Friday, January 28, 2011

Korang sensitif tak ? Yeke ?

kindergartenlibrary | 7:40:00 AM | 64Comments |
السلام عليكم

Nelly sekarang cepat SENSITIF !
Rasa nak buat "HARI SENSITIF SEDUNIA" . .
Kalau dah sensitif , mulalah nak nangis , .
Rasa macam menusuk jiwa dan raga .
Ceh ! Ayat ! Tak boleh bla ~


Tapi , sekarang rasa macam semua cerita buat Nelly nangis !
Tak gentle betullah . . . Haha . .
Sikit-sikit mencurah airmata .
Dulu , suka betul ejek orang yang nangis-nangis tengok cerita . .
Sekarang ?
PADAN MUKA !

Bukan itu saja , mulalah rasa sakit hati kalau tak ada yang puas hati dengan cerita itu . .
Korang cepat sensitif tak ? Haha . .
Pernah nangis tak tengok cerita atau korang memang tak ada perasaan masa tengok cerita ? ?

64 comments:

Anonymous said...

cite jepun 1 litre of tear..series nyer.. kalo tgk mesti nangis..mmg sedih sgt tgk cite tue...

misSbLurRy said...

aku sensitif
xboleh tgk org nanges...

baru lepas..ampir2 nanges..layan cter marry me mary...

babun tol.....

puteri ain said...

aik kenapakah skang mudah tersentuh? ehem ehem..hehe

Rikajue said...

klo sedih2 n mse 2 hero/heroine pn nangis,mmg mengalir laa air mata ni. T.T

Shayna Rose said...

I can't stop saying that your blog rocks!! It is the best blog in the world!! =))

||aLeaSaRa|| said...

hye ssi..kite ssh nk ngs tapi kalau citer tu touching sgt mcm sesetengah drama melayu..dan korea..erm sedar2 pedih mata dok tahan tak nak mengalir..kang kantoi.pssttt nk citer ni.hubby kite jiwanya romantik dan sensitif.cpt tersentuh kalau layan movie terutama drama melayulah.mula2 rancak berceloteh tiba2..senyap sunyi.rupa2nya hubby bergenang airmata..tahan konon tak nak kantoi.anak2 cukup suka nyakat hubby kite time macam ni he3...

Anonymous said...

nelly furtado kuat nanges ke?
hehehe..
kalau nangis tu boleh buat rase lega ape salahnye kan..
tp jgn curah sgt air mate tu, simpan skit untuk future..

AfiqahZ said...

sensitif? depends on movie.
kalo sedih sgt2, nangis woo :D

ZolIzwanZolkifli said...

hehe , sedey jugak meyh , ")

FieZaLieSa said...

hi nelly..
akak sokong nelly wat hr sensetif sedunia..hehe...
akak pn sme aje sensetif nye..
kwn akak ckp, org sensetif ni kurang vitamin B...leh cye ke? =)
ok eh..tamo nangis2 tau..

MJ said...

mj sensitif tp tak tunjuk..hehe..
pernah je kalau tgk cter sorang2..

Mardhiyah said...

hi nely..sama la kite..huhu
dlu tgk cerita ape pn xde perasaan..
xtau la lately ni kenapa..=_="

mr.syazwan said...

"sekarang cpt sensitif"

maybe tanda2 datang purnama kot

huhuhu

sori...

agak je

=_=

Unknown said...

salam pagi sabtu =)

sekarang memang sedih...kenapa asyik rasa sedih..ntah la...

Unknown said...

ni mesti nangis tgk cerita korea ni kan??ghehe

Cempakamelati said...

Dulu banyak masa tengok cerita Korea, hmmm sedih gak, pernah terkeluar air mata.

Kak Mahh said...

Jangan terlalu sensitif nanti kawan melarikan diri...

ika said...

alorh3...jgn la cpt sensitiv,,,heheh..nt ika blnje nely ice cream..

mie said...

uihh!!
gue kadang2 je sensitif..
ahahaa

kindergartenlibrary said...

Rush D : wah .
jiwang habis !
=)

kindergartenlibrary said...

missblury : wah .
ko pun ?
jiwang gak ko yer . .

kindergartenlibrary said...

puteri ain : haha . .
tidak tahu kenapa tersentuh gila . .

kindergartenlibrary said...

Anna : kita sama !
mulalah kain kat tepi . .

kindergartenlibrary said...

Shayne rose : thank you ..
=)

kindergartenlibrary said...

aleasara : haha . . .
kesian your hubby
=)

kindergartenlibrary said...

F.A.R : airmata takkan habis .
hehehe

kindergartenlibrary said...

miracle : hehe . . .
serius ?
ini mesti selalu juga nangis . .

kindergartenlibrary said...

zollzwan zolkifli : hehe
me to0 !

kindergartenlibrary said...

Fiezalisa : hehe . .
betul kan ?
rasa nak buat saja hari itu .
hahaha

kurang vitamin ?
hehehe

kena kaji . .

kindergartenlibrary said...

Mj : wah .
Mj pemalu er

=)

kindergartenlibrary said...

Mardhiyah Ismail : kita sama . . .

hehe
sedih memanjang pula . .

kindergartenlibrary said...

Mr . Syazwan : hahaha . . .

tak mungkin o0o .
=)

kindergartenlibrary said...

Sissyira : tak diketahui punca kan . . .

kindergartenlibrary said...

Bukan photographer : uik ?
hahaha

cerita dorang tersentuh jiwa lah . .

kindergartenlibrary said...

zmah : InsyaAllah ..thank you .. .

kindergartenlibrary said...

Ika : janji ?
hahaha

=D

kindergartenlibrary said...

Mie : adalah juga tu
hehe

kindergartenlibrary said...

Cempakamelati : hehe ..
jiwa sensitif .
kita sama ..
hehehe

Unknown said...

as salam..
sensitif? oh tidak.melainkan seseorang itu bercerita dengan penuh konsentrasi.dan ianya adlaah betul.tapi kalau bab nangis-nngis ni, saya seorang yang sangat-sangat sukar menganis..walaupun orang terdekat pergi dulu.sebab 'emosi' saya bukan letak pada air mata.tetapi hati ;)

bila sedih, biasanya saya diam je.tak kata apa-apa.tak buat sebarang reaksi muka.nak tahu, senag je.tengok mata.kalau 'redup', betul la tu :)

er..kenapa nelly tak cuba tambah code reply button?

cara manual pun ada, cuba yang ni ;0

nama si penerima komen nelly


cerita dari pagi buta sampai ke pagi bukan buta

seni kad bunga dari kertas

logo adidas mendatangkan erti!

tingkatkan ibadah mu dengan..

if i have rm 100

Kira Kekuri said...

urghhhh aq pown sedihhh :(

Yasmin said...

Nelly, sama lah kita, Haha
a friend of mine kans, mmg tkde perasaan. Heartless je stiap mende.

Solihin Zubir said...

sy sensitif tapi tak mudah merajuk.. pendam je.. heheh...

Black said...

saya nangis kalau baca novel sedih . hahaha~
tapi cover2 , takut org nampak.
malu..
hahah

Yuni Aisyah said...

saye sensitif....sng je nak nages...huhu

imaza93 said...

ehhee....sensitif2...tengok lagenda budak setan pon ima nanges ! hahaha~

kindergartenlibrary said...

Kira kekuri : jangan sedih2 ya . ..

kindergartenlibrary said...

Mint : haha . .
sama2 !
i likeee . ..

kindergartenlibrary said...

Solihin zubir : lelaki pendam ?
baru jumpa ..
=)

kindergartenlibrary said...

Amira : haha .
samalah kita !

kindergartenlibrary said...

Yuni Aisyah : hehe . .
baik nangis ..
=)

kindergartenlibrary said...

Imaza93 : hehe . .
betul2 .
sedih ! jiwang pulakk
=-p

kindergartenlibrary said...

... : tak jumpa pun . .

Anonymous said...

bkn jiwang ler.. tue cite ada budak pompuan nie ada sakit ape ntah..takde ubat.. so mak bapak dia sedih sgt..

Shazwani said...

menangis ue kn bgos...hee..
kalo kiter menangis..itu mksudnyer aty kite lmbut..hee..wani dh 7 ary nnges niew..ad msalah..='(
hehe

MJ said...

mne tahu mj pemalu nih..haha..

kindergartenlibrary said...

Rush D : wah . .
menghayati betul er .

kindergartenlibrary said...

Wani Ae : wah .
wani .
jangan nagis sampa macam tu sekali .
tak elok .

kindergartenlibrary said...

Mj : wah , tak tahu sebebnarnya .
kira tepatlah kan ..
=)

Kak Long said...

sy pon senang nak mengongoi.. kikiki kalau dah lama tak menangis pon, kadang2 menangis tanpe sebab.. heee

Anonymous said...

yup 2 arii lepas bruu je nanges pas tengok kabhi kushi kabhi ghamm huhuuuu

kindergartenlibrary said...

Si daun ceri : haha . . wah .. nangis tanpa sebab ?
pelik je bunyi .

kindergartenlibrary said...

qaqa : hehe . . besh cite tu ,.

Shazwani said...

haha..
skunk niew dh okie sikit lar..dh x de nngis nngis dh..hee~

kindergartenlibrary said...

bagus2

=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...