Wednesday, January 19, 2011

Masa nak pakai braces

Elvy Nellysha | 11:32:00 PM | 58Comments |
السلام عليكم

Nelly dulu rasa gigi Nelly dah tahap teruk kot . . .

Jongang ? Pada pandangan sendirilah kan . .
Then , jumpa doktor lah untuk diCHECK dan dicuci dulu .
Then , ingatkan bolehlah pakai . .

Suddenly ! !

Nurse itu cakap kat mak Nelly depan Nelly dia cakap macam ini :

"Puan , saya rasa anak puan ini tak payahlah pakai . Gigi dia elok saja . Cantik saja ."


Huh ! ! Terkesima sekejap . . Cewah ayat !

Then , dalam hati nak juga pakai ! ! ! !
Dah meronta-ronta tahu . .

Then , nurse itu sambung :
"Kalau nak pakai , kena buang gigi kat belakang baru boleh pakai . ."

Dalam hati kata :
'what ? buang gigi ? rela tak payah . penat-penat aku jaga gigi ini . Sayanglah pula . Gigi pun dah nangis . .' (Tipu saja . Gigi mana boleh nangis !)

Terus tak jadi ~
Hampa sedikit . . .

Kadang-kadang suka pula tengok orang yang pakai BRACES . .



58 comments:

ila said...

barces..
yeah

zaty luvlianncezzz said...

zaty x sabar nk pakai

hi3

ujg bulan nie kot

mozuba said...

Gigi elok xpayah pakai la comey.Halimah jongang ok je ...hihi

eija hassan said...

nell , oky la tuh .
ija na wat brace jugok .
tp takot cz kena cabut gigi .
whuuu T.T
so , cnclusion nye ..
ta yah pakai . hahakz (;

nora said...

gigi cantik peewittt
pasni leh wat tips jagaan gigi ngehngehngeh

Cazari said...

penah tgk laki pakai braces tak?

nelly said...

ila : haha .
suka nampak . .

nelly said...

zaty : ala ..
jeles2 !!!

nelly said...

zaty : ala ..
jeles2 !!!

nelly said...

mozuba : tapi rasanya , gigi nelly teruk kot . .

nelly said...

eija : ha , tahu tak apa .
sayang gigi o0 .
haha

nelly said...

nora : cewah2 . .
boleh buat kempen ka ?
hahaha

nelly said...

cazari : pernah . . syahir !
hehe

KUREKURE COMEL said...

gigi comel dah....ish2...hehehe

She's retarded said...

kalau gigi dah cantik tak yah la pakai braces

nelly said...

kak mina : maceh ! !

nelly said...

she's retarded : actually , belom kot .
hehe

farasakura said...

fara da selalu kena paksa tapi xnk...heee

nelly said...

haha . .
cuba saja . . .
mesti oke nanti
=)

misSbLurRy said...

ne;llllyyyyy....
ahahah

gg aku mcm seripah aleya...gg tgh jarak ala2 ronaldinho...

so nak xnak aku kene pakai tp aku syg gg aku nie....waduh2....

nelly said...

haha .
wow .
comel tuh
=)

tulus sweet said...

i hvave tis one teeth yg terkeluar.mmg nak buat brace.p mahal.hehe

Cik_Shiqah said...

hahaha. mmg kalau nk pkai braces msti ada je gigi yg kena buang, mesti! hahaha :D

_luVy*dUcky_ said...

heheheh~pki braces yerk??heheh

nelly said...

tulus sweet : pelajar sekolah murah tau ..
=)

nelly said...

cik_shiqah : aah . . tahu tak per .
sedih . .

nelly said...

_luVy*dUcky_ : haha . . tak jadi pakai . .

nad_ira said...

braces??? cam tringin je..tp mahal

nelly said...

memang mahal kalau bukan pelajar sekolah . . .

Suhami Ahmad said...

atok pun ado usha2 nak pakai sobab gigi macam ronaldinho

nelly said...

haha .
gigi atok da elok dah tahu . . .

puteri ain said...

gigi nelly cantik,xyah la pakai braces..tapi2..saya pun teringinnnn sgt nak pki braces..haha

nelly said...

haha . . ha ?
kan sama macam nelly ..
kih2

:)

adwafarahin said...

hehehe xyahla pkai
gigi da chantek kan

kadang2 sye pon rse cm lawa lak pkai braces tu
hee =)

nelly said...

haha

mmg lawa tahu . . .
=)

nida husna said...

mcm sakit jer pakai braces,,wawawa

nelly said...

pakai braces lawa tahu .
hehehe

mana ada sakit .ia mencantikkan .
hehehe

=)

FATIN SYAFIQA said...

fatin pn suka tgk org pkai braces

nelly said...

suka ? eh , samalah .
hehe

ShafiqIzwan said...

x sakit ke pakai braces??

chuu said...

nelly., gigi da cantek x ya pakai la.,^0^

kiwi said...

mcm best je tgk org pkai braces..leh tukar2..nk pkai wrne ap..hihi

gigi rongak said...

x pyh la pakai tu. haha..kan nurse dah puji gigi cantik tu..ekeke

NICK IRFAN said...

eh! kena buang gigi plak kalau nak pakai? seram plak.. hehe

nelly said...

shafiqlzwan : ramai kata sakit . .
ye kot . . seksa untuk beberapa minggu . .

nelly said...

chuu : haha . . belum2 .
hehe

nelly said...

kiwi : tau tak pe .ada warna warni .
hehe

nelly said...

gigi rongak : haha . . nurse itu kedekut kot .
hehe

nelly said...

nick irfan : rasanya memang kena buang . .=(

MJ said...

mj pon teringin nk pakai braces..rsenye msti byk gigi mj yg kena cabut nnt..haha..malas jge gigi kecik2,akibatnye bykla yg rosak..hihi..tp kos wat braces berape eh?

MJ said...

nelly di tag..hihi..(lpe plak nk ckp)

mie said...

uihh!!
gue xpenah pakai menatang ni..
ehehehee

nelly said...

mj : lau da hbis skolah mahal .beribu jugak . .

nelly said...

mie : nelly pun tak pernah pakai ...

BlueberrY CheesE said...

ira takot nak pakai braces. serius takot sakit. huhuhuhu

nelly said...

suka tengok dorang pakai sebab nanti giginya jadi lawa ~~

~Sarah Bieber~ said...

saya pakai ^^serius <3
sakit XD HAHA

fahimah said...

saya pakai braces...
smpai skrang sya tak brani nak bka mulut ckp ngn org...malu...
bila bcakap je mesti suma tgok gigi... :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...