Thursday, January 27, 2011

Blogger itu yang suka tambah ilmu

Elvy Nellysha | 8:11:00 AM | 24Comments |
السلام عليكم

Eh ? Yeke ? Nelly merepek ya ?
Jawapannya sama sekali tidak . . .

Bila kita menjadi seorang BLOGGER , kita akan singgah dari satu tempat ke tempat BLOGGER yang lain . .
Ye kan ? ?
Sebelum kita meninggalkan jejak atau komen , sudah pasti kita akan baca atau TERBACA entri dorang .
Tak kira TAJUK , ISI ENTRI itu .
Betul tak ?
Blogger yang ingin menambah ilmu , pasti akan membaca entri tersebut .
Samada menambah ilmu , mengolah sedikit sebanyak tetapi masih KREDIT ke penulis asal atau ingin mengembangkan karya dalam penulisan . . 

Korang tahap mana ? ?

1. Hanya seorang SILENT READER ?
2. Baca dan tinggalkan komen ?
3. Baca sepenuhnya dan memahaminya ?
4. Baca dan merasainya jika berada ditempat korang ?
Hehe . .
Fikir-fikirkanlah . . 

24 comments:

misSbLurRy said...

aku no 3....

bee said...

baca dan tinggalkan komen !hehe suka tinggal komen!

Cik Miera said...

sometimes no 1..n sometimes no.2..hihi..

sissyira said...

salam

pada syira, siapa yang copy tutor syira, lepas tu dia ubah suai, kalau dia tak bag kredit pun syira tak kisah....heheh

Si DauN CeRi said...

kalo sy, memula baca tajuk dulu.. pastu bace lah entri tu.. hehe

kalo sy teruja, zassss tinggalkan komen tanpa menghiraukan nyamuk yg sedang menggigit ataupun hosmet yg ade kat dlm bilik.. hehe

kalau ade yg boleh sy ambil jdkan pengajaran, sy simpan ketat2.. mn yg sy rasa xpatut sy ikut, sy tinggalkan saje..

ShafiqIzwan said...

tahap 4. hehe,

mie said...

gue ikut kesesuaian la..
eheheee

Em's Family said...

akak tahap ikut suke hati, kadang2 silent reader, kadang2 bagi komen, kalau nak mintak vote kene lah bace and bagi komen :)

anyway, nak mintak tolong vote kan untuk akak untuk Friso Contest

Ok.. ini instruction dia..

1. Go to http://apps.facebook.com/flaunt-it/
2. Click ALLOW
3. Click VOTE NOW
4. Go to FLAUNT YOUR MOMENT
5. go to

http://apps.facebook.com/flaunt-it/moment_view.php?

id=10195&menu=gallery
6. Click VOTE..

or kalau nak tengok gambar sekali. boleh tengok dekat

http://malaysiagiveaway.blogspot.com/2011/01/i-appreciate-your-vote-for-friso.html

Kalau if you dont mind, boleh vote every 24 hours..

Once again.. Thanks yer
Kak Mira
www.emmira.blogspot.com

dyana nana said...

btul tu nelly, selalunye kte bce entri dorang dlu,, kalo nk komen bru komen.. hee~
kadang2 ade blogger tu pendiam dluar, tpy dlm blog nie, mcm2 dye wat...

nelly said...

missblury : wah . . . dahsyat gak ko ..
=)

nelly said...

bee : me to0 !
=)

nelly said...

cik miera : hehe . . .
janji ilmu bertambah .

nelly said...

sissyira : wah , baiknya hati . .

nelly said...

si daun ceri : haha . .
rajin juga ya . .
sampai tak heran nyamuk ..
=)

nelly said...

shafiqlzwan : wah . . . bagus2 . .
=)

nelly said...

mie : haha . .yang pasti nya mie always tinggalkn komen .
=)

nelly said...

em's family : ouh .
cm tu . .
hehe
suda vote . .
=)

nelly said...

dyana nana : yup .
hanya tulis sahaja . . .
=)

kay_are said...

depend.. tapi selalu pas bace bagi komen r kan.. huu

nelly said...

yup .
betul !
=)

nora said...

semua di atas =p

nelly said...

wah nora .
semua pulakk .
hehe

... said...

as salam..
saya juga seperti diatas.biasanya entri yang menarik minta saya, sayakembangkan isi.dan mencari permasalahan yang berkaitan dalam kehidupan. tapi bukan sekali-kali siarakan dalam blog yang ni ;)

kalau nak berblogging, contohi cara salah seorang sahabat Nabi Muhammad iaitu Saidina Umar.

sungguh teliti dalam melakukan sesuatu perkara.bayangkan masa tu, dalam beribu-ribu pendudk.hanya 17 orang je yang boleh membaca.dan Saidina Umar ni, salah seorang yang bijak itu :)

macam isi blog nelly, selalunya saya login guna id lain.saya baca, saya olah :D


backlink ;) ni juga menaikkan trafik blog mkamu.kalau orang cari entri saya, secara tak langsung, mereka akan masuk blog kamu dulu.sebab, pautannya disini :D


cerita dari pagi buta sampai ke pagi bukan buta

seni kad bunga dari kertas

logo adidas mendatangkan erti!

tingkatkan ibadah mu dengan..

if i have rm 100

nelly said...

wah .
nice info .
mahu buat juga nanti .
hehe

thank you

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...