Monday, January 31, 2011

What time is it ? ? Huh !

Elvy Nellysha | 12:11:00 AM | 25Comments |
السلام عليكم

Nelly ingat lagi dulu masa balik petang sebab study . . Then , berhenti dekat bus-stand . .
Tengah-tengah Nelly duduk-duduk tunggu bas , Nelly ditegur oleh seorang mamat Negro . .
Gugup ? Ya . . Sebab faham dorang cakap , tapi tak tahu nak cakap English . Haha .

Then , dia tanya "What time is it ?"
Nelly ada jam masa itu . Belum rosak . . Haha . .
Then Nelly tengok jam dan jawab "4 P.M."
Dalam hati cakap 'betul ke ? Haha . ."
Ramai-ramai orang , Nelly juga ditanya . .
Then , dia angguk-angguk . .
Tak lama itu , dia datang balik dan tanya balik soalan yang sama . .
Nelly jawablah kan sepatah ayat . .
Tapi , dia cakap "What ? What time is it ?"
Nelly dah nampak bas Nelly , Nelly jawab :

"SUMMER TIME . . ."

Dengan muka selamba , terus jalan masuk dalam bas . Dia yang dekat situ gelak-gelak dah .
Then , masa Nelly tengok dia , dia tunjuk GOOD . .
Ya , perlilah itu kan ? Hahaha . . .
Sengal Nelly , mana ada summer time !

Malu ! !

25 comments:

Encik MamaT said...

hahahaha.. kalau encik mamat kat situ.. gelak guling2... hahaa

ferra ferro said...

hahahaha , tetiba la summer time kan3 ? x)

bubu t-ara said...

ape daa nelly..
haaha..

bubu t-ara said...

nelly3

z.u.n.a.i.d.a said...

akakakaka klakonya..sempat g tu jawab gitu..;-p

compem blurr je mama negro tu kan!

nelly said...

Encik mamat : nasib baik tak ada .
:D

nelly said...

Ferra ferro : haha . .
geram .

nelly said...

Bubu t-ara : hahaha . .
tercakap kan .

nelly said...

z.u.n.a.i.d.a : haha . . confirm lah blur dia . . terpinga-pinga . .
=D

Novelgurl said...

Assalamualaikum

hahha..lawak r awk nie.

.izzati liyana. said...

haha.selamba.

diana said...

hidup ini mudah je..
kan nelly??

Cik_Shiqah said...

adoih! hahaha.
gler kentang. seb baik bas dah smpai kalau tk lagi malu, ngee~ ;D

KUREKURE COMEL said...

laen kali jwb je sengal time...sure neg tu terpinga pinga...hehehehe

Suhami Ahmad said...

Kalu atoklah, atok jawab "summer camp"

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said...

hahah...good2... what time? sleep time boleh tak?

MJ said...

adehh..hahahaha..
nsib tak sebut winter kan..lg die gelak sakan kot..

nelly said...

Novelgirl : mana ada lawak .
malu ..

nelly said...

izzati liyana : hahaha . .
tercakap lah .

nelly said...

Diana : hehe . .mudah ?
tak kot .

nelly said...

Cik_shiqah : malu2 . .

nelly said...

kak mina : haha . .
malu tahu .

nelly said...

atok : terguling-guling dia nanti .
=D

nelly said...

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE : boleh2
=)

nelly said...

Mj : bukan gelak sakan lagi . .
golek2 dia .
malu nelly pula .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...