..cntik n cute

tokwan muda said...

ye ye betul tu,cantik itu sangat subjektif,sy pun sndri dulu penah suke kat sorg awek,sume kwn2 kritik sy sbb dorg kata tak cantik,tp apakan daya dia dah berpunye,,,hehe

r-5 said...

kecantikan luaran tak bawa kebahagian tetapi kecantikan dalaman yang lebih bermakna yang membawa seribu pengertian. :)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

kecantikan seseorang tu amatlah subjektif... :)

Si Nuansa Eyqin said...

saya setuju. terbaik nelly.

Si Nuansa Eyqin said...

saya setuju. terbaik nelly.

najihatussolehah said...

b;syukurlah dgn apa yg kita miliki...

l a l a , S h a h e i l a said...

Cantik itu sgt subjektif an... ^^

Budak Fiziey said...

simple dan memberansangkan...^^

mie said...

lumrah manusia..
de yang suka ada yang tidak..
eheheheee

miss.Addin said...

kecantikan dalaman adalah lebih penting :)

Azree said...

Kalau cantik itu untuk perempuan, then lelaki nak kata tampan itu objektif kah..? hehe :)

Solihin Zubir said...

biarlah tak cantik di mata manusia.. tp cantik di sisi Allah.. kan...
ini dhla muka buruk, pangai pon buruk.. mmg teruk la..
nauzubillah...

adan said...

suka entri ni.. like..

Bersyukur dengan ciptaan ALLAH..

raihana said...

cantik bukan diukur dari segi kuaran je tapi dalaman tu yang penting...

luar cantik tapi dalam hodoh buat ape..
hati kena bersih..baru luar and dalam tu cantik..
=)

Heidi Shafiq said...

semua org cantik kan.. :)

Cik TeN10 said...

i like !! ^.^

Nur Islam said...

yup3..btol tu syg...
semua insan di dunia ni cantik..

Woofer Storm said...

nelly cntik je..TITIK

'yAnA' Cute said...

nelly,Nur Islam tuh kwn yana..
yana t'lupa sign out dlu a/c dia..msa da post bru pasan..
hehee..

yup3...btol tu syg..
semua insan kat dunia ni cantik.. (=

puanbee said...

http://puanbee.com/small-giveaway-dari-puanbee-com/

salam nelly , akk dtg tunaikan janji..ingat tk contest yg akk cancel dulu ? now akk masukkan nama nelly secara automatik dalam small giveaway akk kalau nelly join lagi ada 2 cabutan leh yer...maaf

MiSz fiFiEyQa said...

Dulu sy pun slalu sgt fikir mcm tu...tp sekarang,sy da x kesah...haha..kalau kite asek fikir psl kekurangan diri je,mcm mane kite nak tau ape kelebihan diri kite kan...hehe

SHM said...

betul 2..setiap yg djadfikan Allah 2 cantik..

nGiau said...

wah!! entry ni menyakin saya! thanks!:D

SHAHIRAH ADIZAN said...

kadang2 eyra pun rase rendah diri . kawan2 sume cantik2 , eyra tak cantik . yg paling eyra rendah diri sekali , eyra ni pendik . kadang2 macam malu nak bergaul dengan orang sebab eyra pendik . bagi eyra orang tinggi2 sume cantik2 .

puteri ain said...

yeahhhh !!!!!!!! setujuuu :)

Salmiza S. said...

btul tu..!! beauty lies in the eyes of the beholder... =)

nelly said...

ika : tq dear !

nelly said...

cik Nami : mesti2 ..!

nelly said...

dean : rupa itu tak bawak pada apa2 ..^^

puanbee said...

kalau buat tak pe tk nk buat tk pe jugak ..kalau nelly buat ada 2 cabutan le kalau tak satu je lah …

nelly said...

tokwan : berpnya ? bahaya !

nelly said...

r-5 : pandai pun !!
hehe

nelly said...

top : yup .that right !

nelly said...

Nuansa : tq ya ^^

nelly said...

najiha : wajib!
=)

nelly said...

lala : yup ^^

nelly said...

fiziey : tq ya ^^

nelly said...

mie : pandangan lain2 ~

nelly said...

addin : ^^

nelly said...

azree : ouh tidak ! hahahaa

nelly said...

solihin : banyak2 mengucap dan istighfar ~

nelly said...

adan : mesti2 !!!

nelly said...

raihana : u're right !

nelly said...

heidi : yup .semua cantik !

nelly said...

cik ten10 : i like too !

nelly said...

nur Islam : semestinya ^^

nelly said...

woofer : kamoo hensem ..hehe

nelly said...

yana : yup ..tq yana ! yana juga cantik !

nelly said...

fifieyqa : yup2 !! betul2 .

nelly said...

SHM : semestinya ^^

nelly said...

ngiau : hehehe .tengss !

nelly said...

shahirah : nope !! salah tu .jangan fikir mcm tu !
semua manusia juga ^^

nelly said...

Puteri ain : ^^

Zuraidah said...

"Believe in yourself"

*tengok cerita Cinta si Bunga tembam tadi malam kat tv3. Keh keh keh.

nelly said...

salmiza : i like too !!!

nelly said...

zuraidak : yup ...
*tak tengok lak ..*

=='

tehr said...

betul3x
cinta bukan kerana paras rupa sahaja
cinta itu rumusan kepada semua

nelly said...

pndai !

RaraTan said...

100% setuju!! Cantik tu subjektif. Kalau stakat cantik kat luar, tp dalamannye huduhh, hemmmm hemmm la kan? kih3

nelly said...

kita boleh nilai sendiri ^^

kay_are said...

betul3.. cantik tu subjektif.. lagi pun kalau dah name nye ciptaan Tuhan, memang indah2 belake.. so jangan r rendah diri sangat kan.. time je.. =)

MiaDiera said...

kene yakin dengan diri sendiri kan

nelly said...

kay_are : sememangnya mcm tu !

nelly said...

miadiera : ^^
yup2

HonEyBuNNy said...

betul2...

setuju 200% entry neh....

terbaik la..;-)

nelly said...

yup2

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

kalau kita cakap orang tak cantik, dalam masa yang sama kita dah mengutuk ciptaan Tuhan...
setiap apa yang diciptakan itu kan cantik dan cantik itu berbeza2...
(n_n)

nelly said...

yup2

k e y r i said...

a pretty face doesn't mean a pretty heart :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...