Monday, January 31, 2011

What time is it ? ? Huh !

kindergartenlibrary | 12:11:00 AM | 25Comments |
السلام عليكم

Nelly ingat lagi dulu masa balik petang sebab study . . Then , berhenti dekat bus-stand . .
Tengah-tengah Nelly duduk-duduk tunggu bas , Nelly ditegur oleh seorang mamat Negro . .
Gugup ? Ya . . Sebab faham dorang cakap , tapi tak tahu nak cakap English . Haha .

Then , dia tanya "What time is it ?"
Nelly ada jam masa itu . Belum rosak . . Haha . .
Then Nelly tengok jam dan jawab "4 P.M."
Dalam hati cakap 'betul ke ? Haha . ."
Ramai-ramai orang , Nelly juga ditanya . .
Then , dia angguk-angguk . .
Tak lama itu , dia datang balik dan tanya balik soalan yang sama . .
Nelly jawablah kan sepatah ayat . .
Tapi , dia cakap "What ? What time is it ?"
Nelly dah nampak bas Nelly , Nelly jawab :

"SUMMER TIME . . ."

Dengan muka selamba , terus jalan masuk dalam bas . Dia yang dekat situ gelak-gelak dah .
Then , masa Nelly tengok dia , dia tunjuk GOOD . .
Ya , perlilah itu kan ? Hahaha . . .
Sengal Nelly , mana ada summer time !

Malu ! !

25 comments:

Encik MamaT said...

hahahaha.. kalau encik mamat kat situ.. gelak guling2... hahaa

Anonymous said...

hahahaha , tetiba la summer time kan3 ? x)

Bubu Fyqa said...

ape daa nelly..
haaha..

Bubu Fyqa said...

nelly3

z.u.n.a.i.d.a said...

akakakaka klakonya..sempat g tu jawab gitu..;-p

compem blurr je mama negro tu kan!

kindergartenlibrary said...

Encik mamat : nasib baik tak ada .
:D

kindergartenlibrary said...

Ferra ferro : haha . .
geram .

kindergartenlibrary said...

Bubu t-ara : hahaha . .
tercakap kan .

kindergartenlibrary said...

z.u.n.a.i.d.a : haha . . confirm lah blur dia . . terpinga-pinga . .
=D

Anonymous said...

Assalamualaikum

hahha..lawak r awk nie.

Izzati Liyana Sabri said...

haha.selamba.

Diana Rashid said...

hidup ini mudah je..
kan nelly??

Cik_Shiqah said...

adoih! hahaha.
gler kentang. seb baik bas dah smpai kalau tk lagi malu, ngee~ ;D

KUREKURE COMEL said...

laen kali jwb je sengal time...sure neg tu terpinga pinga...hehehehe

Unknown said...

Kalu atoklah, atok jawab "summer camp"

Amira Atiya said...

hahah...good2... what time? sleep time boleh tak?

MJ said...

adehh..hahahaha..
nsib tak sebut winter kan..lg die gelak sakan kot..

kindergartenlibrary said...

Novelgirl : mana ada lawak .
malu ..

kindergartenlibrary said...

izzati liyana : hahaha . .
tercakap lah .

kindergartenlibrary said...

Diana : hehe . .mudah ?
tak kot .

kindergartenlibrary said...

Cik_shiqah : malu2 . .

kindergartenlibrary said...

kak mina : haha . .
malu tahu .

kindergartenlibrary said...

atok : terguling-guling dia nanti .
=D

kindergartenlibrary said...

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE : boleh2
=)

kindergartenlibrary said...

Mj : bukan gelak sakan lagi . .
golek2 dia .
malu nelly pula .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...