Thursday, January 6, 2011

Cara check blog kita sudah terindex google atau belum

kindergartenlibrary | 9:18:00 AM | 19Comments |
السلام عليكم
Di sini Nelly nak bagitahu sama ada blog korang dah boleh dicari pakai GOOGLE atau belom  . .  Jom check sama-sama  . . . 
1. Silakan berkunjung ke http://indexedbygoogle.com/
2. Pada Kotak di samping kata “IS” silahkan masukkan URL Blog kalian Lalu KLIK “GO

Disini akan terjadi dua kemungkinan, yang pertama adalah kabar baik dan yang kedua adalah kabar buruk. Untuk kabar baiknya kita akan mendapat jawaban “YES” dan berarti itu menandakan bahwa blog kita sudah terindex oleh mbah google,
Sebaliknya kabar buruk yang akan kalian terima adalah mendapatkan jawaban “SORRY :) “, karena ini berarti blog kalian belum terindex oleh mbah google.

Ini keputusan Nelly pula . . . 


Nelly kredit dekat : dwexx

19 comments:

iwan_dextrous said...

hihih..yes..nice info..


Dextrous cyber life

kindergartenlibrary said...

hehe . .
(^__^)

Cik_Shiqah said...

wah nak try lah nnt. hehe wah kak nelly, gumbira nmpak. hahaha :D

Unknown said...

yea..da masuk jgk..

eKiN KiKiN said...

hye..singgap jp..
http://ekinalimysara.blogspot.com

jUliANa^sAlLeh said...

huhuhu..xjmpe mane shoutbox awak..hihihi :)

Black said...

YES !

hehe

kindergartenlibrary said...

cik_shiqah : hehe . . mestilah kna gumbira-gumbira
=)

kindergartenlibrary said...

bukan photographer : bagus3

=)

kindergartenlibrary said...

ekin : ok2. .
=)

kindergartenlibrary said...

juliana : dekat aje .
=)

kindergartenlibrary said...

amira : senang hati nmpk
=)

eton said...

waaa... i punya blog dah dikata yes... hehehe

kindergartenlibrary said...

tahniah2 . . .

puteri ain said...

nice info..saya dapat YES jugak..:)
thanks for your info..:)

kindergartenlibrary said...

tahniah2 . .
sama-sama

(^^,)

Taufiq Tiramisu said...

thanks..entry yg sgt menarik!
info yg memang sy cri selama ni :D

kindergartenlibrary said...

hehe . . nely terharu dapat membantu .

irwanmiswan said...

yeah...saye nye blog dpt YES...KEH3...TAPI.....ape maksudnye kalo blog kite dh index oleh google??huhu sori....i'm newbie huhuhu....berblog sekadar sesuke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...