Sunday, January 30, 2011

Seronok ke lagu English ?

kindergartenlibrary | 9:35:00 PM | 26Comments |
السلام عليكم

Kawan Nelly pernah tanya Nelly dulu .
"Seronok ke dengar lagu English ?"
I mean , lagu-lagu BARAT . .
Bagi Nelly , memang best , Secara tak langsung kita belajar bahasa English . .
Dapat IMPROVEkan lagi bahasa kita yang selama ini tunggang-terbalik kan ?
Betul tak ?

Memang betul ! Nelly dulu selalu dengar lagu-lagu barat .
Sebab senang nak buat karangan masa matapelajaran BAHASA INGGERIS . .
Biarlah ayat hentam macam mana pun , janji kita tahu nak tulis perkataan tu .
Paling penting , tahu nak sebut . . Tapi , Nelly bab nak sebut ini , lambat sikit . Hehe .
Kena IMPROVEkan lagi . . Cewah . .

Pendapat korang pula ? ?

26 comments:

♥NuR SyAFiQah♥ said...

aku suke dgr lagu omputeh sbb sedap didengar,,hik3

kindergartenlibrary said...

yup . .
setuju !
=)

nurul rasya said...

better dari lagu melayu?
kekeke

Cik SCC said...

yeah..
sbb tu la suke dgr HITZ.fm ! =D

Zeanne said...

totally love their songs..best,hehe..

yup,boleh improve bi kita :)

Fariehan Ibrahim said...

same here!
lagu omputih best. layannn~ xD

Anonymous said...

agree...
bleh improve vocabs n pronunciation skali..
pastu mostly lagu english nie cam lagu melayu gak la..
berkisahkan realiti hidup..
ape yg berlaku..
best2 :D

Eija Hassan said...

lgu eng best.
haha,sodap jek nak dgr (;

NARDtheNERD said...

lagu english tak jiwang sangat..
best.
hehe.

aliza zeke said...

suke dgar jugak tpi kdg2 tak tahu maksud.haha

Noor Fatin said...

jrg dgr lagu inggeris ni. hakhak

satu2nya lagu yg sy hafal, lagu my heart will go on.. agagag

kindergartenlibrary said...

She's retarded : maybe .:D

kindergartenlibrary said...

Si comot comel : haha , . .
me to0 !!
=)

kindergartenlibrary said...

Anne : setuju .
=)

kindergartenlibrary said...

Fariehan Ibrahim (LBC ) : memang layan habis ~

kindergartenlibrary said...

F.A.R : YUP . .
memang betul .
berguna juga !

kindergartenlibrary said...

Eija Hassan : yup .
memang best !

kindergartenlibrary said...

Nardthenerd : btol2 .. !

kindergartenlibrary said...

aliza : hahaha . .
kena fahamkan .

kindergartenlibrary said...

Noor fatin : lagu tu best tahu .
Nelly minat sangat !

dyana nana said...

hey, betul tu ape yg nelly katakan tu...
sye pown slalu pe dnga lagu owg puteh nieh...
lagi satu best,, kalau lagu best, pastu perkataan yg nk disebutkan tu ssh, kte akan bolehkan diri kte supaya boleh katakan perkataan tuh dgn lancar... :D .. hehe~

Unknown said...

Kalau atok, atok lebih suko membaco dalam BI. Macam senikato kat tv tu an
:)

kindergartenlibrary said...

Dyana nana : betul .
memang kena buat macam itu .
bagi faham .

kindergartenlibrary said...

Atok : kita sama !!
=)

nabByla said...

bestla jugak!~ cz kdg2 ada ayat yg kita x pnh dga, kita leh tahu apa makna di sebalik lagu tue. hee..

kindergartenlibrary said...

Ciknabil-a : yup .betul .
macam cerita
=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...