Saturday, January 22, 2011

Pernah terfikir nak buat novel ?

Elvy Nellysha | 6:50:00 AM | 35Comments |
السلام عليكم


Nelly dulu pernah buat novel ! Sebab minat dekat PENULISAN !
Serius ! !
Maklumlah . . Dengan kawan-kawan yang membantu kongsi idea untuk diILHAMkan . .
Lama juga kitorang buat . . . Siap bermesyuarat lagi . . Hahaha . .
Memang rasa dah gempaklah !

Tapi ? Mana pergi novel itu ?
Sadis !! Kena virus ! Pergh !
Hati memang tak tahu nak cakap apa . . Terkedu o0 ~
Ingtkan nak mulakan satu permulaan hidup yang baru . . .
Nak menangis pun tak guna kan ? Bukan boleh patah balik  . .
Korang pernah buat novel ?
2 atau 3 mukasurat ke . . Hehe . . (PERMULAAN)
Sikit-sikit lama-lama jadi bukit . .
Ye tak ?
Hehe . . .

35 comments:

aNnE said...

hehe novel..pernah gak terfikir nk publish bku,tp bkn novel la..hehe

wah nelly nk jd pnulis novel?wow..chaiyok2..mana tau tercapai kan..insya-Allah :)

KUREKURE COMEL said...

mina mmg cuke....jom buat novel?hehehe...byk idea...tp nk taip sedikit malas....hehehe

nelly said...

wah . . mahu publish buku ?
chayok2 !!
huhue . .
itulah . . tapi , last-last beralih arah ke penulisan di blog pula .
hahaha

nelly said...

kurekure comel : jom2 . .
rajin taip .
hahahaha

KUREKURE COMEL said...

hehehe....try buat cerpen....nnti kak mina adili...ceeewwwaaahhh...hukhukhuk

nelly said...

InsyaAllah 1 hari nanti . . .
=)

RedVixen said...

dah penah buat masa zaman sekolah dulu.
tapi suka2 jelah.
kalau publish pun takde sapa nak baca agaknya. harharhar :D

nelly said...

haha .
belum cuba belum tahu ..
=)

Imran nyambek said...

jom.gua pun nak buat.hehe

nelly said...

jom2 . . .
=)

puteri ain said...

buat lah nelly ! support nelly !:)
suka baca karya novel2 ni...tp nak tulis tak berbakat la..:(

ferra ferro said...

pernah ! time form 5 . 2 muka surat depan belakang . subjek bahasa malaysia 1 . kira novel gak kan3 ? x)

~eZmALiZa~ said...

boleh buat duit taw dgn buat novel..tahniah nelly sbb ade niat mcm tu...tabik spring!! :)

kalo ezma tulis karangan, tak sampai 5 minit da tido.tulis blog xpe... :)))))))

||aLeaSaRa|| said...

suka gak baca novel.idea pun ada tapi tak tau nak start pembuka kata cam ner he3..sis,camner ye nak buat hover linkwithin tu bercorak?kite pya hover warna hitam tak tau nk adjust kat mana.kalau free tlg ajar ye!^-*

miss.fieza said...

tak penah la .
hehe tapi,sye penah wat komik senirik :) hee
suka lukis2 :)

misSbLurRy said...

dulu aku rajin masuk penulisan2u tue...
aku layan cter apa ntah..lepas tue org tue x reti2 upload...

skrg aku dah x masuk sbb aku xtau nak cr cter best2 mcmane

ahahha

Fiq Vertigo said...

meh bace cerpen aku.. ada kt link blog

mie said...

wow!!
bagus la ada impian begitu..
moga jadi kenyataan..

zulaikha rafiiq said...

ika bwu wat 4m/s jew dr dlu n smpai skrg tak gerak2 m/s uh..hahahaha..memalukan..nk wat novel konon...

ika said...

ika dar ari uh smpai skrg bwu wat 4 pages je..hahaha.

ShafiqIzwan said...

saya pernah. da ade 3 mukasurat. tapi lepastu terbiar je sbb xde mood plak. haha,

nelly said...

puteri ain : InsyaAllah 1 hari nanti . .
=)

nelly said...

ferra feero : haha . buat lawak yer . .
bolee lah dikategorikan

XD

nelly said...

~ezmaliza~ : dulu memang serius .
haha .sampai tertido ? wow . .

nelly said...

aleasaara : kena cuba . . oke , nanti nelly ajar oke ..
=)

nelly said...

miss.fieza : untunglah ada bakat melukis . .
nelly tak ada ..
haha

nelly said...

missblury : haha ,. sabar sajalah .dah nasib .

nelly said...

fiq vertigo : nanti nelly baca . .
=)

nelly said...

mie : maceh .
amin . .
=)

nelly said...

ika : uik ?
bersabar . .
sikit2 buat ..
pe salahnya . .

nelly said...

shafiqlzwan : bek teruskan . .
best tau .
=)

MJ said...

syg gler novel hilang cm2 je..kijam nye virus tuh..hehe..teruskn wat novel ye nelly..jgn takut dgn virus..hehe..mj mmg tak reti la nk tulis novel2 nih..

nelly said...

yup .
memang sayang gila . .
insyaAllah satu hari nanti . . .
=)

Amni said...

ada menulis.. tapi sama gak la... kes viurs.. terus hilang semua.. skang buat lagi.. tapi semangat tak macam dulu laa... haiyaaa.....

nelly said...

semangat yang mula-mula memang lain . .. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...