Saturday, January 8, 2011

Balik-balik isu tudung

Elvy Nellysha | 2:38:00 AM | 17Comments |
السلام عليكم


Nelly peliklah . . . .
 Dekat blog-blog yang Nelly jalan , semua nak cakap pasal isu tudung .
 Salah sangat ke orang nak pakai tudung ? 
Bukannya seksa mata . . 
Lawa saja Nelly tengok . Bukan merujuk diri Nelly . .
 I mean , orang-orang yang bertudung , comel saja kan ? 
Bergantunglah dekat orang itu sendiri untuk pakai tudung macam mana . .
 Yang nak kecoh-kecoh kenapa ?
 Nelly suka ikut fesyen tudung walaupun jaranglah nak kua berlilit-lilit kan . . Asal simple cukup lah . . .

Tapi , memang Nelly suka tengok orang yang pandai menggayakan tudung . . 
Ada orang kata ''KALAU SETAKAT PAKAI TUDUNG NAK BERGAYA BAGAI , BAIK TAK PAYAH'' . .

Sekejap ! Nak tanya . . . Korang-korang yang terasa dan pernah cakap macam ini , korang tahu ke niat dia bertudung sebab apa ? Kalau nak tegur , biarlah tegur cara baik kan ?
Janganlah cakap ayat-ayat yang boleh sakitkan hati . .
Macam mana ayatnya ? Tak bagi tahu pun korang boleh tahu kan ? ?
Kesianlah weyh dekat orang yang korang nak tegur tapi secara kasar ! !

Tapi , jangan pakai macam ini :





Kredit dekat : Aizatshafiq

17 comments:

miss Fyqa said...

Yeah,betul tue. isu tudung sana sini .
:)

nelly said...

tau tak pe..
bila nak habis pun tak tahu . . .

payeen said...

pokok pangkal hati kot.

if owang tuh bertudung tpi prangai cam haram pon watpe.

so, skg luaran tuh bukan pkre yg penting.

"dalam diri manusia ada seketul daging. jika baik daging itu, maka baik lah diri dia. jika buruk daging itu maka buruklah diri dia. daging itu, adalah hati..."

kan?

nelly said...

ha,..setuju . .
100%

payeen said...

ha ha.
rase mcm ustazah plak. tpi ini sgt sensitip kan tok kite

jumh singgah!
nelly di tag!
http://hatipayeen.blogspot.com/2011/01/tudung.html

Cik_Shiqah said...

slalu dgr org ckp, "kalau brtudung tpi prangai hmpeh baik tk pyh." perlu ke kita persoalkan perkara tuh? bagi sayalah, bertudung tuh dah mmg perintah Allah. sekurang-kurangnya mereka bertudung. ttg prangai tuh urusan mereka dgn Allah lah. huhu

lini hasnan said...

hehe.betul tu!

misSbLurRy said...

aku pun x suke.....
kenapa sampai perlu nak sama kan iotu nak sama kan ini...
bukan nak bersikap jahil atau apa...
tp entah lah...janji niat si pemakai ke arah kebaikan..alhamdulillah....
so x perlu nak judge bagai...

hurm

nelly said...

kak payeen : memang sensitif lah isu ini . . tp .. ramai sangat nak cerita benda-benda ini ..

nelly said...

Cik shiqah : itulah masalhnya . . tak tahulah apa yang nak sebenarnya . .

nelly said...

lini : terima kasih sudi baca . .

nelly said...

missblury : setuju dengan pendapat awk . .

PuanBee said...

betui ..betulkan niat bertudung tuh untuk apa..jgn pakai pelik2 sangat dah mcm ala-ala kristian tu sudah

nelly said...

betul . . setuju ~

She's retarded said...

betul2! pakai tudung simple2 sudah

nelly said...

yup . .
pakai gak kan . ..

Balkis said...

for me, even pakai tudung n nak bergaya, tak slh pun..asalkan nampak personality wanita bertudung tu..:) peace..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...