Thursday, January 27, 2011

Mamat rocker reti pakai surat ke ? ?

Elvy Nellysha | 11:53:00 PM | 46Comments |
Salam,


السلام عليكم



Amacam awekku? Lu orait ke? Wa harap lu ok-ok je..

Awekku, gua telah membaca surat lu tempohari. Apasal lu buat cenggini kat gua? Selama ni cintan gua terhadap lu bukan main. Lu ingat gua main-main ke? Cintan gua mendalam very deep you know! very deep purple! Lu tak perasan ke? 

Apa yang kurangnya gua ni? Cuba lu cakap! Gua ni tak cukup hensem ke? Atau lu sudah ada balak lain? Lu sound gua beb! Mentang-mentang lu keja opis, lu ada skandal dengan mat despatch kat opis lu tu! Mamat poyo tu lu nak? Apa barang?!! Setakat mat despatch, kalau lu nak tau, gua dulupun pernah mintak jadi cikgu tapi tak dapat. Bukan pasal gua takde kelayakan tapi tadika kemas jarang amik cikgu lelaki. Lagipun jiwa gua lebih kepada seni. Tiket konsert gua semua habis jual! Sebab tulah gua jadi tukang jual tiket konsert funfair buat sekian lamanya sampai tauke funfair tu tak offer kat onglain.

Gua memang betul-betul tak puas hati ni! Lu memang bikin gua panas! Sampai hati lu buat macam ni kat gua setelah apa yang gua dah kasik kat lu. Lu ingat gua ni apa?!!

Awekku, lu ingat tak dulu sewaktu lu & gua first time jumpa? Masa tu hujan. Lu takde payung. Lu lari pegi kat bus stop. Lu basah kuyup. Kesian pulak gua tengok lu kesejukan. Gua bukak jeket gua pastu kasik lu pinjam. Baek punya gua usya. Start tulah lu & gua sama-sama sudah feeling-feeling. Gua ingat lagi lagu "antara gadis" masa tu kita layan menjadi lagu tema cinta gua kat lu. Gua selalu nyanyi lagu tu kat talipon public. Lu tak ingat ke? Ke lu dah lupa?!!

Pehal lu buat cenggini?!! Gua dah tangkap cintan maut kat lu wo! Janganlah buat gua macamni! Kalau lu tak suka cara gua lu cakaplah! Janganlah kerana besday lu gua hadiahkan t-shirt metallica, lu buat camni pulak kat gua. Gua tau sapa gua. Gua memang macamni, rocker sejati! Lu pun tau sapa gua. Dulu lu takdepun macam ni. Lu tak kisahpun! Lu layan selamba je. Tapi kenapa sekarang lu berubah? Nampak je gua rocker tapi gua pun beriman jugak, beb! Sembahyang jumaat tak tinggal wo!

Lu pikirlah sindri, beb! Gua dah curahkan segala-galanya kat lu. Gua dah sound mak bapak gua nak meminang lu. Gitar Gibson secondhand gua tu gua dah gadai. Gua buat modal nak kawin dengan lu. Cayalah cakap gua! Gua tak tipu! Betul cakap lu! Gua harap lu pikirlah baik-baik, beb! Gua dah takde awek lain lagi. Lu sorang jelah yang gua cinta. Awek lain gua usya diorg tak layan gua cakap lu! Gua tak tipu! Betul punya cakap lu!

Akhirkata dari gua, kenang gua dalam doa makan malammu. Semoga lu berbahagia, beb!

Yang Benar,
Rockersejati 



Ini baru ROCKER SEJATI  ! Dari awal sampai habis dia cerita . . 


Kredit : Aku sempoi

46 comments:

zaty luvlianncezzz said...

haha..xley blah btol bca nie

ape hal derr mamat tue

nelly said...

cinta tak diterima
hahaha

NAA said...

hik3.. nk ktawa ada jugak... hiii..

nelly said...

hehe

=-p

kelakar surat dia . .

bubu t-ara said...

mamat ni napee??
haha...

nelly said...

cinta direject

haha

Suhami Ahmad said...

kah kah kah...kesin mat rocker tu...tp atok percayo, cinta eh boto tu!

aienz nawawi said...

haha . lawak jep mat rockers ni
falling in love punye pasai sampai putus cinta

Solihin Zubir said...

ahahhaha.. ni kategori rock tegar giler vavi ni.. haha..

aleen aiden said...

sian rocker 2.asal die x anto msj kat facebook je?xdela payah2 nak letak bedak kat surat 2 bagi wangi.keh3

KERTAS A4 BLOG said...

rocker pon dan lagi hantar surat yea hehehhe...

Anonymous said...

hahahah..ika gelakgiler bce surat cintan ni..thumbs up la utk beliau..kikiki

Anonymous said...

hahahah..ika gelakgiler bce surat cintan ni..thumbs up la utk beliau..kikiki

KUREKURE COMEL said...

perhhh...rockers gile....hehehe

misSbLurRy said...

muahahha dia patut letak mp3 skali....

xpdc- c.i.n.t.a

aqish basir said...

perghhhh
mmng tak boleh belah..entry ni sempoi nokkkk

NOOR FATIN said...

tu diaaaaaaaaaa!! sedih pulak baca., jiwang jugak mamat ni. haha

nelly said...

atok : yeke ?
atok dah pandai dah .
hehehe

nelly said...

aienz nawawi : haha .
cinta habis o0

nelly said...

solihin zubir : haha . . rocker tegar .
=D

nelly said...

aleen aiden : haha . . .
zaman 60-an kot.
haha

nelly said...

kertas A4 blog : jiwang tu ,.
=)

nelly said...

ika : hahaha . .
nelly lagi lah .
cintan o0

nelly said...

kak mina : bukan senang tahu .haha

nelly said...

missblury : wah . ko lagi jiwang dari dia .
hehehe

nelly said...

aqish basir : yup .
memang sempoi
=D

nelly said...

moor fatin : hehe .
jiwang er ..
=)

princess laila said...

lar...nape boleh jadik gini..?!
mesti ade sebab girl tuh paling arah..humm..

hey r0cker sejati! kalo btol2 sjati,,jgn mengaku kalah der! huhu~

nelly said...

haha
tahu tak apa .
rocker sejati
=)

qaseh said...

haha..xleh blah btol..

nelly said...

haha .
nasib baik tahu .
=D

Cikgu Tie said...

Seni betul ayat dia yer!hehehe....

nelly said...

haha.
seni + jiwang = seniwang
=-)

Cik_Shiqah said...

hahaha lawak gler, rocker pun ada perasaan jgk. tapi nih dh jdi macm gaya mat jiwang bkn mat rockers lgi. hak3 :D

Cik_Shiqah said...

hahaha lawak gler, rocker pun ada perasaan jgk. tapi nih dh jdi macm gaya mat jiwang bkn mat rockers lgi. hak3 :D

nelly said...

hahaha

dalam hati ada taman tahu
=D

bunga said...

hqaaaaa...xtertahan gua gelak beb...haaa..tergolek2 rasanya...haaa..

nelly said...

Hahaha .
tahu tak apa
=D

MJ said...

hahahaha...kelakar sggh..
kesian mamat rocker..xke sronok dpt surat dri rocker sejati..haha..

nelly said...

haha
jiwa dia kental tahu . . .

miss.fieza said...

haha .

nelly wat saye gelak pg ni .

thanx2 .
lawakkk .

nelly said...

haha . .
sama-sama
=)

A.D.A.M. said...

Gua suka ni! Serius. :)

nelly said...

Nelly suka juga !
=)

RuSh D said...

ayat rockers btol..hahaha

nelly said...

tahu tak apa . .
i like .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...