Friday, January 14, 2011

Kalau blog kita sudah terkenal

Elvy Nellysha | 11:26:00 PM | 21Comments |
السلام عليكم


Nelly tak ada entri ke nak tulis ? ? ?
Eh ! Ada . Tapi , hari ini nak buat entri nak jap .


KALAU BLOG SUDAH TERKENAL . . Terkenal macam mana ? Macam model-model ? Masuk paper ? Masuk berita ?
Eh , tak semestinya ok . . Contohnya , para blogger yang lain tahu siapa kita , sudah terkenal juga tahu ! Hehe

1. Kalau sudah terkenal , kenalah BALAS KOMEN orang samada positif atau negatif walaupun 1000 komen dorang , singgahlah dekat blog dorang untuk tulis 1 komen dekat entri dorang .(Bunyi macam gila , tapi untuk PENGHARGAAN kepada mereka yang pernah singgah)

2. Kalau sudah terkenal . kenalah selalu berBLOGWALKING . .Eh kenapa ? Biarlah orang tahu even kita ini dah terkenal , tak sombong , kan ? kan ?

3. Kalau sudah terkenal , kenalah selalu RAJIN UPDATE BLOG . . Supaya orang tahu apa yang kita nak tulis . .

4. Kalau sudah terkenal , kenalah TERIMA TEGURAN orang lain samada positif atau negatif . . Anggap saja sebagai teguran membina . . Jangan maki hamun orang yang kritik-kritik kita . .

5. Kalau blog sudah terkenal , kenalah PAKAI AYAT-AYAT SOPAN supaya entri kita tak jadi isu blogger-blogger lain . .

P/s : Ini pandangan Nelly saja ok . . .

21 comments:

Ju Nasir said...

gud info ;) mana lah tau satu hari nanti blog saya jd terkenal (besarnya cita-cita) ;)

annur said...

yup betol. sy pon ase yang dah tkenal shud du all dis.

nelly said...

ju nasir : tak apalah ada cita-cita . . . hehe . . mesti berusaha

=)

nelly said...

annur : yup .
ini pandangan nelly saja . .

TunTeja said...

heee..betul2.tp blog sy tak popular pun.keh2.

-[miracle]- said...

yeahh ! bile la eika nak terkenal neh.
haha :P
ecehh :D

taliff said...

pandangan yang baik! selamat menjadi terkenal...ngeee...ngeee..ngee...

nelly said...

tun teja : boleh capai ok ..
=)

nelly said...

miracle : dah terkenal pun .nelly kenal .hehehe

nelly said...

taliff : terima kasih . . =)

sab said...

terbaik dari ladang la NELLY!! :)

nelly said...

hehe . .
maceh sab ! !

MJ said...

betul3..bila la mj nak femes nih..nak jumpa nelly depan tv..haha..

nelly said...

mj : jangan risau .
sudah terkenal pun .
hehehe

Sindarella said...

aiyokk..mcm mne nk terkenal ???
bw tak sempat..nk update belog pun sakit..tade masa..huhu~
sedddih ! =="
btw , chantek layout baru ni ^^

nelly said...

hehe . .
kena sempat-sempat kan

=)

KUREKURE COMEL said...

cuke entry ni...terbaek...

nelly said...

maceh . . hehe

ika said...

love all r post..tak sempat nk komen kt blog nely..cory..

nelly said...

maceh ika . .
=)

Dayana AZ said...

dayana stuju la nelly! ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...