Wednesday, February 9, 2011

Pengalaman SPOT-CHECK : Simkad pun kena rampas ? ?

Elvy Nellysha | 4:24:00 AM | 49Comments |
السلام عليكم

Spot-check ! Masa itulah nak simpan barang-barang terlarang dekat sekolah . .
Ada yang buang dalam tong sampah sementara untuk menyelamatkan barang-barang dorang .
Ada yang selit-selit barang dorang dekat celah mana-mana . .
Nelly tak berani nak bawa barang terlarang ke sekolah . . . Kalau bawa , bukan waktu persekolahan . .


Actually , dulu masa Nelly FORM 4 ! ! Tiba-tiba ada spot-check .
Dengan muka selamba beratur kat bahagian belakang kelas sebab pengawas-pengawas nak check beg kita dan diri kita sendiri ! !
Tengah-tengah pengawas sibuk chech . Tiba-tiba :

"Ini siapa punya dompet ?"
Semua pandang Nelly . . Dorang jawab :
"Elvy punya dompet ."
Pengawas itu panggil . Nervous .
Sebab mana ada bawa apa-apa yang terlarang .
Dia keluarkan simkad Nelly yang ada celcom , maxis . .
Dia kata : "Saya ambil ini ."
Member lain cakap "Takkanlah simkad pun nak rampas ?"
Dia diam saja . Tiba-tiba dia geledah beg Nelly dan kelas Nelly .
Katanya syak bawa HANDPHONE . . Nelly buat tak tahu saja sebab memang tak bawa HANDPHONE !!

Balik itu , simkad ada dekat mak Nelly . Mak Nelly bagi balik .
Katanya guru disiplin bagi balik simkad itu .

DALAM HATI : "SIMKAD PUN NAK RAMPAS KE HA ?"


49 comments:

k.a.s said...

i never heard anyone rampas simkad before.. hehe, pelik2.

rj Etika said...

errkkk...terok gile pengawas tu. hape punye pangai la.
pelik betol simcard pon kene rampas.
-___-"

miss_neeya said...

pengawas..??ape pun xbley..die buat bley,kite buat xbley...anti pengawas.. :))

puteri ain said...

aikkk..simkad pun nk rampas??? pelikkssss....

mr.syazwan said...

mungkin dia rampas n than di bergayut sakan laa


agagaga

cik pulau said...

ahahha..
teruknya.. nak rampas gak ke simkad..
pengawas tu nak cover malu la tu..haha

dyana nana said...

erk!! simkad pown nk rampas ke??
nelly skola mne dlu??
naseb dye bg balek simkad nelly tue..

Cik Ezy said...

dulu suke pkai cincin silver mase skolah..
tym ade spocek gelabah je sorok cincin 2..
haha.. klaka la bile ingt balik..

MAPPIAU said...

tu musti pengawas tuh desperate takde simkad la tuh hihihi

tapi dulu time akak sekolah pun tak berani jugak bawak barang2 terlarang sebab dulu cikgu disiplin sume garang gilossss huhuhu

Wahida Nasution Thakhrim said...

zaman sekolah dulu tak ramai bawa handphone ke sekolah.. jadi aktiviti rampas merampas ni jarang berlaku sebab sebelum spot check bermula, pengawas2 yang berkomplot dah kasi info awal2.. selamat la barang2 larangan tu.. he3
AcHiKz salah seorang dari 12 pengawas sekolah dalam kelas.. kami semua komplot sakan.. kelas kami tak pernah kantoi.. ha3

najwa's said...

eii, tak koser kan simkad pun nak rampas..

♥sophie♥ said...

hahaha :D simkad je pon,,pelik sungguh,,huhu

Amri Abd Rani said...

a a...xpatut simkad pun nk rampas..
kalau jumpa bateri saja pun dia ambik gak....apala...

nelly said...

K.A.S : memang pelik . . .

nelly said...

Rj etika : memang rasa sakit hati gak masa tu .

nelly said...

Miss neeya : wah .anti betul .

nelly said...

Puteri ain ; tahu tak apa .pelik . .

nelly said...

Mr.Syazwan : haha .
tak ada kedit pun ,.

nelly said...

Cik pulau : nama pun pengawas ,,
=)

nelly said...

Dyana nana : yup ..
sebak gak masa dia nak rampas .

nelly said...

Cik ezy : cincin boleh simpan lagi .haha

nelly said...

Mappiau : pelajar terbaiklah ye ..hehe

nelly said...

wahida : baiknya hati pengwas tu ,
siap bagitahu awal2 ..

nelly said...

Najwa's : tahu tak apa ..
=(

nelly said...

sophie : memang pelik !!
=(

nelly said...

Pakwi : itu mesti kot ..
mahu dicarinya sampai jumpa ..

shahjiehan said...

undang2 sekolah..nk buat camna kan kan..klo nelly jd pengetua.. buat la undang2 yang berbaloi..jgn la buat mngarot2.hahha

Rara Farah said...

rara pon pengawas dulu...sepatutnye simkad tu mmg dirampas tapi harus bersama handphone..bukan main rampas simkad aje...yang duk dalam beg duit orang plak tu...lawak2..

eija hassan said...

aha,simcard kena rmpas?
pelik pelik =='

Wuucin Kimora said...

sekolah saya juga buat begitu =.='

NURUL NADIAH MAMAT said...

dia nak no nelly tapi dia segan...
dat's y dia amik simkad terus....ekeke.....

zulaikha rafiiq said...

pengawas uh nk cri keje yg ta pnh di wat owg..hahaah

zulaikha rafiiq said...

pengawas uh nk cri keje yg ta pnh di wat owg..hahaah

bunga said...

hahaha..mmg xpatut lgsg..hahaha..

Cik TeN10 said...

1st time dgr cte sim card dirampas..kecoh betol lah kn..dlu sy bwak ipod..haha tp xpenah kantoi..selamat!!haha

Cik Cammy Lia said...

dulu ingat lg..masa form bape ntah..kena tampo ngan guru disiplin sbb terbwk barang kemas. jht kan cikgu tu

nelly said...

Shahjiehan : haha ..tak de maknanya nak mengarut .

nelly said...

Rara farah : tahu tak pe ..

memang rasa bengang gak masa tu ..

Biey said...

haha..teringat kisah kat skul dulu.. penah gak ada spot check, tp taklah smpai nak ambil simcard segala bagai.. strict gila pengawas tue..hihi..

nelly said...

Eija : yup ..

nelly said...

Wuucin kimora : kita sama !!

nelly said...

Nurul nadiah mamat : haha ..
tak de maknanya ..
=D

nelly said...

Ika : tak de benda lain nak rampas agaknya .

nelly said...

Bunga : tahu tak pe ..

nelly said...

Cik ten10 : wah ..
tak pernah kantoi ..
manalah yang disorok ..

Yuni Aisyah said...

teruk benar la pengawas tu simcard pon nak kebas....

nelly said...

yup ..teruk2 ...

MJ said...

haila..msti die dah tak jmpe brg lain nk dirampas..haha..
mj tak pernah kene spot-check kat skolah, tp kat asrama pernah la..hehe..

nelly said...

dia memang tak de barang lain .kecik aty tahu ,..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...