Wednesday, January 26, 2011

Nelly suka menggeledah

Elvy Nellysha | 7:50:00 PM | 49Comments |
السلام عليكم

Korang nak tahu ?
Nelly suka orang yang jadi PHOTOGRAPHER . . .

Sebab ?
Dorang yang terlibat dalam bidang ambil-ambil gambar ini , mempunyai idea yang menarik . .
Untuk menghasilkan gambar yang lawa sangat-sangat . .
Nelly suka sangat !
Dulu , Nelly mahu terlibat dalam bidang macam itu . .
InsyaAllah , 1 hari nanti . . .
Gila snap gambar o0 ! ! Cuma , tak ada tempat menarik , hilang sekejap idea . .
Nelly suka menggeledah tempat-tempat orang yang penuh dengan gambar yang kreatif . . .
Sebab tak semua orang tahu cara untuk ambil gambar yang menarik . .
Walaupun tahu ambil gambar . .

Sebab , ia memerlukan minat yang tinggi . . .
Ditambah lagi dengan SENTUHAN JIWA (apa tu ? ?)

Gambar yang digeledah sikit :








49 comments:

F.A.R said...

kalau minat boleh belajar kan..
actually skills yg buat pic nmpk menarik..
hehehehe..
all the best nelly :D

Em's Family said...

husband akak orang yang gile photography..

boleh jneguk ni http://flickr.com/drziner

anyway, nak mintak tolong vote akak untuk Friso contest boleh ?

Ok.. ini instruction dia..

1. Go to http://apps.facebook.com/flaunt-it/
2. Click ALLOW
3. Click VOTE NOW
4. Go to FLAUNT YOUR MOMENT
5. Go to http://apps.facebook.com/flaunt-it/moment_view.php?id=10195&menu=gallery
6. Click VOTE..

or kalau nak tengok gambar sekali. boleh tengok dekat http://malaysiagiveaway.blogspot.com/2011/01/i-appreciate-your-vote-for-friso.html

Kalau if you dont mind, boleh vote every 24 hours..
thanks :)
www.emmira.blogspot.com

sAsyA said...

btol3 suka tengok gmba yg cantik & punya jiwa
tp sy xpunya jiwa itu
x pandai nk cari angel yg cantik :p
main hntam je
lagi sy lebih suka disnap
bkn mensnap ahahaha

semoga dapt jd photographer berjaya satu hari nt
sy dpt photographer sorg pon dah ckop hahahahaha
pnjg kn komen ni..sori la ye :D

Miss Tatie said...

hi. singgah sini jap boleh?
nak minta tolong..
tolong like entry no 80
kat cstproduction.blogspot.com

no 80 tau
time kasih
;)

Miss Tatie said...

hi. singgah sini jap boleh?
nak minta tolong..
tolong like entry no 80
kat cstproduction.blogspot.com

no 80 tau
time kasih
;)

wahida said...

akak pun suka giler...berhajat sgt nak gi kursus fotografi dan nak sambar DSLR...huhu...

bubu t-ara said...

i like la..
bu pon suke snap2 taw..

Suhami Ahmad said...

Wah, atok pun suko sangat...InsyaAllah, satu hari nanti atok nak bukak mini studio fotografi

kay_are said...

macam dah tukar header je.. <-- xde keje komen pasal header =P

KUREKURE COMEL said...

paling pnting kna kreatif....mina suke pic yg nmpak mcm pic lame2...

nelly said...

F.A.R : hehehe . .
yup . .
thank you
=)

nelly said...

Em's family : suda !
=)

nelly said...

syasya : hehe .
amin .
thank you .

nelly said...

miss tatie : suda ..
=)

nelly said...

wahida : boleh pergi lah nanti
hehehe

nelly said...

bubu t-ara : yup .
gila snap ..
kita sama !
=)

nelly said...

atok : amin ..
moga berjaya !
=)

nelly said...

kay_are : haha . . .
mana ada tukar
=D

sab said...

yup!! sab pun suke! tapi..sab suke org amik gambar sab. hahaha ;p

nelly said...

kak mina : yup . .
nelly pun suka . .
tapi , nak buat kena kreatif ..
=)

nelly said...

sab : hehe .
sab boleh jadi model
=)

|| amira || said...

waahh,
saya suka gambar yang nombor dua tu .
lawa ~

mr.syazwan said...

cantik

=_=

nelly said...

amira : memang lawa !

nelly said...

syazwan : nasib baik tahu
=)

ila said...

wah..de sentuhan jiwa yang menarik ea..

ika said...

ika nk jd photogrape...

nelly said...

ila : haha

ade la
=)

nelly said...

ika : kita sama
=)

MiMie AddNin said...

nelly..
jom join giveaway ni..
ari ni last..
cpat2..
http://danieldeadie.blogspot.com/2011/01/giveaway-daniel-adie-diary-motivation.html

Cempakamelati said...

moga-moga cita-cita tu tercapai,.

aliza said...

beskan kalau diri kite ade seni.leh jadi photographer.saya takdelah reti sgt amik2 gambar nie tpi terigin gak nak ade DSLR sebijik.hehe.

y-A-n-A said...

yana tak bape suke.. yana lagi suka muke yana de dlm gambar dr yana mek gambar.. :DD

Cik Puan StrowBelang said...

same here....
minat photography gak and diri ni pon seorang photographer tapi tak pro la.
bese je ler....
tapi skang ni agak lama tak menshooting...
wink*

erleena said...

bes mngkp gmba :))

dyana nana said...

nelly,, ktepown sme,, suke akan phothographer nieh... huhu
tpy apakan daya...

dyana nana said...

hey,, kte pown suke gak phothographer nieh...
tapy apakan daya... ermm

puteri ain said...

kan nelly kan? suka jugak tengok gamba2 cantik ni..jeles dengan orang yang pandai buat gambar jadi menarik..

nelly said...

mimie addnin : nely suda join .
maceh tag ya . .

nelly said...

cempakamelati : amin
=)

nelly said...

aliza : memang best !
hahaha . . . .

nelly said...

cik belang strowbelang : wah .
menSHOOTING . .
i like


=)

nelly said...

ERLEENA : HEHE
ME TO0

nelly said...

dyana nana : hehe . .seronok tahu ambil gambar . .

nelly said...

puteri ain : yup .
tambah lagi dengan sentuhan jiwa . .

aliza said...

nelly ada tagg tuk awak
http://taktahukenape.blogspot.com/2011/01/taggg-dari-cik-nishiyanisha.html

nelly said...

aliza : thank you

=)

... said...

as salam..saya juga minat bidang fotografi. hasilnya, saya tak post kat mana-mana pun, simpan je ;)
ada yang gambarnya dibuat frame.gantung..cantik tu gambar pemandangan ;)

kadang2 bila nak snap, smapai saya hampir nak menempah maut.gara-gara nak dapat shot yang menarik.syukur kepada-Nya.setakat ni selamat lagi..dah ada tanda-tanda tu..kena elakkan..adoi..

nelly said...

wah .
mesti banyak gambar menarik . .
hehe

hati-hati masa ambil gambar ..
=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...