Wednesday, January 12, 2011

Nasib baik tahu BASIC ICT !

Elvy Nellysha | 5:24:00 AM | 20Comments |
السلام عليكم

Nelly pagi tadi bukak pc komputer . . .
Nak online lah kan . . Tengah bosan . .
Tiba-tiba saja pc Nelly bunyi kuat-kuat ! Komputer pula macam JAM saja !
Nyaring pulak tu .
Sakit telinga Nelly . . Nelly dah sedih then Nelly matikan pc tu .

Nelly bukaklah pc tu even tak tahu apa nak dibuat bila dah diselongkar .
Entah macam mana Nelly ingatlah cikgu ajar dulu mana yang boleh dipegang dan tak boleh . .
Nelly main betulkan saja dekat dalam pc tu . .

Siap vakum lagi ! Fuyo0 !
Tak boleh bla saja masa tu . .
Even tak tahu apa yang nak divakum . Haha . .
Bila siap , Nelly trylah bukak komputer .
Boleh jalan tu ! ! ! Dah tak JAM . .
Untung juga belajar tentang pelajaran ICT masa sekolah dulu . .
Taklah pandai mana kan . . Tapi , bolehlah membetulkan sendiri daripada hantar dekat kedai . .
Mahal kan ? Haha . . .

Tiba-tiba rasa nak belajar lagi tentang Ict lepas ni . . Mesti !

20 comments:

KUREKURE COMEL said...

huhuhu....bagus2...kak mina amik kos it...hehehe...nelly duk kuala selangorkn...dekat mne?kak mina duk sinun jugak...hehehe

nelly said...

hehe . . mekacih kaka . .
t nely g tau .
=)

Cik_Shiqah said...

hahaha, saya slalu balajar ICT tapi bkn blajar btol pun. byk bercakap je kt blakang. hahaha kantoi~ XD

nelly said...

haha . . sama saja . . tp . .
kali ni terpksa perah otak sebab pernah belajar . hahaha

chuu said...

oke nelly.,
gaya dah ade.,
ade potensi nk jadi pro ict :P

nelly said...

haha . .

bnyk yang tak ada .
hehe

MJ said...

wah..bgus2..nnt leh tolg btulkan pc Mj plak pasni..hehe..pc mj akn off sndri bbrp minit lps on..kenape eh..?

nelly said...

aish .
bab ni lemah .
tp orang kata dulu sebab masalah window .
tak tahulah betu ke tak .

MJ said...

Mj pun rase cm2..pc tu mmg rosak dah..sape2 nk gune kena bersbr r tgk die asek on off..tp kalau mak Mj yg guna,lame plak pc tu idup..huhu..

aNnE said...

bagus2..haha..same,anne pun amek ict jugak..ekeke;p

nelly said...

mj : haha . pc knal tuannya . .

nelly said...

amek2 .
ict dunia tanpa sempadan .
=)

nora said...

uik hebatnye kagum2

nelly said...

tak hebat mana .
agaknya sebab vakum . haha

fyna said...

hehehe..pandai2...
gud...
jimat dwet kamoo...





jom singgah n follow2 belog saya....
http://inibelogfyna.blogspot.com/

nelly said...

mekasih . . biasa2 saja . .

definitely
=)

|| amira || said...

wah , boleh la saya hantar pc kat nelly nanti ye ...
hahaha

nelly said...

jangan main gila . . kang makin rosak . .
hahahaha . . .

gigi rongak said...

haha..terer..tlg btlkan pc rongak pulak :P

nelly said...

haha . . jangan . .
time uh mase menggelabah saja ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...