Monday, February 21, 2011

Cinta aku tak seindah itu~ (Nak copy bagitahu dulu !)

Elvy Nellysha | 2:51:00 AM | 60Comments |
السلام عليكم

Cinta itu takkan mungkin indah buat selamanya... Andai jumpa cinta yang indah, mengertilah itu adalah cinta yang indah bersama Allah.

Cinta yang aku harapkan tidaklah sehebat My Heart yang mungkin akan melepaskan seorang lelaki yang disayangi dan dicintai untuk melihat orang itu bahagia dengan seorang yang dicintainya... Aku tidaklah sekuat itu untuk melakukannya. Cinta yang aku harapkan juga bukanlah sehebat Eifell I'm In Love yang mempunyai kehidupan yang cukup sempurna dan mampu mengubah seseorang itu dari seorang yang angkuh kepada seorang yang menghargai wanita.. Cinta aku juga bukanlah seperti Stairway To Heaven yang mungkin akan terlalu mencintai orang lain hanya kerana orang yang dicintai itu tidak ada lagi.. Aku bukanlah seorang yang sangat setia.. Aku hanya mengharapkan penghargaan dari orang yang aku sayang. Cinta aku tidak mungkin akan sehebat Lagenda Budak Setan yang mungkin akan tabah apabila mengetahui orang yang dicintai, yang ditunggu mengahwini orang lain... Aku juga tidaklah sehebat Ada Apa Dengan Cinta yang meluahkan setiap perasaan melalui sajak.. Aku mungkin tidaklah mahir dalm bersajak.

Andai 1 masa nanti, cinta itu sudah tak ada lagi, aku cuma mengharapkan Jujur yang datang dari diri ko. Tulus ke engkau dengan aku? Aku tahu aku insan biasa yang tak lari daripada melakukan kesalahan.. Tapi, itu mengajar aku satu perkara yang paling berharga dalam hidup aku. Kalau boleh, aku nak uacp lebih 150 juta kali yang aku sangat2 perlukan ko. Tapi, aku kena terima semua ini andai ko pergi dari aku. Aku terima Takdir Cinta ini dengan harapan aku akan membina hidup baru tanpa ko. Yang penting, aku Sempat Memilki kau dalam hidup aku.

Tapi, aku cuma mengharapkan cinta yang sederhana, yang mampu buat aku tersenyum, rasa dihargai, inginkan kejujuran dan kesetiaan dalam hubungan. Aku tak pernah mengharapkan harta benda melainkan itu.:)

60 comments:

Nier Zecter said...

cintailah seadanya.. hee ^_^

puteri ain said...

wonderful words nelly :)
great ! i love it..

payeen said...

sedap macam nak makaaann (:

T_T

Biey said...

cinta yang hakiki lahir dari hati yang suci..( mcm iklan kat tv pulak ).. nice..

Mohd. Hafiz bin Abdul Aziz said...

waaahhhhhhhhhhhhhhh............ni nukilan seniri ke? XD

sAsyA said...

tapi cintu bukan di atas kertas :D

bercintan cintun ye cik nelly hoho

Freaky said...

nelly saba ye.. jangan emo sangat

Mint said...

Sukanyaa<3 ;)

Novelgurl said...

salam..oo..dh mula rase eh ? huhhu

RaraTan said...

wahhh! ayat bes woo. 5star! wink3

Cik TeN10 said...

chill dear! aku pn penah terluka.. mmg sakit.. tp percayalah setiap yg berlaku ada hikmah disebaliknya.. so jgn sedih2 ea.. (",)

nur aisya humaira said...

aduhai,cinta ALLAH kekal abadi...
CInta manusia tk pernah hakiki..:)

kay_are said...

cik nelly jatuh chenta ke ni?? =P

Mr.IX said...

bab ni x dapat nak komen..sekadar tinggal jejak jer..huhu

athirahzaki said...

wah, nelly!
nice, buat sendiri eh?

nelly said...

Nier zechter : yup . .
=)

nelly said...

Nier zechter : yup . .
=)

nelly said...

Puteri ain : Haha . . Terima kasih .

nelly said...

Payeen : lorh . .
jangan sedih2 . .

nelly said...

Biey : cewah2 . .

nelly said...

Mohd hafiz : semestinya . .

nelly said...

Sasya : haha ..kantoi ~

nelly said...

Freaky : haha ,.jiwa emo ~

nelly said...

Mint : tengss

nelly said...

Novelgurl : ssyyhh ..
:D

nelly said...

Raratan : haha ..maceh2 . .

nelly said...

Cik ten10 : yup . .maceh2 . .

nelly said...

Nur aisya humaira : yup .betul2 . .

nelly said...

Kay_are : mana ada . .

nelly said...

Mr. iX : NO PROB ..
=)

nelly said...

athirahzaki : haha .. maceh .
agak2 ?
:-p

muslim said...

mcm emo je dlm cite..jgn emo ye..senyum slalu.cak :).pasal bab sehebat cnta no komen..hihihi

mie said...

wow!!
memang menarik..
gue tertarik..
eheheee

NARDtheNERD said...

ada lagu n movie nampaknye..
hehe.

Adinda Amy Sensei said...

menarikkk...

Cik Bidadari said...

hurmm... bukan ke cinta itu indah...? bukankah cinta itu untuk dekat dengan hati...? Insyallah...cinta yang indah tu akan datang... dalam erti kata tenang dan takda ribut2... tak cemburu buta. bla-bla sifat negatif. tunggu....

azharr said...

like...like...like

izzaty hamzah said...

best la ayt dy... ^_^

bunga said...

terima seadanya..

sahromnasrudin said...

assalamualaikum...

semoga kecintaan kita kpd Allah SWT dan Rasulullah SAW mengatasi segalanya

Suhami Ahmad said...

cinta pada Allah akan kekal selamanya...

nelly said...

Emo : haha .tak emo .

nelly said...

Mie : haha .maceh2 . .

nelly said...

NardtheNerd : yup2 .
=)

nelly said...

Adinda : maceh ~
=)

nelly said...

Cik bidadari : komen sweet

nelly said...

azharr : haha . me to0~

nelly said...

izzaty : maceh

nelly said...

Bunga : semestinya . .

nelly said...

sahromnasrudin : amin . .

nelly said...

Atok : betul !
=)

Cik Cammy Lia said...

ni iklas dari lubuk hati nelly ke? pndi dia berkarya

aNnE said...

jatuh cinta~~~haha ;p

nelly said...

Cik cammy lia : ikhlas tahu .

nelly said...

anne : ecewah ~

B=H Gendut '5 said...

Banner mana nich..

nurulamiraatiqah said...

mintak share :)

+ NANA HERE + said...

power words lah nelly.. suke.. nana mintak izin copy taw.. nk hantar kepada c dia.. :P

nelly said...

amirah : boleh

nelly said...

nana : boleh2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...