Monday, April 25, 2011

Siapa kata ex bf tak boleh jadi kawan balik ?? : Menipu statement tu !

Elvy Nellysha | 7:07:00 PM | 121Comments |
السلام عليكم

Ex bf ? Boleh tau jadi kawan balik . .
Lagi best , korang dah kawan lama , then kapel . Then clash . . Tak salah kawan balik . .
Kelakar !

Nelly ada sedih sangat ! Why ? Nelly cerita dekat kawan baik Nelly yang pasal ini .

Dia jawab :

Dia : Rilexlah vy . . Kumbang bukan seekor weyh . Ko ada aku . Kalau apa-apa , cerita dekat aku ya . . Aku kan professor .
(Nelly dah gelak)

Dia : Jangan gelak vy . Aku serius ni !
(Nelly diam , dia gelak . .)


Nelly : Ko gelak boleh ! Aku gelak tak boleh . .

Dia : Ko gelak , aku serius , ko serius , aku gelak . . Ni aku nak bagi tau , jangan cari yang nama T***** , P***** , cari lah orang nama Raja , jangan cari Raja lain pula . Puteri elakkan ya . . Awal-awal reject ! Ko ni lain aku cakap , lain ko buat . Haha . . Jap lagi aku ceramah kau , tak cukup kejap lagi . .

Nelly : Sengal ko . .

Dia : Dah . Aku tak kenal orang nama Elvy Nellysha yang emo ni . Aku kenal Elvy Nellysha yang selalu gelak-gelak huhahuha . .
Kalau ada apa-apa cerita dekat aku . Jangan dah teruk baru nak cerita . . Sekarang , jangan nak duduk depan komputer 24 jam . Berhenti kejap . Ko tu makan , tidur , online . . Cuba keluar . . Udara segar . .

Nelly dah tergelak habis . .

Nelly : Kantoi pulak . .

Dia : Cuba serius . .

Nelly : Ya prof . . Haha . . (Gelak lagi ~)

See ? Masih boleh cerita pasal bf yang dah bla , cerita pasal bf atau gf . Haha . .  Tq weyh ! Ko buat aku asyik nak tergelak saja . . Cool kan ? Haha . .

121 comments:

putryteya said...

mmg setuju, tapi... err
oke. nelly ni kuat gelak lah! huhu

nelly said...

haha .memang kuat gelak ~

IJAT360 said...

hep!hep! tak baik kuat gelak..nanti hati mati...hihi ^^ (ketawa sopan)

nelly said...

haha ..baik ..haha (sopan ~)

saya YANA said...

50-50 la.. ade orang bole terima.. ade orang tak bole.. hehe..

Cik TeN10 said...

sy pn masih berkawan dgn my ex.. :)

nelly said...

yana : hehe .sama je ..
=)

nelly said...

cik ten10 : me too !

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

alamak.. saya xpernah ade ex lagi :)

nelly said...

untung la ~

Fyqa said...

susah la nak kwn balek. adehh

nelly said...

tak susah lah ~

Miss Tira said...

Err Tira ada ex tapi tak pernah nak fikir pasal ex dah. Sekarang ni pikir pasal Bro Ery je. Hahahaha, jom gelak sama-sama :D

nelly said...

haha ,still the best korang .sweet ! hahahahaa

♣dya aien♣ said...

hahahahaha..
dya still bekawan dgn ex bf..
but try utk tak rapat sgt..
just sometimes dia adelah msg utk tnya kabar..
hahahaha.. ;p

syErAh said...

wuahh...besenye yang jadi kawan ni dorang clash secare baik...=)

yang bad-ending susah cket un

f4dLy :) said...

Aku mau membagikan sebuah info yang penuh inspirasi untuk kalian http://f4dlyfri3nds.blogspot.com/2011/04/kisah-pemuda-kucing.html

ann dhaniah said...

terbaek la!!! <3

lalink7 said...

hmm..seriously sis xstuju dengan statement nelly nie..sbb tak semua orang yang kapel dulu tue berpisah dengan cara baik dan terhormat...

sbb sis berpengalaman jumpa x-bf yang mcm $*&@#^$%^&&...

kalau nelly la kan..jmpa orang camni takkan nelly still nak make friend dgn die?

nauzubillah..bye vy..cantik nama nelly..

mOon jOhari said...

setuju...best sbb ada kwn yang faham sgt karenah kita...sama pengalaman mOon...mmg best! bukan mengharap hubungan tu kembali mcm dulu..idak...tapi x mo la silaturrahim 2 putus mcm 2 je...

NOOR FATIN said...

sy kwn baik dgn ex sy. sorg je la. ex2 lain smua tak da dah. haha..

tricksrex said...

hoho
takleh kawan balik ngan ex, awek dia yang sekarang ni kuat jeles haha
semua benda nak dibandingnya kekekekekekekeke

!✿❤Cik Izan❤✿! said...

kalau boleh xnak fikir benda lps...xnak jumpa blk ex...

MiSzy DiaN said...

ex kaka dah jadi bestfriend.. hahahaha..
grrrr~ kdg asa nak bawa dia gaduh jak.. best apa.. hehe

sweet stalker said...

nelly..atien tak bole kwan dgn ex.. danish jealous! haha

spider_gurl86 said...

berlaku pd sye skang nie...kami baru break bulan 1 ari2 tp smpi skang still msg sbgai kwn mg pd mulanye agk sukar tp lame2 ok wat hehehe....

kAmi dAn mEreKa said...

tak semua boleh jadi rapat dgn ex bf dorang. lagi2 kalau dia dah buat salah yg mmg2 tak dpt di maafkan. T_T

Puteri Ummi Atilia said...

saya pun kawan ngan ex saya.. tapi kan, kawan kawan saya marah saya. dorang cakap kalo dah ex tak payah layan. hoho

♥ Encik Mashem Only =') said...

kadang-2 ex BF tuu org yang paling penting dalam hidup kita . & kadang-2 ex BF ada sebab tertentu yg tak dapat di halang utk breakoff dgn kite . tapi , dalam masa yg sama dye masih sayangkan kite . so , thatz y ex BF tuu boleh faham kite & boleh jadi kawan yg terbaik utk kite . =) . tak semua ex BF akan hilang mcm tu jew . =)

mykhalis said...

kalau Khalis,, mungkin itu cinta monyet,cinta yang tidak ada perancangan serius nak kahwin,,nak bina keluarga,, just percintaan masa kanak2.. kalau dah putus semasa kita bersama- sama merancang masa depan kerana tiada jodoh..usahla bertemu selaki lagi seandainya kita sudah ada yang lain.

Miss b said...

ehh

aku dengan ex bf aku pon kawan je skang. ok jek

nelly said...

dya : sama la !

nelly said...

syerah : nelly ok je .

nelly said...

fadly : ^^

nelly said...

ann : tq !

nelly said...

lalink : hehe ..
pendapat kmu ..^^

nelly said...

moon : tu lah ~

yatie Awang said...

atas penerimaan seseoranglah dik, jika dia mahu teruskan sebagai sahabat, ya go heeet...

nelly said...

noor fatin : hahaha

nelly said...

tricksrex : yup ..bahaya 2~

nelly said...

cik izan : sabar2

nelly said...

miszy dian : haha .sama la ~

nelly said...

sweet stalker : haha .bahaya ~

nelly said...

spider : nelly ok je ..

nelly said...

kami dan mereka : cuba maafkan ~

nelly said...

puteri ummi : tak boleh cm tu ~

nelly said...

e. Mashem : yup .
tapi , sorang je ex yang dh hilang ..
=='

nelly said...

khalis : seandainya ~

nelly said...

miss b : yup .nelly pun ok ~

cik pelangi said...

sedapnye ur full name , shuke2 ^^
anyway , cik pelangi pon masih berkwn dgn my ex .
mule2 gadoh jugak ,
but lame2 dah okay =)

farah said...

sama la nelly. sy dgn ex sy hampir semua baik je. :) best kan? tp dgn yg latest ex je masalah sikit. siap blh musuh lak. huwm.

nelly said...

cik pelangi : tq !
hehe ..tahniah !

nelly said...

farah : yup .tu yang tak best ~

CWL wanie LovelA said...

kalu cwl ckan kawan kud blocked terus.hehe

nelly said...

wah .dahsyat !

Far8 budak baik said...

berpisah..dy blok terus semua..
haha..tapi last2 dy add aku balik..
peh peh..masih syg lah tu..
kwn pun ok per hak3

MiSzy DiaN said...

ehh ex nelly pn da jadi bestfriend ka?? hehee

nelly said...

far8 : hehe .kawan best !

Wahida Nasution Thakhrim said...

AcHiKz masih berkawan baik dengan ex-bf.. Siap boleh baik dengan isteri dia lagi..

nelly said...

miszy dian : yup ..ada juga yang tak mau ~

Aezudin said...

payah la nk cari org cmni..tp aku ade jgk member cmni..peace je..xgune kalau clash nk gaduh2..kan kan?

dwaty said...

kawan jadi bf... senang tapi, bf jadi kawan... ermmmm... susah rasanya... lagi2 kalau perpisahhan tu yang menyakitkan...

~Nabilah~ said...

nelly bruntung la ade kwn mcm 2....nabilah klau tgh cdey pown,slaloo cter dkt kwn....hehehe

najwa's said...

hehehe asyik gelak, gelak dan gelak jek. :))

ekk, ex-bf sy da nak tawen. (-.-') kami ok jek. tp, takla serapat dulu..

khuzi96 said...

haha my ex bf dua org jd my bestfren :)

.: noor badriah :. said...

err...mungkin boleh kawan balik dgn ex tp kalau dia da ada pgganti.....paham2 jelah..msti sdih sgt..bad x sggup =(

dean said...

tak salah pon berkwn ngn ex..

btol ark..??

nth2 ex tuh yg sombong..
or nelly..

no coment..haha

nanibahaudin said...

mmg sempoi.. tapi kdg2 dia yg tak leh terima kita sebagai kwn.. tue yg sedey tue.. hukhuk..
poyos! :p

ツ mIsS NaDEa ツ said...

sape kate xlehh??lehh laaa..
mcm saye ngn exbf firstlove ..
pas pts trus jdi kwn bekk..
stakat neh da 3taun laa..
=)

cik heroin said...

wah, cool gila jnis ni ! haha,best.

Bulan said...

xkn bf jd kwn baik.kami pn pas clash jd kwn asyik duk ungkit hal lama je.bosan tol~

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

errr..kakak pulak ex-bf mmg tak leh jd kwn baik dah..

HonEyBuNNy said...

jom gelak2...

ila pun masih rapat gila dgn xbf walaupun dia dah bertunang...cian tunang dia..uhuhuuh

n.asha said...

nelly..tak pernah ada bf...huhuhu

Woofer Storm said...

nelly suka gelak ea??baru tahu ni..hahahaa

dyana nana said...

jd kwn balek oke ape, setengah org tu, kalau dah clash, muke pown x mau tgk, haishh!! dlu waktu kaple asyik2 nak tgk jerk, tak pham,..
jgn pasal clash sume tamaw tgk yg berkenaan dgn dia, common la, kwn pown x pe kan... :)

Muhammad Helmi said...

betol2...
sebab tu kita tak penah jumpe orang cakap pasal ex friend...yg slalu kita jmpe exbf, exgf, exwife & exhusband...(^_^)
Jemput Datang Ke Blog Saya

nik farina aishah.... :) said...

ye !! nik setuju .. best la kalau ex jadi kawan kita .. tak payah bermusuh ..kan??kan?? hee

~$AKURA M!AKA~ said...

tepulang pde sesetengah individu..kdg2 die boley je kwn gn ex tpi kebanyakan nye x boley sebab banyak sgt kenangan la itu la ini la..

still contact la gn ex cuma x rpat la..tkut fall in love balik..hehe :PP

KHRLHSYM said...

sangat cool :)

DaK CoMoT said...

gelak2 baru awet muda...kan3...hahahahaaaaa

syairahmohdanuar said...

bestnya dpt kwn mcm tu nelly :D

nelly said...

aezudin : clash cara baik ~

nelly said...

dwaty : biasanya boleh sembuh ^^

nelly said...

nabilah : nelly pun !!
=)

nelly said...

najwa's : wow ...not bad !

nelly said...

khuzi96 : haha .good !

nelly said...

bad : sanggupkan ya ..^^

nelly said...

dean : tak de makna nak sombong ~

nelly said...

nani : yup .sama lah ..
tapi , bergantung gak .mesti ada sebab knapa .

nelly said...

miss nadea : wow ! the best !!

nelly said...

cik heroin : hahaha ..tq !

nelly said...

Bulan : nelly ada gak ex cm tu ~
=='

nelly said...

Rina : kakak dah kawen ~

nelly said...

honeybunny : kawan takde salah ~

nelly said...

n.asha : wow .cool bebeh !

nelly said...

woofer : haha .gelak2 ~

nelly said...

dyana : tu yang tak syok if jadik cm tu ~

nelly said...

m.helmi : hehe ..ok per ~

nelly said...

nik : pandai !

nelly said...

sakura : haha ...
tu lumrah ~

nelly said...

KHR : ^^

nelly said...

dak comot : tu yang muda je .
=p

nelly said...

syairah : best sangat !

padle said...

ex aku skang ni membe aku..siap jadi advisor aku lagi tau..hehe

IFA Athirah said...

whoa..boleh rupamnya.tp ex sy x boleh :( http://geekintherainbow.blogspot.com/

nelly said...

padle : wah ..bagusnya ~

nelly said...

ifa : boleh ^^

diana said...

belum kawen tak pe la nak berhubung dengan ex..
dah kawen jangan buat pasal no..
hehehhe

nelly said...

haha .bahaya !

miss.Addin said...

macam mana nak membenci seseorang ? wahhh HAHA :D

ika said...

pe yg dy ckp tu btol nely syg..
better u go outside...
keadang dok mgadap komputer wat nelly pkir jaoh cgt.
go enjoy k syg..
ika tamau nely sedey..:)

ツ mIsS NaDEa ツ said...

best la gak~
kdg2 die ngde2 ..
law da lme xmsg die..
na majokk jew..
mse kapel n skg sme jew..
ske sgt mjok2,,hukhuk
>_<

lady nana said...

btol.. boleh je kawan.. macam nana.. malahan lebik baik dr masa kapel dedulu..

p/s : doremon tuh comel mcm nelly.. :P

nelly said...

addin : jangan benci ..

nelly said...

ika : tq !

nelly said...

miss nadea : haha ...nak gurau2

nelly said...

lady nana : yup2 ..amboi .perli .hahaha

Miss Anis said...

jom gelak same2...hehehehe

nelly said...

jom, .hahahahaha

Terbang Bersamaku said...

mmg xslh pn..sbb wat pe nk bgaduh + bmusuh bila dah brake up, kn lg bgus kalau bkwn jer cam biase.. btul x..?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...