Tuesday, April 5, 2011

Penyakit peliklah Nelly ni !

Elvy Nellysha | 12:10:00 AM | 83Comments |
السلام عليكم

Serius pelik sangat . Kenapa ? ?
Nelly ada penyakit pelik . Memang kenalah dengan NELLY The Strange ! !
Apa penyakit tu ? Teruk ke ?

Teruk gila !

Kalau Nelly diet , confirm berat naik .
Kalau makan banyak-banyak , confirm berat turun . 

Pelik tak ? Sampai ada kata .
"Kau kenapa ? Makin kurus ."
 Padahal kat rumah lepak hanya makan , makan , makan ."


Kalau diet pula , orang kata :
"Makin naiklah badan kau . ."
Padahal dekat rumah punyalah tahan lapar . . .


Peliknya ! ! ! ! !

Berat Nelly hari tu turun secara mendadak !
5kg yo0o ~ ~ ~

Gila terkejut ! ! !

(Macam ni ha Nelly terkejut . Hahaha . . .)

Siapa kena sama macam Nelly ? ? ?
Mungkin kita ada sakit yang sama ~

83 comments:

Mas Ahmad Safwan said...

.mas lagi lain , makan ke ta makan ke same jer , kuang3

BLOG Mas Ahmad Safwan

Nabila Huda said...

wohohooo.. memang pelik..hehe

nelly said...

lagi untung ~

nelly said...

nasib tau ~
=='

Freaky said...

banyaknye turun 5kg nelly. kalo freaky leh turun banyak tu jugak mesti best

nur aisya humaira said...

aisya nak badan berisi, tk ernh nk dt...sme tang makan byk kot kte nelly...keke...hari2 makan, da laa byk..naik punya laa payah...:)

nelly said...

freaky : hahaha

nelly said...

aisya : untungnya !!

♥ mUngE nAdEa ♥ said...

peliknyee ..
saia mam byk jadi tmbm sgt pp nie ,,hikhik

nelly said...

tembam tapi comel .
=)

Memo_Hazel said...

memo penah diet, sampai hilang 4 kilo dalam masa 2 bln jer. pasal target punyer pasal. sekarang nie, makin tembam. makan makan makan jer keja. nk diet, kena marah . :) *pasal badan dah kurus. :)

nelly said...

untungnya !!!

Biey said...

sejak menjadi penganggur nie.. berat makin bertambah.. huh.. takot wo..

nelly said...

haha. . . sama je .
=p

cik ayin said...

tak makan camtu,makan pun camtu..tak ubah2

nelly said...

aisey .lagi sonok !

♥ mUngE nAdEa ♥ said...

xcomey laa..biase jewkk ..hikhik

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

Mak Dara pulak.. lagi pelik.. tak makan pun badan naik.. makan pulak bertambahhhhh tambahhh naik... senang citer takde nak turun2nya lagi hehehe

nelly said...

munge : hehe .comel gak
=)

nelly said...

adza : tu lagi dahsyat !

Novelgurl said...

Haha..dahsat2.

nelly said...

tau tak pe ..

sabenazakey said...

wahh,.pelik2.
nelly nie mmg 24 jam dpn laptop ke? always komen2 ..huhu

nelly said...

memang 24 jam .hahaha

aniswany said...

same situation ..skang tgh diet ,tp berat mcm tu jgak.... T__T

nelly said...

kita sama
:(

pwincess Lov3y dOv3y said...

hahaha..diet woo..

nelly said...

haha ..

Cik Ezy said...

wahh..
penyakit pelik sgt..
hahakk

nelly said...

^^

MiSzy DiaN said...

ahahaaa..
penyakit pelik betul laaa...

adik, napa aku tgk blog adik ni mcm berserabut sket arr?? ehehee..

d_tieah said...

Perghhh 5 kilo????????? Haish.. Mesti dalam hati ade taman kan.. Ngee :) Tu yang berat badan tu.. Hati dah berat dengan perasaan cinta..


Entry Terbaru : Alamak! Video 'Panas' Dah Tersebar..

diana said...

turun banyak tu..
kamu makan apa yang banyak tu??
jamu kot...
hahahah

nelly said...

Miszy dian : serabut ?
tidak !!

nelly said...

d_teah : bukan takat taman da .stadium ~

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

bila nelly diet metabolisme menurun kut sbb tu berat tambah..

kakak pulak makan banyak tapi muka je gemuk..camno tu???

nelly said...

diana : haha .belum masanya ~

nelly said...

Rina : uik ?muka je ?comel tu !

Dayana AZ said...

woahh nelly! biar bt0l ni hehe, kte sme je, tak naik tak turun, klu ada pun 0.5 kg, tu pun tah2 mslh timbang hahaha

nelly said...

ni betul2 salahkan timbang .hahaha

Finaz Jaafar said...

kite mkn ke tak makan same jeh gemuksss ! grrr

nelly said...

aiseh , tengok kurus je .

nik farina aishah.... :) said...

nelly awat pelik sangt .. nik ni makan ke tak makan ke berat tetap naik.. hahha

nelly said...

untung seyh ~

alin duan said...

ha, byk komen, nk sgt,amik, hikhikhik..

sama la kte nelly..kdg2 bl x mkn, rs bdn mcm berat je..bl mkn byk, rs ringan je, pdhl bl timbg sm je, mkn x mkn berat tetap maintain..x naik2..underweight sokmo..=)

nelly said...

haha .ada juga macam Nelly ..
=)

shazika said...

banyaknyer turun

nelly said...

sadiss !

Miss Tira said...

Apa jenis penyakitkah ini? Hahaha.

Ai-Sis said...

hahaha,terbaik penyakitnya

nelly said...

Miss Tira : aiseh , tak pasti ~

=='

nelly said...

Ai-sis : hahaha ..

nelly said...

Ai-sis : hahaha ..

Cheritera Chenta said...

hihihi~ mcm 2 la besh...

mkn je...xyah risau badan naik.hikhik

nelly said...

hehehe ..
amboi ~

Rafi Nilhan said...

entah.. aku tak sakit camtu.. makan ke, tak makan ke, same jekk.. hehe

nelly said...

untung2 ..

storyfromme said...

mungkin sebab bila nelly diet,tahan2 makan tu,nafsu makan lagi kuat.tu yang tak sedar kita makan banyak sebenarnya.bila nelly tak pikir nak diet pon,takde tahan2 makan,nafsu makan tu berkurang.ni same la macam konsep kita puasa.time puasa sume benda nak makan.tapi bila kita tak puasa,takde pon terpikir nak makan itu ini.betul tak?

Cik TeN10 said...

ehh pelik bebeno..

fatin plak..
makan banyak2 pun ssh nak naik..
mmg xde lah istilah diet dlm kamus hidup fatin.. time demam, xde slera makan mmg senang sgt nk turun berat badan..

cik pulau said...

arghhh.. cik pulau ni dulu mantain je.. makan ke tak makan ke..
berat sama je.. skarang ni.. berat naik tak turun2..
sebab tak pernah pun nak diet. asyik makan je.. hahaha

puanbee said...

macam doktor ckp makan sikit tapi kerap buatkan badan kurus kalau kurang makan metabolisma tk jalan lagi cepat gumuk huhu tu faktanyer :)

MiSzy DiaN said...

adik..
ah'ahh..
bley laa kira serabur sket.. ehehee..
jan mrh yaa..
ok jua ni..
cuma sikit jak serabut dia.. :)

qasehraihan said...

aiksss pelik betul..
ke sbb time mkn byk sbb stress..jd bertt tu xnaik..
aih..xtau nk ckp a..sbb mmg pelik..

dik thanks dtg blog akak, klu awk komen kat entry aje akak akn dtg balas komen..sbb akak akan utamakan yg dtg komen kt entry bbnding shout..

akak ada tulis kat entry ni..bacalah..


http://qasehraihan.blogspot.com/2011/03/saya-memang-akan-balas-kunjungan-yang.html

nelly said...

storyfromme : hehe ..betul2 ..
=)

nelly said...

cik ten10 : kita sama !

nelly said...

cik pulau : tu yang best tu !

nelly said...

puanbee : maceh g tau !

nelly said...

miszy dian : tak pe lorh ..
sangt berguna ..

nelly said...

qasehraihan : pelik kan ? hehehe

tq !
akan dikunjung blik .
=)

zakiah said...

aish.. mane aci =.=! kiaoh nak penyakit tu jugak ... waaa!! jelesss

nelly said...

aiseyman ..tak dapat bantu ~

forever love said...

best gler...

nano said...

bestnye nelly,,nank mcm tuh,,nano pulok,,,bdn dok bulat mcm tu dri dulu,,huhuhu

nelly said...

forever love : hahaha

nelly said...

nano : haha ..tapi kamoo0 comel !

kay_are said...

rase xde kot.. len sikit r.. makan ke, x makan ke.. die nye berat kekal kat situ gak (-_-")

nelly said...

untung KR ! !

cikcleopatra said...

ala best tu dapat sakit camtuh.hehe.

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

pelik2...
oh OE pun makan banyak... tapi maintain...
alahai...
(n_n)

nabilah_2908 said...

kalau dah gitu...tk payah lah susah2 nk diet... :)

nelly said...

hahaha
hancoss~

Asma Ahmad said...

aish... g2 lak. da plak yg mkn xgmok2 lg (diri sndiri). :p

nelly said...

best tu !!
maintain !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...